NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Voorstellen: Het damesteam

  Tijdens het aanstaande EK, dat van 25 tot en met 30 september op het programma staat, komen vier sterke Nederlandse dartsters in actie. Damesbondscoach Karin ten Kate heeft gekozen voor het dameskwartet bestaande uit Femke Herms, Vanessa Zuidema, Anca Zijlstra en Sharon Prins. Zij spelen een singletoernooi, koppeltoernooi en teamtoernooi en strijden voor de overalltitels in Budapest. Natuurlijk stellen we deze vier toppers graag aan jullie voor. 

  Sharon Prins:

  Lidorganisatie: DSWN
  Geboortedatum: 24-08-1988
  Woonplaats: Zoetermeer

  We moeten natuurlijk wel met de regerend Europees singles kampioene beginnen. De uit Zoetermeer afkomstige Prins kende een ijzersterk EK in 2016 en was in de finale te sterk voor de Engelse Fallon Sherrock. (Deze finale is hieronder te bekijken). De Westlandse won in de finale met 7-3. Eerder in het toernooi was ze al te sterk voor Deta Hedman en voor Trina Gulliver. Alleen Francis Hoenselaar wist de Europese Singles titel eerder te winnen. Dit was in 1996, 2004 en 2010. Prins is ook de regerend NDB Rankingkampioene en wist vorig jaar tijdens het WK in Japan goud te winnen met het Nederlands vrouwendartsteam. Het was de tweede keer in de geschiedenis dat het de Oranje-vrouwen het lukte om de overall-titel te veroveren. The Racing Angel is door haar ervaring en hoge notering in de internationale rankings van belangrijke waarde in het Nederlands Team van bondscoach Karin ten Kate.

  Klik hier om naar de website te gaan van Sharon Prins.

  Anca Zijlstra:
  Lidorganisatie: KDO
  Geboortedatum: 03-11-1973
  Woonplaats: Brunssum

  Ook Anca Zijlstra was erbij op het vorige EK in Egmond aan Zee en speelde daar de finale van het Team Event, waarin ze de winst moesten laten aan de Engelse dames. De Heerlense kende meer succes op het wereldkampioenschap darts in Japan. Daar pakte ze een gouden en bronzen medaille. Goud won ze met het Nederlandse damesteam en ze wist als derde te eindigen in het dubbelspel met partner Vanessa Zuidema."The Phoenix' won in 2017 de BDO international Open Ladies en eindigde als tweede op de NDB Ranking in het seizoen 2017-2018. Anca droeg het nationale shirt al op meerdere grote internationale toernooien, aan ervaring dus geen gebrek.

  Vanessa Zuidema:
  Lidorganisatie: DONHN
  Geboortedatum: 03-09-1978
  Woonplaats: Wieringerwerf

  Vanessa Zuidema wist dus net als Anca Zijlstra een gouden en bronzen medaille te winnen tijdens de WDF wereldkampioenschppen in Kobe, Japan. Een ongelofelijk knappe prestatie. De dartster, afkomstig uit Wieringerwerf, heeft inmiddels ook de nodige ervaring in het oranje shirt. Zo wist ze in 2016 de finale te halen van het singlestoernooi tijdens de 4 Nations Cup en speelde ze al eerder in het oranje shirt tijdens de Six Nations Cup. Dit is voor Vanessa haar eerste deelname aan het EK.  

  Femke Herms:
  Geb. datum 30-07-1983
  Woonplaats Giethoorn
  Lidorganisatie Darts Bond Almere

  Femke Herms zal haar debuut gaan maken op het EK. Wel droeg de dartster uit Giethoorn al eerder het Nederlands shirt. Dit was in Sevenum tijdens het 4 Nations Tournament waarin ze verloor in de halve finale. In 2017 stond ze in de finale van het Nederlands Kampioenschap. In die eindstrijd kwam ze net tekort tegen Aileen de Graaf.

  Uiteraard zal de Nederlandse Darts Bond live verslag doen vanuit Budapest en zullen uitslagen getwitterd worden. Volg ons dus op Twitter en natuurlijk ook op Facebook. Wil je meer weten over het aankomende EK? klik dan hier.

  Wij wensen onze Nederlandse dames heel veel succes! 

 2. Foto: Hans Willink

  Niet alleen was Co Stompé de eerste dartsspeler uit Nederland die een 9-dart finish achter zijn naam wist te zetten, ook was hij de eerste Nederlander die op een Europe Cup het singletoernooi won. Dit was in 1998. Hij was hiermee tevens de eerste niet-Engels-sprekende darter die de Europese titel pakte.

  “Ik ging naar de ingooiborden voor de finale. Ik dolde wat met Andy Fordham en dat is de laatste voorbereiding. Op het podium gebeurde echter iets wat ik niet verwacht had. Alle lichten gingen uit en alleen het bord was nog zichtbaar. Daar kan ik niet zo goed mee omgaan, want ik moet mijn werphand kunnen zien. Desondanks ging het meteen goed en won ik de eerste leg tegen de darts in. Ook de tweede leg won ik en dacht: zo, dat is lekker! Nu nog één legje erbij en het kan niet meer stuk. Andy won echter de derde leg, waarna ik de vierde won. Andy kwam echter toch weer terug door goed spel, maar in de vierde was het allemaal voorbij. Andy stond na 12 darts op 88 terwijl ik op 116 stond. Ik gooide triple 19, enkel 19 en zonder na te denken dubbel tops. Wat er dan door je heen gaat is onbeschrijfelijk. Het heeft ook nog wel even geduurd voordat ik besefte dat ik Europees kampioen was. Ik weet wel dat ik mijn tranen niet kon bedwingen”, aldus Stompé in 1998.

  Het aanstaande EK staat van 25 tot en met 30 september op het programma. Dit prachtige evenement zal plaatsvinden in Hongarije. Hotel Budapest in de gelijknamige hoofdstad is gastheer van dit prachtige evenement. Meer informatie over dat evenement is hier te vinden.

 3. Foto: Bas van den Berk

  Op maandag 24 september vertrekt het Nederlands team naar Hongarije om deel te nemen aan de WDF Europe Cup 2018. De openingsceremonie zal plaatsvinden op dinsdagavond en op woensdag zullen de eerste wedstrijden gespeeld gaan worden. Hieronder hebben we zoveel mogelijk informatie verzameld over het aankomende EK en haar rijke geschiedenis.

  Programma:

  Dinsdag 25 september
  19:30 uur Openingsceremonie

  Woensdag 26 september
  10:00 uur Dames team (poulewedstrijden)
  10:00 uur Heren team (poulewedstrijden)
  18:15 uur Dames team laatste 16
  18:15 uur Dames team laatste 16

  Donderdag 27 september
  10:00 uur Dames koppels t/m halve finales
  10:00 uur Heren singles t/m halve finales
  17:45 uur Dames team kwartfinale

  Vrijdag 28 september
  10:00 Heren koppels t/m halve finale
  10:00 Dames singles t/m laatste 16
  17:45 Heren team kwartfinale

  Zaterdag 29 september
  10:00 Halve finales dames en heren team
  gevolgd door
  Dames koppels
  Heren Koppels
  Dames Singles
  Heren Singles
  Dames Team
  Heren Team
  Prijsuitreiking en einde

  Nederlands Team:
  De namen van de darters die Nederland gaan vertegenwoordigen zijn inmiddels bekend gemaakt door de damesbondscoach Karin ten Kate en herenbondscoach John Lokken. Het dameskwartet bestaat uit Femke Herms, Vanessa Zuidema, Anca Zijlstra en Sharon Prins. Aileen de Graaf heeft eerder aangegeven wegens privéomstandigheden dit keer niet beschikbaar te zijn. Martijn Kleermaker, Chris Landman, Willem Mandigers en Richard Veenstra zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormen. In de komende dagen zullen we het heren- en damesteam uitgebreider aan u voorstellen.

  Overige landen:
  In totaal zullen er 38 herenteams en 34 damesteams deelnemen aan het EK.

  Loting:
  Beide teams spelen een singletoernooi, koppeltoernooi en teamtoernooi en strijden voor de overalltitels.Hieronder de verschillende sheets van de single, koppel en teamevents. 

  Herensingels
  Damessingels
  Herenkoppels
  Dameskoppels
  Herenteam
  Damesteam

  Livetsream:
  Wij hebben een YouTube pagina doorgekregen van de organisatie waarop een livestream te zien zou zijn. Klik hier om direct naar de betreffende YouTube pagina te gaan. Wij weten tot op heden niet of alleen de finaledag gestreamd gaat worden of dat ook de openingsceremonie en andere wedstrijden gedurende het evenement gestreamd worden. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen we dit zo snel mogelijk delen.

  Historie:

  Het Nederlands Team heeft op het laatste Europees Kampioenschap 2016 in Hotel Zuiderduin in vier verschillende categorieën goud gewonnen. Richard Veenstra was de gevierde man. Hij won het single toernooi, het koppeltoernooi samen met Wesley Harms en de Overall titel met het Nederlands Team. Het viertal van bondscoach John Lokken bestond uit Jeffrey Sparidaans, Gino Vos en de eerder genoemde heren. De uit Zoetermeer afkomstige Prins wist het singletoernooi bij de dames op haar naam te schrijven door in de finale de Engelse Fallon Sherrock te verslaan. Het damesteam bestond verder uit Anneke Kuijten, Aileen de Graaf en Anca Zijlstra. Zowel het herenteam als het damesteam speelde in 2016 ook de finale van het Team Event. Beide teams moesten in die eindstrijd de titel aan Engeland laten. 

  Het evenement kent verder nog prachtige winnaars. Wat te denken van John Lowe die in 1978 als eerste het singlestoernooi won. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars. Co Stompé (1998) en Raymond van Barneveld (2004) schreven elk éénmaal de eindzege op hun naam. Francis Hoenselaar won het singletoernooi bij de dames in 1996, 2004 en in 2010. Richard Veenstra en Sharon Prins behoren nu dus ook tot het rijtje winnaars! 

  Social Media:
  Wil jij op de hoogte blijven van het laatste EK nieuws volg ons dan op Facebook en Twitter

  Bekijk hieronder de singles finale van het EK 2016 tussen Jim Williams uit Wales en onze landgenoot Richard Veenstra.

 4. Foto: Evert Zomer

  Aankomend weekend staan de BDO British Classic (zaterdag) en de British Open (zondag) op het programma. Nederlandse deelnemers zijn Chris Landman, Rutgers Spies, Wouter Vaes, Richard Veenstra, Donny de Jong en Wesley Harms. Bij de dames is Anca ZIjlstra de enige Nederlandse speelster.

  Hieronder de deelnemerslijsten:

  British Classic:
  Mens Singles
  Ladies Singles

  British Open:
  Mens Singles
  Ladies Singles
  Mens Pairs
  Ladies Pairs

  Wij wensen onze Nederlandse toppers veel succes in Bridlington!

 5. Foto: Bas van den Berk

  De Nederlandse jeugdselectie is uitgebreid met Kyana Frauenfelder (meisjes) en de herenselectie met Wessel Nijman en Wouter Vaes. Hierdoor hebben de coaches in overleg met de Technische Staf gebruik gemaakt van de aanwijsplekken op basis van de selectiereglementen (klik hier voor meer info).

  De meisjesselectie bestaat op dit moment dus uit drie spelers, Layla Brussel en Lerena Rietbergen waren reeds gekwalificeerd via de NDB Ranking van vorig seizoen. Kyana Frauenfelder maakt al vanaf 2013 (!) deel uit van de jeugdselectie en eindigde vorige jaar op een mooie derde plaats. Ze heeft veel ervaring in de Nederlandse ploeg en behaalde diverse mooie resultaten. Redenen genoeg om haar opnieuw in de selectie op te nemen.

  De herenselectie is dus uitgebreid met twee spelers en bestaat nu uit totaal tien darters. Wessel Nijman maakte de afgelopen twee seizoenen al deel uit van de jeugdselectie en mocht in april al deelnemen bij de heren tijdens het 4 Nations Tournament in eigen land. Daar werd hij tijdens de eerste speeldag direct de best presterende speler. Wouter Vaes is een nieuw gezicht voor de selectie. Internationaal maakt Wouter Vaes al jaren indruk. In 2016 maakte hij zijn debuut op de Finder Darts Masters, in 2017 op de BDO Lakeside World Darts Championships. Onlangs won hij de Open Antwerpen en mede door deze prestaties is hij toegevoegd aan de herenselectie.

  Meer weten over de Nederlandse selectie en het selectiebeleid? Klik hier! De NDB wenst Kyana, Wessel en Wouter ontzettend veel succes het komende seizoen!

 6. Verslag SuperLeague speelweek 1

  Afgelopen zaterdag ging de SuperLeague van start. Hieronder vindt u een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

  Hoofdklasse
  Regerend kampioen Oranje Bar is het seizoen goed begonnen door met 8-2 te winnen van Café Kafé, dat nieuw is in de hoofdklasse. Twenty Six uit Urk en Racketcentrum Terneuzen debuteerden ook in de hoofdklasse. Twenty Six liet er geen gras over groeien en won met maarliefst 10-0. Bosgenoegen won knap met 6-4 van de nummer twee van vorig jaar: Winsum uit Sneek. Jelko Zwart gooide namens Winsum nog wel een knappe 167-finish. De Fanatics zegevierden met 7-3 tegen Xtreme Sports en tenslotte speelden H&S de Zwaantjes en DKE RW Repair gelijk. DKE stond met 5-3 voor, maar zag Willem Mandigers uiteindelijk gelijk maken via een solowinst op Jeffrey de Zwaan.

  Overgangsklasse A
  De Moriaan uit Kampen is zijn SuperLeague avontuur prachtig begonnen. De debutant versloeg Café op de Hoek met 6-4. Patrick Peters wist het beslissende punt binnen te halen door in de solo te winnen van Nederlands selectiespeler Hendrik Tooren. De Dissel won met 7-3 bij SLT de Planeet. Arjan Konterman was namens de Dissel goed op dreef met mooie finishes van 128, 130 en 157. De Makkers van Wilma wonnen met 7-3 van Toornsmit en Status Bar en Kremer speelden 5-5. Christian Kist (Kremer) wist een punt te redden door Danny Holt in de solo te verslaan.

  Overgangsklasse B
  In deze klasse eindigden drie van de vijf wedstrijden in een gelijkspel. De nummers twee en drie van vorig jaar, Hemeco en Dart Team Venlo, hielden elkaar in evenwicht. Luc Peters redde een punt voor DTV door Toon Greebe te kloppen. Red Alert stond met 5-2 voor tegen 't Pleintje, maar zag de mannen uit Stampersgat langszij komen door een gewonnen solopartij van Dennie de Jong ten koste van Joppe Bakens. Het derde gelijkspel werd genoteerd in Brunssum waar Nouveau en Oranjestad elkaar ontmoetten. Lars Ries (Nouveau) wist de beslissende solo te winnen van Adri Smans. Ruime overwinningen waren er voor Vrijbuiter ten koste van FF naar Steef (8-2) en 't Haspeltje ten koste van de Dorpsherberg (9-1).

  Overgangsklasse C
  Agnes & Schier won met 6-4 van Sonny's Darts. Danny van Trijp was de man in vorm met een beslissende solozege, een 135-finish en een schitterende 170-finish! 8-eraf Amsterdam, de nummer twee van vorig seizoen is de competitie gestart met een 7-3 zege bij Flora Bar. Team Prima Darts won van DV Double Bull Spakenburg met 9-1 en Café Merwehof versloeg de Wyck met 7-3. Tenslotte was Dartshop Leiden te sterk voor Café de Schot: 7-3. 

  Voor alle uitslagen, standen en statistieken klik u hier. De volgende speelronde wordt op 13 oktober gespeeld.

 7. Foto: R.G. van Stipriaan

  In Health Center Hoenderdaal in Driebergen vond vandaag de eerste NDB Ranking van het seizoen 2018-2019 plaats. Vele darters waren aanwezig om een gooi te doen naar de eerste NDB Rankingtitels. In totaal waren er 633 deelnemers verdeeld over 194 heren A, 190 heren B, 91 dames, 81 junioren, 23 aspiranten, 20 meisjes, 25 paradarters en 9 specials. Aileen de Graaf (Dames), Michael Busscher (Heren A), Lorenzo Pronk (Heren B), Michel van Velzen (Paradarts) en Menno Lamers (Specials) wisten de titels op hun naam te schrijven en staan daarmee automatisch bovenaan op de verschillende NDB Rankings. Bij de jeugd ging de winst naar Lerena Rietbergen bij de meisjes, Jurjen van der Velde bij de junioren en Pim van Bijnen bij de aspiranten. Klik hier voor een verslag van de jeugd. 

  Aileen de Graaf was in de finale duidelijk het sterkste. Ondanks dat ze eerste leg verloor versloeg ze Sharon Prins met 5-1. De eerste NDB Rankingtitel bij de heren A is gegaan naar Michael Busscher. Hij was in een spannende finale met 2-1 in sets te sterk voor Martijn Kleermaker. De eerste set in de eindstrijd ging met 3-2 naar Busscher waarna Kleermaker met 3-1 de tweede set naar zich toe trok. In de beslissende laatste set kwam het aan op een laatste leg waarin Busscher het sterkste bleek. Bij de heren B was Lorenzo Pronk de eerste winnaar van dit seizoen. Hij versloeg Mike Everts met 4-1.

  Bij de paradarters is de eerste NDB Rankingtitel gewonnen door Michel van Velzen die in de finale Jack Spaanderman met 3-2 versloeg. Eerder op de dag wist hij al te winnen van Marja van Leeuwen (3-0), Harm Mellies (3-0), Kees van Wielink (3-0) en Cliff Ruiter (3-1). Bij de specials ging de winst naar Menno Lamers. Hij was met 4-2 Aant Jager de baas. 

  Wij feliciteren Aileen, Michael, Lorenzo, Michel en Menno met hun titels!

  Alle uitslagen:

  Heren A
  Heren B
  Dames
  Meisjes
  Meisjes verliezersronde
  Aspiranten
  Aspiranten verliezersronde
  Junioren
  Junioren verliezersronde
  Paradarters
  Paradarters verliezersronde
  Specials
  Specials verliezersronde

 8. Foto: R.G. van Stipriaan

  In Health Center Hoenderdaal in Driebergen vond vandaag de eerste NDB Ranking van het seizoen 2018-2019 plaats. Met maar liefst 125 jeugddarters aan de oche was het gezellig druk in de mooie hal. In totaal waren er 20 meisjes, 21 aspiranten en 84 junioren. 

  De eerste titels zijn gewonnen door de Rankingkampioenen van het seizoen 2017-2018; Lerena Rietbergen bij de meisjes, Jurjen van der Velde bij de junioren en Pim van Bijnen bij de aspiranten.

  Ondanks een achterstand wist Lerena wel de finale in haar voordeel te beslissen. Ze won van Rosanne van der Velde met 3-2. Jurjen van der Velde was overtuigend te sterk voor Gideon Regterschot. De regerend Europees kampioen wist te winnen met 4-0. Bij de aspiranten leek Massimo Balsamo op de winst af te stevenen. Ondanks een 2-0 voorsprong was het toch Pim van Bijnen die de strijd met 3-2 in zijn voordeel besliste. 

  Wij feliciteren Lerena, Jurjen en Pim!

  Hieronder alle uitslagen:

  Meisjes kwartfinale
  Layla Brussel 0-3 Lerena Rietbergen
  Joëlla Verhagen 3-2 Romy Vermeulen
  Kyana Frauenfelder 0-3 Rosanne van der Velde
  Britt van Schijndel 0-3 Cheyenne Doddema

  Meisjes halve finale
  Lerena Rietbergen 3-0 Joëlla Verhagen
  Rosanne van der Velde 3-1 Cheyenne Doddema

  Meisjes finale
  Lerena Rietbergen 3-2 Rosanne van der Velden

  Junioren laatste 16
  Sam Groot Roessink 1-3 Gideon Regterschot
  Thomas Vrieswijk 2-3 Arcangelo Tardio
  Luke van der Kwast 3-2 Lesly Tessin
  Danny de Graaf 3-1 Sytze Terpstra
  Angelo Balsamo 1-3 Danny Jansen
  Justin Dekker 3-1 Winston van de Graaf
  Jurjen van der Valde 3-0 Raoul de Vries
  Kevin Lasker 3-1 Owen Roelofs

  Junioren kwartfinale
  Gideon Regterschot 3-0 Arcangelo Tardio
  Luke van der Kwast 3-2 Danny de Graaf
  Danny Jansen 3-1 Justin Dekker
  Jurjen van der Velde 3-2 Kevin Lasker

  Junioren halve finale
  Gideon Regterschot 3-2 Luke van der Kwast
  Danny Jansen 0-3 Jurjen van der Velde

  Junioren finale
  Gideon Regterschot 0-4 Jurjen van der Velde

  Aspiranten kwartfinale
  Pim van Bijnen 3-0 Bert Neggers
  Martijn Saes 3-2 Dylan van Lierop
  Cédric Saes 0-3 Karsten Boelens
  Lorenzo Broks 2-3 Massimo Balsamo

  Aspiranten halve finale
  Pim van Bijnen 3-1 Martijn Saes
  Karsten Boelens 1-3 Massimo Balsamo

  Aspiranten finale
  Pim van Bijnen 3-2 Massimo Balsamo

 9. Foto: NDB/ Hans Willink

  We gaan dit seizoen voor het eerst alle finales van het NDB Ranking seizoen 2018-2019 live streamen op onze NDB YouTube pagina, waar we ook alle finales vervolgens los op zetten zodat ook iedereen ze terug kan kijken. De NDB wil hier in investeren om onze spelers meer publiciteit te geven en om onze sport en het NDB Ranking seizoen te promoten. 

  NU LIVE: KLIK HIER.

  Paradarters en Specials:
  Het is praktisch nog te bewerkelijk om de paradarts en specials finales ook live te streamen. Speciaal van deze toernooien wordt een videoverslag gemaakt wat ook terug te zien zal zijn op de NDB YouTube pagina. 

  Zeg het voort en DEEL het met je team, achterban en thuisblijvers. We willen zoveel mogelijk kijkers laten meegenieten van de verschillende finales.  

  Hou Facebook en de website van de NDB in de gaten voor meer info over de stream.

 10. Start NDB Rankingseizoen 2018-2019!

  Aanstaande zondag 16 september zal het NDB Rankingseizoen 2018-2019 van start gaan tijdens de 'Open Midden Nederland'. De Darts Bond Midden Nederland gaat er samen met de NDB voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. Er zal gedart gaan worden in het bekende Health Center Hoenderdaal in Driebergen. We hopen natuurlijk weer erg veel darters te mogen begroeten op de eerste NDB Ranking van dit seizoen.

  Belangrijke mededeling:
  Zoals altijd op het eerste toernooi van het NDB Rankingcircuit is er weer een legitimatiecontrole. Zorg dus dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Dit geldt voor iedereen met uitzondering van de Heren B, de aspiranten en de meisjes onder de 14 jaar.

  Het nieuwe NDB Rankingreglement is hier te vinden. Wil je meer weten over de regels omtrent de NDB Ranking, dan verwijzen we je naar de NDB Ranking pagina. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie en wijzigingen t.o.v. het vorige seizoen.

  Inschrijven
  Er worden in Driebergen acht verschillende toernooien georganiseerd:
  - Aspiranten (t/m 13 jaar)
  - Meisjes (t/m 17 jaar)
  - Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
  - Dames
  - Heren B
  - Heren A
  - Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)
  - Specials (spelers met een andersoortige beperking)

  Voor de heren A en de dames is deelname alleen mogelijk indien men van te voren online heeft ingeschreven. Meer informatie daarover vindt u in dit bericht.

  Voor de overige categorieën kan inschrijven alleen ter plaatse in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. De paradarters en specials kunnen inschrijven tot 11:30 uur en ook deze categorie is gratis tijdens de Open Midden Nederland. De heren B dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven en dit kost €5,-. De senioren toernooien beginnen rond 13:00 uur. De zaal gaat open om 10:00 uur.

  Ranking punten voor specials
  Voor het eerst zal er ook een aparte ranking worden bijgehouden voor de specials. Via deze eindranking zijn mooie bekers te verdienen en de winnaar gaat er met twee VIP tickets voor de Dutch Open vandoor!

  Heren A of Heren B?
  Aan het begin van dit rankingseizoen leggen we u graag nogmaals het verschil uit tussen categorie Heren A en Heren B. Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters, en het dus voor iedereen leuker te maken, zal er tijdens de NDB Rankings onderscheid worden gemaakt tussen gevorderden en amateurs. Beide categorieën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie best of 7 worden gespeeld en speelt men in de heren B categorie altijd meerdere wedstrijden. Niet alle spelers kunnen meedoen aan de heren B categorie. De criteria vindt u op de NDB Rankingpagina. De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen bepalend zijn voor het vormen van de Nederlandse selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn!

  Niet schrijven betekent zwarte lijst en geen rankingpunten!
  Indien men een knock-out wedstrijd verliest dient men tijdens de volgende wedstrijd op de betreffende baan te schrijven. Wanneer er een speler/speelster ontbreekt als schrijver op een wedstrijdbaan dient dit gemeld te worden bij de wedstrijdtafel. De naam van de betreffende schrijver wordt één maal omgeroepen. Als na 3 minuten, na controle van de toernooicommissie, de ontbrekende schrijver nog steeds niet bij de wedstrijdbaan is verschenen, wordt de naam van de betreffende persoon genoteerd. Een lijst van deze personen is in beheer van de NDB en een persoon blijft twee jaar op de lijst staan. De lijst is ook te vinden op onze NDB Rankingpagina. Als een persoon die op de lijst staat binnen deze twee jaar wederom niet schrijft, volgt een uitsluiting voor de komende vijf NDB Rankingtoernooien. Na de twee jaar of na een schorsing begint de betreffende speler met een schone lei.
  Nieuw voor dit seizoen: Tevens ontvangt deze speler geen prijzengeld en geen ranking punten.

  Spelformat
  Ook toernooi technisch zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo spelen de heren A dit seizoen in de kwart- en halve finale best of 9. De dames spelen in de kwart- en halve finale best of 7 en de finale zal voortaan gaan over een best of 9.
  Bij de heren B wordt er tot en met 64 inschrijvingen in poules gespeeld. Bij meer dan 64 spelers wordt het Knock-out met verliezersronde. 
  Bij de paradarters wordt er tot en met 24 inschrijvingen in poules gespeeld. Bij meer dan 24 spelers wordt het Knock-out met verliezersronde.

  De NDB en de DBMN nodigen iedereen van harte uit en wensen alle deelnemers ontzettend veel succes en plezier tijdens de 'Open Midden Nederland'. Laten we er een sportief, gezellig en spannend seizoen van maken!

  Locatie:
  Healt Center Hoenderdaal
  Hoendersteeg 7
  3972 NA Driebergen-Rijsenburg

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.