NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
  1. Foto: Jos Groen

    De datum voor de TOTO Dutch Open Darts 2025 in De Bonte Wever is bekend. De komende editie zal georganiseerd worden van donderdag 30 januari t/m zondag 2 februari 2025. De inschrijving zal open gaan op 1 oktober 2024. Zet beide datums dus alvast in je agenda!

    De TOTO Dutch Open Darts is het grootste en gezelligste dartstoernooi ter wereld, waar iedereen, van amateur tot professional aan kan deelnemen. Het is een evenement van de Nederlandse Darts Bond en staat garant voor drie dagen lang gezelligheid, feest en heel veel darts. Zorg dus dat jij er ook weer bij bent!

    Hotel boeken:
    Het is mogelijk om voor de TOTO Dutch Open Darts 2025 een hotelkamer aan te vragen bij De Bonte Wever. Kijk voor meer informatie op www.debontewever.nl/dutchopendarts

    Informatie:
    Bekijk de website www.dutchopendarts.nl voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en het laatste nieuws. Tevens kun je de TOTO Dutch Open Darts volgen op Twitter, op Facebook en op Instagram.

  2. Terugblik SuperLeague

    De veertiende speelweek van de SuperLeague (SLN) 2023/2024 is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Steven van Leijen (Café Sante Leiden) een 170-finish gooide. De volgende speelweek van de SuperLeague staat gepland voor zaterdag 6 april 2024.

    Hoofdklasse
    Het tweede opeenvolgende kampioenschap in de Hoofdklasse lijkt Goudenregenbar niet meer te kunnen ontgaan. Afgelopen zaterdag was de ploeg thuis in Den Haag veel te sterk voor Dart Team Venlo: 9-1. Het verschil met achtervolger Café De Dissel bedraagt zeven punten, met nog vier wedstrijden te gaan. De Dissel was op bezoek bij Oranjebar in Mariahout de betere (3-7). Omdat nummer drie Gouwetéén-Hemeco in eigen huis gelijkspeelde tegen DKE RW Repair, heeft De Dissel drie punten marge opgebouwd. Verder is het onderin de competitie onverminderd spannend. Omdat Bosgenoegen en SLT Langhenkel vastgoed gelijkspeelden (5-5), blijven zij op 10 en 11 punten steken. Venlo staat ook op 11 punten, met vlak daarboven De Dartshop ’t Vrijthof Allstars op 12 punten. De ploeg uit Oirschot pakte afgelopen zaterdag een knappe overwinning thuis tegen Team Winsum Sneek: 7-3.

    Overgangsklasse A
    Een wisseling van de wacht in de Overgangsklasse A. SLT Die Gaststube heeft de koppositie overgenomen van Twenty Six Urk. De ploeg uit Joure won op bezoek bij De Stam in Winterswijk (3-7) en zag de Urkers in eigen huis gelijkspelen. Twenty Six leek trouwens tegen een nederlaag aan te lopen, maar wist de laatste koppel en de captainsgame nog binnen te halen voor een punt: 5-5. Het verschil tussen de nieuwe koploper en de nummer twee bedraagt nu één punt. Verder waren er afgelopen weekend nog twee gelijke spelen in de competitie. Het duel tussen de hekkensluiters, SuperLeague Stadskanaal (negende) en Café Kremer (tiende), eindigde in 5-5. Christian Kist won nipt de captainsgame van Dennis van der Ende voor het punt. Ook de wedstrijd tussen Visco Urk en SLT de Planeet eindigde zonder winnaar. Wim Kroezen pakte voor SLT de Planeet overtuigend het punt in de captainsgame. Ten slotte pakte Vostars United op bezoek bij SLT De Karre in Tuk de volle buit: 2-8.

    Overgangsklasse B
    Het kampioenschap in de Overgangsklasse B lijkt inmiddels beslist. Koploper ’t Voorhuys won zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen de nummer twee: Xtreme sport Tilburg. Op bezoek in Tilburg was ’t Voorhuys te sterk: 3-7. De koploper heeft nu acht punten voorsprong op de nieuwe nummer twee: Binnadorst. Dat team profiteerde van de nederlaag van Tilburg door zelf te winnen op bezoek bij De Reünie-Adro Parket. In Geleen werd het 4-6 in het voordeel van de gasten. Het duel werd in de koppels beslist. Het verschil tussen de nummer twee en drie is wel slechts één punt. Onderaan de Overgangsklasse B blijft het ook nog erg spannend. Pluym Schilderwerken staat momenteel op degradatie, na de nederlaag van zaterdag tegen SLT De Salamander (7-3). De Salamander heeft door de winst een marge van drie punten ten opzichte van de laatste plaats. Ook Dartcafé Nouveau moet gaan oppassen. Dat team verloor met 6-4 op bezoek bij SL Rijnvogels Duurzaam in Driel. Nouveau staat negende met slechts een punt voorsprong op Pluym Schilderwerken. Ten slotte rekende Fanatics Weert in eigen huis af met SL Dubbel10 Arnhem: 7-3.

    Overgangsklasse C
    De strijd om de eerste plaats in de Overgangsklasse C is nog lang niet over. In feite kunnen nog vier teams kampioen worden. De Moriaan (eerste), Oranjestad United (tweede), Superleague Rotterdam (derde) en Café Sante Leiden (vierde) bevinden zich allen binnen vier punten van elkaar. Al deze vier ploegen wonnen afgelopen zaterdag hun wedstrijden. Koploper De Moriaan deed dat op bezoek bij PrimaDarts in Heerhugowaard: 3-7. Oranjestad United was in Kampen veel te sterk voor De Moriaanse Gladiolen: het werd 2-8 voor de gasten. Café Sante Leiden had het moeilijker tegen SL Watergoor Bastards. In Nijkerk bedroeg de stand na tien wedstrijd 4-6 in het voordeel van Leiden. Thuisploeg Superleague Rotterdam gunde De Haagse Poort slechts één punt: 9-1. De Haagse Poort is hekkensluiter in de Overgangsklasse C, maar ook De Moriaanse Gladiolen en Hippo Hilversum zijn nog verre van veilig. Hilversum redde het afgelopen zaterdag thuis niet tegen Sonny’s Darts / Café De Stoof: 4-6.

    Op de algemene SLN-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

  3. Terugblik LaCo

    Afgelopen weekend werkten de spelers van de LaCo hun elfde wedstrijdronde van het seizoen 2023/2024 af. Hieronder een terugblik op de gespeelde partijen. De volgende speelronde van de LaCo staat gepland voor zaterdag 6 april 2024.

    LaCo Heren
    Een spannende wedstrijd en een eenvoudige overwinning afgelopen weekend in poule A bij de heren. In Alkmaar won DONHN thuis eenvoudig van de heren van DID. De gasten wonnen slechts een single en een trio: het werd 15-2 voor de thuisploeg. Spannender was het in Steyl bij de wedstrijd tussen de VDO en de heren van DOT. De gasten trokken uiteindelijk aan het langste eind: 7-10. De beide winnaars van afgelopen weekend gaan met zeven overwinningen aan kop in de poule. DBMN (derde) en DVS (vierde) waren zaterdag vrij.

    De heren van de DORA hebben afgelopen weekend in poule B een zwaarbevochten overwinning behaald. De DORA kreeg koploper DBBR op bezoek. De gasten stonden na de koppels nog voor, maar zagen de thuisploeg drie trio’s op rij winnen: eindstand 9-8 voor de DORA. Ook in Arnhem was het spannend bij de wedstrijd RDB-FDB. De Friezen sleepten de zege tijdens de koppels binnen: 7-10 in het voordeel van de FDB. Het derde en laatste duel in de poule werd vrij makkelijk gewonnen door de BDC. In eigen huis werd met 12-5 afgerekend met de DOGD. De heren van DBA waren afgelopen weekend vrij.

    LaCo Dames
    Het was een harde zaterdag voor de dames van DID in poule A. Het bezoek aan DONHN in Alkmaar bleek een onmogelijke opgave. DONHN won zonder een enkele partij af te geven: 11-0. Daarbij moet wel worden aangetekend dat liefst vijf wedstrijden in 3-2 eindigden. Meer wedstrijden werden afgelopen weekend niet gespeeld in de poule. DVS en de VDO waren zaterdag vrij. Het duel tussen de dames van de SDC en DBMN, de nummers twee en één in de poule, wordt op 13 april gespeeld.

    In poule B stond ook één wedstrijd op het programma. Het duel tussen de RDB en de FDB was namelijk al op 9 maart afgewerkt: 10-1 in het voordeel van de koploper uit Arnhem. De dames van DSWN en DBBR kwamen afgelopen zaterdag wel in actie. Erg spannend werd het niet in Den Haag: 9-2 in het voordeel van de thuisploeg. DSWN staat met vier overwinningen nu tweede in de poule; DBBR staan samen met DBA onderaan met slechts één winstpartij. DBA was afgelopen zaterdag vrij.

    Op de algemene LaCo-pagina zijn de poules en speelschema's te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

  4. Inschrijving mogelijk Open Delft

    Op 7 april 2024 staat alweer de vijfde Winmau NDB Ranking van dit seizoen gepland: Open Delft. Deze NDB ranking wordt georganiseerd in samenwerking met de Darts in Delft. De online inschrijving is inmiddels weer geopend!

    Wil je ook meedoen? Schrijf je dan snel in. We hopen weer vele darters te mogen begroeten op de vijfde NDB Ranking van dit seizoen. Niet alleen zijn er mooie geldprijzen te winnen en kun je je plaatsen voor het Nederlands team. Ook plaatsen alle winnaars zich automatisch voor de NDB Masters welke na het NDB Rankingseizoen gehouden zal worden.

    Waar is de komende NDB Ranking?
    Open Delft (ism DID)
    Sporthal De Buitenhof
    Duke Ellingtonstraat 2, 2625 GB Delft

    Inschrijven Heren A en dames:
    Heren A en dames kunnen alleen vooraf inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Stuur dan een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

    Je kunt je inschrijven tot zaterdagmiddag 6 april 2024 - 15.00 uur. De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

    Inschrijven overige categorieën:
    De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een digitaal inschrijfbriefje in op de locatie!

    Kosten voor niet NDB leden:
    Heren A: €12,50 (en €0,75 transactiekosten)
    Dames: €12,50 (en €0,75 transactiekosten)
    Heren B: €10,00
    Paradarts: €10,00
    Specials: €10,00
    Jeugd: gratis

    Ledenvoordeel:
    Alle leden van de NDB krijgen een prijsvoordeel t.o.v. de niet leden van de NDB. Ben je dus lid van een lidorganisaties van de NDB dan krijg je €2,50 korting op je inschrijving per NDB Ranking. Deze heren A en dames betalen dus €10,00 per NDB Ranking en kunnen in het laatste scherm van de inschrijving lezen hoe deze korting in zijn werk gaat. Leden van de NDB die zich in de zaal inschrijven voor de heren B, paradarts of specials categorie betalen dus €7,50.

    DartConnect:
    Voor de derde keer worden alle toernooien tijdens de NDB Ranking op DartConnect gespeeld. 

    Belangrijke tijden:

    • De locatie gaat uiterlijk om 10.00 uur open.
    • De jeugd (meisjes, aspiranten, junioren) kan zich tot 11.00 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.15 uur.
    • De paradarters en specials kunnen zich tot 11.30 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.45 uur.
    • De Heren B kunnen zich tot 12.30 uur inschrijven. Dit toernooi begint +/- 13.00 uur.
    • De Heren A en dames kunnen zich uitsluitend vooraf online inschrijven. Op de dag zelf moeten zij zich tussen 11.30 en 12.30 uur aanmelden. De toernooien beginnen +/- 13.00 uur
    • De voorinschrijving voor de heren A en dames sluit nog steeds op zaterdag 15.00 uur. Echter wordt er op zaterdagavond geen loting gepubliceerd. De voorinschrijving sluit nog wel om 15.00 uur omdat wij op dit moment de inschrijving nog moeten exporteren en verwerken, voordat de inschrijving in DartConnect geïmporteerd kan worden.
    • Alle spelers die zich hebben ingeschreven voor de heren A of dames moeten zich op zondag tussen 11.30 en 12.30 uur aanmelden bij de wedstijdtafel. Indien je niet (tijdig) aanmeldt zal je niet worden meegenomen in de loting.
    • Om 12.30 uur zullen wij de loting verrichten met alleen de spelers die zich hebben aangemeld in het heren A en dames toernooi. De loting staat dan om circa 12.50 uur online op DartConnect en hier kunnen alle spelers ook live volgen waar en wanneer ze moeten gooien.
    • Heren A en dames toernooien starten +/- 13.00 uur.
    • Tijdens het toernooi (heren A en dames) ontvangen de spelers via de e-mail notificaties van DartConnect over de voortgang van het toernooi. Gebruik daarom bij de inschrijving het emailadres waarop je tijdens het toernooi de DartConnect notificaties wilt ontvangen.

    Mocht je als speler nog nooit met DartConnect hebben gespeeld en vragen hebben, schroom dan niet om even langs te wedstrijdtafel te lopen. De NDB Toernooicommissie helpt je graag en we weten zeker dat met een kleine uitleg het voor iedereen goed te volgen is!

    Livestream op Eyecons:
    De finales van de Open Delft zullen weer LIVE te zien zijn op Eyecons. Om deze livestream te bekijken moet je even een account aan maken. Dit is heel simpel en snel geregeld. Eenmaal een account kun je altijd alle stream van het NDB rankingseizoen 2023-2024 bekijken.

    Alle belangrijke informatie:

    Alle overige informatie zoals prijzengeld, reglementen, kledingvoorschrift, inschrijven, aanvangstijden etc. kun je vinden op onze algemene NDB Ranking pagina.
    Het prijzengeld zal in lijn met alle voorgaande NDB toernooien niet in cash, maar per bank worden uitbetaald.

    Open Delft belooft een prachtig toernooi te worden. Zorg dus dat jij er ook bij bent op 7 april en schrijf je nu alvast in!

  5. Mediastorm in het nieuws

    Gister is er een mediastorm op gang gekomen vanwege het verlaten van het Nederlands team door twee van onze speelsters. De NDB heeft met een reactie en verwijzing naar onze richtlijn hierop duidelijk gereageerd in verschillende media en op de website.

    De NDB begrijpt dat mensen verschillende meningen hebben over bepaalde lastige onderwerpen en dat mag ook. We willen jullie echter wel met klem vragen om respectvol te blijven naar alle betrokkenen in dit verhaal.

    In dit filmpje van de NOS reageert Paul Engelbertink, directeur van de NDB, uitgebreid en duidelijk op de situatie.

    De NDB staat voor een dartsport waar iedereen zich thuis voelt en iedereen mee kan doen. We vinden het belangrijk dat 100% van de mensen zich welkom voelt bij de NDB in een sociaal veilige, gezonde en inclusieve sportomgeving.

  6. Aileen de Graaf en Anca Zijlstra verlaten Nederlandse selectie

    Aileen de Graaf en Anca Zijlstra hebben de Nederlandse Darts Bond op vrijdagavond laten weten de Nederlandse selectie te verlaten. Reden hiervoor was dat zij niet in één Nederlands team willen spelen met een transgender. De NDB betreurt dit besluit van Aileen en Anca.

    De NDB heeft een Richtlijn Gender- en Seksediverse Personen vastgesteld in de Algemene ledenvergadering van 10 juli 2021. Hiermee volgt de NDB de Richtlijn Gender- en Seksediverse Personen van NOC*NSF. Daarnaast is de Richtlijn Gender- en Seksediverse Personen van de NDB in lijn met de Transgender Athlete Policy van de World Darts Federation (WDF).

    Het is bij ons bekend dat Noa-Lynn van Leuven een transitie heeft doorgemaakt van man naar vrouw en haar genderidentiteit vrouw is. Daarnaast voldoet zij aan alle andere eisen die zijn gesteld. Volgens de Richtlijn Gender- en Seksediverse Personen is zij daarmee speelgerechtigd in de damescategorie.

    De NDB begrijpt dat mensen hier verschillende meningen over kunnen hebben maar wij volgen hiermee de regels en richtlijnen die zijn opgesteld. Daarnaast staan we voor een dartsport waar iedereen zich thuis voelt en iedereen mee kan doen. We vinden het belangrijk dat 100% van de mensen zich welkom voelt bij de NDB in een sociaal veilige, gezonde en inclusieve sportomgeving. Het maakt daarin niet uit wat je afkomst, politieke voorkeur, geslacht, seksuele geaardheid, ras of religie is.

    Wij willen Aileen en Anca danken voor hun jarenlange inzet voor het Nederland team.

  7. De NDB staat voor een inclusieve dartsport

    De NDB staat voor een dartsport waar iedereen zich thuis voelt en iedereen mee kan doen. We vinden het belangrijk dat 100% van de mensen zich welkom voelt bij de NDB in een sociaal veilige, gezonde en inclusieve sportomgeving. Het maakt daarin niet uit wat je afkomst, politieke voorkeur, geslacht, seksuele geaardheid, ras of religie is.

    Wij hebben gemerkt dat er af en toe discriminerende berichten worden geplaatst op social media kanalen van de NDB. Wij begrijpen dat mensen diverse meningen hebben over verschillende onderwerpen. Dit kan en mag echter niet leiden tot discriminatie.

    Discriminatie is uiteraard voor iedereen verboden volgens artikel 1 van de Nederlandse grondwet. Wij willen iedereen er daarnaast op wijzen dat dit voor leden van de NDB ook sanctioneerbaar is op grond van artikel 4 van het Reglement Algemeen Tuchtrecht. De NDB doet zijn best om discriminerende en ongewenste opmerkingen van zijn kanalen te verwijderen en kan overgaan tot het nemen van juridische stappen bij het Instituut Sport Rechtspraak.

    Wij vragen iedereen eerst goed na te denken voordat je iets plaatst op social media.

    Bij vragen kan altijd contact opgenomen worden met de integriteitsmanager van de NDB via e [DOT] bijl [AT] ndbdarts [DOT] nl

  8. Voorbeschouwing SuperLeague

    De SuperLeague (SLN) gaat komende zaterdag verder met de veertiende speelweek. Hieronder een voorbeschouwing op de partijen van dit weekend. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

    Hoofdklasse
    Koploper Goudenregenbar is dicht bij titelprolongatie in de Hoofdklasse. Bij een overwinning in eigen huis tegen Dart Team Venlo komend weekend, lijkt het kampioenschap bijna niet meer stuk te kunnen. De nummer twee, Café De Dissel, wacht zaterdag een pittige uitwedstrijd tegen Oranjebar in Mariahout. Verder neemt Gouwetéén-Hemeco het dit weekend op tegen DKE RW Repair uit Den Haag en speelt SLT Langhenkel vastgoed een belangrijke wedstrijd tegen Bosgenoegen in Ermelo. Langhenkel en Bosgenoegen staan allebei op een degradatieplaats, maar een overwinning zou een stapje naar boven betekenen. Ten slotte krijgt hekkensluiter De Dartshop ’t Vrijthof Allstars in Oirschot bezoek van Team Winsum Sneek.

    Overgangsklasse A
    In de Overgangsklasse A gaat het kampioenschap tussen twee teams: Twenty Six Urk en SLT Die Gaststube. Het verschil bedraagt momenteel een punt in het voordeel van de Urkers. Komend weekend krijgt Twenty Six thuis bezoek van SLT Tasmania Groningen, dat vierde staat. Die Gaststube gaat op bezoek bij de mannen van De Stam in Winterswijk. Verder spelen de twee onderste teams tegen elkaar: SuperLeague Stadskanaal en Café Kremer. Wil Kremer degradatie nog op miraculeuze wijze voorkomen, dan is een overwinning zaterdag noodzakelijk. SLT De Karre krijgt dit weekend in Tuk bezoek van Vostars United. Het laatste duel in de Overgangsklasse A van komend weekend gaat tussen Visco Urk en SLT de Planeet.

    Overgangsklasse B
    Wordt ’t Voorhuys kampioen in de Overgangsklasse B? Of gaat Xtreme sport Tilburg toch nog heel dichtbij komen? Dit weekend treffen de twee hoogstgeklasseerde teams elkaar in Tilburg. Ook de twee onderste ploegen spelen tegen elkaar: SLT De Salamander en Pluym Schilderwerken. Bij een overwinning van een van deze teams, komt handhaving in de Overgangsklasse B weer een stapje dichterbij. Ook Fanatics Weert en SL Dubbel10 Arnhem (zaterdag in Weert) zijn nog niet veilig en kunnen een overwinning gebruiken. Dat geldt ook voor De Reünie-Adro Parket en Dartcafé Nouveau. Zij nemen het komend weekend op tegen restectievelijk Binnadorst (de nummer drie) en SL Rijnvogels Duurzaam (vierde). De Reünie-Adro Parket speelt thuis; Nouveau gaat op bezoek bij Rijnvogels in Driel.

    Overgangsklasse C
    In de Overgangsklasse C heeft De Moriaan de beste papieren voor het kampioenschap, maar ook de drie achtervolgers hebben nog alle kans. Oranjestad United, Superleague Rotterdam en Café Sante Leiden zitten op een overbrugbare marge. Alle vier titelkandidaten treffen zaterdag teams die lager op de ranglijst staan. De koploper gaat op bezoek bij PrimaDarts in Heerhugowaard, terwijl Oranjestad United ook een uitwedstrijd speelt tegen De Moriaanse Gladiolen. Superleague Rotterdam neemt het in eigen huis op tegen hekkensluiter De Haagse Poort. Voor Café Sante Leiden staat een uitje naar SL Watergoor Bastards in Nijkerk op het programma. Ten slotte verschijnen Hippo Hilversum en Sonny’s Darts / Café De Stoof aan de oche in Hilversum.

    Op de algemene SLN-pagina zijn de poules, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

  9. Voorbeschouwing LaCo

    De Landelijke Competitie (LaCo) gaat deze zaterdag verder met de elfde speelweek van het seizoen 2023/2024. Hieronder een korte voorbeschouwing van de diverse wedstrijden. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

    LaCo Heren
    Drie teams delen de koppositie in poule A bij de heren: DBMN, DONHN en DOT. Alle drie teams hebben zes overwinningen verzameld. DBMN is aanstaande zaterdag vrij, net als de heren van DVS. De andere vier teams in de poule komen wel in actie. DONHN ontvangt thuis in Alkmaar de heren van DID, die laatste staan en nog geen winstpartij hebben behaald. Het andere duel gaat tussen de VDO en DOT in Steyl. De VDO heeft drie keer gewonnen en vijf keer verloren.

    In poule B is het aan kop minder spannend. DBBR gaat daar aan de leiding met zeven overwinningen, op ruime afstand gevolgd door de heren van de DOGD. De koploper gaat dit weekend op bezoek bij middenmotor DORA in Landsmeer. Naast dit duel worden er nog twee wedstrijden gespeeld. De heren van de RDB krijgen de FDB op bezoek. Beide teams staan momenteel onderaan met elk drie winstpartijen. De andere wedstrijd gaat tussen de BDC en de DOGD. Het gemiddelde ontloopt elkaar niet veel, maar de Groningers hebben een overwinning meer verzameld. De heren van DBA zijn zaterdag vrij.

    LaCo Dames
    Bij de dames wordt in poule A dit weekend slechts één wedstrijd gespeeld. DONHN (vierde) krijgt in Alkmaar bezoek van de dames van DID (zesde). Het andere duel in de poule, tussen de SDC en koploper DBMN, is uitgesteld en wordt op zaterdag 13 april afgewerkt. De teams van DVS en de VDO hoeven dit weekend niet in actie te komen.

    In poule B heeft DBA een vrij weekend. Ook de dames van de RDB en de FDB komen niet in actie; hun wedstrijd werd op 9 maart al gespeeld. De RDB ging er in eigen huis overtuigend met de winst vandoor: 10-1. Het enige duel van komende zaterdag gaat tussen DSWN en de dames van DBBR. DSWN staat tweede met drie overwinningen; DBBR bevindt zich vrijwel onderaan met slechts één winstpartij dit seizoen.

    Op de algemene LaCo-pagina zijn de poules en speelschema’s te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

  10. Mooie Nederlandse prestaties

    De afgelopen dagen werd er in binnen- en buitenland volop gedart door onze Nederlandse toppers. Bijvoorbeeld in Hildesheim (Duitsland), waar onder meer de Challenge Tour en de ProTour van de PDC werden gehouden.

    Noa-Lynn van Leuven
    Zowel op de Challenge Tour als op de ProTour waren er Nederlandse overwinningen te vieren. Noa-Lynn van Leuven won bijvoorbeeld het zesde toernooi van de Challenge Tour, afgelopen vrijdag. Het is haar eerste titel op het Challenge Tour-circuit bij de PDC. In de finale rekende Noa-Lynn met 5-3 af met Tytus Kanik. Tijdens het zevende toernooi was er een finaleplaats voor selectiespeler Dennie Olde Kalter. Hij versloeg onder meer Shane McGuirk (5-4) en Andreas Harrysson (5-3), maar verloor in de finale nipt van Rene Eidams (5-4).

    Ook Danny Jansen haalde de finale, tijdens het achtste toernooi op zaterdag. Hij versloeg Patrick Peters (5-3) en Grant Brown (5-0), maar verloor met 5-0 van Andy Boulton. Op zondag was er een finaleplaats voor Wesley Plaisier. Hij reikte tot de finale door te winnen van Jesus Noguera (5-4) en John Henderson (5-1), maar redde het niet tegen Lee Cocks (5-0). Cocks versloeg in de halve finale nog Derk Telnekes met 5-3.

    Raymond van Barneveld
    Tijdens het vijfde Players Championship in Hildesheim pakte Raymond van Barneveld maandag knap de titel, voor het eerst sinds februari 2021 weer bij de PDC. Raymond versloeg Michael Smith (6-3), James Hurell (6-3) en Gary Anderson (7-6), waarna ook Stephen Bunting eraan moest geloven: 8-1. Een fantastische prestatie!

    Een dag later was Dirk van Duijvenbode dicht bij de titel in Duitsland. Dirk versloeg James Wade (6-5), landgenoot Danny Jansen (6-5) en Daryl Gurney (7-6) allen in een beslissende leg. In de finale redde hij het net niet tegen de Engelsman Dave Chisnall: 8-6.

    Gent
    In het Belgische Gent deden afgelopen weekend flink wat Nederlanders mee aan het Caruur Ghent Open Darts. De Nederlander Jan Karel reikte tot de finale van het singletoernooi bij de heren. Hij verloor daarin uiteindelijk met 5-3 van Ronny Huybrechts. Jeugdspeler Daan Toxopeus kwam tot de kwartfinales in het herentoernooi.

    Modus Super Series
    Bradley Roes werd afgelopen weekend weekwinnaar van de Modus Super Series. De darter uit Den Haag versloeg Andy Hamilton in de halve finale en was in de eindstrijd met 4-2 te sterk voor David Cameron uit Canada. Bradley heeft zich met de winst geplaatst voor de Champions Night, die later dit jaar wordt gespeeld.

    De NDB feliciteert Noa-Lynn, Raymond en Bradley met hun knappe titels de afgelopen dagen!

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.