NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Foto: Evert Zomer

  De online inschrijving voor het NK Darts 2018 die meetelt als de vierde NDB Ranking van dit seizoen is open. Zoals inmiddels gewend kunnen de heren A en dames niet meer inschrijven in de locatie. Dit geeft de NDB de mogelijkheid om de loting en de tijdsplanning vooraf te maken en het toernooi strakker te laten verlopen. Uiteraard is het ook mogelijk om nog in te schrijven voor de 'Open Fries' van 2 december.

  De loting en de starttijden voor het NK Darts worden op de zaterdagavond 15 december uiterlijk om 21.00 uur gepubliceerd. De spelers dienen op de dag zelf een spelerskaart op te halen waar de speeltijden op staan zodat ze precies weten wanneer en waar ze in actie moeten komen. Deze kaart graag direct bij binnenkomst ophalen, maar te allen tijde minstens een half uur voor je starttijd. 

  Je kunt je inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Aan het NK Darts mogen, uitgezonderd van de Heren B, mindervaliden en specials, alleen maar NDB leden meedoen. Als je online inschrijft dien je dus altijd een NDB nummer in te vullen. Wil je je NDB nummer weten? Kijk hier in de Rankingstand of stuur een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl. 

  De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigings e-mail hebt ontvangen. 

  Online inschrijven NK Darts op 16 december a.s.

  Online inschrijven klik op deze link!

  Tot wanneer?
  De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 15 december 15.00 uur.

  Kosten?
  De kosten zijn €10,- voor de inschrijving en €0,75 transactiekosten.
  De transactiekosten komen ten goede aan het het bedrijf achter de online inschrijving. 

  Publicatie loting?
  De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 15 december om 21.00 uur gepubliceerd.

  Spelerskaart ophalen?
  Op de locatie aan de wedstrijdtafel. Bijvoorkeur direct bij binnekomst, maar in ieder geval minstens een half uur voor jouw starttijd.

  Waar?
  Veluwehal
  Nieuwe Markt 6
  3771 CB Barneveld

  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!  

 2. Foto: Jos Groen

  De regionale televisiezender RTV Drenthe wordt op 3 februari 2019 wederom omgetoverd tot dartszender. De hele middag staat in het teken van de finales die gespeeld worden op de BAUHAUS Dutch Open Darts 2019.

  Net als de afgelopen jaren zijn de finales op het grote podium in De Bonte Wever in Assen live te zien bij de regionale omroep van Drenthe. Dit kan op televisie, maar ook op www.rtvdrenthe.nl en in de app. Tussen de wedstrijden door zijn er analyses en interviews met verschillende topdarters en kunt u kijken naar een sfeerreportage van dit prachtige evenement. Het programma begint op zondag 3 februari om 12.30 uur.

  Dit unieke dartsevenement vindt plaats van vrijdag 1 t/m zondag 3 februari en is het grootste en gezelligste dartstoernooi van Europa. Iedereen, van jong tot oud en van amateur tot professional kan deelnemen.

  Wil je deelnemen? Inschrijven voor de BAUHAUS Dutch Open Darts 2019 kan op: www.dutchopendarts.nl.Inschrijven kan nog t/m maandag 14 januari 2019.

 3. Verslag LaCo en SuperLeague wedstrijden

  Zaterdag zijn er landelijke competitiewedstrijd afgewerkt in zowel de LaCo als de SuperLeague. Hieronder vindt u een overzicht van alle gespeelde wedstrijden.

  LaCo
  De senioren kwamen zaterdag in actie. Bij de dames stonden zes wedstrijden gepland. In poule A was er een rechtstreeks duel om de koppositie in Den Haag waar DSWN de dames van DBBR ontving. DSWN bleek de sterkste met 7-4. De VDO klom knap naar de tweede plaats dankzij een 8-3 zege op de DVS. De laatste wedstrijd van poule A was een spannende en eindigde in een 6-5 overwinning voor de FDB tegen de DVO. In poule B stond een duel tussen de nummers één en twee op het programma: DONHN vs RDB. Vorig jaar was de RDB de DONHN de baas in de halve finale, en ook nu waren zij te sterk. Het werd uiteindelijk 7-4 voor RDB na een spannende dag in Heerhugowaard. Beide teams staan nu in gewonnen wedstrijden en wedstrijdpunten precies gelijk. Ook in Ridderkerk was het spannend getuige de 6-5 uitslag bij RDO-DOGD in het voordeel van RDO. Tenslotte was er een overwinning van de DBMN tegen de SDC. Door de 7-4 overwinning passeert DBMN de SDC op de ranglijst.
  Bij de heren haalde koploper DVO uit in de uitwedstrijd tegen de FDB. Het werd 15-2 voor de Darts Vereniging Oost. In Den Bosch won de DBBR van de BDC met 10-7 in een duel om de tweede plek. In poule B twee spannende wedstrijden. De DONHN was heel dicht bij zijn eerste overwinning tegen RDB, maar Niels Haverdil stook daar een stokje voor door Ricardo Lurvink in de beslissende solo te verslaan. Daarmee werd het 9-8 voor de RDB. Ook bij de SDC en DBMN ging het tot het gaatje. Uiteindelijk was DBMN de gelukkige met 9-8 en zo blijven zij ongeslagen dit seizoen. In poule C waren er overwinningen voor DSWN en DVS. DSWN versloeg de DOT met 10-7 en DVS was met 13-4 te sterk voor de DOGD.

  Voor alle statistieken, uitslagen en standen in de LaCo klikt u hier.   

  SuperLeague

  Afgelopen zaterdag stond speelweek nummer vijf op het programma voor de SuperLeaguers. Bosgenoegen bleef aan kop in de hoofdklasse door DKE RW Repair met 6-4 te verslaan. Ook nummer twee Twenty Six won met het minimale verschil. Op het eigen Urk was de wedstrijd spannend tegen Winsum, maar na tien wedstrijden stond er 6-4 voor Twenty Six op het scorebord. Café Kafé wist de laatste plaats te verlaten door de eerste punten te pakken. Uit tegen de Fanatics wonnen ze knap met 6-4. H&S de Zwaantjes staan nu onderaan na een gelijkspel bij Rackentcentrum Terneuzen. Willem Mandigers redde een punt voor de Zwaantjes door in de beslissende solo te winnen van Fabian de Lange. Tenslotte was er een 9-1 overwinning voor regerend kampioen Oranje Bar ten koste van Xtreme Sport. Andy Baetens blonk uit met 8x 180 en twee 136-finishes.
  Café Kremer is uitgelopen op de concurrentie in overgangsklasse A. Zelf wonnen ze met 9-1 bij SLT de Planeet en Toornsmit en de Dissel speelden gelijk tegen elkaar. Martijn Dragt won namens de Dissel de laatste solopartij tegen Martijn Soomers. Status Bar liet de kans op plek twee liggen na een 6-4 verlies bij de Moriaan. Café op de Hoek en The Legend waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk ging The Legend met de winst aan de haal. Meinte Hibma was in de solo te sterk voor Hendrik Tooren. De laatste wedstrijd in deze klasse werd gewonnen door de Makkers van Wilma ten koste van Café de Schout (7-3).
  In overgangsklasse B won Hemeco de topper van Vrijbuiter met 7-3. Zoals vaak liggen de wedstrijden in deze klasse dicht bij elkaar. DTV gaf een 5-3 voorsprong uit handen tegen Oranjestad. Corne Brant (Oranjestad) versloeg Luc Peters (DTV) in de beslissende solo met 4-3. Ook ’t Haspeltje tegen Red Alert eindigde in 5-5. Ook hier ging de beslissende solo over een beslissende zevende leg. Jeffrey Sparidaans redde uiteindelijk een punt voor Red Alert ten koste van Joost Geurts. Jeffrey van de Ven was de gevierde man bij Dartscafé Nouveau. Hij won in de beslissende solo van Alain van Bouwel van de Dorpsherberg en zette daarmee de 6-4 winst op het scorebord.
  Koplopers Dartshop Leiden en Prima Darts maakten geen fout in overgangsklasse C. Leiden won met 10-0 bij DV Double Bull Spakenburg. Prima Darts had het iets moeilijker, maar won met 6-4 van de Flora Bar. Silko Visser (Prima Darts) won in de solo van Frank Buijsman. Tijdens de volgende speelronde gaat Prima Darts op bezoek in Leiden. 8-eraf Amsterdam won met 9-1 bij Agnes & Schier. Kevin Doets viel op aan de kant van 8-eraf met tien keer 180 en finishes van 121 en 127. Café de Wyck won voor het eerst dankzij een beslissende solozege van Mario Robbe op Peter Klein van Sonny’s Darts. Café de Schot kwam met 3-0 voor en met 5-3 achter tegen Merwehof. Uiteindelijk werd het 5-5 nadat Jimmy Hendriks (Schot) Jan Huiskes (Merwehof) versloeg in de solo.

  Voor alle statistieken, uitslagen en standen in de SuperLeague klikt u hier.   

 4. Foto: NDBdarts

  In het Bellevue Park Hotel in Riga heeft Aileen de Graaf afgelopen zaterdag de damestitel van de Winmau Latvia Open op haar naam geschreven. De Spakenburgse versloeg Deta Hedman in de eindstrijd met 5-1. Landgenote Priscilla Steenbergen werd knap derde.

  In het jeugdtoernooi wist Javanico Jansen de finale te bereiken. Helaas was de Brabander daarin niet opgewassen tegen Roman Turkeev. Bij de heren wist Limburger Rick Veugelers tot de laatste vier door te dringen. Veugelers verloor van de latere runner-up John Scott. De finale werd gewonnen door Darius Labanauskas.

  Uitslagen:

  Damesfinale:
  Deta Hedman (69.79) 1-5 (76.26) Aileen de Graaf

  Jeugdfinale:
  Roman Turkeev (63.32) 4-2 (65.28) Jansen Javanico

  Herenfinale:
  Darius Labanauskas (91.88) 6-2 (75.19) John Scott

 5. Spelersvertegenwoordiging Topsport

  Sinds dit seizoen heeft de NDB een spelersvertegenwoordiging topsport. Deze vertegenwoordiging, bestaande uit Martijn Kleermaker en Anca Zijlstra, zal door de NDB betrokken worden bij de totstandkoming van (beleids)plannen en belangrijke besluiten rondom topsport. Daarnaast zal de vertegenwoordiging de NDB weer informeren over belangrijke gebeurtenissen tijdens Nederlandse en internationale rankingtoernooien en zijn zij aanspreekpunt voor andere topdarters indien zij hier behoefte aan hebben.

  De NDB is van mening dat een spelersvertegenwoordiging een positieve invloed heeft op de communicatie, relatie en onderlinge verstandhouding tussen de topspelers en de NDB. Daarnaast ondersteunt het de aanwezige kennis en expertise binnen de NDB en kunnen ontwikkelingen eerder worden gesignaleerd. De spelersvertegenwoordiging heeft dus een signalerende, ondersteunende en adviserende rol waarbij de belangen van topspelers worden behartigd.

  Het complete profiel van de vertegenwoordiging is hier te vinden. Emailadres om vertegenwoordigers te bereiken volgt spoedig en is dan hier te vinden.

  De NDB bedankt Martijn en Anca voor hun inzet en betrokkenheid!

 6. Voorbeschouwing SuperLeague & LaCo senioren!

  Morgen staan er competitiewedstrijden op het programma in de LaCo en de SuperLeague. Hieronder volgt een overzicht.

  LaCo senioren
  De dames van de DVS wisten tot nu toe al hun wedstrijden te winnen. Morgen gaan ze voor vier op een rij in de uitwedstrijd tegen VDO. De nummers twee en drie van poule A ontmoeten elkaar in Den Haag: DSWN vs DBBR. De derde wedstrijd uit deze poule gaat tussen de FDB en de DVO. Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar tegen op de play-offs en de DVO won toen nipt met 6-5.
  In poule B staat de topper tussen de nummers één en twee op het programma. De DONHN, dat nog geen wedstrijd verloor dit seizoen, ontvangt de RDB. De SDC speelt thuis tegen de DBMN en DOGD reist af naar Ridderkerk voor de wedstrijd tegen de RDO.

  Bij de heren komen we in poule A een herhaling tegen van de halve finale van afgelopen seizoen: BDC speelt tegen de regerend kampioen DBBR. De koploper in poule A is de DVO dat al zijn wedstrijden in deze zware poule knap wist te winnen. Morgen gaan zij op bezoek bij de FDB. In poule B gaat koploper DBMN een uitwedstrijd spelen tegen de SDC en gaat de DONHN zijn eerste overwinning proberen te pakken in de thuiswedstrijd tegen de RDB. In poule C speelt DSWN thuis tegen de DOT en ontvangt de DVS de DOGD.

  Voor het compelte programma van de LaCo senioren en de stand van zaken klikt u hier.    

  SuperLeague
  Ook de SuperLeague teams komen weer in actie. In de hoofdklasse speelt Bosgenoegen thuis tegen DKE RW Repair. De koploper verloor vorig jaar twee keer van DKE en zal dus op zijn hoede zijn. Een mooi duel op de planning in Urk waar de nummer twee Twenty Six het opneemt tegen de nummer drie Winsum. Oranje Bar ontvangt Xtreme Sport en RCT speelt thuis tegen de Zwaantjes. De laatste wedstrijd uit de hoofdklasse gaat tussen de Fanatics en Café Kafé. 
  In overgangsklasse A krijgt SLT de Planeet koploper Kremer op bezoek. De nummers twee en drie, de Dissel en Toornsmit, ontmoeten elkaar in Markelo. Café de Schout, dat nog wacht op de eerste punten, gaat op bezoek bij de Makkers van Wilma en de Moriaan speelt thuis tegen Status Bar. Tenslotte krijgt Café op de Hoek the Legend op bezoek.
  Een echte topper in overgangsklasse B waar de kersverse koploper Vrijbuiter, uit gaat spelen tegen de nummer twee Hemeco. Café 't Haspeltje speelt thuis tegen Red Alert en DTV krijgt Oranjestad op bezoek. In Stampersgat gaat 't Pleintje het opnemen tegen FF naar Steef en Nouveau gaat op bezoek bij de Dorpsherberg in Olland.
  Koploper van overgangsklasse C is Dartshop Leiden. Zij gaan morgen spelen in Spakenburg tegen DV Double Bull. Prima Darts neemt het op tegen de Flora Bar en 8-eraf Amsterdam gaat op bezoek bij Agnes & Schier. Merwehof reist af naar Zaandam voor de pot tegen de Schot en Sonny's ontvangt Café de Wyck.

  Voor het SuperLeague overzicht verwijzen wij u naar deze pagina.

  De NDB wenst alle teams weer veel succes!

 7. Foto: Evert Zomer

  Net als vorig jaar is de Veluwehal in Barneveld het decor voor het NK Darts op 16 december a.s. Na de Open Midden Nederland, de Open Rotterdam en de Open Fries van 2 december, is het NK het vierde NDB Rankingtoernooi van dit seizoen. 

  Categorieën
  Acht spelers uit acht verschillende categorieën zullen gekroond worden tot Nederlands kampioen. De categorieën zijn:
  - Aspiranten (jongens t/m 13 jaar)
  - Meisjes (t/m 17 jaar)
  - Junioren (jongens van 14 t/m 17 jaar)
  - Dames (Vanaf 18 jaar)
  - Heren A (Vanaf 18 jaar)
  - Heren B (Vanaf 18 jaar)
  - Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)
  - Specials (alle overige spelers met een beperking)
  Met uitzondering van de Heren B, Paradarters en Specials dienen alle spelers tijdens het NK lid te zijn van een bij de NDB aangesloten lidorganisatie.
  De zaal zal om 10:00 uur open zijn en vanaf dat moment start ook de inschrijving:

  Inschrijven
  - De inschrijving voor de jeugd is gratis en sluit om 11.00 uur.
  - Paradarters en specials kunnen tot 11.30 uur inschrijven. Paradarters betalen €5,- en voor de specials is inschrijven gratis.
  - Heren B kunnen tot 12.30 uur inschrijven (€5,-).
  - De heren A en Dames dienen online in te schrijven. Hierover volgt binnenkort een nieuwsbericht.

  Locatie NK Darts
  Veluwehal
  Nieuwe Markt 6
  3771 CB Barneveld

  Voor alle informatie omtrent de toernooien en het reguliere NDB Ranking circuit klikt u hier.

 8. Foto: Evert Zomer

  Op zaterdag 3 november werd in sporthal Waterwijk in Almere in samenwerking met 'Play Unified' een sportproject georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking en hun maatjes. Het doel was onder andere om sporters met en zonder beperking elkaar te laten ontmoeten in hun sport.

  De sporten atletiek, darten, handbal, hockey en inline skaten stonden op het programma. Helaas begon de dag met een grote stroomstoring in heel Almere, waardoor de dag iets later begon, maar dat deerde echt niemand. De bondscoach paradarts, Marijke Zomer, was er met enkele van haar spelers om wat clinics te verzorgen in het jeugdhonk van de DBA. Marijke en Fuat werden ook nog uitgedaagd voor een partijtje in de grote zaal ten overstaan van al het publiek. Gelukkig konden ze daar laten zien dat veel gooien en trainen helpt. Het was een leuke dag met veel deelnemers! Hopelijk zien we enkelen enthousiaste gasten terug op de maandag bij de DBA en misschien ook wel eens op een NDB Ranking.

  Marijke en spelers heel hartelijk dank voor jullie inzet. Toppers!

 9. Foto: Bas van den Berk

  Richard Veenstra komt niet langer uit voor de Nederlandse selectie. De darter uit Ossenzijl heeft aangegeven dit qua tijd niet meer gecombineerd te krijgen met zijn privéleven, werkzaamheden en darts carrière. De Nederlandse Darts Bond heeft begrip voor deze keuze en wil Richard heel hartelijk danken voor zijn inzet, de plezierige samenwerking en al zijn mooie prestaties!

  “Het is een weloverwogen beslissing van mij geweest. Naast mijn 40-urige werkweek bij Steeler Yachts te Steenwijk en het drukker wordende programma van de BDO ben ik als speler van de Nederlandse selectie ook verplicht om aanwezig te zijn op 8 NDB Rankings en speel ik vaak de Six Nations Cup (lang weekend), en een EK of een WK (hele week). Dit is natuurlijk een hele eer maar kost mij ook vrij veel tijd en geld. Na vijf hele mooie jaren en schitterende titels heb ik er nu dus voor gekozen om te stoppen. Voorlopig wil ik mijn tijd investeren in mijn eigen toekomst zonder rekening te moeten houden met de verplichtingen van de Nederlandse selectie. Maar wie weet, misschien begint het ooit weer te kriebelen”, aldus Richard Veenstra.

  Bondcoach John Lokken heeft begrip voor de keuze van Richard; “Uiteraard heb ik hier begrip voor. Richard Veenstra is van onschatbare waarde geweest voor het Nederlands Team bij verschillende evenementen. In 2016 was misschien wel het hoogtepunt toen hij in zeer goede vorm verkeerde tijdens het EK in eigen land. Hij was de gevierde man en won het single toernooi, het koppeltoernooi en de Overall titel met het team. Ik wil Richard dan ook heel hartelijk danken en wens hem heel veel succes met alles wat hij gaat doen.”

  Ook Niels de Ruiter, directeur van de NDB, reageert op zijn besluit; “Het is natuurlijk niet anders, het overvolle circuit zorgt ervoor dat WDF/BDO topspelers op een gegeven moment keuzes moeten gaan maken. We hebben het immers over darters die hier niet of wellicht maar een klein gedeelte van kunnen leven. Richard heeft jarenlang keihard zijn best gedaan en heeft veel betekent voor het Nederlands team en dus de NDB.  Wellicht zien we hem weer terug, in de tussentijd staan er gelukkig weer voldoende talenten klaar.”

  “Ik wens alle speler en coaches van het Nederlands Team heel veel succes en wil iedereen bedanken voor de gezellige tijd en de prachtige prestaties die we behaald hebben”, besluit Veenstra. 

  Prestaties Veenstra in het Nederlands Team:
  - wereldkampioen koppels 2015
  - winnaar Lorna Croft Cup 2015
  - Europees Single kampioen 2016
  - Europees Koppel kampioen 2016
  - Overall Kampioen EK 2016
  - Kampioen 4 Nations Cup 2016
  - Kampioen Six Nations Cup 2018

 10. Verslag LaCo jeugd & SuperLeague

  Afgelopen zaterdag stonden er wedstrijden op het programma in de SuperLeague en de LaCo jeugd competitie. Hieronder vindt u de uitslagen. 

  LaCo jeugd
  Drie wedstrijden stonden er op het programma voor onze jeugddarters. In poule A begon de dag spannend voor de DVS en de DONHN want na de singles stond er een 3-2 voorsprong voor de DONHN op het scorebord. Vanaf dat moment zetten de mannen van de DONHN de turbo aan en verloren ze geen wedstrijd meer. Dat had een 9-2 einduitslag tot gevolg waardoor de DONHN nu tweede staat. In poule B ontmoetten de DVO en de DSWN elkaar. De DSWN haalde revanche voor de verloren kwartfinale van vorig jaar en wist in Enschede met 7-4 te winnen. De DSWN maakte het verschil vooral in de koppels die alle vier werden gewonnen. De laatste wedstrijd van dit weekend was er eentje uit poule C tussen regerend kampioen FDB en de KDO. Een erg spannende wedstrijd die ging tot het gaatje. FDB kwam met 5-4 voor, maar doordat de KDO de teamgame won stond alles gelijk. De solopartij werd gespeeld tussen Teake Beukema (FDB) en Martijn Saes (KDO). Martijn wist met 3-1 te winnen en sleepte daarmee de zege binnen.

  Voor alle uitslagen en standen klikt u hier.

  SuperLeague 
  In de hoofdklasse is Bosgenoegen vooralsnog niet te stoppen. Ze verloren nog geen punt en waren zaterdag met 8-2 te sterk voor de Fanatics. Captain Paul Waccano van de Fanatics liet zich nog zien door het gooien van een 167-finish. Nummer twee Twenty Six blijft het ook erg goed doen. Dit keer wonnen ze uit bij H&S de Zwaantjes met 8-2. Oranje Bar en Team Winsum, vorig jaar de nummers één en twee, wonnen beiden en staan nu gedeeld derde. Oranje Bar won bij DKE met 7-3 en Winsum versloeg Café Kafé met 9-1. 167 was de finish van dit weekend, want naast Wacanno wisten ook Maik Kuivenhoven (DKE) en Rick Hofstra (Winsum) deze mooie finish te gooien. De laatste wedstrijd uit de hoofdklasse ging tussen Xtreme Sport en Racketcentrum Terneuzen. Xtreme Sport won met 9-1.
  Café Kremer is de nieuwe trotse koploper van overgangsklasse A. Zelf versloegen ze de Moriaan met 7-3 en omdat Status Bar niet won van de Makkers van Wilma (5-5) staat Kremer nu eerste. Het scheelde niet veel voor Status Bar, want Heine Uuldriks kwam in de solo 1 legje te kort tegen Jan de Weerdt van de Makkers. Door het gelijke spel zakt Status Bar naar de vierde plaats, want ook Toornsmit en de Dissel gingen hen voorbij. Toornsmit versloeg Café op de Hoek met 6-4 en de Dissel won van de Schout met 8-2. Tenslotte speelden The Legend en de Planeet gelijk. Jelle Wachtmeester redde een punt voor de Planeet door Gijsbert van Malsen in de solo te verslaan. 
  Het lijkt weer een spannend seizoen te gaan worden in overgangsklasse B. Koplopers 't Haspeltje en Dart Team Venlo deelden de punten nadat DTV met 4-1 was voorgekomen. Nick van Duivenbode won de beslissende solo namens 't Haspeltje van Eimardo van Engelen met 4-3. Door het gelijkspel was Vrijbuiter de lachende derde en de nieuwe koploper. Zij waren te sterk voor de Dorpsherberg met 10-0. Hemeco won dankzij een solozege van Tonny Veenhof op Peter Voskamp met 6-4 van FF naar Steef. Ook een zwaarbevochte zege in Tilburg voor Red Alert ten koste van Dartscafé Nouveau. Jeffrey Sparidaans won daar de beslissende solo van Dennis Derwall. Ook de laatste wedstrijd in deze poule, Oranjestad - Pleintje, was spannend. Corne Brant (Oranjestad) was in de solo te sterk voor Dennie de Jong (Pleintje) en dat betekende een 5-5 eindstand.
  In overgangsklasse C maakten de beide koplopers geen fout. Dartshop Leiden versloeg de Flora Bar met 8-2 en Prima Darts won met 7-3 bij de Wyck. Een mooie 170 finish was er voor Jan Huiskes namens Merwehof in de met 7-3 gewonnen wedstrijd tegen Sonny's. 8-eraf Amstedam versloeg Café de Schot met 9-1 en Agnes & Schier won met 8-2 bij DV Double Bull.

  Alle statistieken, uitslagen en stand van de SuperLeague vindt u hier.    

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.