NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Bondskantoor tijdens paasdagen gesloten

  Het NDB Bondskantoor is vanwege de paasdagen gesloten op vrijdag 19 april en maandag 22 april. Vanaf dinsdag 23 april zijn we weer bereikbaar.

  Wij wensen u hele fijne paasdagen!

 2. Voorbeschouwing SuperLeague & LaCo

  Aankomende zaterdag staat voor de SuperLeague speelweek 15 op het programma en spelen de LaCo senioren in speelweek 13 hun één naar laatste poule wedstrijd. Hieronder vindt u een voorbeschouwing van de te spelen wedstrijden.

  SuperLeague
  Bosgenoegen kan een reuzesprong richting het landskampioenschap zetten door de topper van Oranje Bar te winnen. Bij winst staat Bosgenoegen negen punten los met nog drie wedstrijden te gaan. De nummer drie Winsum speelt tegen de nummer vijf Fanatics en Twenty Six gaat op bezoek in Tilburg bij Xtreme. De Zwaantjes ontvangen Café Kafé en tenslotte speelt DKE thuis tegen Racketcentrum Terneuzen.
  In overgangsklasse A lijkt het te gaan tussen The Legend en de Dissel. Beide spelen morgen een lastige uitwedstrijd. The Legend gaat op bezoek bij het ervaren team van Toornsmit en de Dissel speelt tegen de nummer vier, de Makkers van Wilma. Kremer reist af naar Appingedam voor de wedstrijd tegen op de Hoek en de Moriaan ontvangt de Schout. De laatste wedstrijd uit deze klasse gaat tussen SLT de Planeet en Status Bar Veendam.
  Vier punten is de marge van Red Alert op Dart Team Venlo in overgangsklasse B. De koploper speelt morgen tegen de Dorpsherberg en DTV ontmoet FF naar Steef. De nummer drie Hemeco neemt het op tegen Nouveau en Vrijbuiter reist af naar Stampersgat voor de pot tegen 't Pleintje. Tenslotte ontvangt 't Haspeltje het team van Oranjestad United.
  In overgangsklasse C is het erg spannend. De eerste vijf teams staan binnen zes punten van elkaar. Dartshop Leiden staat bovenaan en gaat het opnemen tegen Prima Darts. De nummer twee Agnes & Schier speelt thuis tegen Merwehof en 8-eraf Amsterdam speelt tegen de nummer laatst Double Bull. De Schot ontvangt de Wyck en Flora Bar speelt uit tegen Sonny's Darts. 

  Voor het complete programma en alle statistieken van de SuperLeague klikt u hier

  LaCo
  Koploper DVO gaat het in poule A opnemen tegen de VDO en de heren van FDB ontmoeten de DVK. In poule B kan DBA het koploperschap overnemen van DBMN als zij winnen van de SDC. In poule C staat een mooi duel op het programma tussen de DVS en de DSWN. 
  Bij de dames is de strijd om de play-off tickets nog lang niet beslist. In poule A zijn DSWN en VDO zeker, en maken de overige zes teams uit welke twee teams er naar Nijkerk gaan. De wedstrijden DVS-DVO en FDB-DVK zijn dus erg beladen. De DBBR speelt uit tegen de nummer twee VDO. In poule B zijn de RDB, DONHN en DBMN al geplaatst. De twee teams die de beste papieren hebben voor het vierde ticket zijn DBA en SDC. Zij ontmoeten elkaar morgen in Wezep. Als de DBA wint zijn zij zeker van de play-offs. De andere wedstrijden uit poule B zijn DOGD-DBMN en RDO-RDB.

  Voor meer informatie gaat u naar de LaCo pagina.

 3. Foto: Evert Zomer

  Afgelopen weekend werd er in Wunderland Kalkar in Duitsland de Bull’s German Open en de Bull’s German Masters gespeeld. Vele Nederlanders waren aanwezig en ook dit jaar was er Nederlands succes in Duitsland.

  Zo wisten Lerena Rietbergen en Owen Roelofs te winnen bij de meisjes en de junioren tijdens de German Open. Rietbergen was met 4-2  te sterk voor Rosanne van der Velde. Owen Roelofs versloeg de Duitser Oliver Pieper met 5-3. Kevin Lasker en Pim van Bijnen wisten beiden de halve finale te bereiken.

  Ook Aileen de Graaf was opnieuw de beste tijdens de German Open en wist dus haar titel met succes te prolongeren. Het werd een zwaar bevochten finale waarin de Nederlandse uiteindelijk met 5-4 won van Fallon Sherrock. Eerder was ze al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Jo Clements, Sharon Prins en Anastasia Dobromyslova. Bij de heren wist Martijn kleermaken de finale te bereiken. In de eindstrijd moest hij helaas zijn meerdere erkennen in Mario Vandenbogaerde (6-5). De Belg wist eerder in het toernooi ook al te winnen van onze landgenoten Richard Veenstra en Chris Landman. Het paradartstoernooi werd gewonnen door regerend Dutch open Darts kampioen Vincent d’Hondt.

  Tijdens de German Darts Masters wist er geen Nederlander te winnen maar waren er wel zeker goede prestaties. Wesley Harms wist namelijk de finale te bereiken maar verloor met 6-4 van Brian Dawson. Corrine Hammond wist het damestoernooi met 5-4 te winnen van Lorraine Winstanley. Het paradarts toernooi werd opnieuw gewonnen door Vincent d’Hondt.

  Wij feliciteren Lerena, Owen en Aileen met hun prachtige titels!

 4. Foto: Evert Zomer

  Morgen en zondag is het tijd voor het altijd populaire Open Duitsland met twee singletoernooien. Op zaterdag wordt het 'Bulls German Open' gespeeld. Op zondag staat de 'Bulls Darts Masters' op het programma. Vele Nederlanders zullen deelnemen. De loting is hier terug te vinden.

  Aileen de Graaf wist vorig jaar zowel de BULL's German Open als de BULL's Darts Masters op haar naam te schrijven. Ook Cliff Ruiter, Jack Spaanderman en Jurjen van der Velde wisten te winnen in Duitsland.

  De NDB wenst alle Nederlanders die deelnemen ontzettend veel succes dit weekend!

 5. Uitslagen LaCo & SuperLeague play-offs!

  Afgelopen zaterdag werden er veel wedstrijden gespeeld in de verschillende dartslocaties in Nederland. De senioren en jeugd LaCo kwamen in actie en in de SuperLeague play-offs stond speelronde twee op het programma met twaalf wedstrijden.

  LaCo
  In poule A van de Jeugd LaCo heeft de DONHN de koppositie overgenomen van DBBR. DONHN won met 10-1 van de DBA en zag DBBR thuis onderuit gaan tegen DVS: 4-7. In poule B won DSWN met 9-2 van DVO. Jan Poorter jr. wist in deze wedstrijd een knappe 155 finish te gooien. In poule C won de KDO met 7-4 van de FDB en daarmee klimt de KDO naar een knappe tweede plaats.
  Bij de heren was er in poule A eindelijk een overwinning van de BDC op regerend kampioen DBBR. De solopartij moest de beslissing brengen en Twan Snoeck (BDC) won hierin van Dustin Straver (DBBR). In poule B won de DBMN met 12-5 van de SDC en wist de RDB met 13-4 te winnen van de DONHN. Tenslotte pakte DVS in poule C een nipte, maar belangrijke overwinning op de DOGD: 8-9. 
  Bij de dames stonden zes wedstrijden op het programma. In poule A was er een belangrijke overwinning van de FDB ten koste van de DVO: 5-6. Net als de FDB wisten ook de nummers één en twee te winnen. DSWN met 8-3 bij DBBR en VDO met 9-2 bij DVS. In poule B heeft de RDB in de strijd om de koppositie gewonnen van de DONHN: 9-2. De DOGD won, mede dankzij een 146 finish van Cecile Hofkamp, met 7-4 van de RDO. Tenslotte won de DBMN met 6-5 van de SDC, waarbij Carola Hollander (SDC) de hoogste finish gooide van het LaCo weekend, namelijk een 158-finish!

  Voor alle andere statistieken en de bijgewerkte standen, klikt u hier.

  SuperLeague play-offs
  In ronde twee van de play-offs stonden twaalf wedstrijden op het programma. De uitslagen vindt u hier.
  De wedstrijden voor speelronde drie, gepland op zaterdag 4 mei, zijn ook bekend en zijn zichtbaar in dezelfde link. Het eerstgenoemde team speelt thuis.


   

 6. Anca Zijlstra wint damestoernooi 4 Nations!

  Na de succesvolle dag van gisteren stond vandaag het individuele toernooi van de 4 Nations op het programma.

  Bij de meisjes lieten Kyana Frauenfelder en Rosanne van der Velde net als gisteren zien goed in vorm te zijn. Beiden haalden de halve finale. Kyana verloor met 3-0 van Christina Schuler, maar Rosanne wist wel de finale te halen door Suzan-Marie Atas met 3-1 te verslaan. In de finale was Christina helaas met 4-2 te sterk.

  Bij de jongens verloren Kevin Lasker, Danny Jansen en Ricardo van der Vloed in de kwartfinale. Marcel Bus wist wel door te dringen tot de laatste vier, maar hij moest daar zijn meerdere erkennen in Robin Radloff. Marcel verloor van de latere winnaar, want Radloff won in de finale met 4-2 van Mike Groβe Stoltenberg.  

  Een single titel voor Nederland was er wel bij de dames: Anca Zijlstra was vandaag de beste! Ze won in de halve finale met 3-0 van Irina Armstrong. Astrid Trouwborst zorgde voor een all-Dutch final door landgenote Femke Herms in de halve finale te verslaan. In de finale was het Anca die met 4-0 wist te winnen.

  In de kwartfinale bij de heren stonden vier Nederlanders, maar helaas wist geen van allen de finale te halen. Wessel Nijman verloor van Niels van Bergen, Willem Mandigers kwam net te kort tegen Roger Janssen en Jeffrey Sparidaans verloor van Michel van der Horst. Van der Horst was daarmee de enige Nederlandse heer in de halve finale. Hij verloor met 4-1 van Roger Janssen die ook de latere winnaar werd.

  De sheets vindt u hieronder:
  Heren
  Dames
  Jongens
  Meisjes

  De NDB feliciteert het Nederlands team met alle titels!

 7. Het Nederlands team wint alle 4 de overall titels tijdens de 4 nations!

  Wat een unieke teamprestatie vandaag van het Nederlands team in Luxemburg. Voor het eerst in de geschiedenis van de 4 Nations weet één land alle overall titels te winnen. Wat een klasse, wat een spelers, wat een team!

  De heren wisten vandaag al hun wedstrijden te winnen en versloegen directe concurrent België twee keer en wisten hiermee een beslissend gat te slaan en de titel binnen te slepen. Onze dames presteerde vandaag zo goed dat al voor hun laatste wedstrijd de titel binnen was. Tot dan toe hadden de dames alle wedstrijden gewonnen en was concurrent Duitsland al op een onoverbrugbare afstand gezet. Waar Nederland tijdens de singels de Duitse dames ruim de baas was, waren het de Duitse dames die in de koppels revanche wilde nemen, maar onze dames waren onze Oosterburen wederom de baas!

  De jongens volgde het voorbeeld van de dames & heren. Onze jongens waren zo op stoom dat ook zij al voor hun laatste wedstrijd zeker waren van de titel. Hun honger was echter nog niet gestild, want ook de afsluitende wedstrijd werd wederom ruim gewonnen. Onze meiden lieten vandaag ook ijzersterk spel zien. De tot nu toe onverslaanbare Duitse meiden werden in de ochtend verslagen. Ook alle andere wedstrijden wisten de meiden te winnen. In de laatste wedstrijd tegen de Duitse meiden hadden ze hierdoor nog maar 1 punt nodig. De Nederlandse meiden kwamen direct 2 - 0 voor, waarmee het feest kon beginnen. De wedstrijd ging helaas verloren, maar het feest was al compleet.

  4 UIT 4, alle titels mee naar Nederland, wat een prestatie! De NDB feliciteert alle spelers en coaches van harte met dit mooie resultaat.

  Heren: Martijn Kleermaker, Levy Frauenfelder, Wessel Nijman, Willem Mandigers, Michel vd Horst, Michael Busscher, Jeffrey Sparridaans en Wouter Vaes.
  Dames: Anca Zijlstra, Femke Herms, Astrid Trouwborst en Vanessa Zuidema
  Jongens: Kevin Lasker, Ricardo vd Vloed, Marcel Bus en Danny Jansen.
  Meiden; Kyana Frauenfelder en Rosanne vd Velde
  Coaches en teammanager: Karin ten Kate, Dick Bontekoe en Patrick Stolk

 8. Alles over het 4 Nations Tournament

  Dit weekend zal in Kirchberg in Luxemburg de vierde editie van het ‘4 Nations Tournament’ plaatsvinden. Tijdens dit toernooi zullen de nationale teams van Duitsland, Luxemburg, België en Nederland in actie komen. Zij gaan strijden om de overall titel op zaterdag en individuele titels op zondag. Hieronder hebben we alle informatie voor u op een rijtje gezet. 

  Livestream:
  De finales van het toernooi worden gestreamed op facebook, media 4all en Youtube. Hieronder de links:
  www.facebook.com/FLDARTS/videos/448373075704421/
  www.media4all.lu/live-streaming
  www.youtube.com/watch?v=zJIebQ7ljx4

  Nederlandse Team:

  Heren: Martijn Kleermaker, Jeffrey Sparidaans, Willem Mandigers, Michel van der Horst, Wouter Vaes, Wessel Nijman, Levy Frauenfelder en Michael Busscher.
  Dames: Vanessa Zuidema, Astrid Trouwborst, Femke Herms, Anca Zijlstra.
  Jongens: Ricardo van der Vloed, Kevin Lasker, Marcel Bus, Danny Jansen.
  Meisjes: Kyana Frauenfelder, Rosanne van der Velde.

  Programma:

  Zaterdag 6 april
  Op zaterdag spelen de landen voor de overalltitels. Door middel van single- en koppelwedstrijden kunnen de landen punten verdienen. Elke speler speelt single- en koppelwedstrijden tegen spelers uit de andere landen. Iedere gewonnen leg in een singlepartij levert 1 punt op, in een koppelpartij levert iedere gewonnen leg 2 punten op. Het land met de meeste punten pakt de overalltitel in een categorie. De heren spelen in alle wedstrijden 9 legs, de dames en de jeugd 7.

  10.15 uur Openingceremonie
  11.00 uur Start singles meisjes, jongens, dames, heren
  12.40 uur Lunch
  13.30 uur Singles meisjes, jongens, dames, heren
  15.10 uur Start koppels jongens, meisjes
  17.10 uur Start koppels dames, heren

  Zondag 8 april
  Op zondag spelen alle spelers individueel in het singletoernooi. Die loting wordt bepaald aan de hand van de klassering in de individuele ranglijst van het teamtoernooi op zaterdag. Dit is een knock-out toernooi.

  10.30 uur Start individueel singletoernooi.
  13.00 uur Halve finales singletoernooi
  14.20 uur Finales

  Hieronder vindt u de poule indelingen van de verschillende categorieën:

  RR Boys Pairs
  RR Boys Singles
  RR Girls Pairs
  RR Girls Singles
  RR Mens Pairs
  RR Mens Singles
  RR Women Pairs
  RR Women Singles

  Historie

  In 2018 werd het toernooi in eigen lang georganiseerd en wel in vakantiepark 'de Schatberg' in Sevenum. Het werd een succes voor Nederland. Zo werden de titels gepakt bij de dames en de jongens. België pakte de herentitel en Duitsland werd kampioen bij de meisjes. Martijn Kleermaker, Priscilla Steenbergen, Jurjen van der Velde en Christina Schuler wisten de individuele titels te winnen in Sevenum. Zou Martijn Kleermaker zijn titel dit jaar kunnen prolongeren?

  Een jaar eerder gingen de vier landen de strijd met elkaar aan in België. Nederland wist daar in totaal één overalltitel te pakken en maar liefst drie individuele titels. Zo werden de jongens overallkampioen. De Nederlandse heren moesten België in 2017 voor zich dulden. De dames verloren het op een klein verschil in het algemeen klassement van Duitsland. In het individuele toernooi was Toon Greebe de gevierde man. Hij won de finale van het singletoernooi van Davy van Baelen (België) en wist in die finale een 170-finish te gooien. Bij de junioren ging de eindstrijd tussen Wessel Nijman en de Duitse Nicolas Horn en de Nederlander won: 4-1. Bij de meisjes stootte Christina Schuler door naar de finale ten koste van Veerle Hamelink. Schuler trof Rietbergen in de eindstrijd. Rietbergen won met 4-1.

  De eerste editie van de 4 Nations in 2016 werd gespeeld in Duitsland. Die eerste editie was een groot succes voor onze landgenoten. De heren, dames en jongens pakten de eerste overalltitels. Bij de heren pakte Danny Noppert de individuele titel. In de finale was het met 5-4 te sterk voor Wesley Harms. De Fries verkeerde dat toernooi in bloedvorm. In de kwartfinale tegen Frans Harmsen gooide hij nog een negendarter! Bij de dames schopte Vanessa Zuidema het tot de finale. Ze miste in die finale helaas acht matchdarts voor de titel, waardoor haar Belgische opponent Nicole Delie won.

  Bij de jongens ging de finale tussen Maikel Verberk en de Duitse Nico Schlund. De Nederlander won overtuigend met 4-0. De meisjesfinale in 2016 was volledig oranje. Kyana Frauenfelder gooide tegen Priscilla Steenbergen. Frauenfelder won met 4-0.

  Wij wensen de Nederlandse selectie heel veel succes in Luxemburg. Wil je op de hoogte blijven. Volg dan zeker onze Facebookpagina en Twitterpagina.

 9. Foto: Bas van den Berk

  De datum voor de BAUHAUS Dutch Open Darts 2020 in De Bonte Wever is bekend! De komende editie zal georganiseerd worden in het weekend van 31 januari t/m 2 februari. De inschrijving zal open gaan op 1 oktober 2019. Zet beide datums dus alvast in je agenda!   

  De afgelopen editie was weer een groot succes met hele mooie winnaars. Richard Veenstra kroonde zicht tot nieuwe Dutch Open Darts-kampioen. Hij is de eerste Nederlander die de herentitel wint sinds Raymond van Barneveld in 2006. Mikuru Suzuki, de regerend Lakeside-kampioene pakte de damestitel. Bij de junioren waren  Daan Bastiaansen, Layla Brussel en Pim van Bijnen de sterksten. De Belg Vincent d’Hondt heeft zijn titel als Dutch Open Darts-kampioen bij de paradarters met succes verdedigd. Ook mochten we vorig jaar weer meer deelnemers en toeschouwers verwelkomen. Een prachtige ontwikkeling die we hopelijk in 2020 voortzetten.

  Hotel boeken
  Het is vanaf vandaag al mogelijk om voor de BAUHAUS Dutch Open Darts 2020 hotelkamers te reserveren bij De Bonte Wever. Klik hier om direct te reserveren.

  Informatie
  Houd de website van de BAUHAUS Dutch Open Darts goed in de gaten om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en het laatste nieuws. Tevens kun je de BAUHAUS Dutch Open Darts volgen op Twitter, op Facebook en op Instagram

 10. LaCo & SuperLeague play-offs

  Dit weekend staan er wedstrijden gepland in de LaCo senioren en bij de jeugd. Tevens staat speelronde twee van de SuperLeague play-offs voor volgend seizoen op het programma.

  LaCo
  In poule A een duel tussen nummer 2 DBBR en nummer 3 BDC. De DBMN speelt in poule B tegen de SDC en DONHN gaat op bezoek bij de RDB. In poule C speelt DVS uit tegen DOGD.
  In de spannende poule A bij de dames staan belangrijke wedstrijden op het menu. DVO ontvangt FDB, DVS speelt tegen VDO en DBBR en DSWN ontmoeten elkaar. In poule B een mooi affiche tussen de RDB en de DONHN, de nummers 1 en 2 van de competitie. DBMN ontvangt SDC en de RDO gaat op bezoek bij de DOGD.
  In speelronde 9 van de jeugd staan vier wedstrijden op het programma. In poule krijgt DBA de DONHN op bezoek. Koploper DBBR speelt thuis tegen DVS. In poule B staat DSWN bovenaan en zij ontvangen de finalist van vorig seizoen: DVO. In poule C gaat regerend jeugdkampioen FDB op bezoek bij de KDO in Eindhoven.

  SuperLeague play-offs
  In ronde 2 van de play-offs voor volgend seizoen worden er twaalf wedstrijden gespeeld. Voor het speelschema klikt u hier.

  De NDB wenst alle in actie komende teams weer veel succes!

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.