NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Dutch Open Darts 2021 wordt verplaatst van februari naar september

  De Dutch Open Darts 2021, die plaats zou vinden op 5, 6 en 7 februari gaat definitief niet door. Het grootste open dartsevenement ter wereld wordt verplaatst naar 3, 4 en 5 september. Dit heeft uiteraard alles te maken met de coronacrisis.

  "Iedereen zal deze beslissing begrijpen. De Dutch Open in de huidige vorm in deze coronacrisis kan gewoon niet doorgaan", zegt Paul Engelbertink. Hij is directeur van de Nederlandse Darts Bond en tegelijk ook toernooidirecteur van de Dutch Open Darts. "Met de kennis van nu kun je natuurlijk wel inschatten dat februari voor een dergelijk evenement waar zo’n 7.000 mensen per dag komen, niet gaat werken. Daarnaast hebben wij ook enkele maanden voorbereidingstijd nodig. Het is nu zaak om vooruit te kijken naar wat eventueel wel kan en daarom hebben we het evenement verplaatst naar begin september. Dit communiceren we nu zodat alle darters, fans, partners maar ook de wereldbond met de internationale agenda zich daarop kunnen voorbereiden. Wij hopen dat we in september weer een prachtig dartsfeest kunnen organiseren voor jullie. Daar gaan we voor”, aldus Engelbertink.

  Christa de Ruiter, directeur van De Bonte Wever waar de Dutch Open sinds 2014 wordt gehouden, geeft aan al rekening te hebben gehouden met verplaatsing. “Wij zijn goed in snel schakelen in geval van wisselende omstandigheden en aanpassen naar wat er om je heen gebeurt, maar een evenement van dit kaliber in de huidige tijdsgeest is nou eenmaal echt niet realistisch. De Dutch Open Darts is een vaste waarde in onze evenementenagenda, voor ons één van de grootste en meest fantastische evenementen van het jaar en daarnaast van belang voor de stad Assen en wijde regio. We bewegen vanzelfsprekend graag mee naar een andere periode en hopen oprecht in september het unieke spektakel dat de Dutch Open Darts is samen met de NDB te kunnen organiseren.”

  Alle mensen die een kamer hadden geboekt bij De Bonte Wever voor 5, 6, en 7 februari 2021 krijgen een e-mail van De Bonte Wever met verdere informatie overhun hotelboeking.

 2. Drie van de vier Nederlanders door op de WDF Virtual Cup

  Onze Nederlandse toppers hebben ook in de tweede week van de WDF Virtual Cup uitstekend gepresteerd. Anca Zijlstra en Aileen de Graaf hebben hun groep gedomineerd. Beide dames wisten al hun buitenlandse tegenstanders te verslaan en verloren in 11 wedstrijden slechts 6 legs! In hun onderlinge duel trok Aileen de Graaf de groepswinst naar haar toe. In de volgende fase van het toernooi, de laatste 32, zullen Aileen en Anca verder strijden voor de allereerste WDF Virtual Cup.

  Bij de heren was het ongekend spannend en waren 5 spelers erg aan elkaar gewaagd. Richard Veenstra was de Virtual Cup uitstekend begonnen, met slechts 2 nederlagen. Door het ijzersterke spel van zijn tegenstanders kon Richard zich in de laatste fase van de pouleronde geen nederlaag permitteren. En juist op dat moment liet Richard zijn klasse zien en won hij al zijn wedstrijden overtuigend. Met maar liefst 9 overwinningen uit 11 wedstrijden plaatste Richard zich als nummer twee van de groep voor de laatste 32. Nick Crouwel speelde ook een goed toernooi. Net als in de eerste week wist hij de helft van zijn wedstrijden te winnen en zat hij bij de meeste verloren wedstrijden zijn tegenstanders op de hielen. Met een keurige zesde plaats in de poule van twaalf spelers kan hij terug kijken op een prima toernooi.

  Aileen de Graaf treft bij de laatste 32 Martina Sulovska uit Slowakije. Aileen zit verder in het kwart van het schema bij sterke Tori Kewish. Anca Zijlstra treft met Kriya Odayar een Zuid-Afrikaanse tegenstander en zit verder in dit kwart van het schema met de ijzersterke Fallon Sherrock. Richard Veenstra treft net als Aileen een Slowaakse tegenstander, namelijk Vladimir Zatko. In dit kwart van het schema zou Richard o.a. Neil Duff of Martin Adams kunnen treffen.

  Alle wedstrijden bij de laatste 32 worden dit weekend gespeeld en kun je volgende via onderstaande links.
  •    Women's Bracket | Men's Bracket(overzicht van het knock-out schema)
  •    Virtual Cup DCTV Main Menu (toernooicentre met alle informatie)
  •    Match Center (Live wedstrijden & wedstrijd reports)

 3. Doe mee aan het onderzoek over de gevolgen van corona

  In opdracht van het ministerie van VWS en in afstemming met de VSG en NOC*NSF houdt Mulier een peiling onder verenigingen (clubs of lidorganisaties) naar de gevolgen van de Coronacrisis.

  Deze peiling helpt om te zien in hoeverre de compenserende maatregelen voor de sport en het algemene noodpakket volstaan en welke eventuele aanvullende maatregelen er nodig zijn. De resultaten van dit onderzoek worden door VWS betrokken bij de voorbereiding van de begrotingsbehandeling Sport in de Tweede Kamer. Het is daarom van belang dat zoveel mogelijk verenigingen/ lidorganisaties de vragenlijst invullen. De invultijd bedraagt zo’n 20 minuten en je hebt tot 28 oktober de kans om de vragenlijst in te vullen (max. 1 per vereniging/club/lidorganisatie).

  Doe ook mee!
  Samen met NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, en het ministerie van VWS zijn we benieuwd naar de financiële gevolgen voor jullie vereniging en de ervaringen van jullie vereniging met betrekking tot het sporten in coronatijd, de protocollen en de andere coronamaatregelen. Hiermee helpen jullie bij het creëren van een beter beeld van de behoeften van verenigingen in deze bijzondere tijd. Jullie input is van grote waarde.

  De enquête
  De link naar de vragenlijst staat hier. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten tijd in beslag. De informatie wordt vertrouwelijk verwerkt. Aan het einde van de vragenlijst zit de mogelijkheid om aan te geven dat je een e-mail wilt ontvangen met daarin een overzicht van de gegeven antwoorden.

 4. Update: Toernooien in het buitenland

  In Nederland bevinden we ons momenteel nog middenin de coronacrisis en worden de maatregelen zelfs weer aangescherpt. In sommige andere landen zijn er echter al weer meer mogelijkheden voor het organiseren van dartsevenementen. Zo krijgen we momenteel veel vragen over de toernooien die de PDC weer organiseert.

  De PDC heeft in het Verenigd Koninkrijk te maken met de Britse regering. Zij hebben toestemming om weer diverse ‘evenementen’ te organiseren, waar ook buitenlandse spelers aan deel kunnen nemen. Na de Pro-tour en Euro-tour is inmiddels ook de Challenge-tour hervat en wordt er een kwalificatie serie georganiseerd bij de dames voor de Grandslam en het PDC WK.

  Belangrijke update:
  In elk land gelden andere regels met betrekking tot een eventuele verplichte quarantaine. Ook in Engeland is de situatie rondom de coronacrisis alles behalve rooskleurig.
  Momenteel geldt voor de situatie in de UK dat spelers van buiten de UK, die deelnemen aan PDC toernooien, bij aankomst in de UK niet in verplichte quarantaine hoeven. Uiteraard kunnen ook deze regels op elk moment weer veranderen. Sinds 13 oktober jl. moeten Nederlanders die terugreizen naar Nederland vanuit de UK verplicht 10 dagen in thuisquarantaine. Voor de actuele situatie kan je kijken op deze website van de rijksoverheid.
  De uitzondering op de verplichte quarantaine in de UK van de Britse regering m.b.t. PDC toernooien geldt sowieso niet voor de verplichte quarantaine in Nederland.

  Daarnaast geldt voor alle Nederlanders dat het Verenigd Koninkrijk momenteel is aangemerkt als code oranje. Dat wil zeggen dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Indien spelers besluiten wel af te reizen naar een code oranje gebied kan dit gevolgen hebben voor de dekking van de reis- en ziektekosten verzekering.

  Momenteel liggen bijna alle dartevenementen wereldwijd stil. Echter gaat het in sommige landen momenteel een stuk beter dan in Nederland, waardoor de mogelijk bestaat dat er ergens in de komende maanden ook in andere landen weer evenementen zullen zijn. Dan gaan dezelfde vragen spelen als die nu gelden voor reizen naar PDC toernooien. Omdat de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen kunnen wij in dit bericht geen specifieke vragen beantwoorden. Want deze antwoorden kunnen een paar uur later alweer achterhaald zijn.

  We begrijpen dat je als speler, juist in deze tijd, tegen verschillende vragen aanloopt. Natuurlijk reizen alle spelers op eigen initiatief en onder eigen verantwoordelijkheid af naar buitenlandse toernooien, maar wij willen alle spelers natuurlijk graag helpen. De NDB heeft korte lijntjes met diverse partners en instanties waarmee we kunnen schakelen. Mocht je als speler dus vragen hebben, weet dat je dan ook altijd contact kan opnemen met de NDB via de mail of via de telefoon: 030 - 2081 180.

 5. Update WDF Virtual Cup

  De WDF Virtual Cup is in volle gang. Vorige week hebben we in dit nieuwsbericht op onze website de Nederlandse spelers bekend gemaakt die deelnemen. Inmiddels is de loting verricht en hebben de spelers hun eerste wedstrijden al gespeeld vanuit huis.

  Dit betekent dat Aileen de Graaf en Anca Zijlsta o.a. de sterke speelsters Irina Amstrong en Krisztina Csombok treffen en dat Richard Veenstra en Nick Crouwel o.a. zullen aantreden tegen Patrik Kovács, Dale Hughes en John Williams-Jones. Het gaat hier om een single toernooi, waardoor de Nederlanders ook onderling tegen elkaar moeten spelen. Alle spelers zullen in totaal elf poulewedstrijden spelen, waarbij slechts de beste vier spelers van de twaalf zich zullen plaatsen voor de laatste 32.

  Aileen is ijzersterk begonnen aan het toernooi en heeft inmiddels vijf wedstrijden gespeeld, die ze alle vijf wist te winnen! Maar ook Anca is uit de startblokken gevlogen en wist al haar drie gespeelde wedstrijden winnend af te sluiten! Beide Nederlandse dames versloegen o.a. de sterke Krisztina Csombok, die momenteel derde staat. De poule wordt momenteel aangevoerd door Irina Armstrong. Zij speelde al 8 wedstrijden, waarvan ze er 7 wist te winnen. Maar Anca en Aileen zijn als enige nog ongeslagen. De komende week zullen de dames de achtervolging inzetten en strijden voor de groepswinst, maar bovenal een plekje in de top vier om zich zo te plaatsen voor de volgende ronde.

  Bij de heren zit het niveau ook heel dicht bij elkaar. Richard is sterk begonnen en heeft inmiddels al 9 wedstrijden gespeeld, waarvan hij er 7 wist te winnen. Hij versloeg o.a. de huidige nummer drie Dale Hughes. Nick presteert ook goed in de eerste week. Hij boekte een paar mooie overwinningen en moest soms zijn meerdere erkennen in de ervaren tegenstanders. Met een zesde plaats en nog vier wedstrijden te gaan heeft ook hij nog zicht op een plaatsje in de top vier. Het verschil tussen de huidige nummers 1 Patrik Kovács en Richard Veenstra en de nummer 5 is slechts 1 verliespartij. De Nederlanders zullen hun goede spel dan ook moeten doortrekken in de komende week om zich te plaatsen voor de laatste 32.

  Wil je het toernooi zelf volgen op de voet, dat kan!

  Klik hier voor alle informatie over de poule van de heren en klik hier voor de dames. Voor een volledig overzicht van alle poules en actuele wedstrijden kun je hier kijken op de website van Dartconnect.

 6. De oplossing in deze tijd: De ‘Game On!’ darts app

  Dartcompetities zijn nog steeds afgelast, toernooien kunnen veelal niet doorgaan en een potje darten in de kroeg is ook niet zo vanzelfsprekend deze tijd. De huidige coronasituatie maakt het een stuk lastiger voor dartliefhebbers om te blijven darten tegen anderen. Met de Game On! Darts app hebben darters de mogelijkheid om ook nu gewoon door te blijven gooien.

  Darten op afstand van je tegenstander
  Er zijn al verschillende initiatieven opgestart om toch wedstrijden te kunnen spelen, denk aan het livestreamtoernooi ‘Darts At Home’ van de PDC en de Virtual Cup van de WDF. De NDB biedt met de Game On! app haar leden, maar ook niet-leden, een innovatief platform om toch nog potjes tegen anderen te kunnen darten, vanuit huis op je eigen dartbord. Paul Engelbertink, directeur NDB: “Op deze manier willen we dartliefhebbers toch nog een beetje samenbrengen op een leuke en innovatieve manier. De funfactor in deze tijd vind ik vooral erg belangrijk en dat willen we onze leden en dartliefhebbers dan ook bieden middels de nieuwe Game On! app.”

  Snel en eenvoudig je vrienden uitnodigen
  Er bestaan natuurlijk al verschillende dart apps, maar wat de Game On! app uniek maakt is de snelle en eenvoudige manier waarop je een wedstrijd kunt starten. Via de app start je in enkele stappen een nieuwe wedstrijd. Vanuit de app kun je direct de link delen via WhatsApp om je vrienden uit te nodigen. Ze hoeven alleen nog maar op de link te klikken en de wedstrijd kan beginnen. De Game On! app is gratis te downloaden in de App Store en de Play Store. Check hier de video. 

  Game On!
  Bepaal vanaf hoeveel punten de wedstrijd start, kies wie de eerste beurt gooit en de wedstrijd kan beginnen. Het is ook mogelijk om twee-tegen-twee te spelen en je kunt tot zoveel legs spelen als je wilt. Na je beurt vul je jouw score in en deze is vervolgens direct zichtbaar op de telefoon van je tegenstander(s). Dit maakt het een stuk makkelijker om thuis op je eigen dartbord op afstand van je tegenstander te spelen.
  Ook met de Game On! app is het nog steeds een toevoeging om een (video)call aan te zetten met je tegenstander. Dat maakt het natuurlijk een stuk gezelliger en zo kun je meteen zien of je tegenstander wel echt elke beurt rond de 100 gemiddeld gooit. ;)

  Speelstatistieken
  Alle spelers moeten na het afronden van de wedstrijd de uitslag bevestigen. Hoe meer je speelt, hoe meer punten je verdient voor de ‘Game On! ranglijst’ die te vinden is in de app. Voor elke gespeelde wedstrijd krijg je twee punten die meetellen voor de ranglijst. Win je de pot, dan krijg je er nog eens drie punten bij, en bij gelijkspel krijg je er twee punten bij. Naast de ranglijst vind je in de app je persoonlijke speelstatistieken terug: tegen wie speel je het liefst of tegen wie juist niet omdat je bijna altijd van hem of haar verliest? En hoeveel potjes heb je de laatste tijd gespeeld? Ook vind je al jouw gespeelde wedstrijden terug in de app, met de daarbij horende speelstatistieken.

  Download de gratis Game On! app:
  App Store: bit.ly/GameOn-iOS
  Play Store: bit.ly/GameOn-Android

  Meer weten over de Game On! app? Neem een kijkje op www.gameondarts.club of neem contact op via info [AT] gameondarts [DOT] club.

 7. Nederlandse spelers voor WDF Virtual Cup bekend

  Aangezien Covid-19 alle competities en toernooien over de hele wereld tot stilstand heeft gebracht, heeft de WDF onlangs bekend gemaakt de WDF Virtual Cup te gaan organiseren. Een toernooi om spelers van over de hele wereld de kans te bieden om toch tegen elkaar te kunnen spelen. Al meer dan 40 landen doen mee aan dit virtuele toernooi vanuit huis en ook uit Nederland zullen er 4 spelers deelnemen.

  Namens Nederland komen Anca Zijlstra, Aileen de Graaf, Nick Crouwel en Richard Veenstra in actie, ijzersterke spelers met veel ervaring.  

  Er zal een single toernooi voor de dames als ook voor de heren georganiseerd worden. Zowel de winnaars van de single toernooien als de overall winnaars (resultaten opgeteld) bij de heren en dames maken kans op een wildcard voor de WDF World Masters. Maar natuurlijk is het ook een grote eer om de eerste WDF Virtual Cup te winnen.

  Helaas is nog niet alle informatie bekend. Zo zijn bijvoorbeeld speeldagen, regels, cameravereisten en andere voorwaarden nog niet gepubliceerd. Aangezien de inschrijving nu gesloten is verwachten we dat de WDF spoedig met alle overige informatie en details gaat komen. 

  De WDF Virtual Cup is een nieuw initiatief en is pas sinds kort bekend gemaakt. Aangezien de NDB op dit moment geen Nederlandse selectie heeft, is er besloten om eerst in de oude selectie te kijken wie zou willen en kunnen deelnemen. Voor deze spelers heeft de coronacrisis veel negatieve gevolgen gehad aangezien diverse evenementen van het Nederlands team kwamen te vervallen. Hieruit kwam naar voren dat Anca Zijlstra en Nick Crouwel graag deel zouden willen nemen. De overige spelers gaven aan dit vanwege uiteenlopende redenen niet te kunnen of willen. Veelal vanwege praktische redenen of het ontbreken van informatie vanuit de organisatie. Je moet natuurlijk over een langere tijd en op verschillende tijdstippen wel wedstrijden kunnen gooien. Aangezien er twee heren en twee dames aan de single toernooien mogen deelnemen is er vervolgens gekeken naar de Nederlanders die het hoogst op de WDF ranglijst staan en wie dit van hen zou kunnen en willen. Daaruit zijn Richard Veenstra en Aileen de Graaf naar voren gekomen.

  Alle informatie die beschikbaar is over de WDF Virtual Cup kan je vinden op de volgende link: https://www.dartconnect.com/wdf-virtual-cup-2020/

  Na de poulefase zijn wedstrijden waarschijnlijk te volgen via een livestream. Zodra we meer informatie hebben zullen wij dat natuurlijk aankondigen. Wij wensen deze vier toppers alvast heel veel succes tijdens de WDF Virtual Cup.

 8. Coronadossier, Protocol & F.A.Q.

  We bevinden ons midden in de coronacrisis, een onwerkelijke periode. Onzeker, ongrijpbaar en niemand weet hoe lang dit gaat duren. Waarschijnlijk zal deze onzekere tijd nog wel even aanhouden en wie weet komen er opnieuw nieuwe maatregelen of worden de huidige maatregelen opnieuw verlengd. De overheid en andere instanties zoals het RIVM en ook het NOC*NSF bekijken van dag tot dag wat nodig is in deze crisistijd. Wij volgen dit uiteraard, zodat we jullie kunnen blijven informeren, adviseren en ondersteunen. Wij staan hiervoor dagelijks in contact met de organisaties en instanties die ons daarbij kunnen helpen en onze input en vragen weer verder brengen.

  Hieronder allerlei informatie die we verzameld hebben voor jullie. Deze pagina blijven we up-to-date houden. Zodra er nieuwe informatie is wat met het coronavirus te maken heeft zal dat dus hier geplaats worden.

  Protocol:
  Klik hier voor de laatste versie van ons dartsprotocol (versie 7).
  Wij zullen dit protocol continu updaten na nieuwe ontwikkelingen en maatregelen vanuit de overheid.

  Berichten op de website van de NDB:

  • 11-09-2020 | Vegro The Hague European Championships Disability Darts is uitgesteld, klik hier.
  • 24-08-2020 | NDB stelt eigen competities uit en adviseert haar lidorganisaties hetzelfde te doen, klik hier.
  • 14-08-2020 | Update protocol verantwoord darten - Situatie per 14 augustus, klik hier.
  • 13-08-2020 | JDC World Cup afgelast, klik hier.
  • 13-08-2020 | WDF hoopt snel op duidelijkheid en goed nieuws, klik hier.
  • 23-07-2020 | Update Nederlandse selectie, klik hier.
  • 07-06-2020 | Update protocol verantwoord darten, klik hier.
  • 06-07-2020 | Duidelijkheid voor dartssport, klik hier.
  • 01-07-2020 | Wat mag weer per 1 juli en wat mag niet, klik hier.
  • 25-06-2020 | Nog steeds veel onduidelijkheid voor dartsport aangezien deze in horeca plaatsvindt, klik hier.
  • 05-06-2020 | Nieuwe App: GameOn, klik hier.
  • 03-06-2020 | Update corona en protocol, klik hier.
  • 29-05-2020 | Horeca open per 1 juni, wat betekent dat voor onze sporten? Klik hier.
  • 07-05-2020 | Corona Update 6 mei - Gefaseerd hervatten van de sport, klik hier.
  • 06-05-2020 | WDF Cups 2020 definitief afgelast, klik hier.
  • 29-04-2020 | EK Jeugd in Hongarije afgelast, klik hier.
  • 23-04-2020 | NDB Bondskantoor dicht tot 20 mei, klik hier.
  • 22-04-2020 | Corona update 22 april, klik hier.
  • 09-04-2020 | Six Nations Cup, Nederlandse Selectie en overige evenementen, klik hier.
  • 08-04-2020 | Help de horeca, klik hier.
  • 30-03-2020 | De 7 belangrijkste hulpmaatregelen voor horecaondernemers, klik hier.
  • 28-03-2020 | Een brief van jullie voorzitter, klik hier.
  • 24-03-2020 | Belangrijke besluiten omtrent coronavirus, klik hier.
  • 17-03-2020 | Grote solidariteit, ook in de sport, klik hier.
  • 16-03-2020 | Alle dartsactiviteiten gestaakt tot en met 6 april, klik hier.
  • 12-03-2020 | Coronavirus: Geen competitie tot en met 31 maart, klik hier.
  • 12-03-2020 | 4 Nations Tournament geannuleerd, klik hier.

  Hieronder enkele vragen die wij veel krijgen:

  • Wat is er allemaal geannuleerd bij de Nederlandse Darts Bond?
   Alle finaledagen georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond zijn afgelast en komen daarmee te vervallen. Dit geldt ook voor alle overige toernooien na 1 juni waaronder ook de NDB Masters. Daarnaast is er besloten om de twee teamcompetities van de NDB, dus de LaCo en SuperLeague, ook verder af te gelasten en deze zullen ook niet meer hervat of ingehaald worden.

   Afgelast:
   De volgende toernooien zijn dus afgelast en komen te vervallen:
   • 26-04 NK Darts
   • 16-05 NJTK
   • 30-05 LaCo Play-offs
   • 06-06 LaCo Finales
   • 07-06 Bekerkampioenschappen
   • 20-06 Divisiekampioenschappen vierde t/m tweede divisie
   • 28-06 Divisiekampioenschappen eerste- en eredivisie
   • 28-06 Selectiedag
   • 05-07 NDB Masters
  • Wat zijn de gevolgen voor de ALV's van lidorganisaties en de NDB?
   Juist in deze periode, terwijl de coronacrisis ons beperkt in fysieke ontmoetingen, hadden de meeste lidorganisaties en ook de NDB een Algemene Ledenvergadering (hierna: “ALV”) gepland. Deze kon niet op normale wijze doorgaan en het was de vraag hoe je hier het beste mee om kon gaan. Inmiddels is duidelijk geworden dat er al veel mogelijk is, zeker nu onlangs de tijdelijke Corona-spoedwet is goedgekeurd. Deze wet biedt verschillende opties. Het bestuur kan kiezen voor het houden van een vergadering via elektronische weg, ook als dit niet in de statuten geborgd is. Maar de ALV uitstellen met een maximale termijn van 4 maanden is ook een mogelijkheid.

   Door de tijdelijke wet, die met terugwerkende kracht is ingegaan op 16 maart jl, zijn er de volgende mogelijkheden voor het organiseren van een ALV:
   1. De ALV uitstellen.
    Dat kan tot 4 maanden na de datum waarop de ALV (volgens de statuten) gehouden zou moeten worden. Dat geldt dus ook voor het vaststellen van de jaarrekening. Als de lopende besluitvorming van de vereniging niet in problemen komt, dan is dit zeker een mogelijkheid.
   2. De ALV als niet fysieke bijeenkomst voorbereiden en de stemmen vooraf ophalen.
    In dit geval worden alle stukken en gevraagde besluiten vooraf per e-mail opgestuurd naar alle leden en vraagt men om vooraf te stemmen en/of vragen in te dienen. Voor het indienen van vragen moeten de leden tot uiterlijk 72 uur voorafgaand aan de algemene vergadering in de gelegenheid worden gesteld. Tijdens de ALV zelf, die als webcast via Teams, Zoom of andere tool wordt gehouden, worden de vragen beantwoord en moeten de antwoorden op de website van de vereniging worden geplaatst of via een elektronisch communicatiemiddel toegankelijk worden gemaakt voor de leden.
   3. Volledig online ALV inclusief stemtool organiseren.
    In dit geval wordt de ALV op normale wijze voorbereid, maar wordt de vergadering uitgezonden via Teams, Zoom, Google, of een andere tool en kunnen de leden tijdens de vergadering digitaal stemmen. Inmiddels zijn hier meerdere applicaties voor ontwikkeld.

   Vanwege de coronacrisis heeft het NDB bestuur besloten om de voorjaars ALV na de zomer te organiseren. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:
   •    Het NDB bestuur wil geen onnodig risico nemen met de gezondheid van de aanwezigen, door op dit moment een fysieke vergadering te organiseren terwijl dit niet direct noodzakelijk is gezien de noodwet.
   •    Het NDB bestuur geeft de voorkeur aan een fysieke vergadering in plaats van alles online te doen.

   De voorjaars ALV zal gehouden worden op 29 augustus 2020. Uiteraard houden we ons op dat moment aan de richtlijnen die dan nog van kracht zijn.

   Meer informatie kun je vinden door hier te klikken. Indien er vragen zijn over het organiseren van een ALV neem dan contact met ons op via: info [AT] ndbdarts [DOT] nl.
  • Hoe ziet de nieuwe selectie eruit?
   Voor de samenstelling van de nieuwe Nederlandse selectie heeft de coronacrisis uiteraard ook gevolgen. Klik hier voor meer uitleg. 

  • Gaat de Six Nations Cup Darts, het EK jeugd en het EK senioren wel door?
   Deze evenementen zijn allemaal definitief afgelast. Zie verschillende nieuwsberichten hierboven.
  • Gaan de SuperLeague Play-offs nog door?
   Dit is de NDB op dit moment aan het onderzoeken. Alle captains van de aangemelde teams voor de SuperLeague Play-offs hebben inmiddels een mail van ons ontvangen.

   De meeste zaken staan duidelijk beschreven in dit artikel. Antwoorden op meer veelgestelde vragen kun je waarschijnlijk vinden op de FAQ van het NOC*NSF.

  Posters & informatieborden
  Er zijn door het NOC*NSF posters ontwikkeld met richtlijnen voor bestuurders, trainers, ouders en sporters. Daarnaast is er een set met informatieborden ontwikkeld die clubs en sportaanbieders helpen hun sportaccommodatie ‘coronaproof’ te maken. De digitale posters en informatieborden zijn te downloaden op: https://nocnsf.nl/sportprotocol (NB: scroll naar beneden).

  Informatie & relevante hulp voor dartsclubs en dartshoreca:
  Onderstaand een opsomming van alle artikelen, informatie en overige hulpprojecten die voor horeca of dartsverenigingen mogelijk hulp kan bieden

  Wil jij de horeca ook helpen?
  Ga dan naar Help De Horeca. Je kunt vast vooruit waardebonnen aanschaffen om zo je dartscafé een steun in de rug te geven. Check dus zeker deze site!

  Stukken van NOC*NSF:

  Advies RIVM:
  Sinds de vaststelling van besmettingen in Nederland, geeft het RIVM met regelmaat updates en adviezen. We raden iedereen aan deze adviezen goed in de gaten te houden en op te volgen. Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie.

  Heb jij nog meer interessante informatie die wij moeten delen laat ons dit dan zeker weten via: info [AT] ndbdarts [DOT] nl. Natuurlijk mag je dat emailadres ook gebruiken voor alle vragen rondom het coronavirus. Waar we kunnen helpen doen we dat natuurlijk graag! Uiteraard ontvangen onze lidorganisaties regelmatig updates van ons met nog meer informatie.

 9. Ontwikkelingen WDF Rankingcircuit – Dutch Open heeft uitzonderlijke positie

  Begin dit jaar lanceerde de World Darts Federation (WDF) een nieuw Rankingcircuit met een nieuwe wereldranglijst en kondigde zij twee prachtige nieuwe major toernooien aan. Half maart jl. werd door de wereldwijde Covid-19 pandemie de dartssport tot stilstand gebracht. Veel toernooien zijn helaas afgelast, maar de WDF heeft samen met de landen achter de schermen hard doorgewerkt om het nieuwe Rankingcircuit vorm te geven.

  In wat een overgangsjaar zou worden voor de WDF, hebben slechts 20 van de geplande 130+ ranking evenementen plaatsgevonden en zijn er de afgelopen zes maanden helemaal geen toernooien meer gespeeld. Helaas zijn bijna alle landen ook de komende maanden genoodzaakt om de internationale toernooien af te gelasten.

  In afwachting van de hervatting van de internationale competitie werkt de WDF toe naar de lancering van het WDF World Championship en WDF World Masters en updaten zij de speelkalender voor 2021 en de rankingreglementen.

  Vandaag heeft de WDF enkele belangrijke punten bekendgemaakt, klik hier voor het volledige bericht van de WDF.

  Met trots kunnen wij melden dat de Dutch Open Darts, als enige open toernooi wereldwijd, beloond is met een platina status. Dit is de hoogste classificatie in de WDF kalender en staat gelijk aan de nieuwe major toernooien WDF World Championship en WDF World Masters.

  De Dutch Open Darts is het beste en grootste open toernooi op de WDF kalender met de grootste prijzenpot. Dankzij deze unieke platina status zullen de spelers op de Dutch Open naast de eer en het prijzengeld ook strijden voor de meeste rankingpunten en zullen de winnaars zich rechtstreeks kwalificeren voor het WDF World Championship en kwalificeren de finalisten en alle halve finalisten zich voor de WDF World Masters. Verder heeft de WDF de namen van enkele andere “gouden” toernooien bekendgemaakt welke een belangrijk onderdeel zullen zijn van de nieuwe kalender.

  De WDF wereldranglijst is traditiegetrouw een jaarlijkse “rolling table”, waarbij de verdiende punten dus voor één jaar meetellen. Gezien de bijzondere situatie door de coronacrisis heeft de WDF besloten dat alle punten (en kwalificaties) behaald in 2020 zullen blijven gelden tot de WDF major evenementen gespeeld kunnen worden.

  Door de onzekerheid van de coronacrisis kunnen de WDF en haar aangesloten landen op dit moment ook nog niet met zekerheid zeggen wanneer onze volgende rankingevenementen mogelijk zullen zijn. De veiligheid van spelers en officials blijft voorlopig de eerste zorg. Dit geldt natuurlijk ook voor de Dutch Open Darts. De Nederlandse Darts Bond heeft daarom besloten om de inschrijving voor de Dutch Open Darts 2021 nog niet te openen op 1 oktober. Begin december zullen wij met meer informatie komen over de Dutch Open Darts 2021. Klik hier voor het bericht op de Dutch Open website.

  De komende tijd blijft de WDF zich inzetten om een levensvatbaar wereldwijd Rankingsysteem voor de dartssport te waarborgen en ervoor te zorgen dat de WDF World Championship en WDF World Masters worden gelanceerd. Daarnaast zal de WDF zodra mogelijk meer details en de volledige reglementen en kalender bekendmaken. Natuurlijk zullen wij jullie dan direct informeren. Hou onze website, facebook en twitter dus goed in de gaten.

 10. Website Dartitis Clinic

  In 2018 namen Darts-icoon Jan Smans en Marcel Emmen, trainer/coach precisie-sport, het initiatief om een slag te slaan voor alle darters die door dartitis (darteritus) “buiten spel” gezet waren.
  Door de jaren heen had Marcel al vele darters van hun problemen afgeholpen door persoonlijke training en begeleiding. Deze keer ging dit echter voor een grotere groep gebeuren in de hoop dat er meerderen gelijktijdig geholpen konden worden. Voor deze aanleiding werd er een programma gemaakt dat er zich op richtte door middel van alternatieve trainingsmethodes,  visualiseringstechniek en mentaal training de darter de juiste gereedschappen te geven om van de problemen af te komen.  

  Op zondag 17 juni 2018 werd er in Café de Valk te Dongen dartgeschiedenis geschreven en ging ’s werelds eerste dartitis clinic van start. De clinic kreeg zeer goede recencies.

  Inmiddels zijn er al meerdere clinics gehouden zowel in Nederland als in het buitenland. Ten gevolge hiervan zijn er veel reacties binnengekomen waaruit blijkt dat er een enorme behoefte is aan een structurele aanpak bij de bestrijding van darteritus. Daarom is er nu de website 'Dartitis Clinic' gelanceerd waaraan ook een Facebook profiel verbonden is. Door de clinic meer zichtbaar en zoekbaar te maken hopen we een oplossing gevonden te hebben voor spelers die hulp zoeken. Tevens verzorgen wij trainingen, workshops en begeleiding op elk gewenst niveau.

  Website: https://dartitisclinic.com/nl
  Facebook: https://www.facebook.com/dartitis

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.