NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Nieuw evenement WDDA Winmau World Championship gehouden tijdens Dutch Open Darts

  Dartsmerk Winmau heeft vandaag de lancering aangekondigd van een nieuw groot toernooi in samenwerking met de World Disability Darts Association (WDDA) dat zal worden gehost door de Nederlandse Darts Bond (NDB).

  De WDDA Winmau World Championship zal op vrijdag 31 januari 2020 worden gehouden als onderdeel van de Dutch Open Darts, 's werelds grootste open dartstoernooi. Op zaterdag 1 februari 2020 zal het Dutch Open Darts singlestoernooi voor paradarters plaatsvinden.

  Voor het definitieve deelnemersveld worden dezelfde criteria gehanteerd als voor kwalificatie voor de WDDA Winmau World Masters. Aangezien dat evenement niet langer op de toernooikalender staat, neemt het nieuwe WDDA Winmau Wereldkampioenschap deze plaats in met meer prijzengeld dan voorheen.

  "Dankzij het werk van de WDDA en hun partners wordt paradarts elk jaar groter en beter", zegt Ian Flack, Marketing Directeur van Winmau. "Ik ben blij dat we een nieuw, opwindend en zelfs nog groter evenement hebben om het paradarts vooruit te helpen. Ik ben heel benieuwd wie de eerste WDDA Winmau Wereldkampioen zal worden?"

  Russ Strobel, oprichter van de WDDA, voegde hieraan toe: "Winmau was een groot voorstander van paradarts. Zo ondersteunen zij niet alleen de WDDA, maar sponsoren zij ook enkele van onze partners en een team van internationale spelers. Aan het WDDA Winmau Wereldkampioenschap zullen de beste paradarters deelnemen wat hopelijk weer meer mensen zal aanmoedigen om in de toekomst ook deel te nemen aan paradarts."

  Het persbericht in het Engels op de site van Winmau kun je teruglezen door hier te klikken.
  Meer informatie over de WDDA kun je vinden door hier te klikken. 

 2. Foto: NDBdarts

  Vandaag tijdens de finaledag van het EK jeugd werd er begonnen met de halve finale in de singles. Hierin nam Luke van der Kwast het op het tegen Leighton Bennet. Luke kende tot nu toe een geweldig toernooi en gooide ook vandaag heel goed. Ondanks zijn gemiddelde van ruim 96 kwam hij net te kort. Toch een prachtige bronzen plak voor Luke tijdens zijn debuut op het EK. De andere halve finale ging tussen Marcel Bus en Jurjen van der Velde. Alle legs gingen gelijk op, Jurjen was echter op de beslissende momenten de betere van de 2 en hij wist wederom de finale te halen van het single toernooi. Bij de meisjes nam Lerena Rietbergen het op tegen Katie uit Schotland. In een prachtige wedstrijd wist Lerena met een beslissende 69-finish in de laatste leg de partij naar zich toe te trekken en zich te plaatsen voor de finale.

  De laatste wedstrijden van de ochtend waren de halve finales in het teamevent bij de jongens. Nederland nam het hierin op tegen Tsjechje. De Tsjechen begonnen ijzersterk en namen brutaal een 0-2 voorsprong. Nederland vocht zich echter terug in de wedstrijd en trok de stand gelijk tot 6-6. In de beslissende fase van de wedstrijd waren onze jongens net iets beter dan de Tsjechen en wisten te winnen met 9-7.

  In de eerste finale namen Luke en Jurjen het wederom op tegen een duo uit Tsjechië. Sedivy en Houdek gooiden een uitstekende partij. Juren had echter één doel. De enige ontbrekende EK titel op zijn palmares winnen en samen met Luke gooiden ze een uitmuntende finale. Op 3-3 was er een beslissende leg nodig om te bepalen wie de titel zou pakken. In de laatste leg bezweken de Tsjechen onder de druk en bleven Jurjen en Luke goed gooien. Ze wonnen de koppeltitel en pakten zo de eerste gouden medaille voor Nederland. De meisjes koppel finale ging tussen Engeland en Schotland. Ook deze wedstrijd was van hoogstaand niveau en ging tot het gaatje. Op 3-3 waren het de Engelse meiden die de titel wisten te winnen.

  Jurjen van der Velde nam het in de singlefinale op tegen Leighton Bennet. Leighton had in de kwartfinale Danny al verslagen en in de halve finale Luke. Jurjen wilde graag revanche nemen voor zijn teamgenoten en zijn EK titel verdedigen. Helaas miste Jurjen in deze wedstrijd net iets te veel dubbels. Leighton versloeg de derde Nederlander op rij en pakte hij de EK titel bij de singels. Voor Jurjen is de zilveren medaille natuurlijk ook een prestatie om trots op te zijn.

  In de singelfinale bij de meisjes nam Lerena het op tegen Tamara Kovacs uit Hongarije. Tamara had Lerena in de poulefase verslagen met 2-3. In de finale was het wederom heel erg spannend. Ook in deze finale moest er een beslissende leg gespeeld worden om een kampioen te bepalen. In deze laatste leg ging het gelijk op. Lerena liep iets achter Tamara aan, maar kreeg toch een kans op 102, helaas ging de dubbel 12 bovenop het ijzerdraadje en wist Tamara haar matchdart te verzilveren. Lerena heeft een prachtig toernooi gespeeld en behaalde naast deze zilveren medaille ook nog een bronzen medaille samen met Rosanne in het koppeltoernooi. Wat een prachtige prestatie!

  De laatste finale was de finale in het teamevent tussen Nederland en Ierland. Ook in deze wedstrijd waren beide teams volledig aan elkaar gewaagd. Op 8-8 moest ook hier wederom een beslissende leg gespeeld worden. Voor Nederland kwam Jurjen in actie, hij nam het op tegen Kean Barry. Het was zenuwslopend en beide jongens gooiden zeer goede scores in de laatste leg. Er moest echter een winnaar komen en na een paar gemiste matchdarts van zowel Jurjen als Kean, wist Ierland uiteindelijk de titel te pakken in het teamevent. Een zure nederlaag, maar ook de 2e plaats is een prestatie waar de mannen trots op mogen zijn.

  Nadat alle finales gespeeld waren werden de kampioenen bekend van het overall klassement. Bij de meisjes streden Engeland, Nederland en Schotland de hele week al om de koppositie. Uiteindelijk kwamen onze meisjes net te kort om Engeland van het goud af te houden, maar ze wisten wel Schotland achter zich te laten. Een prachtige zilveren medaille voor de Nederlandse meisjes op het EK jeugd.

  Bij de jongens presteerde Nederland dit EK zo goed dat voordat alle finales begonnen Nederland al een onoverbrugbare voorsprong had genomen. Met een verschil van maar liefst 50 punten (152 om 102) wist Nederland de overall titel te verdedigen. Engeland werd tweede. Nederland mag zich wederom een jaar lang Europees Kampioen bij de jongens noemen. Wat een geweldige prestatie!

  Dankzij al deze fantastische prestaties was Nederland tijdens de prijsuitreiking bij elke onderdeel van dit EK op het podium terug te vinden. Onze oranje leeuwen en leeuwinnen wisten maar liefst 9 medailles te veroveren en pakten zo veruit de meeste medailles van alle landen. Wat een prachtige week heeft de Nederlandse ploeg beleefd in Ankara, Turkije.

  Wij feliciteren de Engelse meiden, Tamara Kovacs en Leighton Bennet met hun titels, maar zijn natuurlijk trots op de prestatie van ons Nederlands team, bestaande uit Lerena Rietbergen, Rosanne van der Velde, Jurjen van der Velde, Luke van der Kwast, Danny Jansen en Marcel Bus onder begeleiding van Dick Bontekoe, Ira van der Horst en Patrick Stolk. Well done Team NL, WE’RE PROUD!

 3. Foto: NDBdarts

  Na de succesvolle dag van gister stond het Nederlands team vanmorgen weer fris en fruitig aan de oche. Vandaag stonden voor de meisjes de singels op het programma en voor de jongens het teamevent. De dag werd afgesloten met de halve finales van de koppels bij zowel de jongens als de meisjes.

  Rosanne van der Velde en Lerena Rietbergen vlogen vanmorgen uit de startblokken en wisten met 3 overwinningen en 1 nipte nederlaag groepswinnaar te worden van hun poule.

  Rosanne van der Velde - Christina Schuler (Ger) | 3-0
  Rosanne van der Velde - Hatice Sinem Sengul (Tur) | 3-0
  Rosanne van der Velde - Chloe O'Brien (Sco) | 0-3
  Rosanne van der Velde - Denisa Feklová (Tje) | 3-1

  Lerena Rietbergen - Anna Votavová (Tje) | 3-0
  Lerena Rietbergen - Shannon Reeves (Eng) | 3-0
  Lerena Rietbergen - Melisa Mukaddes Dogan (Tur) | 3-0
  Lerena Rietbergen - Tamara Kovács (Hon) | 2-3

  In de kwartfinales nam Lerena het vervolgens op tegen Denisa Feklová uit Tjechië, na een zeer goede eerste leg vocht de Tsjechische zich terug in de wedstrijd en nam brutaal een 1-2 voorsprong. Lerena liet haar koppie echter niet hangen en toonde veerkracht met goed spel. In de laatste leg was het spannend, maar Lerena was het die haar zenuwen goed onder controle had en de overwinning pakte met o.a. haar 3e 180 van de dag, 3-2. Lerena speelt morgen in de halve finale tegen Katie Sheldon uit Ierland. In de andere kwartfinale nam Rosanne het op tegen Tamara Kovács uit Hongarije. Na goed spel in de poulefase, was debutant Rosanne nu in de kwartfinale toch net iets te nerveus om echt te laten wat ze kan. Maar met deze plaats in de kwartfinale, mogen we trots zijn op haar prestatie vandaag!

  Bij de jongens stond zoals gezegd het teamevent op het programma. In de eerste wedstrijd tegen Oostenrijk waren onze mannen direct messcherp en wonnen met duidelijke cijfer, 9-3. In hun tweede wedstrijd waren de jongens uit Wales de tegenstander. Een ervaren ploeg, met veel kwaliteiten. Jurjen, Marcel, Danny en Luke lieten echter direct merken dat er voor de Wales weinig te halen zou zijn en wonnen alle 4 hun leg. De jongens speelden de match solide uit en wonnen uiteindelijk met 9-2. Nu stond de kwartfinale nog op het programma. In deze wedstrijd was Hongarije de tegenstander. De Hongaarse jongens spelen de hele week al verrassend goed en gingen vol vertrouwen de strijd aan met Nederland. Na 10 legs was de stand 5 -5 en was de spanning voelbaar. Onze jongens stonden al 2 dagen fantastisch te gooien, maar werden nu echt op de proef gesteld. Juist in deze fase van de wedstrijd wisten onze mannen hun beste spel te voorschijn te halen en namen een 8-5 voorsprong. De jongens wonnen alsnog overtuigend met 9-6. Morgen staat de halve finale op het programma tegen Tsjechië die verrassend Gibraltar uitschakelden.

  Op het moment dat voor de meeste spelers de dag er op zat moesten onze jongens en meisjes nog 1 keer aan de bak. De halve finales van de koppels stonden immers nog op het programma. Hierin kwam Nederland bij zowel de jongens als de meiden uit tegen de sterke Engelse ploeg.

  Lerena en Rosanne boden de Engelse meisjes goed partij. Rosanne speelde een solide wedstrijd en Lerena was messcherp op haar triples. Beau en Shannon waren echter niet te stoppen en nadat Nederland 3 dubbels aan de buitenkant van het ijzerdraadje gooide om 2-2 te maken, waren de Engelse er direct als de kippen bij om de wedstrijd direct te beslissen. Natuurlijk was dit even zuur, maar onze dames hebben gewoon fantastisch gepresteerd en mogen trost zijn op deze bronzen plak!

  Bij de jongens werd het ook een ware thriller. Jurjen en Luke namen het op tegen Keelan en Brad uit Engeland. In deze wedstrijd wisten alle 4 de spelers een 180-er te gooien en Jurjen wist zelf tweemaal een maximale score te produceren. Met 5 180-ers en divers mooie finishes was dit een fantastische partij. De Engelsen wisten de 1e leg in 15 darts te pakken, terwijl Nederland na 12 pijlen op een finish stond. Onze jongens waren echter niet onder de indruk en wonnen solide hun eigen leg, 1-1. Zowel de Engelsen als de Nederlanders wisten vervolgens hun eigen leg te winnen waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. In deze leg bleven Juren en Luke erg koel en wisten zei de overwinning naar zich toe te trekken. Klasse mannen, morgen nemen ze het in de finale op tegenTjechië.

  Wederom een prachtige dag voor de Nederlandse ploeg in Turkije. Na twee prachtige dagen staan zowel de jongens als meisjee er heel goed voor. De jongens staan momenteel 1e in het overall klassement met Engeland in hun kielzog. Tsjechië staat 3e maar is ook zeker nog kansrijk voor de titel. Bij de meiden is het helemaal ongekend spannend, want daar gaan Nederland en Engeland gedeeld aan kop, met vlak daarachter Schotland. Waar de Nederlandse meiden helaas uit de koppels liggen, zitten Engeland en Schotland er nog in. Het zal dus lastig worden voor Nederland om de 1e plaats bij de meisjes vast te houden, maar niets is onmogelijk! Een bijzonder mooie tussenstand dus, maar morgen is echter pas de dag waar het eremetaal verdeeld word. De Nederlandse ploeg zal zich dus nog 1 keer moeten opladen voor een paar fantastische (halve) finales.

  ---

  Programma van de finaledag

  In de ochtend wordt er nog op de vloer gespeeld, alle finales worden op het podium gespeeld en zijn live te volgen via youtube, klik hier.

  09:00  Jongens halve finale singles
  Luke van der Kwast -  Leighton Bennett (ENG)
  Jurjen van der Velde - Marcel Bus

  09:00  Meisjes halve finale singles
  Lerena Rietbergen - Katie Sheldon (IRE)
  Tamara Kovács (HUN) - Beau Greaves (ENG)

  10:00  Jongens Team halve finale    
  Nederland – Tjechië
  Engeland - Ierland

  13:00  Jongens Koppel Finale                
  Nederland (Jurjen / Luke) - Tjechië

  13:45  Meisjes Koppel Finale           
  Engeland - Schotland

  14:30  Jongens Single Finale
  15:15  Meisjes Single Finale
  16:00  Jongens Team Finale
  19:00  Prijsuitreiking

  We houden we je natuurlijk zoveel mogelijk op de hoogte van alle tussenstanden, resultaten en met alles wat er gebeurd tijdens het EK via TwitterFacebook en Instagram.

 4. Foto: NDBdarts

  Het Nederlands team kende een succesvolle dag in Ankara tijdens het EK jeugd. Vanmorgen begonnen ze met de koppels bij zowel de meisjes als de jongens. Met maar liefst 3 debutanten in het team was het logisch dat er ondanks het vertrouwen toch enige spanning merkbaar was.

  Lerena Rietbergen en Rosanne van de Velde waren wederom bijzonder vrolijk opgestaan en hadden er net als alle jongens veel zin in. Met vertrouwen en gezonde spanning vlogen de meisjes uit de startblokken en wonnen direct met 3-1 van gastland Turkije. In hun tweede wedstrijd waren onze oosterburen de volgende tegenstander. De Duitse meisjes verweerden zich kranig, maar in de 5de en beslissende leg waren Lerena en Rosanne oppermachtig en pakte ze de overwinning; 3-2! Nu was de ban pas echt gebroken, de Nederlandse meisjes kregen vleugels en wisten achtereenvolgens met 3-0 van zowel Hongarije en Ierland te winnen. Met 4 overwinning plaatsten ze zich overduidelijk als groepswinnaar voor de kwartfinales. In deze kwartfinale was Tsjechië de volgende opponent voor onze oranje leeuwinnen. Ook deze wedstrijd wonnen ze met 3-0!

  Wat een dag van Lerena en Rosanne, 5 wedstrijden op rij winnen en slechts 3 legs verliezen, grote klasse! De halve finales worden morgen pas gespeeld, net als het singeltoernooi bij de meisjes.

  Ook bij de jongens begonnen we met de koppels, Danny Jansen en Marcel Bus waren in hun eerste wedstrijd wat gespannen. Ondanks de nervositeit wisten de mannen kleine kansjes te creëren tegen de sterke Engelse jongens. Het waren echter de Engelsen die iets sterker waren en de spanning beter onder controle hadden, 3-1 voor Engeland. In hun tweede wedstrijd hadden de beide jongens de spanning beter onder controle maar waren de titelverdedigers uit Ierland hun tegenstanders. Het was een spannende en gelijk opgaande wedstrijd, maar de Ieren waren met 3-1 net iets te sterk. In de afsluitende groepswedstrijd streden de jongens nog tegen Oostenrijk voor de 3e plaats in de poule en een extra punt voor het overall klassement. De jongens kwamen ook steeds beter in hun spel en wonnen deze wedstrijd met 3-1.

  Het andere Nederlandse koppel bestaande uit Jurjen van de Velde en Luke van der Kwast, begonnen ook wat gespannen aan het EK. In de loop van de eerste wedstrijd kregen de jongens de spanning beter onder controle, maar het waren uiteindelijk de sterke Schotten die met 2-3 net iets scherper waren. In hun laatste groepswedstrijd moesten de jongens winnen van de verrassend sterk spelende jongens uit Gibraltar. Jurjen en Luke waren vastberaden en mes scherp om deze wedstrijd te winnen en zo alsnog de knock-out fase te bereiken. De jongens uit Gibraltar wisten nog terug te komen tot 1-1 maar daarna waren onze mannen oppermachtig en wonnen de wedstrijd met 3-1. Deze flow wisten Jurjen en Luke in de knock-out fase vast te houden. Ze overklassen achtereenvolgens IJsland en Denenmarken met 3-0. Jurjen en Luke mogen zich dus opmaken voor de halve finale tegen Engeland, welke morgen gespeeld zal worden.

  Na de koppels stonden de singels nog op het programma voor de jongens. In de poulefase wisten Jurjen en Luke hun goede spel vast te houden en zelfs nog te verbeteren. Marcel en Danny zagen dit ook en gingen volledig mee en lieten ook fantastisch spel zien. Alle 4 de jongens wisten alle 4 de poulewedstrijden te winnen en zich zo ongeslagen als groepswinnaar te plaatsen voor de laatste 32.

  In de knock-out fase trokken de mannen deze lijn door en wisten ze alle vier hun wedstrijd overtuigend te winnen. Jurjen, Marcel en Danny wonnen met 3-0, maar Luke moest aan de bak tegen een klasbak uit Schotland, Kyle Walker. Luke gooide een fantastische wedstrijd met een gemiddelde van ruim 97, maar toch moest er een beslissende leg aan te pas komen. Luke was ijzig koel en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken.

  Bij de laatste 16, waren de jongens nog steeds fris en scherp. Danny moest het opnemen tegen de sterk spelende Leighton Bennet, ondanks zijn goede spel, wist de meer ervaren Leighton deze wedstrijd te winnen. De andere drie jongens wisten de wedstrijden wel te winnen en plaatsen zich met z'n drieën voor de kwartfinales.

  In de kwartfinale moest Luke het opnemen tegen een volgende wereldtopper, Keane Barry uit Ierland. In de eerste set won Luke zijn eigen leg, maar wist de ervaren Keane, Luke op 1-1 te breaken en zo de eerste set te winnen. In de 2de set won Keane direct zijn eigen leg. Met de rug tegen de muur wist debutant Luke echter zijn vechtersmentaliteit aan te spreken. Hij won de 2de set en vocht zich in de 3de set terug tot 1-1. Voor de beslissende leg, won Luke de bull, om vervolgens de wedstrijd te beslissen met een 87-finish op de bull, terwijl Keane op 60 stond te wachten. Wat een klasse!

  Jurjen nam het op tegen Dylan Slevin uit Ierland. Hij won overtuigend de 1e set, maar in de 2e set vocht de Ier zich terug in de wedstrijd. Ook hier moest een beslissende leg aan te pas komen. In deze beslissende leg toonde Jurjen zijn echte klasse door met een 13 darter alsnog de wedstrijd te beslissen.

  Onze derde troef Marcel nam het op tegen Keelan Kay uit Engeland. Ook hier werd het 1-1 in sets. In de derde set was het echter Marcel die met zijn ervaring de spanning veel beter onder controle had. Onze landgenoot wist de wedstrijd met 2-1 in zijn voordeel te beslissen.

  Wat een prestaties van onze jongens en meisjes! Drie jongens in de halve finales van de singels, welke zaterdag gespeeld zullen worden. Jurjen van der Velde neemt het dan op tegen Marcel Bus en Luke van der Kwast neemt het op tegen Leighton Bennet. We hebben dus al zeker één Nederlandse jongen in de finale staan!

  ---

  Morgen vanaf 9:00 uur gaat het toernooi van start met het teamevent bij de jongens en de singels bij de meisjes! Kijk hier voor het hele programma. Voor de volledige loting en programma van aankomende dagen klik hier.

  We houden we je natuurlijk zoveel mogelijk op de hoogte van alle tussenstanden, resultaten en met alles wat er gebeurd tijdens het EK via TwitterFacebook en Instagram.

 5. Dag 1 WDF Europe Cup Youth

  Onderstaand een kort verslag van het Nederlandse team vanuit Turkije:

  --

  Na de reisdag van gisteren stond vandaag de eerste dag van het EK op het programma. 
  Vanmorgen heeft de ploeg gezamenlijk ontbeten in het Turkse restaurant, even een goede bodem leggen voor deze zonnige en sportieve dag.
  In de ochtend gingen we vandaag samen met het Oostenrijkse team naar Aqua Park Ankara. Lekker zonnen, dobberen in het water, maar bovenal veel plezier maken op de uitdagende glijbanen. 
  Genietend onder de Turkse zon, hadden onze jongens en meiden plezier voor 10, maar na de afsluitende lunch, stond er iets serieus op het programma. 

  In de middag hadden we namelijk een trainingsessie op het programma staan. Onze oranje jongens en meiden waren direct scherp en toonden hun sportieve maar fanatieke spirit.  
  Het vertoonde spel zorgde ervoor dat we met vertrouwen en berg zin uitkijken naar de eerste wedstrijden. Na al het waterpret, trappen lopen en trainen was het nu tijd om even te relaxen en ons op te maken voor de openingsceremonie in de avond. Alle spelers en teams werden warm onthaald en voorgesteld door de Turkse Dartbond. Het EK was nu dan echt officieel begonnen!We kijken met plezier en vertrouwen uit naar de eerste wedstrijden van morgen, let's play darts!

  --

  Morgen vanaf 9:00 uur gaat het toernooi van start! Kijk hier voor het hele programma.Voor de volledige loting en programma van aankomende dagen klik hier.

  We houden we je natuurlijk zoveel mogelijk op de hoogte van alle tussenstanden, resultaten en met alles wat er gebeurd tijdens het EK via TwitterFacebook en Instagram.

 6. Start WDF Europe Cup Youth!

  Vandaag start het EK jeugd! Onze talenten zijn in Ankara om daar de 30e editie van het WDF Europe Cup Youth te spelen. 

  Ze beginnen vanavond om 20:00 uur met de openingsceremonie waarbij alle landen worden voorgesteld. De landen die mee doen aan het EK jeugd naast Nederland zijn: Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Engeland, Wales, Duitsland, IJsland, Schotland, Ierland, Hongarije, Gibraltar en gastland Turkije.

  Via deze link kun je de livestream van de openingsceremonie volgen.

  Voor de volledige loting en programma van aankomende dagen klik hier.

  Vanaf 10 juli houden we je natuurlijk zoveel mogelijk op de hoogte met alles wat er gebeurd tijdens het EK via TwitterFacebook en Instagram.

  Wij wensen het team enorm veel succes!

 7. Vooruitblik EK Jeugd

  De 30e editie van de WDF Europe Cup Youth zal van 11 tot en met 14 juli in Ankara worden gespeeld. Het Nederlandse team is al enige tijd bekend en ook is inmiddels duidelijk tegen wie onze Nederlandse talenten het moeten opnemen. Bij de meisjes mogen Lerena Rietbergen en nieuwkomer Rosanne van der Velde ons land gaan vertegenwoordigen. Het jongens kwartet bestaat uit Jurjen van der Velde, Marcel Bus en debutanten Danny Jansen en Luke van der Kwast.

  Op 10 juli zullen de talenten aanwezig zijn in Ankara en starten we met de openingsceremonie. 11 juli starten de wedstrijden beginnend met de koppelwedstrijden.

  De Europe Cup Youth wordt ieder jaar georganiseerd door de WDF. De jongens spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singeltoernooi. De meisjes spelen singles- en koppels in poules. Binnen elk onderdeel, bij zowel de jongens als de meisjes, zijn punten te verdienen en het land met de meeste punten wordt als Europees Kampioen Jeugd gekroond. Per onderdeel zijn er tevens medailles te winnen. Gaan ze het nog beter doen dan vorig jaar?

  Voor de loting en het programma klik hier

  Tijdens het EK Jeugd volgen we het team op de voet en houden we jullie op de hoogte via Facebooken Twitter!

  Wij wensen dit team alvast heel veel succes. Blijf de ploeg volgens via deze website!

 8. Bas Smits stopt bij de NDB

  Helaas moeten wij u mededelen dat per 1 september onze gewaardeerde medewerker Technische Zaken Bas Smits de NDB zal verlaten voor een nieuwe uitdaging. Uiteraard gunnen wij Bas dit van harte en wensen hem heel veel succes met deze mooie stap.

  Hieronder een persoonlijk bericht van Bas:

  -----------------

  Beste darters, collega’s en partners,

  Bij deze wil ik jullie informeren over het volgende: per 1 september heb ik een andere uitdaging gevonden en zal ik de NDB gaan verlaten. Sinds augustus 2011 ben ik werkzaam op het bondskantoor van de NDB en ik heb dit altijd met veel plezier gedaan. De fijne samenwerking met mijn collega’s van kantoor en bestuur ga ik ontzettend missen. Hetzelfde geldt voor de fijne band die ik heb opgebouwd met onze onmisbare vrijwilligers, vaste leveranciers en lidorganisaties. Soms is het tijd voor een volgende stap en mijn gevoel zegt dat dit het moment is. Ik wil iedereen hartelijk danken voor de fijne tijd. Uiteraard blijf ik onze mooie sport volgen en beoefenen dus ik kom jullie vast weer snel tegen!

  Sportieve groet en tot snel!

  Bas Smits

  ------------------

  In de komende weken zal de NDB de invulling van de vrijgekomen portefeuille gaan bespreken en zal er spoedig een vacature geplaatst worden op deze website.

 9. Foto: © Martin van Oostveen – Darts Masters 2019.

  Het onderstaande persbericht hebben wij ontvangen van de organisatie van de CLoD en de Darts Masters (voorheen Finder Darts Masters) en willen we graag met u delen:

  ---

  Sinds 2001 is het een begrip in de dartswereld: de Darts Masters in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Vanaf de eerste editie is dit een groot succes gebleken, wereldtoppers kwamen altijd graag naar Egmond om voor een volle zaal te strijden om de masters titel.

  Al die jaren werd de grote evenementenzaal van het hotel in de maand december 3 dagen lang omgetoverd tot een ware dartsarena. De lijst met winnaars zegt genoeg, onder andere grootheden als Raymond van Barneveld, Gary Anderson, Glenn Durrant, Mervyn King, Scott Waites, Darryl Fitton en Danny Noppert hebben deze titel in de wacht weten te slepen. Vanaf 2008 vond er tevens een damestoernooi plaats met winnaars als Trina Gulliver, Lisa Ashton, Anastasia Dobromyslova en Aileen de Graaf en sinds 2011 was er ook een sterk bezet jeugdtoernooi.

  Het toernooi heeft diverse hoofdsponsors gehad, van 2001-2004 Doeland, in 2005 Leendesk, van 2007 - 2014 Hotel Zuiderduin en van 2015 -2018 Finder. De directeur van Finder had al eerder te kennen gegeven na 2018 te stoppen als hoofdsponsor. Vanaf dat moment heeft de organisatie getracht een nieuwe hoofdsponsor voor dit wereldtop dartstoernooi te vinden. Helaas is dit niet gelukt en moet de organisatie, zoals het er nu naar uit ziet, besluiten dat de editie van 2019 niet zal doorgaan.

  Richard Nan, namens het hotel en de organisatie: “Dit is een hard gelag. Al 17 jaar zitten 3 dagen lang zo’n 700 dartsfans in de grote zaal van het hotel. Velen van hen verblijven zelfs het gehele weekend in het hotel. Alle spelers overnachten hier ook, zodat de fans voldoende gelegenheid hebben om met hun dartsidolen in contact te komen en op de foto te gaan. Voor deze fans was dit een jaarlijks uitje, de eerste reserveringen werden bijna een jaar van tevoren al gemaakt. Daarnaast zullen ook veel televisiekijkende fans teleurgesteld zijn. Het gehele toernooi was al die jaren live op televisie te volgen, de laatste jaren ook op internet via een livestream. Elk jaar stegen de kijkcijfers, met de editie van 2018 als hoogtepunt met een totaalbereik dat boven een miljoen is uitgekomen. Wij hadden dan ook al een mediacontract afgesloten voor de komende 3 jaar. Er lag een fantastisch exposurepakket voor een nieuwe hoofdsponsor klaar, waarbij de investering alleszins binnen de perken zou blijven. Vandaar dat wij er alle vertrouwen in hadden dat wij voor de editie december 2019 en de daaropvolgende jaren een mooie naamgever zouden kunnen presenteren. Maar helaas is dit tot op heden niet gelukt. Op basis van de huidige situatie zijn wij genoodzaakt het mediacontract op te zeggen en de spelers, dartsbond en overige betrokkenen te informeren. Langs deze weg willen wij alle spelers die bij ons op het podium hebben gestaan bedanken voor hun inzet en fraaie prestaties al die jaren. Uiteraard bedanken wij ook de BDO, NDB, sponsoren, callers, officials en vrijwilligers die het toernooi mede tot een groot succes hebben gemaakt. En last but not least alle fans die er in de zaal voor hebben gezorgd dat het jaarlijks een groot feest was, waarbij er altijd respect is geweest voor alle deelnemende darters”.

  Einde CLoD in zicht

  Vanaf de eerste editie in 2008 is de Champions League of Darts (CLoD) in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee een succes gebleken. Al die jaren werd er in de Zuiderduinzaal fanatiek gestreden om plaatsing voor de Winmau, play-offs Lakeside en de Darts Masters. Tijdens de toernooien bleek wel hoeveel talent er in Nederland rondloopt. Meerdere winnaars zijn mede dankzij dit toernooi doorgestroomd naar het professionele dartscircuit, iets waar de organisatie vol trots op terug kan kijken.

  Zoals hierboven staat aangekondigd is het einde van dat toernooi helaas in zicht. Bij het wegvallen van de Darts Masters zal ook de CLoD niet meer worden georganiseerd.

  Langs deze weg wil de organisatie iedereen bedanken die op welke manier dan ook een steentje heeft bijgedragen aan het succes van dit evenement. Een speciaal dankwoord gaat uit naar de NDB die al die jaren de communicatie naar de lidorganisaties heeft geregeld en uiteraard naar alle lidorganisaties die zich voor het toernooi hebben ingeschreven om hun leden zodoende de kans te bieden op een carrière in de dartssport.

  Mocht men aan de hand van dit bericht vragen hebben voor de organisatie kan dat via r [DOT] nan [AT] zuiderduin [DOT] nl

 10. Nieuwe medewerker op Bondskantoor

  Sinds vorige week heeft de NDB versterking gekregen. Gino Helder heeft zich toegevoegd aan het team op het bondskantoor. Hij is verantwoordelijk voor verschillende administratieve- en communicatiewerkzaamheden en ondersteunt de overige medewerkers op verschillende vlakken. Gino is lid van de DBMN en speelt competitie bij DV Houten.Gino stelt zich graag even voor:

  Mijn naam is Gino Helder, een jonge enthousiaste creatieveling. Ik ben 25 jaar jong en kom uit Utrecht. In diezelfde stad heb ik de opleiding Communicatie en Multimedia Design afgerond aan de Hogeschool. De afgelopen 3 jaar ben ik werkzaam geweest in de retail, zowel op de vloer als op kantoor. Zo heb ik in de winkel gewerkt bij Superdry Utrecht en aan verschillende leuke projecten bijgedragen op het hoofdkantoor van Karwei. Darten is een passie van mij, daarom wilde ik graag bij de NDB aan de slag gaan om zodoende mijn bijdrage te leveren aan de dartssport in Nederland.

  Gino is bereikbaar via telefoonnummer 030-2081180 of e-mailadres g [DOT] helder [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  De kantoorcollega's en het bestuur wensen Gino ontzettend veel succes en plezier bij de Nederlandse Darts Bond!

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.