NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Foto: © Finder Darts Masters 2018.

  Martijn Kleermaker uit Hierden komt dit jaar met een wildcard terug op het Finder Darts Masters podium. Martijn debuteerde in 2016 op dit podium als winnaar van het NDB play-off toernooi en komt deze editie nu terug met een wildcard.

  Martijn werd als speler van het Nederlands team onlangs nog tweede bij het WDF Europe Cup koppeltoernooi in Hongarije en behoort al enige tijd tot de internationale top. Een speler die thuis hoort op het podium en daarom besloot de organisatie hem met een wildcard uit te nodigen.

  Met deze wildcard voor Martijn is het deelnemersveld voor het Finder Darts Masters herentoernooi nu compleet. De lijst met namen van spelers en speelsters die aan de Finder Darts Masters 2018 gaan deelnemen kunt u teruglezen op www.findermasters.nl. Op deze website vindt u ook alle informatie over kaartverkoop  en hotelarrangementen voor dit evenement dat van vrijdag 7  t/m zondag 9 december plaatsvindt in Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee.

 2. Foto: © Finder Darts Masters 2018.

  De 17-jarige Levy Frauenfelder uit Oss is toegevoegd aan het deelnemersveld van het Finder Darts Masters Youth Tournament.

  Levy draait al een aantal jaren mee in de top van het nationale en internationale jeugdcircuit en won tot nu toe al vijf maal een Europese titel. Een goede aanvulling dus voor het sterke deelnemersveld van het Finder Darts Masters jeugdtoernooi.

  De voorlopige lijst met namen van spelers en speelsters die aan de Finder Darts Masters 2018 gaan deelnemen kunt u teruglezen op www.findermasters.nl. Op deze website vindt u ook alle informatie over kaartverkoop en hotelarrangementen voor dit evenement dat van vrijdag 7 t/m zondag 9 december plaatsvindt in Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee.

 3. Foto: © Finder Darts Masters 2018.

  Eigenlijk heeft deze darter geen introductie nodig. Drievoudig Lakeside Champion en Winmau World Masters Champion en in 2000 Masters kampioen Martin Adams is een darter van wereldformaat.

  Reden genoeg voor de organisatie om deze topdarter, die vanaf 2000 geen editie van de Masters heeft gemist, uit te nodigen om deel te nemen aan het wereldtop darts toernooi.

  De voorlopige lijst met namen van spelers en speelsters die aan de Finder Darts Masters 2018 gaan deelnemen kunt u teruglezen op www.findermasters.nl. Op deze website vindt u ook alle informatie over kaartverkoop  en hotelarrangementen voor dit evenement dat van vrijdag 7  t/m zondag 9 december plaatsvindt in Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee.

 4. Foto: © Finder Darts Masters 2018.

  De laatste nog beschikbare wildcard voor het Finder Darts Masters 2018 damestoernooi heeft de organisatie aan de Engelse Fallon Sherrock gegeven.

  Fallon won in 2015 de Finder Darts Masters en is de regerend BDO World Trophy dameskampioen. Daarnaast won ze dit jaar maar liefst 7 internationale opens wat aangeeft dat deze Engelse dartsspeelster tot de top van het damesdarts behoort en dus niet mag ontbreken op het podium van de Finder Darts Masters. Naast Sherrock doen ook Aileen de Graaf, Deta Hedman, Sharon Prins, Astrid Trouwborst en Lisa Ashton mee.

  De voorlopige lijst met namen van spelers en speelsters die aan de Finder Darts Masters 2018 gaan deelnemen kunt u teruglezen op www.findermasters.nl. Op deze website vindt u ook alle informatie over kaartverkoop en hotelarrangementen voor dit evenement dat van vrijdag 7 t/m zondag 9 december plaatsvindt in Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee.

 5. SuperLeague: Winsum verslaat Oranjebar

  Afgelopen zaterdag was het tijd voor speelweek 2 van de SuperLeague. Er werden twinitig wedstrijden gespeeld en een overzicht vind je hieronder.

  Hoofdklasse
  Regerend kampioen Oranjebar liep tegen een nederlaag aan in de thuiswedstrijd tegen Winsum uit Sneek. Vorig jaar ging de titelstrijd vooral tussen deze twee teams en Oranjebar wist toen twee keer met 6-4 te winnen. Nu waren de rollen omgedraaid en won Winsum met het minimale verschil. Rick Hofstra won in de beslissende solo van Jermaine Wattimena. Ook een spannende pot in Weert waar de Fanatics promovendus Twenty Six ontmoette. Na negen partijen stond het 5-4 voor Twenty Six en na een spannende solo maakte de Fanatics er 5-5 van. Davyd Venken, die nog een 164 finish liet noteren, versloeg Ron Meulenkamp met 4-3. Xtreme Sport Tilburg kwam met 3-1 voor tegen DKE RW Repair. Daarna pakten zij echter geen punt meer en dus wonnen de Hagenezen met 7-3. Bosgenoegen won ruim van de Zwaantjes: 9-1. Tenslotte was het spannend in Terneuzen in de wedstrijd tussen RCT en Café Kafé. RCT kwam 5-4 voor en zag Kevin Blomme in de solopartij winnen van Martin Soethof. Daarmee bleven de drie punten in Zeeland.

  Overgangsklasse A
  Na een 8-2 overwinning bij de Dissel voert Status Bar uit Veendam de ranglijst aan in overgangsklasse A. The Legend kwam in het eigen Sneek met 5-3 voor, maar zag de Makkers van Wilma terugkomen tot 5-5. Sven Groen won in de beslissende solo van Theo de Jong. Het debuterende Café de Schout deed het zo slecht nog niet in de uitwedstrijd tegen Café Kremer en kon tot 4-4 prima mee. Uiteindelijk won Kremer door een solozege van Fabian Roosenbrand op Martijn Meinen met 6-4. Fabian gooide in de hele wedstrijd zeven keer 180 en wist 126 en 160 te finishen. Tenslotte waren er nog overwinningen voor Toornsmit (7-3 tegen de Moriaan) en voor Café op de Hoek (6-4 tegen SLT de Planeet). In de wedstrijd Toornsmit-Moriaan werd de eerste 170 finish van het competitieseizoen gegooid. Patrick Peters gooide deze maximale finish namens de Moriaan.

  Overgangsklasse B
  Ondanks een gelijkspel tegen Hemeco staat 't Haspeltje nog steeds bovenaan in deze klasse. De beslissende solopartij werd gewonnen door Joost Geurts van 't Haspeltje ten koste van Toon Greebe. DTV won met 8-2 van 't Pleintje en Nouveau wist zijn eerste officiële SuperLeague overwinning te pakken door FF naar Steef met 7-3 te verslaan. Red Alert Bet Kolen won in een spannende wedstrijd van Vrijbuiter met 6-4. Jeffrey Sparidaans wist het beslissende punt binnen te slepen door Mark Schlaghecke in de solo te verslaan. Tenslotte ging ook Oranjestad tegen Dorpsherberg No Fear tot het gaatje. No Fear kwam met 5-3 voor, maar zag Corne Brant een punt redden voor Oranjestad door van Nico Thissen te winnen.

  Overgangsklasse C
  Waar in de drie vorige klassen niemand de volle zes punten uit twee wedstrijden heeft behaald zijn er in overgangsklasse C maarliefst vier teams die dat gelukt is. Dartshop Leiden wist zijn tweede overwinning te pakken in de thuiswedstrijd tegen de Wyck: 9-1. Team Prima Darts won met 6-4 bij 8-eraf Amsterdam en Merwehof wist Flora Bar te verslaan met 8-2. Ook Agnes & Schier uit Barendrecht won voor de tweede keer, ditmaal tegen Café de Schot: 6-4. Wesley Plaisier (Agnes & Schier) was de tweede die dit weekend 170 uitgooide! De laatste wedstrijd van dit weekend ging tussen Double Bull Spakenburg en Sonny's Darts. Sonny's won met 7-3.

  Voor alle uitslagen, standen en statistieken klikt u hier. De volgende wedstrijd staat gepland op 27 oktober.

       

 6. LaCo speelronde 3

  Afgelopen zaterdag was het voor de LaCo senioren tijd voor speelronde 3. Hieronder volgt een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

  Heren
  In poule A een opvallende en knappe zege van DVO ten koste van regerend kampioen DBBR. Het laatste verlies van DBBR dateerde alweer van 11 november 2017. De DVO is het enige team dat nog ongeslagen is in poule A. De BDC pakte zijn tweede overwinning van het seizoen door de uitwedstrijd tegen DVK met 11-6 te winnen. 
  In poule B won DBMN voor de derde keer op rij. Dit keer was RDB het slachtoffer: 10-7. De tweede wedsrijd uit poule B werd een prooi voor DBA dat de DONHN met 13-4 versloeg.
  De DOGD pakte zijn eerste overwinning in poule C door te winnen van de DOT met 11-6. De DORA is de koploper in deze poule door ook zijn tweede wedstrijd winnend af te sluiten. DSWN werd met 12-5 verslagen in Den Haag.

  Dames
  Ondanks een valse start in speelweek 1 staan de dames van DSWN na drie speelweken gewoon bovenaan. Afgelopen zaterdag werd de DVK met 9-2 geklopt. De FDB en de DVO maakten er een spannende wedstrijd van die pas in de solo beslist werd. Elianne van Meerveld-Knol wist de zege voor FDB binnen te slepen door Kelly Kuipers te verslaan. De derde wedstrijd in poule A werd gewonnen door de DBBR ten koste van de DVO (7-4).
  Het enige damesteam dat al haar wedstrijden tot nu toe won is het team van de DONHN. Zaterdag werd DBA verslagen met 8-3. De DBMN won met 6-5 van RDB en de SDC versloeg RDO met 9-2. 

  De volgende speelronde staat gepland op 27 oktober. Voor alle uitslagen, standen en statistieken klikt u hier.

 7. Foto: Bas van den Berk

  De jeugdkampioenen van de tweede NDB Ranking zijn Jurjen van der Velde (junioren), Rosanna van der Velde (meisjes) en Pim van Bijnen (aspiranten). In totaal gingen 17 meisjes, 24 aspiranten en 74 junioren de strijd met elkaar aan voor de verschillende jeugdtitels in Vlaardingen.

  De kersverse Winmau World Masters Boys Champion Jurjen van der Velde wist ook de tweede NDB Ranking van dit seizoen te winnen. Hij versloeg Wesley Hurrebrink (4-2). In de halve eindstrijd was van der Velde met 3-0 te sterk voor Luke van der Kwast. Kevin Lasker verloor in de andere halve finale met 3-2 van Hurrebrink. De meisjesfinale ging opnieuw tussen Lerena Rietbergen en Rosanna van der Velde. Dit keer was Rosanna de sterkste en won de spannende finale met 3-2. De winnares won eerder op de dag al van o.a. Joëlla Verhagen en Layla Brussel. Pim van Bijnen pakte de aspiranten titel. In de eindstrijd was hij met 3-0 te sterk voor Karsten Boelens. Daarmee wint ook hij de tweede NDB Ranking van dit seizoen.

  Alle uitslagen:
  Meisjes
  Aspiranten
  Junioren

  Meisjes verliezersronde
  Aspiranten verliezersronde
  Junioren verliezersronde

  De seniorentitels in Vlaardingen zijn gegaan naar Maik Kuivenhoven (heren A), Jurrit van Essen (heren B), Sharon Prins (dames) en Michelovic van Velzen (paradarts)!

  De heren A finale ging tussen Niels Zonneveld en Maik Kuivenhoven. Laatstgenoemde wist dus met 2-1 in sets deze mooie en spannende finale te winnen. Bij de heren B finale ging de winst naar Jurrit van Essen. Hij versloeg John Nagelhout met 4-1. Regerend NDB Rankingkampioene Sharon Prins pakte de titel bij de dames. In een spannende finale was ze met 5-4 Anita van der Velden de baas. Michelovic van Velzen wist ook de tweede NDB Ranking bij de paradarters te winnen. Hij was in de eindstrijd met 3-0 te sterk voor Arie van der Rassel.

  Alle uitslagen:
  Heren A
  Heren B
  Dames
  Paradarters
  Paradarters verliezersronde

  Wij danken alle vrijwilligers, locatie, partners, toernooicommissie en de lidorganisatie RDO voor het organiseren van een geslaagde tweede NDB Ranking.

  Wij feliciteren alle winnaars met hun mooie titels!

 8. Wouter Vaes naar Finder Darts Masters!

  Wouter Vaes bleek vanavond de sterkste tijdens de NDB selectiewedstrijden voor een Finder Darts Masters herenwildcard. Na een mooie avond met goede wedstrijden versloeg hij in de finale Hedrik Tooren en mag in december voor de tweede keer gaan spelen op het mooie podium van de Finder Darts Masters.

  De zes herenselectiespelers begonnen de strijd in twee poules waarbij de twee poulewinnaars naar de finale gingen. Hendrik en Wouter wisten beiden met twee overwinningen de finale te halen. Hendrik begon sterk en kwam op een 3-0 voorsprong. Wouter kwam vervolgens steeds beter in zijn spel en kwam terug tot 3-3. Na een 4-3 voorsprong voor Hendrik won Wouter drie legs op rij en daarmee de wedstrijd.

  Alle uitslagen op een rij:

  Poule A:
  Hendrik Tooren - Justin van Tergouw 5-1
  Justin van Tergouw - Michel van der Horst 5-2
  Hendrik Tooren - Michel van der Horst 5-2

  Poule B:
  Martijn Kleermaker - Wessel Nijman 5-1
  Wouter Vaes - Wessel Nijman 5-4
  Wouter Vaes - Martijn Kleermaker 5-3

  Finale:
  Wouter Vaes - Hendrik Tooren 6-4

  De NDB dankt zijn vrijwilligers, Hotel Zuiderduin, Finder en Dartfreakz.nl voor de prettige samenwerking!

  De kaartverkoop voor de Finder Darts Masters 2018 is in volle gang. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Op dit toernooi kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit het nationale en internationale dartscircuit in actie zien. Informatie over tickets, hotelboekingen en het toernooi kunt u hier vinden.

 9. Foto: Bas van den Berk

  Op vrijdagavond 12 oktober aanstaande zullen in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee de selectiewedstrijden plaatsvinden voor de herenwildcard Finder Darts Masters 2018! Hiervoor zijn de zes selectiespelers die nog niet geplaatst zijn voor de Masters uitgenodigd, te weten Martijn Kleermaker, Hendrik Tooren, Michel van der Horst, Justin van Tergouw, Wessel Nijman en Wouter Vaes.

  Het spelformat is vergelijkbaar met dat van de Finder Darts Masters. De zes darters gaan spelen in poules van drie (best of 9 legs) waarvan de poulewinnaars in de finale (best op 11 legs) gaan strijden om de felbegeerde wildcard.

  Livestream:
  Een primeur voor deze selectiewedstrijden is de aanwezigheid van een livestream waardoor fans en thuisblijvers verschillende wedstrijden, waaronder de finale, live kunnen volgen. Deze livestream wordt mede mogelijk gemaakt door Hotel Zuiderduin, Finder en Dartfreakz waarvoor de NDB deze partners uiteraard hartelijk wil bedanken!

  Praktische informatie:
  De zaal gaat om 19:00 uur open, spelers dienen zich aan te melden om 20:00 uur en de eerste wedstrijden beginnen om 20:30 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom en de entree is uiteraard gratis.

  Meer informatie over de Finder Darts Masters, kaartverkoop en hotelarrangementen vindt u op www.findermasters.nl.

  Adres Hotel Zuiderduin:
  Zeeweg 52
  1931 VL
  Egmond aan Zee

  Let op: men kan niet op het hotelterrein parkeren, dit is namelijk alleen voor gasten die een kamer hebben geboekt.
  Vanaf 19.00 uur is het gratis parkeren in Egmond aan Zee.

  Hieronder kan je een herinnering instellen voor deze livestream zodat je automatisch een melding krijgt zodra deze van start gaat.

 10. Een vol competitieprogramma!

  Dit weekend staan er vele landelijke competitiewedstrijden op het programma in zowel de LaCo als de SuperLeague. Hieronder vindt u een overzicht.

  LaCo
  Bij de dames staan er zes wedstrijden op het menu. In poule A is de verrassende koploper DVS vrij en speelt de nummer twee DSWN thuis tegen DVK. VDO gaat de lange reis maken naar Friesland voor de wedstrijd tegen de FDB en in het Oosten des lands gaat DVO de strijd aan met DBBR. In poule B zijn de DONHN en de RDB samen koploper. De DONHN speelt morgen thuis tegen DBA en RDB gaat op bezoek bij DBMN. De SDC ontvangt de RDO en DOGD heeft een vrije speelweek.
  Bij de heren speelt regerend kampioen DBBR een uitwedstrijd tegen DVO dat nog wacht op zijn eerste overwinning. In de tweede wedstrijd uit poule A krijgt de DVK de BDC op bezoek. In poule B zijn er twee teams die nog niet verloren hebben, namelijk DBMN en RDB. Zij spelen morgen tegen elkaar in Houten. De tweede wedstrijd uit poule B gaat tussen DONHN en DBA. In poule C staat er een 'noordelijke derby' op het programma tussen de DOGD en de DOT. Tenslotte neemt DSWN het in Den Haag op tegen de DORA.

  Voor het complete programma klikt u hier.

  SuperLeague
  Een kleine maand geleden ging de SuperLeague van start en komende zaterdag staat wedstrijd nummer twee op het programma. In de hoofdklasse vinden we het gepromoveerde Twenty Six boven aan de stand. Zij spelen morgen tegen de Fanatics dat ook zijn eerste wedstrijd wist te winnen. Regerend kampioen Oranje Bar neemt het op tegen de grootste concurrent van afgelopen seizoen: Team Winsum uit Sneek. Twee debutanten in de hoofdklasse ontmoeten elkaar in Terneuzen: RCT vs Café Kafé. Bosgenoegen speelt thuis tegen H&S de Zwaantjes en Xtreme Sport Tilburg gaat op bezoek bij DKE RW Repair.
  In overgangsklasse A gaat Café de Schout zijn debuut maken in de SuperLeague met een uitwedstrijd tegen Café Kremer. De Dissel ontvangt Status Bar en The Legend krijgt de Makkers van Wilma op bezoek. In Appingedam speelt Café op de hoek tegen SLT de Planeet en tenslotte gaat de Moriaan een uitwedstrijd spelen tegen Toornsmit.
  In overgangsklasse B is 't Haspeltje de koploper. Zij spelen morgen thuis tegen Hemeco dat vorig jaar net geen kampioen werd. DTV speelt een thuiswedstrijd tegen 't Pleintje en Dorpsherberg No Fear gaat op bezoek bij Oranjestad. Twee nieuwkomers tegen over elkaar morgen in de wedstrijd tussen FF naar Steef en Nouveau. De laatste wedstrijd in poule B gaat tussen Red Alert Bet Kolen en Vrijbuiter.
  In overgangsklasse C een mooie pot tussen de kampioen van twee jaar geleden (Prima Darts) en het team dat vorig jaar net naast de titel greep (8-eraf Amsterdam). Beide teams gaan dit jaar voor promotie en wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Café de Schot gaat op bezoek bij Agnes & Schier en DV Double Bull speelt zijn eerste thuiswedstrijd tegen Sonny's Darts. Café Merwehof ontvangt de Flora Bar en de laatste wedstrijd van dit weekend gaat tussen twee debutanten in de SuperLeague: Dartshop Leiden ontvangt Café de Wyck. 

  Voor het programma, de standen en de statistieken klikt u hier.

  De NDB wenst alle competitieteams veel succes!

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.