NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Vijf Nederlandse internationale titels

  Het was een uiterst succesvol internationaal weekend voor de Nederlandse darters. Liefst vijf WDF-titels werden door deze Nederlandse heren binnengesleept: Kendji Steinbach, Erik van Manen, Jimmy van Schie en Moreno Blom.

  Erik van Manen won afgelopen weekend de Cyprus Classic. Hij versloeg in de finale met overtuiging Andreas Georgiou Nikolaou: uitslag 5-1. Daarvoor was hij in de halve finale al te sterk voor Bradley Kirk (4-3). De Nederlandse Anne Dorrestijn verloor in de halve finale van de Cyprus Masters bij de dames met 4-1 van de latere winnares: Anna Hlavová.

  Afgelopen weekend werd in het Oostenrijkse Grafenegg ook gedart. Daar werd het Austrian Darts Festival gehouden. Moreno Blom en Jimmy van Schie gingen daar met de internationale singletitels aan de haal bij de heren; Kendji Steinbach won liefst twee toernooien bij de jeugd.

  Moreno won de titel van de Royal Grafenegg Masters in Oostenrijk. Hij liet geen leg liggen in de finale tegen Vladimir Zatko: het werd liefst 5-0. Daarvoor moesten Silvio Thoma (4-1) en Jimmy van Schie (4-3) er al aan geloven. Bij de dames hadden we twee Nederlanders in de halve finale: Lerena Rietbergen en Elisabeth Steinbach. Zij hadden allebei hun kwartfinale met 4-1 gewonnen, maar ging daarna onderuit. Lerena verloor van Jitka Cisarová (4-2) en Elisabeth redde het niet tegen Tanja Messner (4-2).

  Het Team X-Treme Open werd gewonnen door Jimmy van Schie. Hij versloeg Benjamin Pratnemer met 5-3 in de finale. Daarvoor was hij sterker dan Andreas Kumpan (4-0) en nu ook voor Moreno Blom (4-0). Lerena Rietbergen reikte net als een dag eerder tot de halve finales bij de dames, maar verloor ook nu met 4-1 van Cisarová.

  Kendji boekte een prachtige dubbelslag in Oostenrijk. Hij won zowel het Team X-Treme Open en de Royal Grafenegg Masters bij de jeugd. In de finale van het Team X-Treme Open rekende Kendji in een beslissende leg af met de Duitser Luca Sutalo: 4-3. In de finale van de Royal Grafenegg Masters verloor Kendji geen enkele leg: het werd 4-0 tegen Hendrik-Einar Anderle.

  De NDB feliciteert Kendji, Erik, Jimmy en Moreno met hun behaalde titels op Cyprus en in Oostenrijk!

 2. Teams Six Nations Cup bekend

  Van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni vindt in Ierland de Winmau Six Nations Cup Darts 2024 plaats. Nederland gaat het daar in het Shearwater Hotel in Ballinasloe opnemen tegen Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en gastland Ierland. De Six Nations Cup kent volgens velen het sterkste deelnemersveld van alle internationale teamtoernooien, oftewel topdarts en teamprestaties op het hoogste niveau. Er komen namens Nederland in totaal vijf heren en drie dames in actie.

  De deelnemende spelers zijn gekozen uit de huidige Nederlandse Selectie; de nationale rankingstand van dit moment levert spelers op voor de selectie van 2024/2025. Na uitgebreid overleg binnen de Technische Staf zijn de volgende teams samengesteld door de bondscoaches:

  Dames
  Het damesteam bestaat uit Noa-Lynn van Leuven, Aletta Wajer en Desiree Geel. Deze drie dames speelden recentelijk ook op het 4 Nations Tournament in België, waar Nederland zeer succesvol was. Noa-Lynn heeft de afgelopen maanden meerdere toernooien gewonnen en heeft bewezen in zeer goede vorm te zijn. Met Aletta en Desiree is damesteam compleet. Aletta staat momenteel in de top tien op de internationale WDF-ranking en speelde afgelopen december nog mee op Lakeside. Desiree maakt sinds vorig seizoen onderdeel uit van de selectie en heeft veelbelovende resultaten laten zien. De damesploeg, onder leiding van bondscoach Karin ten Kate, kijkt uit naar een spannende strijd in Ierland.

  Heren
  Voor het herenteam zijn Wesley Plaisier, Dennie Olde Kalter, Alexander Merkx, Ron Meulenkamp en Arjan Konterman geselecteerd. Drie van hen – Wesley, Dennie en Alexander – waren ook vorig jaar in Noord-Ierland van de partij. Zij waren onderdeel van het winnende herenteam, dat vorig jaar in een zinderende finale gastland Noord-Ierland versloeg. Wesley werd toen nog speler van het toernooi. Het team is compleet met Ron en Arjan. Ron Meulenkamp verkeert momenteel in uitstekende vorm. Hij speelde de afgelopen jaren bij de PDC, na het verlies van zijn Tourcard in 2023 heeft Ron zich vorig jaar direct weten te plaatsen voor het Nederlands team via het kwalificatietoernooi en de NDB ranking. Arjan Konterman maakt sinds vorig seizoen onderdeel uit van de Nederlandse selectie en heeft zowel bij de PDC als bij de WDF sterke resultaten neergezet. De herenploeg gaat onder aanvoering van bondscoach Raymond de Vries wederom voor de Six Nations Cup strijden.

  Historie
  Vorig jaar werd de Six Nations Cup in Noord-Ierland gehouden. Het was een uiterst succesvol toernooi voor onze Nederlandse toppers. De Nederlandse heren wonnen het landentoernooi voor de vierde keer op rij! Noord-Ierland werd in de finale met 13-10 verslagen. In totaal wonnen de Nederlandse heren de Six Nations Cup vijf keer. Eerder was dat in 2013 op Texel, in 2018 in Engeland, in 2019 in Assen, in 2022 in Schotland en dus in 2023 in Noord-Ierland. De dames waren vaak dichtbij, maar moeten nog altijd wachten op hun eerste overwinning.

  Spelformat
  Tijdens het toernooi komen per team vijf heren en drie dames in een round-robin systeem in actie. Omdat alle wedstrijden op het podium worden gespeeld en spelers om de beurt strijden om de winst van één leg, blijft het constant spannend en spectaculair. De zes landen worden dus verdeeld over twee groepen, waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De dames en heren spelen ieder hun eigen toernooi. Daarnaast wordt er op de eerste dag ook nog een singlestoernooi gespeeld.

  Topdarts tijdens de Winmau Six Nations Cup Darts is absoluut gegarandeerd, omdat de beste spelers van de nationale teams uit Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Nederland in actie zullen komen. De NDB wenst het Nederlands team alvast heel veel succes volgende maand in Ierland!

 3. Derde kampioen SLN bekend en 9-darter

  De zeventiende speelweek van de SuperLeague (SLN) 2023/2024 is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Jeroen Mioch ('t Voorhuys) een 170-finish gooide. Een speciale vermelding voor Stefan Dees (SLT Die Gaststube): hij noteerde afgelopen zaterdag een geweldige 9-darter in zijn partij! Inmiddels is ook de derde kampioen bekend: De Moriaan (Overgangsklasse C). Van harte gefeliciteerd! De volgende speelweek van de SuperLeague staat gepland voor zaterdag 25 mei 2024.

  Hoofdklasse
  SLT Langhenkel vastgoed en De Dartshop ’t Vrijthof Allstars zijn na afgelopen zaterdag definitief gedegradeerd uit de Hoofdklasse. Langhenkel, dat na vorig seizoen promoveerde, neemt door de nederlaag tegen Goudenregenbar (4-6) nu alweer afscheid van de Hoofdklasse. Ook De Dartshop ’t Vrijthof Allstars is gedegradeerd, al won de ploeg zaterdag nog wel van Gouwetéen-Hemeco: het werd 7-3. Spannend was het in Ermelo waar Bosgenoegen tegen Oranjebar speelde. Het duel eindigde uiteindelijk zonder winnaar: 5-5. Bosgenoegen kwam terug uit geslagen positie; de ploeg stond met 5-2 achter, maar won twee koppels en de captainsgame. Martijn Kleermaker rekende af met Moreno Blom en hield daarmee de kans op handhaving levend. Het wordt wel heel moeilijk voor Bosgenoegen. De ploeg staat achtste en heeft drie punten achterstand op de nummer zeven en zes: Oranjebar en Dart Team Venlo. Bosgenoegen moet in de laatste speelweek winnen en een van de concurrenten moet verliezen. Verder pakte Team Winsum Sneek een knappe zege tegen DKE RW Repair (7-3) en versloeg Dart Team Venlo de mannen van Café De Dissel in Staphorst: 4-6.

  Overgangsklasse A
  Kampioen SLT Die Gaststube denderde afgelopen zaterdag gewoon door. Nu de titel al binnen was, werd zaterdag in Joure ook nog eens gewonnen van SLT de Planeet: 7-3. Het werd een bijzondere wedstrijd voor Stefan Dees (SLT Die Gaststube); hij gooide in zijn partij een 9-darter! De tweede plek in de Overgangsklasse A gaat definitief naar Twenty Six Urk. Dat team boekte een overtuigende zege tegen SuperLeague Stadskanaal (2-8). Door de nederlaag van Stadskanaal kan die ploeg nog direct degraderen uit de competitie. Café Kremer, dat enkele weken terug volledig kansloos leek, boekte namelijk een 6-4 overwinning tegen Vostars United. Daardoor is Kremer de ploeg uit Stadskanaal tot op twee punten genaderd. Kremer moet de laatste wedstrijd winnen en is dan nog afhankelijk van wat de directe concurrent gaat doen. SLT De Karre heeft zich in ieder geval veilig gespeeld. De ploeg won op bezoek bij SLT Tasmania Groningen (3-7) en verzekerde zich van nog een jaar in de Overgangsklasse A. Verder speelden De Stam en Visco Urk gelijk: 5-5.

  Overgangsklasse B
  Het kampioenschap in de Overgangsklasse B gaat in de allerlaatste speelweek worden beslist. Koploper ’t Voorhuys (39 punten) en Binnadorst (37 punten) wonnen afgelopen zaterdag hun wedstrijden. ’t Voorhuys won thuis met 7-3 van Dartcafé Nouveau, terwijl Binnadorst iets meer moeite had met Pluym Schilderwerken: 6-4. Jeroen Mioch (’t Voorhuys) gooide nog een 170-finish. Het verschil tussen de ploegen bedraagt twee punten. ’t Voorhuys heeft het in eigen hand; als de ploeg de laatste wedstrijd wint, is het kampioenschap hoe dan ook zeker. Verder is het aan de onderkant van de competitie onverminderd spannend. Er zijn nog vier ploegen die kunnen degraderen: Pluym Schilderwerken (15 punten), SL Dubbel10 Arnhem (15 punten), Dartcafé Nouveau (16 punten) en De Reünie-Adro Parket (17 punten). Arnhem was zaterdag in eigen huis niet opgewassen tegen SL Rijnvogels Duurzaam: het werd 3-7 voor de ploeg uit Driel. Het duel tussen De Reünie-Adro Parket en SLT De Salamander eindigde in 5-5. Ten slotte won Xtreme sport Tilburg op bezoek bij Fanatics Weert: 4-6. Nigel van Milligen won de beslissende captainsgame in een beslissende leg van Joey Greijn.

  Overgangsklasse C
  Ze hebben het kampioenschap binnen: De Moriaan uit Kampen! Het team is niet meer in te halen in de Overgangsklasse C. De laatste horde, een uitwedstrijd tegen De Haagse Poort, werd zaterdag genomen: 3-7 voor De Moriaan. Dat betekent dat de ploeg volgend seizoen in de Hoofdklasse gaat spelen. Superleague Rotterdam is tweede geworden; dat team won thuis zonder moeite van PrimaDarts (9-1). Ook aan de onderkant van de competitie is alles duidelijk. De Haagse Poort degradeert definitief uit de SuperLeague. De Moriaanse Gladiolen gaan een play-offwedstrijd om degradatie spelen, na de 6-4 winst van het team tegen Hippo Hilversum. Verder is Oranjestad United op weg naar de derde plaats in de competitie. Dat team won zaterdag overtuigend (9-1) van SL Watergoor Bastards en heeft twee punten voorsprong op de nummer vier: Café Sante Leiden. Leiden speelde afgelopen weekend gelijk tegen Sonny’s Darts / Café de Stoof. In Rotterdam sleepte Dustin Straver namens Leiden nog een punt uit het vuur in de captainsgame. Café Sante Leiden zal moeten hopen op een nederlaag van Oranjestad, anders lijkt de derde plaats te hoog gegrepen.

  Op de algemene SLN-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

 4. Inschrijving NK 2024 open

  Op zondag 2 juni staat het NK Darts 2024 op het programma. Dit evenement is de laatste NDB ranking van het Winmau NDB Rankingseizoen 2023-2024 en zal plaatsvinden in Health Center Hoenderdaal. Naast de Nederlandse titel zijn er tijdens het NK meer punten te verdienen en ook is het prijzengeld hoger dan tijdens een regulier toernooi. Zo wint de beste heer in de heren A categorie €1.000,- en de winnaar bij de dames €600,-. Ook plaatsen alle winnaars zich automatisch voor de NDB Masters welke na het NDB Rankingseizoen op 7 juli gehouden zal worden. De online inschrijving is inmiddels weer geopend!

  De NDB gaat er samen met alle vrijwilligers voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. We hopen natuurlijk weer veel darters te mogen begroeten. Hieronder alle informatie die jij moet weten.

  Waar is de komende NDB Ranking?
  Nederlands Kampioenschap Darts 2024 (ism DBMN)
  Health Center Hoenderdaal
  Hoendersteeg 7, 3972 NA Driebergen-Rijsenburg

  Inschrijven Heren A en dames:
  Heren A en dames kunnen alleen vooraf inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Stuur dan een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  Je kunt je inschrijven tot zaterdagmiddag 1 juni 2024 - 15.00 uur. De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

  Inschrijven overige categorieën:
  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een digitaal inschrijfbriefje in op de locatie!

  Kosten voor niet NDB leden:
  Heren A: €12,50 (en €0,75 transactiekosten)
  Dames: €12,50 (en €0,75 transactiekosten)
  Heren B: €10,00
  Paradarts: €10,00
  Specials: €10,00
  Jeugd: gratis

  Ledenvoordeel:
  Alle leden van de NDB krijgen een prijsvoordeel t.o.v. de niet leden van de NDB. Ben je dus lid van een lidorganisaties van de NDB dan krijg je €2,50 korting op je inschrijving per NDB Ranking. Deze heren A en dames betalen dus €10,00 per NDB Ranking en kunnen in het laatste scherm van de inschrijving lezen hoe deze korting in zijn werk gaat. Leden van de NDB die zich in de zaal inschrijven voor de heren B, paradarts of specials categorie betalen dus €7,50.

  DartConnect:
  Zoals jullie inmiddels gewend zijn worden alle toernooien tijdens de NDB Ranking op DartConnect gespeeld. 

  Belangrijke tijden:

  • De locatie gaat uiterlijk om 10.00 uur open.
  • De jeugd (meisjes, aspiranten, junioren) kan zich tot 11.00 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.15 uur.
  • De paradarters en specials kunnen zich tot 11.30 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.45 uur.
  • De Heren B kunnen zich tot 12.30 uur inschrijven. Dit toernooi begint +/- 13.00 uur.
  • De Heren A en dames kunnen zich uitsluitend vooraf online inschrijven. Op de dag zelf moeten zij zich tussen 11.30 en 12.30 uur aanmelden. De toernooien beginnen +/- 13.00 uur
  • De voorinschrijving voor de heren A en dames sluit nog steeds op zaterdag 15.00 uur. Echter wordt er op zaterdagavond geen loting gepubliceerd. De voorinschrijving sluit nog wel om 15.00 uur omdat wij op dit moment de inschrijving nog moeten exporteren en verwerken, voordat de inschrijving in DartConnect geïmporteerd kan worden.
  • Alle spelers die zich hebben ingeschreven voor de heren A of dames moeten zich op zondag tussen 11.30 en 12.30 uur aanmelden bij de wedstijdtafel. Indien je niet (tijdig) aanmeldt zal je niet worden meegenomen in de loting.
  • Om 12.30 uur zullen wij de loting verrichten met alleen de spelers die zich hebben aangemeld in het heren A en dames toernooi. De loting staat dan om circa 12.50 uur online op DartConnect en hier kunnen alle spelers ook live volgen waar en wanneer ze moeten gooien.
  • Heren A en dames toernooien starten +/- 13.00 uur.
  • Tijdens het toernooi (heren A en dames) ontvangen de spelers via de e-mail notificaties van DartConnect over de voortgang van het toernooi. Gebruik daarom bij de inschrijving het emailadres waarop je tijdens het toernooi de DartConnect notificaties wilt ontvangen.

  Mocht je als speler nog nooit met DartConnect hebben gespeeld en vragen hebben, schroom dan niet om even langs te wedstrijdtafel te lopen. De NDB Toernooicommissie helpt je graag en we weten zeker dat met een kleine uitleg het voor iedereen goed te volgen is!

  Livestream op Eyecons:
  De finales van het NK zullen weer LIVE te zien zijn op Eyecons. Om deze livestream te bekijken moet je even een account aan maken. Dit is heel simpel en snel geregeld. Eenmaal een account kun je altijd alle stream van het NDB rankingseizoen 2023-2024 bekijken.

  Alle belangrijke informatie:

  Alle overige informatie zoals prijzengeld, reglementen, kledingvoorschrift, inschrijven, aanvangstijden etc. kun je vinden op onze algemene NDB Ranking pagina.
  Het prijzengeld zal in lijn met alle voorgaande NDB toernooien niet in cash, maar per bank worden uitbetaald.

  Het NK belooft een prachtig toernooi te worden. Zorg dus dat jij er ook bij bent op 2 juni en schrijf je nu alvast in!

 5. Definitieve locaties finaledagen NDB

  In juni en juli 2024 staan traditiegetrouw de finaledagen van de NDB op het programma. De datums van de verschillende evenementen waren al bekend. In de speellocaties hebben enkele wijzigingen plaatsgevonden. Hieronder kun je ook de definitieve speellocaties vinden.

  Finaledagen datums en locaties:

  01-06-2024 | LaCo Play-offs
  Health Center Hoenderdaal
  Hoendersteeg 7, 3972 NA Driebergen-Rijsenburg

  02-06-2024 | NDB Ranking 6: NK Darts
  Health Center Hoenderdaal
  Hoendersteeg 7, 3972 NA Driebergen-Rijsenburg

  15-06-2024 | Landelijke Divisiekampioenschappen
  Hanzehal
  Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen

  16-06-2024 | Landelijke Bekerkampioenschappen
  Hanzehal
  Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen

  29-06-2024 | LaCo finales
  Gemeentelijk Sport- en Welzijnsaccommodatie De Drie Linden
  Heisprong 15, 4841 NA Prinsenbeek

  30-06-2024 | Kwalificatietoernooi Nederlandse selectie 2024-2025
  Gemeentelijk Sport- en Welzijnsaccommodatie De Drie Linden
  Heisprong 15, 4841 NA Prinsenbeek

  06-07-2024 | Benelux Trophy (ADC)
  Gmeentelijk Sport- en Welzijnsaccommodatie De Drie Linden
  Heisprong 15, 4841 NA Prinsenbeek

  07-07-2024 | NDB Masters
  Gemeentelijk Sport- en Welzijnsaccommodatie De Drie Linden
  Heisprong 15, 4841 NA Prinsenbeek

  Veel succes nog in de competities en wie weet tot op één van de finaledagen!

 6. Voorbeschouwing SuperLeague

  De SuperLeague (SLN) gaat komende zaterdag verder met de zeventiende speelweek. Hieronder een voorbeschouwing op de partijen van dit weekend. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

  Hoofdklasse
  Welke teams moeten na dit seizoen afscheid nemen van de Hoofdklasse? Nu Goudenregenbar het kampioenschap al enkele weken binnen heeft, zit de spanning vooral nog in de onderste regionen. Het ziet er het slechtst uit voor hekkensluiter De Dartshop ’t Vrijthof Allstars. Zij staan momenteel op 12 punten; op 5 punten afstand van de ‘veilige’ nummer zeven: Dart Team Venlo. Deze zaterdag neemt ’t Vrijthof het thuis op tegen de nummer drie: Gouwetéén-Hemeco. De thuisploeg moet deze partij winnen, anders is degradatie een feit. Datzelfde geldt in mindere mate voor SLT Langhenkel vastgoed; de nummer negen. Zij krijgen kampioen Goudenregenbar op visite. Als Langhenkel geen punten pakt, wordt het in de laatste wedstrijd een heel lastig verhaal. Interessant wordt dit weekend ook het duel tussen Bosgenoegen (achtste) en Oranjebar (zesde). Bij winst voor Bosgenoegen komt het team op gelijke hoogte met Oranjebar. De top vijf van de Hoofdklasse is veilig. Zo treffen Team Winsum Sneek en DKE RW Repair elkaar zaterdag in Friesland en completeren Café De Dissel en Dart Team Venlo het speelschema voor dit weekend. Venlo is nog niet veilig en kan de punten nog goed gebruiken.

  Overgangsklasse A
  SLT Die Gaststube kan de laatste twee speelweken zonder druk darten. Het kampioenschap is inmiddels binnen en de Friezen mogen zich opmaken voor een nieuw seizoen in de Hoofdklasse. Dit weekend speelt de ploeg thuis tegen SLT de Planeet, dat vierde staat en nog volop meedoet om de strijd om de derde plaats. Dat geldt ook voor de huidige nummer drie: Vostars United. Dat team speelt een uitwedstrijd tegen Café Kremer, dat zeer waarschijnlijk geen SuperLeague meer speelt komend seizoen. Voor SuperLeague Stadskanaal volgen nog twee uiterst belangrijke wedstrijden. Stadskanaal staat negende en heeft twee punten achterstand op SLT De Karre. Om geen beslissingswedstrijd om degradatie te hoeven spelen, moet het team De Karre gaan inhalen. Dit weekend wacht echter een pittige tegenstander: Twenty Six Urk. Ook SLT De Karre heeft geen makkelijke wedstrijd voor de boeg; dat team gaat op bezoek bij SLT Tasmania Groningen. Ten slotte treffen De Stam en Visco Urk elkaar in Winterswijk. De Stam staat zevende met 19 punten; tegenstander Visco Urk is zesde met 22 punten.

  Overgangsklasse B
  De beslissing in de Overgangsklasse B kan weleens pas in de allerlaatste speelweek gaan vallen. Koploper ’t Voorhuys leek het kampioenschap al binnen te hebben, maar verloor de laatste twee duels. Daardoor is concurrent Binnadorst tot op twee punten genaderd. Dit weekend speelt ’t Voorhuys in eigen huis tegen Dartcafé Nouveau, terwijl Binnadorst bezoek krijgt van Pluym Schilderwerken. Binnadorst zal moeten winnen om kans te blijven maken op de titel, maar mochten beide ploegen winnen, ligt het kampioenschap nog altijd open. Verder is het ook vooral aan de onderkant van de competitie spannend. In theorie kunnen vijf teams nog degraderen. Pluym Schilderwerken en SL Dubbel10 Arnhem hebben de voornaamste kans daarop. Zij staan helemaal onderaan met 15 punten. Arnhem neemt het in eigen huis op tegen SL Rijnvogels Duurzaam, dat vierde staat. Pluym Schilderwerken gaat zoals hierboven vermeld op bezoek bij Binnadorst. De Reünie-Adro Parket en SLT De Salamander spelen tegen elkaar in Geleen. De winnaar van dit duel is goed om weg om zeker te zijn van lijfsbehoud in de Overgangsklasse B. Ten slotte treffen Fanatics Weert en Xtreme sport Tilburg elkaar zaterdag in Weert.

  Overgangsklasse C
  Pakt De Moriaan dit weekend de titel in de Overgangsklasse C? De kans daarop lijkt erg groot, met de vier punten voorsprong die het team heeft op Superleague Rotterdam. De Moriaan speelt dit weekend tegen de nummer laatst: De Haagse Poort. Bij winst voor de koploper is het kampioenschap een feit. Bij een nederlaag zal Rotterdam minimaal een punt moeten pakken tegen PrimaDarts om kans te houden op de titel. Verder is al bekend welke teams gaan degraderen of play-offs hiervoor gaan spelen: De Haagse Poort en De Moriaanse Gladiolen. Alleen hun onderlinge positie kan nog verschuiven. De Moriaanse Gladiolen krijgen Hippo Hilversum op bezoek in Kampen. Andere wedstrijden dit weekend in de Overgangsklasse C zijn Oranjestad United tegen SL Watergoor Bastards en Sonny’s Darts / Café De Stoof tegen Café Sante Leiden. Deze vier ploegen zijn al veilig en kunnen ook geen kampioen meer worden. Voor Oranjestad en Café Sante Leiden lijkt de strijd vooral nog te gaan om de derde plaats in de competitie.

  Op de algemene SLN-pagina zijn de poules, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

 7. Kendji Steinbach won het jeugdtoernooi van de Denmark Masters.

  Er werd afgelopen weekend volop gedart door de Nederlandse spelers. In Hildesheim (Duitsland) stonden vijf toernooien van de PDC Development Tour op het programma, terwijl in Esbjerg (Denemarken) het Denmark Open en de Denmark Masters werden gehouden.

  Denmark Open
  Tijdens het Denmark Open, een gouden geranked WDF-toernooi, was er een finaleplaats voor Jimmy van Schie. Hij won van Dennis Nilsson (4-1) en van David Davies (5-2) om zich te plaatsen voor de eindstrijd. Daarin bleek Connor Scutt uit Engeland met 6-1 te sterk. Bij de dames kwam Noa-Lynn van Leuven tot de halve finale. Beau Greaves was echter met 4-0 te sterk. Adriana van Wijgerden-Vermaat en Lerena Rietbergen verloren in de kwartfinales van Greaves (4-0) en van Lorraine Hyde (4-1). Kendji Steinbach stond in de halve finale van het Denmark Open Youth. Hij redde het daarin niet tegen de Duitse Nikolas Wirtz (4-2).

  Denmark Masters
  De Denmark Masters werd vervolgens wel een prooi voor Kendji Steinbach! Hij won het jeugdtoernooi en versloeg Sebastian Lofgreen (3-1) en Eric Petereit (4-2) om zich te plaatsen voor de finale. In een beslissende leg pakte hij de titel ten koste van August Villumsen: 4-3. Bij de heren stonden twee Nederlanders in de kwartfinales: Jimmy van Schie en Alexander Merkx. Van Schie redde het niet tegen Liam Maendl-Lawrance (4-2), terwijl Merkx verloor van de Schot Gary Stone (4-1). Beste Nederlandse dame was Adriana van Wijgerden-Vermaat. Zij reikte tot de halve finale, waarin ze verloor van Rhian O’ Sullivan.

  Development Tour
  In Hildesheim gingen Gian van Veen en Wessel Nijman met de titels aan de haal. Van Veen pakte de overwinning tijdens de zevende Development Tour. Hij was beter dan Owen Roelofs (5-1) en Jimmy Bristow (5-3) en versloeg in de finale Nathan Rafferty met 5-1. Wessel Nijman won het achtste toernooi in Hildesheim. Hij versloeg in een beslissende leg Niko Springer in de finale. Nijman noteerde een gemiddelde van boven de 113 in de finale! Daarvoor won hij al van Danny Jansen (5-4) en van Gian van Veen (5-4). Jansen reikte tot de finale van het negende toernooi. Daar verloor hij van Nathan Rafferty (5-2).

 8. Finales play-offs SLN bekend

  Afgelopen zondag werd de derde speelronde van de SuperLeague play-offs afgewerkt. Hieronder de terugblik van de verschillende wedstrijden. Inmiddels zijn de zes teams bekend die zich hebben geplaatst voor de finalewedstrijden op 26 mei. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich rechtstreeks voor het nieuwe SuperLeague-seizoen 2024/2025!

  Regio A
  Brandpunt en t Twentse Ros gaan in de finale van de play-offs de strijd met elkaar aan. Beide ploegen hebben al hun poulewedstrijden gewonnen. Voor t Twentse Ros werd het nog spannend afgelopen weekend: die ploeg won in eigen huis nipt met 6-4 van SLT De Turf Jubbega. Namens t Twentse Ros noteerde Colin Haverkate nog een 160-finish. Brandpunt had het iets makkelijker en rekende met 7-3 af met SLT Old Pub. De andere twee wedstrijden van afgelopen weekend hadden geen gevolgen meer. Jucundus Fanaticus ging in eigen huis onderuit (3-7) tegen SLT de ‘Wissels’ Sneek. Westersluis boekte een bijna-perfecte zege tegen N-Joy: het werd 9-1.

  Regio B
  De finale van de play-offs in regio B gaat op 26 mei tussen Bubbels Roermond en Foreign Affair. Voor de ploeg uit Roermond was het al snel duidelijk dat er gewonnen zou worden. Het werd liefst 9-1 voor de thuisclub afgelopen zondag tegen ODB Zuid-Limburg. Foreign Affair had het thuis moeilijker tegen De Rijnvogels. Met een klein verschil wist Foreign Affair te winnen: 6-4. Dat was ook wel nodig; bij een overwinning voor De Rijnvogels hadden zij zich geplaatst voor de finale van de play-offs.

  Regio C
  In regio C gaat de eindstrijd tussen SPG SL Zeeland en Sluis. Dat eerste team had afgelopen zondag geen enkele moeite met tegenstander Damsco: het werd liefst 8-2. Marvin van Eenennaam gooide liefst drie finishes van boven de 100 uit in die wedstrijd. Ook het eerste duel van Zeeland eindigde in 8-2 en daarmee gaan zij relatief comfortabel richting de finale. Voor Sluis was de derde speelronde spannender. Op bezoek bij DCN won de ploeg nipt: eindstand 4-6 in het voordeel van Sluis. De finalist had de eerste speelweek nog overtuigend (8-2) gewonnen, maar deed genoeg om zeker te zijn van de finale van de play-offs.

  In elke poule speelden alle teams één keer tegen elkaar. De winnaars van beide poules spelen de finale van de play-offs op 26 mei, waarbij de winnaar zich rechtstreeks plaatst voor de SuperLeague 2024/2025. De verliezer van deze wedstrijd krijgt nog een laatste kans tijdens de promotie-degradatiewedstrijd op zaterdag 1 juni tegen een van de nummers negen uit de Overgangsklassen. Voor meer informatie over de SuperLeague play-offs, waaronder het speelschema en alle locaties, klik hier.

 9. Terugblik SuperLeague

  De zestiende speelweek van de SuperLeague (SLN) 2023/2024 is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Gian van Veen (Binnadorst), Hendrie van Berkel (De Dartshop ’t Vrijthof Allstars) en Dave Proosten (Dart Team Venlo) 170-finishes gooiden. Van Veen deed dat zelfs twee keer! De volgende speelweek van de SuperLeague staat gepland voor zaterdag 11 mei 2024. Inmiddels is ook de tweede kampioen bekend: SLT Die Gaststube (Overgangsklasse A). Van harte gefeliciteerd!

  Hoofdklasse
  Goudenregenbar had het kampioenschap in de Hoofdklasse al in de vijftiende speelweek veiliggesteld. De voorsprong was voor de andere teams al te groot om nog te achterhalen. De thuiswedstrijd van het team uit Den Haag tegen Team Winsum Sneek is afgelopen weekend niet uitgespeeld. De nummer twee, Café De Dissel, speelde ook in Den Haag, maar tegen DKE RW Repair. In dat duel bleek de thuisploeg te sterk: 6-4. DKE pakte liefst vier koppels en sleepte daarmee de overwinning binnen. Verder waren er belangrijke overwinningen voor Dart Team Venlo en voor Oranjebar Mariahout. Venlo was op bezoek bij Gouwetéén-Hemeco met ruime cijfers te sterk (2-8). Dave Proosten gooide in dat duel nog een 170-finish. Bij de wedstrijd Oranjebar – SLT Langhenkel vastgoed was het spannender. Daar bracht de captainsgame uiteindelijk de beslissing. Jermaine Wattimena won met 4-3 van Chris Landman voor de winst: einduitslag 6-4. Oranjebar en Dart Team Venlo staan momenteel net boven de degradatiegrens. Bosgenoegen, dat afgelopen weekend won (2-8) van hekkensluiter De Dartshop ’t Vrijthof Allstars, staat achtste op een punt achterstand van Venlo. Hendrie van Berkel noteerde namens ’t Vrijthof nog een 170-finish. Dat team lijkt inmiddels vrijwel zeker van degradatie; Langhenkel en Bosgenoegen hebben de komende twee speelweken overwinningen nodig.

  Overgangsklasse A
  SLT Die Gaststube heeft het kampioenschap in de Overgangsklasse A na zestien wedstrijden binnen! Op bezoek bij Vostars United in Enschede werd de titel in winnende stijl veiliggesteld: 3-7. Omdat concurrent Twenty Six Urk in eigen huis verloor van hekkensluiter Café Kremer (4-6), hebben de Friezen genoeg marge opgebouwd. Aan de onderkant van de competitie is het nog aardig spannend. Door de overwinning van Kremer houdt de ploeg in theorie nog kans op een beslissingswedstrijd voor lijfsbehoud, al lijkt dat onwaarschijnlijk. SuperLeague Standskanaal staat negende met elf punten en sprokkelde afgelopen weekend een puntje tegen De Stam: 5-5. Bijna waren dat drie punten geworden, ware het niet dat Thijs ten Hagen in de captainsgame namens De Stam won van Joost van den Berg. Verder kon SLT De Karre zich zaterdag veilig spelen, maar de ploeg verzaakte tegen Visco Urk. Dat team was thuis met 7-3 te sterk voor de mannen uit Tuk. Ten slotte won SLT Tasmania Groningen op bezoek bij SLT de Planeet in De Krim: 4-6. Danny Holt sleepte de drie punten in de captainsgame binnen door Wim Kroezen uit te schakelen.

  Overgangsklasse B
  Gaat ’t Voorhuys het kampioenschap in de Overgangsklasse B in de slotfase nog uit handen geven? De ploeg had een bijna perfect seizoen, maar verloor de laatste twee wedstrijden. Afgelopen weekend bleek Pluym Schilderwerken te sterk: 6-4. De koploper heeft nog altijd een kleine voorsprong van twee punten op de nummer twee: Binnadorst. Dat team won op bezoek bij SL Rijnvogels Duurzaam wel: het werd 3-7 voor Binnadorst. Smaakmaker bij dat team was Gian van Veen, die liefst twee 170-finishes gooide! Ook aan de onderkant van de competitie is het nog spannend. Tussen hekkensluiter Pluym Schilderwerken en nummer zeven De Reünie-Adro Parket zit slechts een punt. SLT De Salamander staat na de winst tegen Dartcafé Nouveau van zaterdag (6-4) net wat hoger op de ranglijst. Verder waren er afgelopen weekend drie punten voor Xtreme sport Tilburg. Op bezoek bij SL Dubbel10 Arnhem was de ploeg nipt te sterk: 4-6. De winst werd in de koppels door de Tilburgers veiliggesteld. Iets ruimer was de zege van Fanatics Weert. Ook zij speelden een uitwedstrijd; in Geleen tegen De Reünie-Adro Parket. Het werd uiteindelijk 3-7 in het voordeel van Weert.

  Overgangsklasse C
  De strijd om het kampioenschap in de Overgangsklasse C gaat nog tussen twee teams: De Moriaan en Superleague Rotterdam. Ook Oranjestad United en Café Sante Leiden deden tot afgelopen weekend nog mee, maar zij slaagden er niet in te winnen en haakten af. Oranjestad verloor op bezoek bij Hippo Hilversum (6-4), terwijl Leiden gelijkspeelde op bezoek bij PrimaDarts in Heerhugowaard: 5-5. De nummers één en twee maakten echter geen fouten. De Moriaan had het in eigen huis nog wel even moeilijk met Sonny’s Darts / Café De Stoof. De koploper kwam achter tegen de Rotterdammers, maar won drie punten op rij: eindstand 6-4. Het was Patrick Peters die Wesley van Trijp uitschakelde in de captainsgame en de volle buit opeiste. De mannen van Superleague Rotterdam hadden in eigen huis geen enkele moeite met De Moriaanse Gladiolen. Het werd liefst 9-1 in het voordeel van Rotterdam. Verder was er een belangrijke overwinning voor SL Watergoor Bastards. Die ploeg won met 6-4 van De Haagse Poort en is inmiddels veilig. De degradatiestrijd gaat tussen De Moriaanse Gladiolen en De Haagse Poort. Het verschil tussen de beide ploegen is slechts één punt.

  Op de algemene SLN-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

 10. Terugblik LaCo

  Afgelopen weekend werkten de spelers van de LaCo hun dertiende wedstrijdronde van het seizoen 2023/2024 af. Hieronder een terugblik op de gespeelde partijen. De laatste speelronde van dit LaCo-seizoen staat gepland voor zaterdag 25 mei 2024.

  LaCo Heren
  De play-offplekken in poule A bij de heren waren na afgelopen speelweek al verdeeld. Alleen de posities onderling kunnen nog verschuiven. Afgelopen weekend werd er in poule A niet gespeeld. Het duel tussen de heren van DONHN en DVS, dat eindigde in het voordeel van DVS (8-9), werd een week eerder al afgewerkt. De andere wedstrijd tussen DID en DBMN staat voor 18 mei op het programma. DONHN, DOT, DVS en DBMN zijn verzekerd van een plekje tijdens de play-offs op 1 juni in Driebergen-Rijsenburg.

  In poule B is de spanning om te snijden. Na afgelopen zaterdag maken meerdere teams nog kans op plaatsing voor de play-offs. Drie teams staan momenteel op vijf overwinningen: DBA, DORA en de FDB. Afgelopen weekend hield de FDB de hoop in leven door te winnen op bezoek bij koploper DBBR: 8-9. De RDB haakte definitief af; dat team verloor de uitwedstrijd tegen de heren van de BDC met 10-7. Het duel tussen de DORA en DBA eindigde in 6-11. De DOGD was afgelopen weekend vrij en lijkt met zes punten relatief zeker van de play-offs.

  LaCo Dames
  In poule A bij de dames was al duidelijk welke teams zich op gaan maken voor de play-offs. Dat zijn DBMN, de SDC, de VDO en DONHN. Afgelopen weekend speelden de VDO en de SDC tegen elkaar. Dat duel werd gewonnen door de bezoekers: 4-7 in het voordeel van de SDC. Meer wedstrijden werden afgelopen zaterdag niet afgewerkt. Het treffen tussen de dames van DONHN en DVS eindigde een week eerder al in een 8-3 overwinning voor de DONHN. Het duel tussen DID en koploper DBMN wordt zaterdag 18 mei gespeeld. DVS en hekkensluiter DID kunnen de nacompetitie al niet meer bereiken.

  Ook in poule B zijn de kaarten inmiddels geschud. De RDB, DSWN, de FDB en DBBR plaatsen zich voor de play-offs. De dames van DBA maakten tot afgelopen zaterdag nog kans, maar verloren erg ruim op bezoek bij DSWN: 10-1. Daarmee zijn de aspiraties van het team voor dit seizoen ten einde. De dames van de FDB deden goede zaken door op bezoek bij DBBR te winnen (4-7). De koploper – de dames van de RDB – was afgelopen weekend vrij en zijn al verzekerd van de eerste plaats in de poule.

  Op de algemene LaCo-pagina zijn de poules en speelschema's te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.