NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Open Schotland 2019

  Acht Nederlandse darters zullen dit weekend weer deelnemen aan de Open Schotland wat opnieuw zal plaatsvinden in het Normandy Cosmopolitan Hotel te Renfrew. Dutch Open winnaar Richard Veenstra, Wesley Harms, Chris Landman, Martijn Kleermaker, Michael Busscher, Anoop Ramdajal, Richard Broer en Sharif El Ghissassi vinden we terug op de sheets.

  Bekijk via onderstaande links de loting:
  Heren
  Dames

  Vorig jaar, tijdens de 25-jarige jubileumeditie, werden twee titels in de wacht gesleept door Nederlanders.

  Richard Veenstra wist het herensingletoernooi van de Open Schotland op zijn naam te schrijven. In de finale was hij met 6-3 te sterk voor Gary Robson. In de halve finale ontsnapte de Nederlander aan uitschakeling. Hij keek tegen een 4-1 achterstand aan tegen Mark McGeeney, maar won de wedstrijd uiteindelijk met 5-4. In de andere halve finale stond ook een Nederlander. Wesley Harms, die in de kwartfinale Glen Durrant uitschakelde, verloor uiteindelijk met 5-3 van Robson.

  Het herenkoppeltoernooi van de Open Schotland werd gewonnen door Willem Mandigers en Wouter Vaes. Zij waren in de finale met 3-2 te sterk voor Wayne Warren en Daniel Day. In de kwartfinale versloegen de winnaars een ander Nederlands duo. De wedstrijd tegen Martijn Kleermaker en Chris Landman eindigde in 3-1.

  Het damessingletoernooi werd gewonnen door Anastasia Dobromyslova. Zij verzekerde zich dankzij een 5-4 zege op Fallon Sherrock van de titel. De zege in het dameskoppeltoernooi ging naar Deta Hedman en Maria O'Brien. Zij wonnen in de finale van Fallon Sherrock en Casey Callagher met 3-2.

  De NDB wenst alle Nederlandse deelnemers heel veel plezier en vooral ook succes in Schotland!

 2. Foto: Bas van den Berk

  De online inschrijving voor de zesde NDB Ranking van dit seizoen is open. Zoals inmiddeld gewend kunnen de heren A en dames niet meer inschrijven in de locatie. Dit geeft de NDB de mogelijkheid om de loting en de tijdsplanning vooraf te maken.

  De loting en de starttijden worden op de zaterdagavond 23 februari uiterlijk om 21.00 uur gepubliceerd. De spelers dienen op de dag zelf een spelerskaart op te halen waar de speeltijden op staan zodat ze precies weten wanneer en waar ze in actie moeten komen. Deze kaart graag direct bij binnenkomst ophalen, maar te allen tijde minstens een half uur voor je starttijd. 

  Je kunt je inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Kijk hier in de Rankingstand of stuur een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigings e-mail hebt ontvangen. 

  Online inschrijven Open Stedendriehoek op 24 februari a.s.

  Online inschrijven klik op deze link!

  Tot wanneer?
  De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 23 februari 15.00 uur.

  Kosten?
  De kosten zijn €10,- voor de inschrijving en €0,75 transactiekosten.
  De transactiekosten komen ten goede aan het het bedrijf achter de online inschrijving. 

  Publicatie loting?
  De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 23 februari om 21.00 uur gepubliceerd.

  Spelerskaart ophalen?
  Op de locatie aan de wedstrijdtafel. Bijvoorkeur direct bij binnekomst, maar in ieder geval minstens een half uur voor jouw starttijd.

  Waar?
  Hanzehal
  Fanny Blankers-Koenweg 2
  7203 AA Zutphen

  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!  

 3. Verslag LaCo

  Afgelopen zaterdag stonden er wedstrijden op de planning voor zowel heren, dames als jeugd. Hieronder een overzicht!

  Heren
  Koploper DVO was in poule A met 10-7 te sterk voor de BDC. Kevin Mast gooide namens de BDC nog wel een prachtige 170 finish. Regerend kampioen DBBR had het zwaar in de thuiswedstrijd tegen VDO. Er moest een beslissende solopartij aan de slag komen en daarin was Michael Groenewoud (DBBR) te sterk voor John van der Coelen (VDO). In poule B won DBMN met 11-6 van de DONHN en in poule C redde DOGD het niet tegen DSWN: 5-12.

  Dames
  De dames van DSWN en VDO zijn hard op weg naar een play-off ticket. DSWN won met 9-2 thuis van DVO en de dames van VDO wonnen met 8-3 bij DVK. Ook DBBR pakte een belangrijke zege in de strijd om de play-offs. Met 8-3 werd de DVS aan de kant gezet. In poule B waren er overwinningen voor RDB, DONHN en DBA. RDB won met 9-2 van de DOGD, de DONHN versloeg DBMN met 7-4 en de DBA haalde uit tegen RDO: 10-1. 

  Jeugd
  Bij de jeugd stond er maar één wedstrijd op het programma, namelijk in poule A: DBBR - DONHN. Het werd een spannende wedstrijd met DBBR als winnaar: 6-5.

  Voor alle statistieken, uitslagen en standen van de LaCo klikt u hier.

 4. Verslag SuperLeague speelweek 11

  Zaterdag 9 februari was het tijd voor SuperLeague speelweek 11. Hieronder vindt u een overzicht van alle wedstrijden die er gespeeld zijn.

  Hoofdklasse
  Bosgenoegen ging verrassend onderuit in Eindhoven tegen H&S de Zwaantjes met 6-4. Het was het eerste verlies van Bosgenoegen dit seizoen. Twenty Six had op gelijke hoogte kunnen komen, maar ze lieten twee punten liggen in het thuisduel met de Fanatics. Derk Telnekes redde nog een punt voor Twenty Six door in de solo Davyd Venken te verslaan met 4-3. Nummer vier Winsum pakte belangrijke punten in het thuisduel tegen Oranje Bar: 7-3. Een spannende pot werd er gespeeld in Doetinchem waar Café Kafé en Racketcentrum Terneuzen de punten deelden: 5-5. Martin Soethof was namens Café Kafé de sterkste in de solo ten koste van Wesley Bour. Ook in de wedstrijd tussen Xtreme en DKE stond na tien wedstrijden een gelijke stand op het scorebord. Ryan de Vreede van DKE won de beslissende solo met 4-3 van Willy van de Wiel.

  Overgangsklasse A
  Het is stuivertje wisselen aan de kop van het klassement in overgangsklasse A. De helft van de teams uit deze klasse heeft op nummer één gestaan en op dit moment gaat The Legend aan kop. Zij wonnen afgelopen zaterdag met 6-4 bij de Makkers van Wilma nadat Jitse van der Wal in de solo won van Sven Groen. De Dissel zakte naar plek drie na een 8-2 nederlaag tegen Status en Kremer staat nu tweede dankzij een 6-4 uitzege op de Schout. De Planeet won met 7-3 bij de Op de Hoek en De Moriaan verloor thuis met 8-2 van Toornsmit. 

  Overgangsklasse B
  Ook in deze klasse ontlopen de bovenste teams elkaar weinig. Koploper Red Alert Bet Kolen had het lastig in en tegen de Vrijbuiter, maar won wel met 6-4. Jeffrey Sparidaans won de beslissende solo nipt van Edwin van der Veen. Ook achtervolgers DTV en Hemeco maakten geen fout. DTV won met 6-4 bij 't Pleintje en Hemeco was met 9-1 te sterk voor 't Haspeltje. Verder won Oranjestad met 9-1 bij de Dorpsherberg en was Nouveau met dezelfde cijfers te sterk voor Ff naar Steef.

  Overgangsklasse C
  Agnes & Schier blijft winnen en staat nog steeds bovenaan. Afgelopen zaterdag waren ze met 7-3 te sterk voor de Schot. Dartshop Leiden blijft tweede door met 8-2 te winnen van de Wyck. Team Prima Darts en 8-eraf Amsterdam hielden elkaar in evenwicht: 5-5. Prima Darts kwam terug van een 5-2 achterstand en zag Wesley Harms uiteindelijk gelijk maken in de solo tegen Kevin Doets. Sonny's won met 10-0 van Double Bull en de Flora Bar pakte belangrijke punten tegen Merwehof: 7-3.

  Meeste 180-ers van het weekend: Kevin Doets 8x (8-eraf Amsterdam)
  Hoogste finish van het weekend: Frans van de Weit (Winsum) 161 & Wesley Schols 161 (Agnes & Schier)

  Voor alle statistieken en uitslagen klikt u hier.  
   

 5. Bestuursmededeling m.b.t. herenbondscoach

  Het bestuur van de Nederlandse Darts Bond heeft unaniem besloten de samenwerking met de herenbondscoach per direct te beëindigen. Aanleiding voor dit besluit is een incident tijdens de Dutch Open afgelopen weekend waarbij de bondscoach betrokken was. Het hierbij vertoonde gedrag van de bondscoach druist in tegen de gedragsregels van de bond. Het bestuur heeft de bondscoach hier direct persoonlijk van op de hoogte gebracht en doet verder geen uitlatingen over het incident en het besluit.

  In de afgelopen jaren heeft John Lokken geweldige resultaten behaald met de selectie. We danken hem voor zijn inzet.

  Zodra mogelijk zal bekend worden gemaakt hoe de opvolging invulling zal krijgen.       

 6. Prachtig bedrag voor KiKa!

  Tijdens de BAUHAUS Dutch Open Darts 2019 was dartsforever weer aanwezig als maatschappelijk partner. En met succes, er is in totaal € 3.000,- opgebracht voor KiKa! Onderstaand bericht hebben we dan ook van dartsforever mogen ontvangen:

  Tijdens de BAUHAUS Dutch Open darts in de prachtige locatie de Bonte wever in Assen is Dartsforever met haar stand wederom als trotse maatschappelijk partner van de partij geweest. We hadden weer leuke herinnerings-knuffels met het shirtje van de Dutch Open. Een leuk hebbedingetje, naast vele andere artikelen voor de liefhebber die een aandenken wil hebben aan de Dutch Open en daarmee ook het goede doel KiKa steunt!

  We zijn enorm trots dat we maatschappelijk partner mogen zijn van de Dutch Open, de publieke belangstelling bij onze stand was enorm en de reacties geweldig! Het is voor ons dan ook een prachtig evenement om jaarlijks naar uit te kijken en mee bezig te zijn. Naast de stand hadden we zoals ieder jaar ook weer een dartbaan staan waar de mensen konden bullen voor prachtige prijzen en natuurlijk voor KiKa. De uitslagen:

  Bullen voor KiKa dag 1: Vrijdag 1 Februari 2019
  1e plaats : Shingo Enomata met 1426 punten winnaar VIP pakket Dutch Open 2020
  2e plaats : Shingo Enomata : met 1145 punten winnaar Blade 5 Dartsbord

  Bullen voor KiKa Dag 2: Zaterdag 2 februari 2019
  1e plaats : Ryan de Vreede met 1512 punten winnaar VIP Pakket Dutch Open 2020
  2e plaats : Pepijn van der Pat met 1152 punten winnaar Blade 5 Dartsbord

  Iedereen weer bedankt voor de deelname!

  Ook de jaarlijkse loterij werd weer gehouden ten bate van KiKa waarvan de trekking zondag rond de klok van 16.00 uur plaatsvond bij de stand. De loten waren gedurende het toernooi te verkrijgen bij de stand van Dartsforever en op zondag werden de loten in de zaal verkocht door officials van de Dutch Open. De volgende prijzen waren te winnen (dikgedrukt is nog niet afgehaald):

  Termote 2.0 black led ( led licht surround ) NR.249
  Gesigneerd Dartbord door oa Darryl Fitton- Aileen de Graaf – Scott Waits en vele anderen.…NR.325
  Gesigneerd Dartshirt Michael van Gerwen NR.508
  Dartshirt Raymond van Barneveld NR.567
  Twee kaarten premier league Darts Ahoy 28 Maart NR.191
  Gesigneerd dartshirt Vincent van der Voort NR.622
  Gesigneerd Boek Arjan van der Giessen Dartsgekte onthullende verhalen NR.466
  Gesigneerd dartshirt Max Hopp NR.124
  Dartbord NR.55
  Dartbord NR.132
  Bonus prijs Nederlands teamshirt NR.306
  Bonus prijs Nederlands teamshirt NR.76

  Alle prijzen waren af te halen bij de stand van Dartsforever. Voor de prijzen die nog niet afgehaald zijn kan contact opgenomen worden via info [AT] dartsforever [DOT] nl. Zodra het lotnummer getoond kan worden sturen wij de prijzen netjes op naar de gelukkige prijswinnaars.

  Hierbij willen we ook de Dutch Open organisatie bedanken voor het meehelpen en mogelijk maken van deze prachtige loterij ten bate van KiKa. We kunnen weer terug kijken op een prachtige editie en willen alle vrijwilligers en darters bedanken die deel hebben genomen aan de Dutch Open en onze stand van Dartsforever voor KiKa hebben bezocht. In totaal hebben we € 3.000,- opgebracht voor KiKa, wat een prachtig bedrag!

  Op naar de BAUHAUS Dutch Open Darts 2020!

   

 7. Veenstra eerste Nederlandse Dutch Open-kampioen sinds 2006, Suzuki dameskampioen

  Richard Veenstra is de nieuwe Dutch Open Darts-kampioen. Hij is de eerste Nederlander die de titel wint sinds Raymond van Barneveld in 2006. Mikuru Suzuki pakte de damestitel.

  Veenstra moest in de finale zien af te rekenen met Ryan Hogarth. In de tweede set deelde de Nederlander een gevoelige tik uit. Bij een 2-2 stand in legs gooide hij 158 uit. Hogarth herpakte zich echter uitstekend. Hij won de derde set. Een set later had Veenstra tweemaal de kans om het te beslissen, maar hij miste. In de vijfde en laatste set maakte Veenstra het alsnog af.

  “Dit is het toernooi dat je wil winnen. Dat is moeilijker dan de Lakeside”, zegt Veenstra direct na de gewonnen titel, waarmee hij onder andere Van Barneveld, Scott Waites en Martin Adams opvolgt. “En dat je dan in zo’n rijtje mag staan is echt geweldig!”

  Suzuki, de regerend wereldkampioen bij de dames, toonde in de damesfinale nogmaals haar klasse. Ze kwam nauwelijks in de problemen in haar partij tegen Aileen de Graaf. De Nederlandse won slechts twee legs en de Japanse zegevierde met 5-2.

  Koppelfinales
  Een paar uur eerder speelde Suzuki samen met haar Japanse koppelpartner Yuriko Yamaguchi de koppelfinale van de dames. Ze trof het regerend kampioenen duo Lorraine Winstanley/Corrine Hammond in de finale. Ook in die wedstrijd was het verschil groot. Het werd 4-0.

  De finale van de herenkoppels werd een absolute thriller. Justin van Tergouw en Martijn Kleermaker kwamen 3-0 voor in die partij tegen Gino Vos en Berry van Peer, maar zagen na acht legs een gelijke stand op het bord staan. In de laatste en beslissende leg maakten Vos en Van Peer het verschil.

  Dutch Open Darts Youth
  Ook de jeugdfinales vonden zondag plaats. De nieuwe juniorenkampioen luistert naar de naam Daan Bastiaansen. Hij was in de finale met 4-2 te sterk voor James Beeton. Even daarvoor kroonde Layla Brussel zich tot Dutch Open-kampioen bij de meisjes. Op het podium trof ze Rosanne van der Velde, waar ze met 3-1 van won. De aspirantentitel ging naar Pim van Bijnen. Hij klopte Daan Beernink overtuigend met 3-0. Paradarts Vincent D’hondt heeft zijn titel als Dutch Open Darts-kampioen bij de paradarters met succes verdedigd. In de finale van de tweede editie versloeg hij Matt Doe. De Belg gooide een ijzersterke finale op de tribunebaan van de Dutch Open Darts. Hij stond geen leg af tegen de Engelse opponent.

 8. 40e editie Dutch Open Darts van start in Assen

  Komend weekend staat de 40e editie van de BAUHAUS Dutch Open Darts op het programma. Ook dit jaar reizen weer duizenden darters naar de ‘De Bonte Wever’ in Assen voor een weekend darts, gezelligheid en plezier.

  Stijging deelnemersaantal
  Opnieuw hebben zich meer darters aangemeld voor de Dutch Open Darts. Het is al het achtste jaar op een rij dat het grootste open toernooi van de wereld een stijging in het deelnemersaantal ziet. Dit jaar komen 5857 darters naar Assen, waar dat er een jaar geleden 5705 waren. 

  Live
  De Dutch Open Darts 2019 is live te volgen via het YouTube-kanaal van de NDB. De beste wedstrijden van de tribunebaan zijn daar live te zien.
  Klik daarvoor hier: https://www.youtube.com/user/NederlandseDartsBond
  Voor de uitslagen van de Dutch Open, klik hier: https://www.dutchopendarts.nl/loting-2019-nl

  Vorige editie
  De BAUHAUS Dutch Open Darts 2018 was een groot succes. Mark McGeeney kroonde zich een jaar geleden tot trotse winnaar van het herensinglestoernooi, dankzij een zege op Glen Durrant in de finale. De damestitel ging naar Deta Hedman. Zij versloeg Aileen de Graaf in de eindstrijd.

  Volg de Dutch Open Darts zondagmiddag live via RTV Drenthe, de website van de Dutch Open of Winmau TV!

 9. DARTR!

  Een promotiebericht namens onze partner dart-shirt.nl, zij staan met een stand op de BAUHAUS Dutch Open Darts!

  Aankomend weekend zal tijdens de Dutch Open Darts in Assen de product launch plaatsvinden van het nieuwe kledingmerk DARTR.

  DARTR is een exclusief merk van dart-shirt.nl
  Gecreëerd door en voor de DARTR.
  DARTR is niet een zomaar een merk: het is een lifestyle!
  Casual hoodies en t-shirts voor dames in heren in de herkenbare zwart-wit / wit-zwart combinatie.
  Verkrijgbaar in de maten S t/m XXL
  Hoodie  €30,-
  T-shirt   €15,-
  Prijzen zijn incl. BTW en excl verzendkosten

  Kom naar onze DARTR pop-up store in de promostand van dart-shirt.nl en profiteer van een leuke introductie aanbieding!

 10. Foto: NDBdarts

  Na weken van voorbereiding en een aantal drukke opbouwdagen is de Nederlandse Darts Bond klaar voor de 40e editie van het grootste 'open' dartstoernooi van Europa, de BAUHAUS Dutch Open Darts! Maar liefst 1585 herenkoppels, 191 dameskoppels, 3357 herensingles, 367 damessingles, 44 paradarters en in totaal 314 jeugdspelers zullen de komende dagen in De Bonte Wever plaats nemen aan de oche!

  Bondskantoor gesloten
  Vanwege de BAUHAUS Dutch Open Darts is ons bondskantoor gesloten tot en met maandag 5 februari.
  Voor dringende vragen over de Dutch Open kun je mailen naar dutchopen [AT] ndbdarts [DOT] nl. 

  Voor alle andere zaken zijn wij vanaf dinsdag 6 februari weer bereikbaar. Mocht je ons toch dringend nodig hebben stuur dan een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl. 

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.