De Darts Organisatie Groningen Drenthe organiseert haar competities voor teams, deze teams bestaan uit een x aantal leden en zijn onderverdeelt in divisies, waarbij de hoogst haalbare divisie de Ere divisie is. De bond organiseert een tweetal competities nl, de hoofdcompetitie die loopt van september tot mei en een zomercompetitie. De zomercompetitie is er meer voor de fun, hiervoor vindt een aparte inschrijving plaats.
De mogelijkheid tot inschrijven kan alleen in een bepaalde periode, deze word gepubliceerd op de website. Hou in de maanden april/mei deze website in de gaten, in deze periode zal informatie over het nieuwe seizoen bekend worden gemaakt.  Wanneer deze periode is verstreken is er geen mogelijk meer om een team in te schrijven. Het is echter wel mogelijk om leden toe te voegen aan een reeds ingeschreven team.

Informatie inschrijven team hoofdcompetitie (wintercompetitie):

 1. Het team bestaat uit minimaal 4 personen er bestaat geen maximum (voorkeur van de D.O.G.D. is minimaal 5 personen).
 2. Een team is niet verbonden aan sekse en mag dus bestaan uit dames en heren.
 3. Leden dienen min. 18 jaar of ouder zijn. Vanaf 16 jaar mogen jeugdleden, onder begeleiding, deelnemen aan de senioren competitie.
 4. De wintercompetitie loopt van september tot mei.
 5. De speelavonden van D.O.G.D. zijn maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. De uitwedstrijden kunnen ook op één van deze dagen zijn.
 6. De wedstrijden worden gespeelt in een café, buurthuis of een sportvereniging/sporthal uiteraard voorzien van 1 of meerdere dartbanen.
 7. Er mogen per wedstrijd zes teamleden deelnemen, 4 basisspelers en er mag 2 keer gewisseld worden.
 8. Een nieuw team start in de laagste divisie.
 9. Een team wordt pas ingeschreven als een minimum van 4 teamleden hebben betaald. De contributie wordt jaarlijks vastgesteld. De huidige kosten kun je hier terugvinden.

In de periode tussen september bekijkt de D.O.G.D. of er een mogelijkheid bestaat om nacompetitie op te zetten. Deze competitie zal van start gaan indien zich minimaal 4 teams hebben aangemeld met als deadline de start van de 2de helft van de competitie. Neem voor meer informatie contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatie inschrijven zomercompetitie:

 1. De samenstelling van een team is vrij, deze mag bestaan uit leden en niet leden van de D.O.G.D.
 2. Het team bestaat uit minimaal 4 personen er bestaat geen maximum (voorkeur van de D.O.G.D. is minimaal 5 personen).
 3. Een team is niet verbonden aan sekse en mag dus bestaan uit dames en heren.
 4. Leden dienen min. 18 jaar of ouder zijn. Vanaf 16 jaar mogen jeugdleden, onder begeleiding, deelnemen aan de senioren competitie.
 5. De zomercompetitie start eind mei en loopt tot begin september.
 6. De speelavonden van D.O.G.D. zijn maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. De uitwedstrijden kunnen ook op één van deze dagen zijn.
 7. De wedstrijden worden gespeelt in een café, buurthuis of een sportvereniging/sporthal uiteraard voorzien van 1 of meerdere dartbanen.
 8. De kosten zijn € 25,- per team, lidmaatschap D.O.G.D. niet verplicht.

Individueel Lidmaatschap:

 1. Een bestuurslid dient lid te zijn van de D.O.G.D, maar hoeft niet ingeschreven te staan bij een team. Er zijn meer van dit soort voorbeelden te noemen waarbij een lid niet ingeschreven staat bij een team. Dit is dus ook geen verplichting.
 2. En niet spelend lid is wel verplicht om contributie af te dragen, de contributiekosten kun je hier terugvinden.
 3. Een niet spelend lid kan, met het in acht houden van het reglement, inschrijven bij een team.
 4. Zoals alle leden heeft ook een niet spelend lid stemrecht op een ALV.

Heb je nog vragen, stuur een mailtje naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volg ons op: facebook twitter Volg ons op Twitter Ontmoet ons op Facebook

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.