Inmiddels zijn er meer mogelijkheden in de horeca, echter zal de horeca de komende weken nog moeten sluiten om 22:00. Dit houdt voor ons als darters in, dat de competitie de komende weken wel opgestart kan worden, echter met een ietwat aangepast verloop.

Om het darten de komende weken in competitieverband mogelijk te kunnen maken, zijn er een tweetal opties:

1.     Zowel de singles als koppels worden tegelijk gespeeld in een 2, 2, 1 schema:

a.     2x 2 singles

b.     2x 2 singles

c.     2x 2 koppels

d.     2x 2 koppels

e.     Teamgame

Met dit schema is het van belang dat er zo vroeg mogelijk wordt gestart, echter uiterlijk om 20:00 de eerste pijl in het bord. Het staat de teams vrij om eerder te beginnen, of om de wedstrijden overdag in het weekend te spelen. Met deze optie kunnen we het resterende gedeelte van het seizoen uitspelen, zodra de horeca langer open mag, dan kan er overgeschakeld worden naar het opeenvolgend spelen zoals we gewend zijn.

2.     Het spelformat wordt aangepast naar een korter format:

a.     4 singles

b.     2 koppels

c.     Teamgame

Met dit schema is het ook van belang dat er zo vroeg mogelijk wordt gestart, echter uiterlijk om 20:00 de eerste pijl in het bord. Het staat de teams vrij om eerder te beginnen, of om de wedstrijden overdag in het weekend te spelen. Met deze optie kunnen we het resterende gedeelte van het seizoen uitspelen. Echter, zodra de horeca langer open mag, dan kan er niet meer terug gegaan worden naar het format zoals we gewend (4 singles, 4 koppels, teamgame), dit format blijft dan de rest van het seizoen staan.

Beide opties zullen de nodige aanpassingen vragen in de komende weken, dit zal niet altijd een ontspannend avondje darten opleveren, maar geeft wel de mogelijkheid om volgende week de competitie te kunnen herstarten. Zodra de regelgeving het de horeca toestaat om langer te openen, dan zal het spelverloop ook weer wat minder gehaast zijn.

Beide opties zullen ook de nodige vragen opleveren. Hieronder alvast een paar vragen, met een aantal antwoorden of mogelijkheden:

1.     Binnen ons team kunnen de meeste mensen niet eerder beginnen, de starttijd naar voren halen is voor ons niet mogelijk.

a.     Probeer met de tegenstander te regelen of de wedstrijd in het weekend kan worden gespeeld.

b.     Mocht bovenstaande niet lukken, kijk dan of het mogelijk is om de wedstrijd over 2 avonden te verdelen.

2.     Binnen onze locatie is maar 1 bord aanwezig, tegelijk spelen is hierdoor bij ons niet mogelijk.

a.     Volgens het competitiehandboek moet een locatie 2 borden hebben zodat er ook ingegooid kan worden. Mocht dit niet zo zijn, overleg dan met de tegenstander of het mogelijk is de wedstrijden om te draaien (eerst uit i.p.v. thuis, of andersom).

b.     Mocht bovenstaande niet lukken, probeer dan of je tijdelijk uit kunt wijken naar een andere locatie in de buurt waar dit eventueel wel mogelijk is.

c.     Mochten beide bovenstaande oplossingen niet mogelijk zijn, kijk dan of het mogelijk is de wedstrijd over 2 avonden te verdelen.

3.     Wij spelen in een sportcentrum, geldt dit ook voor ons?

a.     Als optie 1 wordt gekozen door de meerderheid, dan zal het tegelijk spelen van wedstrijden voor jullie niet gelden. Wedstrijden in een sportcentrum vallen onder het sportprotocol en hebben voor het sporten geen sluitingstijd van 22:00. De sportkantine zal wel om 22:00 moeten sluiten.

b.     Als optie 2 wordt gekozen door de meerderheid, dan zal het ingekorte spelformat van wedstrijden ook voor jullie gelden.

4.     Wij spelen in een buurthuis, geldt dit ook voor ons?

a.     Hier durf ik geen antwoord op te geven en zou je dan ook graag willen vragen dit voor te leggen aan de beheerder van je locatie. Uiteindelijk is het de locatiebeheerder hoe hij of zij hier mee om gaan.

Nu heb ik de afgelopen dagen al de vraag gekregen, waarom stellen we de competitie niet nog een aantal weken uit tot de volgende persconferentie?

 Hiervoor hebben we niet gekozen daar er momenteel mogelijkheden zijn om de competitie te herstarten, ook al zal het ietwat gehaast aanvoelen in de eerste weken. Bij een uitstel van nog een 6-tal weken is het niet meer mogelijk om de competitie uit te spelen zodra deze hervat wordt. Dan zouden we de huidige competitie moeten annuleren en een halve competitie op moeten zetten, met mogelijkerwijs dezelfde beperkingen welke we nu hebben. Deze optie is bewust niet meegenomen in bovenstaand voorstel, evenals het annuleren van de competitie en volgend seizoen opnieuw te beginnen.

In navolging van dit bericht zal ik ook een bericht sturen naar de captains van elke team in de competitie met hierin beide voorstellen, en de vraag om een voorkeur voor 1 van beide opties door te geven. Komende week zullen we dan gaan kijken welke optie de voorkeur heeft van de leden. Deze optie zullen we dan communiceren, zodat we op de gekozen wijze de competitie kunnen herstarten.

Mochten iemand vragen hebben over bovenstaande, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met sportieve groet,

Hans

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.