NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Drie SuperLeague kampioenen!

  De kans was aanwezig dat Red Alert Bet Kolen kampioen zou worden van overgangsklasse B. Maar dat daar nog twee kampioenen bijkwamen hadden niet veel mensen verwacht. Hieronder volgt een verslag van speelweek 17 en van de beslissingswedstrijden van de SuperLeague play-offs.  

  Hoofdklasse
  Omdat Bosgenoegen de thuiswedstrijd tegen Twenty Six Urk met maarliefst 10-0 won en concurrent Oranje Bar 'slechts' met 6-4 won van RCT, is Bosgenoegen kampioen. Een prachtige prestatie van de mannen van Bosgenoegen die vrijwel het hele seizoen bovenaan hebben gestaan. Verloren werd er alleen van de Zwaantjes en Oranje Bar (twee keer 6-4). Het team van captain Marcel de Vries bestond dit jaar uit Martijn Kleermaker, Justin van Tergouw, Michael Busscher, Chris Landman, Sjoerd Nieuwhof, Co Stompé, Quin Wester, Kees Ruizendaal, Appie Hammouchi en Chris Bakker. Door het verlies van Twenty Six was Team Winsum bij winst zeker van plek 3. Ze wonnen in Tilburg met 6-4 en stelde de derde plaats veilig. DKE won met 8-2 van Café Kafé en de Zwaantjes wonnen met 7-3 van de Fanatics. 

  Overgangsklasse A
  De enige klasse waarin de kampioen nog niet bekend is, is overgangsklasse A. The Legend en de Dissel zijn verwikkeld in een spannende strijd en afgelopen zaterdag deden beide teams wat ze moesten doen. The Legend won met 7-3 van Kremer en de Dissel zag Moriaan van 5-1 tot 5-4 terugkomen, maar won uiteindelijk via een beslissende solozege van Martijn Dragt. Alles gaat beslist worden op 8 juni. Wint Legend met minstens 7-3 van Status Bar, dan zijn ze 100% zeker kampioen. zo niet, dan zijn ze afhankelijk wat de Dissel doet in de wedstrijd tegen Kremer. De Planeet stelde handhaving veilig door met 6-4 te winnen van de Makkers van Wilma. Marcel Foekens wist de beslissende solo te winnen van Sven Groen. De Schout kon zelfs met een 10-0 winst op de Hoek geen promotie/degradatieduel voorkomen. Als zij deze wedstrijd op 15 juni weten te winnen blijven ook zij in de overgangsklasse. De laatste wedstrijd uit deze poule, die tussen Toornsmit en Status Bar eindigde in een 7-3 overwinning voor Status.

  Overgangsklasse B
  Red Alert Bet Kolen had aan vijf wedstrijdpunten tegen Hemeco genoeg voor het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. Na vijf wedstrijden hadden zij deze al binnen en na de singlewinst van Alexander Merkx kon de champagne ontkurkt worden. Na de 5-5 tegen 't Haspeltje op 10 november zette Red Alert een indrukwekkende reeks neer en liet het geen punt meer liggen. Het team onder leiding van captain Paul Bogaers bestond uit: Jeffrey Sparidaans, Rob Tilemans, Davy Verkooyen, Hendrie van Berkel, Alexander Merkx, Joppe Bakens, Jeroen van Bijnen, Dave Rombouts en Darius Labanauskas. De Dorpsherberg is ondanks de 5-5 tegen 't Pleintje definitief op plek tien geëindigd en degradeert daarmee uit de SuperLeague. FF naar Steef verloor met 10-0 van Oranjestad en is veroordeeld tot een promotie/degradatieduel. Nouveau is veilig ondanks een 8-2 nederlaag tegen 't Pleintje. De laatste uitslag uit overgangsklasse B: 't Haspeltje - Vrijbuiter: 3-7. 

  Overgangsklasse C
  Dartshop Leiden werd tegen de verwachting in ook dit weekend al kampioen. Na winst op Sonny's (7-3) bleek dat zowel Agnes & Schier als 8-eraf Amsterdam gelijk hadden gespeeld. Prima Darts won met 6-4 van de Schot, klom daarmee naar plek twee, maar kan Leiden niet meer inhalen. Vorig jaar drong Dartshop Leiden via de play-offs door naar de SuperLeague en heeft het voor elkaar gekregen om na één seizoen al het hoogste niveau te bereiken. Captain Dennis van de Laar speelde dit jaar met Johan van Velzen, Dennis Verhaegen, Ferry van Veen, Erwin Vossen, Henny van de Ster, Perry Noordermeer, Andre Ligthart en Edwin van Amerongen. De strijd om de veilige plek acht zal op de laatste speeldag beslist worden. De Wyck heeft dankzij de 7-3 overwinning van afgelopen zaterdag op Double Bull, op 8 juni aan één puntje genoeg. Flora Bar en de Schot staan in puntenaantal gelijk en delen op dit moment plaats acht. Flora gaat op bezoek bij Double Bull en de Schot ontmoet Agnes & Schier op de laatste speeldag.

  Play-offs
  Vostars United uit Enschede wist de uitwedstrijd tegen SL team de Karre te winnen. Na acht punten stond de onoverbrugbare 6-2 voorsprong op het scorebord voor Vostars. Ook bij 't Snooker - 't Klumpke in Kaatsheuvel werd het 6-2. 't Snooker zien we dus volgend jaar terug in de overgangsklasse. De derde wedstrijd was een prooi voor 't Pleintje. Zij versloegen de Zware Jongens XL uit Hilversum met 6-1. 

  De NDB feliciteert Bosgenoegen, Red Alert Bet Kolen en Dartshop Leiden met het kampioenschap. Daarnaast verwelkomen we Vostars United, 't Snooker en 't Pleintje Rottedam in de SuperLeague. 

  Op de SuperLeague pagina vindt u zoals altijd alle statistieken!

 2. Foto: Evert Zomer

  Toon Greebe heeft afgelopen zaterdag een prachtige prestatie geleverd door de Open Polen op zijn naam te schrijven. In de finale was hij met 6-3 te sterk voor de Pool Sebastian Steyer. Een dag later tijdens de Police Masters wist de Brabander opnieuw de finale te bereiken. Ditmaal moest hij zijn meerdere erkennen in Mark Blandford (6-4). Al met al een prachtig weekend voor onze landgenoot in Polen.

  Bij de junioren wist Daan Bastiaansen ook op beide dagen de eindstrijd te behalen. Bastiaansen verloor tijdens de finale van Open Polen met 3-4 van Leighton Bennett. Een dag later wist hij in het juniorentoernooi met 4-2 Sebastian Bialecki te verslaan.

  Bij de dames ging de winst op zaterdag naar Fie Skinnes, op zondag pakte Deta Hedman de titel.

  Ook was er Nederlands succes in het koppeltoernooi  van de Open Polen. Het duo Danny van Trijp en Mitchell Schukkmann lieten zich kronen tot kampioenen. In de koppel finale wisten de Nederlanders af te rekenen met Molyneux/ Rumble.

  Uitslagen Open Polen:

  Herenfinale
  Toon Greebe (26,22) 6-3 (23,61) Sebastian Steyer
  Damesfinale
  Stefanie Rennoch (18,57) 4-5 (17,31) Fie Skinnes
  Juniorenfinale
  Daan Bastiaansen (24,69) 3-4 (25,43) Leighton Bennett
  Meisjesfinale
  Nicol Melicharova (14,95) 3-4 (16,01) Anna Votavova

  Wij feliciteren Toon en Daan met hun mooie titels!

 3. Beeld: Vegro The Hague Disability Darts Invitational

  Aankomende zaterdag 25 mei staat de Vegro The Hague Disability Darts Invitational 2019 op het programma. De tweede editie van dit invitatiedartstoernooi voor gehandicapten vindt plaats in de Lourdeskerk te Scheveningen (pal naast het Circustheater). Aan dit toernooi doen zestien topspelers uit binnen- en buitenland mee. Wil je komen kijken? Dan moet je snel zijn, het evenement is nagenoeg uitverkocht! Er zijn nog enkele tickets te verkrijgen. Klik hier voor de kaartverkoop.

  Het deelnemersveld bestaat onder meer uit titelverdediger Vincent D’hondt uit België, die zijn drie kompanen van het Belgische team heeft meegenomen; zij werden in februari derde tijdens de World Cup. Twee Engelsen die toen deel uitmaakten van het winnende team, spelen ook mee, net als het Nederlands team, dat eveneens op een derde plek eindigde. Dit tiental wordt aangevuld met vier landgenoten, die hoog op de ranking zijn geëindigd, een Deen en een Hongaar. Wethouder Richard de Mos zal samen met René Kamerbeek, directeur van hoofdsponsor Vegro, de openingshandeling voor zijn rekening nemen. Dit zal om 10.25 uur plaatsvinden.

  Deelnemersveld:

  Anton van Hemert (Oudewater), Arie van der Rassel (Den Haag) , Cliff Ruiter (Zwolle), Henk Jager (Appingedam), Kees van Wielink (Amersfoort), Matthijs Wissink (Zutphen), Michelovic van Velzen (Katwijk), Yns Snelleman (Katwijk)
  Bernard Martens (Lievergem, BEL), Jackie Goethals (Eeklo, BEL), Jesper Andersen (Holstebro, DEN), Joszef Miklas (Szolnok, HUN), Kevin Stringer (Kent, ENG), Matt Doe (Chelmsford , ENG), Serge van Belle (Zeebrugge, BEL)

  Het Vegro The Hague Disability Darts Invitational is een initiatief van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG). Voor meer informatie: www.stichtinghsg.nl

  Praktische informatie:

  Locatie: Lourdeskerk
  Adres: Berkenbosch Blokstraat 9a, Den Haag
  Aanvang: 10.30 uur, deuren open om 10.00 uur
  Start prijsuitreiking: circa 22.45 uur

  Spin-off:
  Als spin-off van dit evenement, start op woensdag 29 bij de Haagse gehandicaptensportvereniging ISV Kameleon, aan het Veldzicht 20, Arie’s Dartsclub, een vrije manier om met paradarts in aanraking te komen. Dit zal voortaan wekelijks plaatsvinden tussen 19.30 en 22.00 uur en de Haagse trots in het paradarts, Arie van der Rassel, zal wekelijks aanwezig zijn om tips en adviezen te geven of gewoon een potje te darten. Speciaal voor de opening zal Vincent D’hondt nogmaals terugkeren om een demonstratiewedstrijd tegen Arie te spelen en daarna tegen andere aanwezige mensen met een handicap of beperking, die het graag eens willen proberen. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. De toegang is gratis en aanmelden vooraf is niet noodzakelijk.

 4. Foto: NDBdarts

  In juni is sporthal de 'Corlaer' in Nijkerk wederom het decor voor de finaledagen van het competitieseizoen 2018-2019. De beste teams van de verschillende lidorganisaties gaan de strijd met elkaar aan! We mogen dus weer spanning, strijd en emotie verwachten, maar ook prachtige dartspartijen van Nederlands beste darters! 

  Iedereen die zijn of haar favoriete team wil aanmoedigen of wil genieten van hoogstaande dartswedstrijden is welkom in Nijkerk. De entree is kosteloos.

  Hieronder staan alle evenementen op een rijtje:

   Agenda NDB

 5. Foto: Bas van den Berk

  De Open Polen en de Police Masters staan komend weekend weer op het programma. Op vrijdag wordt het weekend afgetrapt met een koppeltoernooi. De Open Polen wordt op zaterdag gespeeld en tot slot is het zondag de beurt aan de Police Masters. Vele Nederlanders gaan naar Polen om een poging te wagen om een van de titels op te pikken. Vorig jaar waren er Nederlandse overwinningen voor Kay Smeets (Heren), Daan Bastiaansen & Levy Frauenfelder (jeugd). Voor de websiet van het Open Polen met alle informatie klikt u hier.

  De NDB wenst alle Nederlanders ontzettend veel succes!  

   

 6. SuperLeague speelronde 17 & Play-offs!

  De één na laatste speelronde van de SuperLeague staat op het programma! De vraag die natuurlijk rijst: wordt de eerste kampioen gekroond? Daarnaast staan er drie beslissingswedstrijden op het menu in de SuperLeague play-offs. Wie spelen er volgend jaar in de SuperLeague?

  Hoofdklasse
  Bosgenoegen staat drie punten voor op Oranje Bar en zou kampioen kunnen worden dit weekend. Bosgenoegen speelt thuis tegen Twenty Six, Oranje Bar ontvangt RCT. Winsum gaat in de strijd om plek drie op bezoek bij Xtreme Sport Tilburg. DKE speelt thuis tegen Café Kafé en de laatste wedstrijd uit de hoofdklasse gaat tussen de Zwaantjes en de Fanatics.

  Overgangsklasse A
  De spanning is om te snijden in overgangsklasse A. The Legend en de Dissel staan precies gelijk en ontlopen elkaar qua saldo ook niet veel. De Dissel gaat morgen op bezoek bij de Moriaan en Legend speelt thuis tegen Kremer. Elk puntje telt! Verder speelt SLT de Planeet tegen de Makkers van Wilma, ontvangt op de Hoek Café de Schout en speelt Toornsmit tegen Status Bar. 

  Overgangsklasse B
  De kans dat er een kampioen komt dit weekend is het grootste in overgangsklasse B. Red Alert staat zes punten los op concurrent Hemeco en zij kunnen morgen op bezoek bij deze concurrent kampioen worden. Eén puntje is genoeg voor de Tilburgers. De overige wedstrijden in deze klasse zijn:
  Oranjestad - FF naar Steef
  't Haspeltje - Vrijbuiter
  Dart Team Venlo - Nouveau
  't Pleintje - Dorpsherberg

  Overgangsklasse C
  In overgangsklasse C staat het ontzettend dicht bij elkaar. Dartshop Leiden heeft de beste papieren en bij twee keer winst zijn zij de kampioen. Morgen wacht de uitwedstrijd tegen Sonny's. De nummer twee Agnes & Schier ligt op de loer en ontvangt de Flora Bar morgen. De gedeelde nummers drie 8-eraf en Merwehof spelen tegen elkaar in Amsterdam. Prima Darts, dat tevens op een gedeelde derde plaats staat, speelt uit tegen de Schot. Tenslotte speelt DV Double Bull tegen de Wyck.

  Play-offs
  Er staan drie wedstrijden op het programma en de winnaars van morgen spelen in seizoen 2019-2020 in de overgangsklasse. De verliezers hebben op 15 juni nog een kans als er promotie/degradatie wedstrijden gepland staan. 

  SL team de Karre gaat in Tuk het team van Vostars United uit Enschede ontvangen. In Kaatsheuvel speelt 't Snooker thuis tegen Dart Team Klumpke uit Roermond en in Ridderkerk wordt de wedstrijd 't Pleintje vs De Zware Jongens XL (Hilversum) gespeeld.

  Op deze pagina vind je alles omtrent de SuperLeague. De NDB wenst alle teams veel succes!

 7. Verslag laatste speelweek LaCo

  De laatste speelronde van de LaCo zit erop. Alle teams hebben de poulefase achter de rug en enkele teams komen in juni terug tijdens de play-offs.

  Heren A
  Ondanks dat de stand al vaststond in deze klasse, werden er nog twee spannende wedstrijden afgewerkt afgelopen zaterdag. De FDB versloeg de BDC met 9-8 en met dezelfde cijfers pakte de DVK op de valreep zijn eerste overwinning van het seizoen ten koste van VDO. Richard van Zijtveld gooide namens de BDC nog een prachtige 170 finish!
  Teams naar play-offs: DVO , DBBR en BDC.

  Heren B
  In deze poule stond ook al vast wie zich zouden plaatsen voor de play-offs. De DONHN redde wel de eer van het seizoen door met 11-6 te winnen bij SDC. Het was de eerste overwinning van de Noord-Hollanders dit seizoen.
  Teams in play-offs: DBA en DBMN.

  Heren C
  In poule C pakte DSWN de koppositie door van DVS te winnen op de laatste speeldag. Het werd 10-7 voor de Hagenezen.
  Teams in play-offs: DSWN, DVS en DORA.

  Dames A
  In poule A was het nog spannend! In een onderling duel maakten DVK en DVS uit wie zich zou plaatsen voor de play-offs. De DVK kwam met een 3-2 voorsprong uit de singles, maar daarna nam DVS het heft in handen. Zij wonnen met 7-4 en mogen zich op 1 juni melden in Nijkerk. De DSWN won zaterdag van de FDB (8-3) en de DVO versloeg de VDO met 7-4.
  Teams in play-offs: DSWN, VDO, DVS en FDB.

  Dames B
  Doordat de DBMN met maarliefst 10-1 won van RDO gingen ze de DONHN net voorbij en werden ze tweede in poule B. De DONHN eindigde derde na een 7-4 uitzege op SDC. De derde wedstrijd in deze poule werd met 6-5 gewonnen door de DOGD ten koste van de DBA.
  Teams in play-offs: RDB, DBMN, DONHN en DBA.

  Jeugd A
  DBBR wist niet te winnen van de DBA (5-6) en daardoor blijft de DONHN de nummer 1 van poule A.
  Teams in winnaarsronde op de finaledag: DONHN en DBBR.
  Teams in verliezersronde op de finaledag: DVS en DBA.

  Jeugd B
  Overwinningen waren er voor DSWN (6-5 tegen de RDO) en voor de DVO (8-3 tegen de SDC). 
  Teams in winnaarsronde op de finaledag: DSWN, DVO en RDO.
  Team in verliezersronde op de finaledag: SDC.

  Jeugd C
  In poule C won de KDO knap van koploper RDB met 7-4. Beide teams zien we terug in de winnaarsronde op de finaledag, net als regerend kampioen FDB.
  Teams in winnaarsronde op de finaledag: RDB, KDO en FDB.
  Team in verliezersronde op de finaledag: DBMN.

  De play-offs voor de senioren staan gepland op 1 juni en de finale zal plaatsvinden op 8 juni. De jeugd speelt zijn finale op zaterdag 15 juni. Al deze finaledagen vinden plaats in sporthal Corlaer in Nijkerk.

 8. Team EK Jeugd bekend

  Het EK jeugd staat van 11 tot en met 14 juli op het programma in Ankara in Turkije. Vier jongens en twee meisjes mogen Nederland vertegenwoordigen op het kampioenschap. De technische staf heeft inmiddels, in samenspraak met de jeugd bondscoach Dick Bontekoe, de selectie samengesteld.

  Het jongensteam zal dit jaar bestaan uit Jurjen van der Velde, Danny Jansen, Luke van der Kwast en Marcel Bus. Bij de meisjes gaan Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde Nederland vertegenwoordigen. 

  Met Danny en Luke kent het jongensteam twee debutanten op het Europees Kampioenschap. Beiden speelden een sterk NDB Rankingseizoen en eindigden op een gedeelde tweede plaats. Danny werd in maart aan de selectie toegevoegd om in april deel te nemen aan de 4 Nations. Voor Luke gaat het de eerste keer worden dat hij voor het Nederlands team in actie komt. Jurjen van der Velde was vorig jaar al van de partij tijdens het EK jeugd en won daar de singles-, team- en overalltitel. Jurjen won tijdens het afgelopen seizoen ook de Winmau World Masters, de JDC wereldtitel en werd twee weken geleden back-to-back Nederlands Rankingkampioen. Marcel Bus maakt het Nederlands team compleet en ook hij was vorig jaar al van partij en wist overall Europees kampioen te worden. Marcel haalde de Nederlandse selectie door zijn vierde plaats op de ranking net niet, maar door zijn 'steady' prestaties voegt de technische staf hem per direct toe aan de selectie.        

  Het meisjesduo bestaat dit jaar dus uit Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde. Zijn werden de nummers één en twee van de ranking en waren samen goed voor zeven van de acht rankingtitels. Rosanne maakte net als Danny in april haar debuut voor het Nederlands team tijdens het 4 Nations Tournament. Lerena gaat haar derde EK jeugd spelen en werd in 2015 in Zweden al eens overall Europees kampioen.

  De WDF Europe Cup Youth wordt ieder jaar georganiseerd onder auspiciën van de World Darts Federation. De jongens spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singeltoernooi. De meisjes spelen singles en koppels. Binnen elk onderdeel, bij zowel de jongens als de meisjes, zijn punten te verdienen en het land met de meeste punten wordt als Europees Kampioen Jeugd gekroond. Beide categorieën, meisjes en jongens, kunnen een overall titel behalen. Per onderdeel zijn er tevens medailles te winnen. Het Nederlands team kent een fantastische historie op dit toernooi waarvan de eerste editie georganiseerd werd in 1990. 

  In aanloop naar de WDF Europe Cup Youth duiken we wat dieper de historie in gaan we alle Nederlandse deelnemers uiteraard uitgebreid aan u voorstellen.  

  Wij wensen dit team alvast heel veel succes. Blijf de ploeg volgens via deze website!

 9. Voorbeschouwing LaCo

  Morgen staat de laatste speelronde van de LaCo op het programma voor zowel de senioren als de jeugd. Wie plaatsen zich voor de play-offs?

  Heren
  In poule A bij de heren gaat het alleen nog om de eer. DVO, DBBR en de BDC zijn al geplaatst en FDB, VDO en DVK zijn uitgeschakeld. De wedstrijden die op het programma staan zijn FDB-BDC en DVK-VDO. Ook in poule A is alles beslist en is het duidelijk dat DBA de poule gewonnen heeft en DBMN als tweede mee gaat naar de play-offs. De SDC speelt morgen nog tegen de DONHN. Uit poule C gaan DVS, DSWN en DORA naar de play-offs. De strijd om de eerste plek in de poule en dus wellicht een gunstigere loting voor de play-offs is nog wel gaande. De winnaar van de wedstrijd DSWN-DVS wordt de nummer één in poule C. 

  Dames
  Bij de dames is het op de laatste speeldag iets spannender dan bij de heren. De DVS en de DVK maken in Beverwijk onderling uit wie het vierde ticket pakt in poule A. De winnaar gaat samen met DSWN, VDO en FDB naar de play-offs. De FDB speelt morgen tegen de DSWN en DVO ontmoet VDO. In poule B is alles beslist en is duidelijk dat RDB, DONHN, DBMN en DBA naar Nijkerk afreizen op 1 juni. De wedstrijden die nog op het programma staan zijn: SDC-DONHN, DBMN-RDO, DBA-DOGD.

  Jeugd
  In poule A speelt de DBBR tegen de DBA. Bij winst is DBBR de DONHN voorbij en zijn ze eerste in de poule. In poule B is de strijd om plaats twee nog open. RDO en DVO maken hier kans op. RDO speelt tegen koploper DSWN en DVO neemt het op tegen de SDC. In poule C staan op het programma FDB-DBMN en RDB-KDO. Na het weekend is bekend wie zich plaatst voor de winnaarsronde op de finaledag op 15 juni en wie gaat spelen in de verliezersronde.

  Voor de stand van zaken in de LaCo verwijzen wij u naar de LaCo pagina.       

 10. Uitslagen SuperLeague

  Afgelopen zaterdag stond speelronde 16 van de SuperLeague op het programma. Tevens werden er zes wedstrijden gespeeld in de play-offs voor volgend seizoen. Hieronder vindt u alle uitslagen.

  Hoofdklasse
  Bosgenoegen ligt nog steeds op koers voor hun eerste SuperLeague kampioenschap. Racketcentrum Terneuzen werd met maarliefst 10-0 verslagen. Oranje Bar maakte ook geen fout en versloeg de Fanatics met 9-1. Het verschil tussen beide teams blifjt daarmee drie punten. Bosgenoegen speelt nog thuis tegen Twenty Six en uit tegen Café Kafé, terwijl Oranje Bar RCT en Twenty Six nog ontmoet. Winsum heeft de derde plek in handen nadat ze de Zwaantjes versloegen. Ze worden op één punt gevolgd door Twenty Six dat met 6-4 won van DKE. Tenslotte deelden Café Kafé en Xtreme de punten. Dominic van Embden, die inviel tijdens de beslissende solo, redde een punt voor de thuisploeg door Carlo van Cleef te verslaan met 4-2.

  Overgangsklasse A
  In deze klasse stond de topper op het programma tussen de Dissel en de Legend. De teams stonden op een gelijk aantal aantal punten en dat bleef zo want de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De Dissel stond met 5-4 voor, maar Gijsbert van Malsen won een punt voor The Legend na winst op Arjan Konterman in de solo. Kremer had kunnen profiteren en op één punt kunnen komen. Ze verloren echter thuis van toornsmit met 7-3. De Makkers van Wilma klommen daardoor naar plaats twee door met 6-4 te winnen van de Moriaan. De beslissende solo werd een prooi voor Sven Groen ten koste van Evert van Pijkeren. Status won met 10-0 van op de Hoek en tenslotte was SLT de Planeet met 8-2 te sterk voor de Schout. Marcel Foekens van de Planeet gooide een prachtige 170 finish.

  Overgangsklasse B
  Red Alert Bet Kolen is heel dichtbij promotie naar de hoofdklasse. Ze wonnen zaterdag met 8-2 van Oranjestad en zag directe concurrent Dart Team Venlo met 7-3 verliezen bij Vrijbuiter. Hemeco won met 8-2 bij de Dorpsherberg en staat nu tweede. Het verschil met Red Alert is zes punten met nog twee wedstrijden te gaan. Joost Geurts van 't Haspeltje wist een 170 finish te gooien, maar de punten gingen uiteindelijk naar FF naar Steef. Zij bogen een 4-1 achterstand om in een 6-4 overwinning. Peter Voskamp versloeg Joost Geurts in de solo. Tenslotte pakte Nouveau drie belangrijke punten tegen 't Pleintje: 6-4.

  Overgangsklasse C
  Vijf keer 180 en een 164-finish van Kevin Doets konden niet voorkomen dat Dartshop Leiden de topper tegen 8-eraf wist te winnen. De Leidenaren wonnen met 7-3 en gaan nu alleen aan kop in overgangsklasse C. Bij winst op Sonny's en Merwehof is het kampioenschap een feit. Agnes & Schier staat na winst bij de Wyck op een verdienstelijke tweede plaats. Prima Darts versloeg Sonny's met 6-4 en Merwehof was met 9-1 te sterk voor Double Bull. Tenslotte pakte Flora Bar belangrijke punten in de wedstrijd tegen de Schot: 8-2.

  Play-offs
  In de strijd om tickets voor SuperLeague seizoen 2019-2020 stonden zes wedstrijden op het programma:

  SL Team de Karre - Status Bar 2  6-3
  Vostars United - Oale Jan  7-3
  Café de Stam - 't Snooker  2-8
  Manhattan - Dart Team 't Klumpke  2-6
  Baggelaar Aa-Maa-Teurs - Zware Jongens XL  4-6
  Het Wapen van Maasdijk - Pleintje Rotterdam 4-6

  De beslissingswedstrijden op 18 mei zien er als volgt uit:
  SL Team de Karre - Vostars United
  't Snooker - Dart Team 't Klumpke
  Pleintje Rotterdam - Zware Jongens XL

  Voor alle uitslagen en standen van de SuperLeague verwijzen wij u naar de SL pagina.
Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.