NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Foto: Evert Zomer

  Sharon Prins heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor de 6 Nations Cup. Samen met Anca Zijlstra en Aileen de Graaf zou ze in juni afreizen naar Engeland om daar te gaan strijden voor de titel. Na spoedberaad binnen de Technische Staf is Vanessa Zuidema opgeroepen als vervangster. 

  Zuidema is ervaren en is samen met de Graaf, Zijlstra en Prins in het verleden ook al in actie gekomen tijdens de 6 Nations. Ze was vorig jaar tevens actief tijdens de WDF World Cup en is van de huidige selectie na de andere drie dames als beste geëindigd op de NDB Ranking. Sharon Prins heeft in goed overleg met de NDB aangegeven dat het haar spijtig genoeg dit keer niet lukt om voldoende tijd vrij te maken voor de 6 Nations gezien alle andere belangrijke evenementen en haar persoonlijke omstandigheden. 

  De NDB heeft begrip voor deze situatie is blij dat Vanessa als goede vervangster beschikbaar is. Meer informatie over de 6 Nations cup is hier te vinden.

 2. BDO World Trophy live te volgen

  De BDO World Trophy wordt van 30 mei tot en met 3 juni gehouden in Preston. De BDO heeft bekendgemaakt dat het toernooi voor niet-Engelsen ook live te volgen is.

  Dartsliefhebbers buiten de UK hoeven via de livestream op het YouTube-kanaal niets te missen van het toernooi. Klik HIER om naar dat YouTube-kanaal te gaan.

  Het speelschema (en dus het uitzendschema) is inmiddels ook bekend. Klik daarvoor HIER.

 3. Aileen de Graaf en Marvin van Velzen, Open Polen 2017

  De Open Polen en de Police Masters staan komend weekend weer op het menu. Op vrijdag wordt het weekend afgetrapt met een koppeltoernooi. De Polen Open wordt op zaterdag gespeeld en tot slot is het zondag de beurt aan de Police Masters.

  Ook vele Nederlanders gaan naar Polen om een poging wagen om een van de titels op te pikken. 40 Nederlandse heren, 8 dames, 5 jongens en één meisje doen zaterdag mee. Op zondag staan 39 heren, 7 dames, 5 jongens en ook één meisje aan de oche. Bij de heren hebben Toon Greebe, Maikel Verberk en Kay Smeets een geplaatste status en bij de dames heeft Veerle Hamelink dat voorrecht.

  Vorig jaar was er twee keer Nederlands succes in Polen. Marvin van Velzen pakte de titel bij de junioren, terwijl Aileen de Graaf zich tot dameskampioen kroonde (foto). De meisjestitel ging in 2017 naar Ksenia Klochek en de herentitel naar Krzysztof Ratajski.

 4. Foto: Bas van den Berk

  Het bestuur heeft in overleg met de adviescommissie Marijke Zomer benoemd tot bondscoach van de nationale paradartsselectie, de eerste in de historie van onze sport! Marijke gaat in nauwe samenwerking met de NDB aan de slag om paradarts en de selectie naar een hoger plan te tillen en is in principe benoemd voor één jaar.  

  Tijdens dit eerste jaar zal het bondscoachschap en alle plannen rondom paradarts verdere invulling krijgen waar Marijke een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Door deze benoeming maakt Marijke per heden geen onderdeel meer uit van de jeugdcommissie. Wel zal ze naast het bondscoachschap de paradartsrankings voor haar rekening blijven nemen.  

  De NDB is ontzettend blij dat Marijke zich op deze manier keihard wil blijven inzetten voor de NDB. Al decennia zet ze zich vrijwillig in voor onze sport en de laatste jaren specifiek ook voor paradarts. Tijdens het 4 Nations Tournament (klik hier) was ze al eenmalig bondscoach van het Nederlands paradarts team.  

  De NDB wenst Marijke en de nationale paradartsselectie ontzettend veel succes toe de aankomende periode!

 5. Foto: Evert Zomer

  De Technische Staf heeft na overleg besloten de herenselectie uit te breiden met Willem Mandigers. Mandigers (28) eindigde afgelopen seizoen op de 11de plaats op de heren A ranking en presteert al jarenlang op internationaal niveau ontzettend goed. Hij bezet op dit moment de 5de plek op de BDO Ranking en won onlangs de Open Denemarken. Vorig jaar maakte hij ook al deel uit van de selectie en vertegenwoordigde Nederland onder andere tijdens de WDF World Cup in Japan. Hij speelt competitie bij de Kempense Darts Organisatie (KDO) en woont in Eindhoven.

  De NDB feliciteert Willem Mandigers met zijn aanwijsplek! Meer informatie over de totstandkoming van de selectie is hier te vinden.

 6. LaCo 10: deelnemers play-offs bekend!

  De laatste speelronde van de LaCo zit erop. Alle teams hebben de poulefase achter de rug en enkele teams komen in juni terug tijdens de play-offs.

  Heren A
  De ranglijst bij de heren A is na de laatste speelronde niet meer gewijzigd. DVO verloor met 9-8 van DVS en blijft derde. SDC wist DONHN met 11-6 te verslaan.
  Teams in play-offs: DVS, RDB en DVO.

  Heren B
  Bij de heren B had DBA een zege nodig om zeker te zijn van de play-offs en die zege kwam er. Ze waren op bezoek bij DBMN met 13-4 te sterk. Mede door de nederlaag van DBMN is DBBR koploper geworden. Zij versloegen VDO met 12-5 op de slotdag.
  Teams in play-offs: DBBR, DBMN en DBA.

  Heren C
  In de heren C grijpt DSWN net naast een play-offticket. Zij hadden twaalf wedstrijdpunten nodig om plek 2 over te nemen, maar dat lukt nét niet. Ze kwamen in de 11-6 zege op DOGD één wedstrijdpunt tekort. Daarnaast versloeg BDC DVK met 13-4.
  Teams in play-offs: BDC en DORA.

  Dames A
  Bij de dames A is RDB de koploper geworden. Zij wonnen met ruime cijfers van DVK: 11-0. DONHN is de nummer 2 van de poule geworden. Zij versloegen SDC met 9-2. DVO verloor de laatste wedstrijd. Tegen DVS werd het 6-5.
  Teams in play-offs: RDB, DONHN, DVO en DVS.

  Dames B
  Bij de dames B is FDB de nummer 1. Zij wonnen van DSWN met 8-3. DBA is de nummer 2. Zij wisten niet te winnen van DBMN: 6-5. Tot slot won VDO met 6-5 van DBBR.
  Teams in play-offs: FDB, DBA, DBMN en DSWN.

  Jeugd A
  In de jeugd A waren FDB en DONHN al zeker van een plek in de winnaarsrondeop de finaledag. Zij speelden dit weekend tegen elkaar en FDB won. Zij zijn zodoende zonder puntverlies de poule doorgekomen. Ook DSWN heeft zich geplaatst voor de winnaarsronde. Op basis van het winstpercentage behoren zij tot de twee beste nummers 3 van de poule. Afgelopen weekend waren zij met 8-3 te sterk voor RDB. De wedstrijd tussen DBBR-2 en PDB is nipt gewonnen door DBBR-2: 6-5.
  Teams in winnaarsronde: FDB, DONHN en DSWN.
  Teams in verliezersronde: RDB, PDB en DBBR-2.

  Jeugd B
  In de jeugd B heeft DBMN de laatste wedstrijd van het seizoen op reglementaire wijze gewonnen van TDV. Zodoende komen DBMN en DVO terug in de winnaarsronde. TDV is uiteindelijk de minste nummer 3 en zij spelen in de verliezersronde, evenals KDO.
  Teams in winnaarsronde: DVO en DBMN.
  Teams in verliezersronde: TDV en KDO.

  Jeugd C
  In de jeugd C heeft DBBR-1 opnieuw een zege geboekt. Dankzij de zege op DVS (6-5) hebben zij alle wedstrijden in de poule gewonnen. DOT was op de slotdag met 10-1 te sterk voor SDC.
  Teams in winnaarsronde: DBBR-1, RDO en DOT.
  Teams in verliezersronde: DVS en SDC.

  De play-offs voor de senioren staan gepland op 2 juni en de finale zal plaatsvinden op 9 juni. De jeugd speelt zijn finale op zaterdag 16 juni.

 7. Speelschema BDO World Trophy

  De BDO World Trophy wordt woensdagavond 30 mei geopend door Ross Montgomery en Daniel Day. Zij betreden als eerste het podium in Preston. Sharon Prins is de eerste Nederlander die in actie gaat komen.

  Bekijk hieronder het speelschema voor de eerste dagen.

  WOENSDAG 30 MEI

  Tijd (UK)

  RondeSpeler   Speler
  19:00 Last 32     (6) Ross Montgomery Scotland   vs       Daniel Day England
  19:30 Last 16 (3) Deta Hedman England   vs   Roz Bulmer England
  20;00 Last 32 (11) Gary Robson England   vs   Ryan Hogarth Scotland
  20:30 Last 16 (6) Sharon Prins Netherlands   vs   Tricia Wright England
  21:00 Last 32 (14) Kyle McKinstry Northern Ireland   vs   Jon Worsley Wales
  21:30 Last 32 (3) Scott Mitchell England   vs   Pengiran Mohamed Brunei
  22:00 Last 16 (2) Aileen de Graaf Netherlands   vs   Maria O'Brien England
  22:30 Last 32 (10) James Hurrell England   vs   Peter Machin Australia

   

  DONDERDAG 31 MEI

  Tijd (UK)

  RondeSpeler   Speler
  19:00 Last 32     (7) Wesley Harms Netherlands   vs      Wayne Warren Wales
  19:30 Last 16 (7) Fallon Sherrock England   vs   Rhian Griffiths Wales
  20:00 Last 32 (15) Dean Reynolds Wales   vs   Michael Unterbuchner Germany
  20:30 Last 16 (8) Trina Gulliver MBE England   vs   Anca Zijlstra Netherlands
  21:00 Last 32 (2) Mark McGeeney England   vs   Chris Landman Netherlands
  21:30 Last 32 (13) Conan Whitehead England   vs   William Borland Scotland
  22:00 Last 16 (1) Lorraine Winstanley England   vs   Paula Jacklin England
  22:30 Last 32 (4) Jim Williams Wales   vs   Derk Telnekes Netherlands


  VRIJDAG 1 JUNI

  Time (UK)

  RondeSpeler   Speler
  19:00 Last 32     (12) Andy Baetens Belgium   vs      Justin Thompson Australia
  19:30 Last 32 (5) Scott Waites England   vs   Scott Baker England
  20:00 Last 16 (5) Anastasia Dobromyslova Russia   vs   Rhian O'Sullivan Wales
  20:30 Last 32 (9) Martin Phillips Wales   vs   Darius Labanauskas Lithuania
  21:00 Last 32 (8) Willem Mandigers Netherlands   vs   Richie Edwards Wales
  21:30 Last 16 (4) Lisa Ashton England   vs   Corrine Hammond Australia
  22:00 Last 32 (16) Jeffrey Sparidaans Netherlands   vs   Tony O'Shea England
  22:30 Last 32 (1) Glen Durrant England   vs   Dafydd Edwards Wales

 8. Warburton wint Open Wales, Labanauskas Open Litouwen

  Maar liefst 31 Nederlanders reisden afgelopen weekend naar het buitenland om deel te nemen aan de Open Wales of Open Litouwen. De Nederlandse Darts Bond blikt terug op die toernooien.

  Open Wales
  In Wales wist Mike Warburton de herentitel op zijn naam de schrijven. Hij was in de finale met 6-3 te sterk voor Andy Hamilton. In de halve finale was de kampioen nog te sterk voor Chris Landman. De Nederlander werd nipt met 5-4 verslagen. Derk Telnekes werd in de kwartfinale uitgeschakeld. De damestitel was voor Deta Hedman. Zij versloeg Anastasia Dobromyslova in de finale met 5-2. Tot slot werd de jongenstitel gewonnen door Sam Cromwell en de meisjestitel voor Beau Greaves.

  Open Litouwen
  In Litouwen kwamen Jeffrey Sparidaans en Hendrie van Berkel als Nederlanders het verst. Zij bereikten beiden de kwartfinale. Sparidaans verloor daar van de Engelse Carl Booker en Van Berkel werd uitgeschakeld door Brain Lokken. Lokken schopte het daarna tot de finale, maar verloor daar van Darius Labanauskas met 6-3. Helene Sundelin pakte de damestitel.

  Kwalificatietoernooi BDO World Trophy
  Zeven Nederlanders deden afgelopen weekend een poging om via het kwalificatietoernooi een ticket voor de BDO World Trophy te bemachtigen. Helaas is geen van allen dat gelukt. De tickets gingen naar Ryan Hogarth, William Borland, Jon Worsley en Dafydd Edwards bij de heren en Roz Bulmer en Rhian O'Sullivan bij de dames.

 9. Foto: Jos Groen

  Geweldig nieuws voor het grootste open dartstoernooi ter wereld! Bouwcentrum BAUHAUS heeft zich opnieuw voor één jaar als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Open Darts. Voor het derde jaar op rij ondersteunt de internationale winkelketen dit unieke toernooi dat georganiseerd zal worden van vrijdag 1 t/m 3 februari 2019 in De Bonte Wever in Assen. 

  “Wij zijn zeer verheugd dat we onze prettige relatie kunnen voortzetten. Mede dankzij BAUHAUS hebben we flinke stappen gezet en kunnen we ook de komende editie weer door ontwikkelen. Onze gezamenlijke doelstelling is een fantastisch evenement organiseren, waarbij het evenement organisatorisch goed moet staan en de gezelligheid niet mag ontbreken. Vele darters uit binnen- en buitenland spreken van het beste open dartstoernooi en dat willen we natuurlijk zo houden”, aldus Niels de Ruiter, directeur van de Nederlandse Darts Bond. 

  Ook Herwin Oost, commercieel directeur van BAUHAUS, is verheugd over de samenwerking. “BAUHAUS is nauw verbonden met sport. Sporten is een gezonde en veelal ook sociale bezigheid en daar dragen wij graag een steentje aan bij. Wat zo bijzonder is aan de Dutch Open Darts, is dat het voor iedereen toegankelijk is. Daardoor is het laagdrempelig en iedereen is gelijk. Dat past bij de bedrijfsfilosofie van BAUHAUS.

  BAUHAUS behoort tot de grootste doe-het-zelfketens van Europa. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zwitserland. De eerste BAUHAUS-vestiging werd geopend in Mannheim in 1960. De keten beschikt over ruim 275 vestigingen in 19 landen. In Nederland zit er op dit moment een vestiging in Groningen en Hengelo en medio dit jaar zal de derde vestiging in Venlo opengaan. 

  De BAUHAUS Dutch Open Darts zal in 2019 plaatsvinden van vrijdag 1 t/m zondag 3 februari in De Bonte Wever in Assen. De inschrijving zal op maandag 1 oktober 2018 open gaan.

  Meer informatie over de BAUHAUS Dutch Open Darts 2019 kunt u vinden op www.dutchopendarts.nl

 10. Nederlanders naar Wales en Litouwen

  Komend weekend staan er twee grote toernooien op het programma. De Welsh Open, de Lithuania Open en het kwalificatietoernooi voor de BDO World Trophy worden gespeeld. In totaal nemen 31 Nederlanders deel aan een van de toernooien.

  Open Wales
  Van 10 tot en met 13 mei wordt de Open Wales gespeeld. Met 22 spelers is Nederland goed vertegenwoordigd. Vijftien heren en zeven dames reizen naar het Verenigd Koninkrijk om deel te nemen aan het toernooi. Meer dan de helft van de Nederlandse heren (8) heeft een geplaatste status gekregen bij de loting, bij de dames hebben drie speelsters een geplaatste status.

  Nederlandse deelnemers (g=geplaatste status)
  Heren: Michael Busscher, Martijn Kleermaker (g), Hans Visser, Chris Landman (g), Wouter Vaes (g), Willem Mandigers (g), Tristan Hamelink, Thomas Vlaming, Wesley Harms (g), Richard Veenstra (g), Koen Appelo, Derk Telnekes (g), Carlo van Cleef (g), Tonny Veenhof en Jordy van Bekkum.
  Dames: Suzan Konings, Veerle Hamelink, Priscilla Steenbergen, Sharon Prins (g), Anca Zijlstra (g), Danielle IJpelaar en Aileen de Graaf (g).

  Livestream
  De finales van de Open Wales zijn live te volgen op het internet. De stream start 13 mei om 19:30u (NL tijd). De damesfinale is om 10:30u, de herenfinale staat gepland voor 11:00u.
  Klik hier voor het volledige programma en de livestream.

  Vorige editie
  Het herentoernooi van de Open Wales 2017 werd gewonnen door Glen Durrant. Hij versloeg Scott Waites in de finale met 6-4. Danny Noppert verloor in de halve finale van Waites, nadat de Nederlander twee matchdarts miste. Lorraine Winstanley pakte de titel bij de dames na een zege op Lisa Ashton.

  Open Litouwen
  Van 11 tot en met 13 mei worden in Litouwen de Lithuania Open en Vilnius Open gespeeld. Negen Nederlandse heren spelen mee met die twee toernooien.

  Nederlandse deelnemers
  Jeffrey Sparidaans, Hendrie van Berkel, Alexander Merkx, Davy Verkooyen, Henri van Es, Martijn de Weijer, Ron Stapel, Ad van Haaren en Remco Pluym.

  Vorige editie
  In 2017 kroonden Dennis Nilsson en Amanda Abbott zich tot kampioenen van de Litouwen Open. Ook bij de Vilnius Open pakte de Nilsson de winst. De vrouwentitel bij dat toernooi ging naar Maret Liiri.

   

  BDO World Trophy kwalificatie
  Naast de twee bovengenoemde toernooi wordt op 11 mei ook het kwalificatietoernooi voor de BDO World Trophy gespeeld. Vier heren en twee dames zullen vanuit het kwalificatietoernooi doorstromen naar het hoofdtoernooi.

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.