NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Terugblik SuperLeague speelweek negen

  De negende speelweek van de SuperLeague (SLN) is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin liefst drie spelers 170-finishes gooiden: Bert de Lange (Café Kremer), Jeffrey Keen (SLT Smart Fasthouse / De Gouden Leeuw) en Maikel van Baast (Xtreme sport Tilburg). De volgende reguliere wedstrijden van de SuperLeague staan gepland op 11 februari.

  Hoofdklasse
  Goudenregenbar uit Den Haag heeft de koppositie in de Hoofdklasse verstevigd. Op bezoek bij De Dartshop ’t Vrijthof Allstars in Oirschot werd overtuigend gewonnen: 1-9. De tweede plaats wordt na afgelopen weekend gedeeld door twee teams: Team Winsum Sneek en Café De Dissel. De Friezen gingen in Mariahout onderuit tegen Oranjebar (6-4), terwijl De Dissel in Joure gelijkspeelde tegen SLT Die Gaststube. Verder won Bosgenoegen in eigen huis van Vrijbuiter Superleague en eindigde het duel tussen Twenty Six Urk en DKE RW Repair in evenwicht: 5-5.

  Overgangsklasse A
  Koploper SLT Langhenkel vastgoed liep afgelopen zaterdag tegen een nederlaag aan. De mannen van Café Kremer waren in Vroomshoop met 6-4 te sterk. Bert de Lange van de thuisploeg gooide in deze partij een 170-finish. Langhenkel staat nog bovenaan, maar ziet DCG Trainingdarts dichterbij komen. De Groningers wonnen het uitduel tegen SLT de Planeet overtuigend: 1-9. Verder waren de mannen van Superleague team De Karre te sterk voor SLT Smart Fasthouse / De Gouden Leeuw (7-3) en verloor De Moriaan in eigen huis van De Stam (4-6). Jeffrey Keen van De Gouden Leeuw noteerde zaterdag een 170-finish. Tot slot eindigde de wedstrijd tussen Toornsmit en Vostars United gelijk: 5-5.

  Overgangsklasse B
  Dart Team Venlo blijft koploper in de Overgangsklasse B. Venlo won zaterdag met ruime cijfers (1-9) op bezoek bij Shovel Darts Team in Eygelshoven. De nummer twee, Xtreme sport Tilburg, heeft een achterstand van vier punten. De op papier spannend partij tegen Dartcafé Nouveau ging afgelopen weekend vrij overtuigend naar de Tilburgers. Maikel van Baast van Xtreme sport gooide in het duel een 170-finish. Verder won De Reünie-Adro Parket thuis van SL ut Wiel met 8-2 en pakte SL Dubbel10 Arnhem belangrijke punten tegen Fanatics Weert (3-7). Tot slot was Pluym Schilderwerken op bezoek in Berghem te sterk voor Parketvloermeesters: het werd daar 4-6 voor de gasten, ondanks liefst elf keer 180 van Gian van Veen.

  Overgangsklasse C
  De kersverse nummer één in de Overgangsklasse C heeft de koppositie afgelopen zaterdag behouden. Sportsbar Potters Hoofddorp hield de punten overtuigend thuis (8-2) in de partij tegen PrimaDarts. Vlak achter Hoofddorp staat Café Sante Leiden, met één punt achterstand. Leiden versloeg in Dongen SLT De Salamander (3-7). Andere overwinningen waren er voor Sonny’s Darts / Café De Stoof op bezoek bij Oranjestad United (4-6) en voor Superleague Rotterdam (3-7) tegen de mannen van ZDF Sport Pub Goes. In Hilversum ging DZJ Hippo tot slot thuis onderuit tegen Eddie’s druifjes uit Houten: 3-7.

  Op de algemeneSLN-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

 2. Terugblik LaCo speelweek negen

  Afgelopen weekend werkten de spelers van de LaCo hun negende wedstrijdronde van het seizoen af. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde partijen. De volgende speelronde van de LaCo staat gepland voor zaterdag 11 februari.

  LaCo Heren
  De heren van de BDC maakten afgelopen zaterdag geen fouten en behouden daarom de koppositie in poule A. Op bezoek in Velden werd de VDO met ruime cijfers opzijgezet: 3-14. DSWN zit echter op het vinkentouw en won de uitwedstrijd tegen DBBR (7-10). In Houten maakten DBMN en de DORA het erg spannend. De beslissende sologame ging zelfs tot een zevende leg. Daarin was Dirk Pruijs van DBMN het sterkst, waardoor de thuisploeg met 9-8 zegevierde. De heren van de RDB waren zaterdag vrij.

  In poule B is het veld weer wat naar elkaar toe gekropen. De DOGD is na afgelopen weekend koploper, omdat de heren van DBA ruim verloren op bezoek bij de SDC (12-5). De DOGD won zelf de uitwedstrijd tegen DVS wel (7-10) en heeft daardoor één overwinning meer dan de concurrentie. De heren van de FDB boekten in eigen huis een flinke overwinning tegen hekkensluiter DOT: 14-3. De heren van de DONHN kwamen afgelopen weekend niet in actie.

  LaCo Dames
  Slechts één wedstrijd stond er afgelopen zaterdag op het programma in de beide damespoules. In poule A was de partij tussen DBBR en DSWN wel meteen erg spannend: 5-6. DBBR stond na de singles op voorsprong, maar de gasten overtuigden in de koppels. De andere teams: de VDO, DBMN en de RDB, waren zaterdag vrij.

  In poule B was de enige wedstrijd van het weekend een stuk eenzijdiger. De dames van DVS waren in Deventer veel te sterk voor DID. Het werd uiteindelijk 10-1 voor de thuisploeg. Ondanks de ruime zege blijft de DONHN koploper in poule B. De DONHN, DBA en de FDB speelden afgelopen zaterdag niet.

  Op de algemene LaCo-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

 3. JDC EUROPEAN Q-SCHOOL IN EINDHOVEN

  De JDC organiseert in samenwerking met de Nederlandse Darts Bond op zaterdag 11 en op zondag 12 februari voor het eerst de Europese Q-School voor de lucratieve JDC Advanced Tour 2023.

  Er zijn zeven tourkaarten te winnen in Eindhoven voor spelers van over de hele wereld om deel uit te maken van de JDC's Advanced Tour 2023. Deze tour is voor jeugdspelers tot 18 jaar.

  De Advanced Tour heeft een totaal prijzengeld van £ 10.000 en bestaat uit een elitegroep van 32 spelers van over de hele wereld. Alle 32 spelers die deel uitmaken van de Advanced Tour, verzekeren zich van een plaats in de JDC's World Darts Finals in Gibraltar later in 2023.

  Café-zaal ’t Zwaantje (Hoogstraat 415, 5654 NE Eindhoven) zal de gastheer zijn van de allereerste Europese JDC Q-School.

  Speciaal voor spelers die willen overnachten hebben we met het Campanile hotel Eindhoven een speciale deal gesloten. Het hotel ligt op slechts 3 km van de speellocatie.

  Voor inschrijven, meer informatie of het boeken van een hotelkamer ga naar de volgende website om je in te schrijven.

 4. Voorbeschouwing LaCo

  De Landelijke Competitie (LaCo) gaat deze zaterdag verder met de negende speelweek. Hieronder een korte voorbeschouwing van de diverse wedstrijden. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier.

  LaCo Heren 
  De heren van de BDC hebben de koppositie in poule A in handen met zes gewonnen wedstrijden. Zaterdag speelt de BDC tegen de heren van de VDO in Velden. Vlak achter de koploper staat DSWN. Zij hebben dit weekend een uitwedstrijd tegen DBBR op het programma staan. Het laatste duel in poule A van zaterdag is DBMN tegen de heren van de DORA. De RDB staat momenteel onderaan de competitie en hoeft dit weekend niet in actie te komen.

  In poule B trekken DBA en de DOGD de kar. Beide ploegen hebben vijf van de zeven gespeelde partijen gewonnen. Zaterdag gaan de mannen uit Almere op pad naar Oudleusen voor de wedstrijd tegen de SDC. De DOGD speelt ook een uitwedstrijd dit weekend en gaat op bezoek bij de heren van DVS. De FDB moet de aansluiting met de bovenste teams zien te vinden en gaat dat zaterdag proberen tegen de heren van DOT, die nog zonder overwinning zijn. De DONHN is dit weekend vrij.

  LaCo Dames
  Maar weinig darts dit weekend in poule A bij de dames. Alleen de DBBR en DSWN komen in actie. Beide teams treffen elkaar zaterdag in Partycentrum de Zijl in Leiden. Voor de VDO, koploper DBMN en de RDB is het een vrij weekend.

  Ook in poule B wordt zaterdag slechts één wedstrijd gespeeld. De dames van DVS gaan het in eigen huis opnemen tegen DID. DVS heeft drie van de vier wedstrijden gewonnen, terwijl de dames uit Delft nog wachten op de eerste zege. De FDB, DBA en DONHN hoeven dit weekend niet te spelen.

  Op de algemene LaCo-pagina zijn de poules en speelschema's te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

 5. Voorbeschouwing SuperLeague

  Zaterdag staat de negende speelweek van de SuperLeague (SLN) op het programma. Hieronder een korte voorbeschouwing. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier.

  Hoofdklasse
  Steeds slechts één punt verschil zit er tussen de nummer een en de nummer acht van de Hoofdklasse. Koploper Goudenregenbar speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen De Dartshop ’t Vrijthof Allstars in Oirschot. Verder neemt Twenty Six Urk het in eigen huis op tegen de mannen van DKE RW Repair uit Den Haag. In Mariahout staat het duel tussen Oranjebar en nummer twee Team Winsum Sneek op het programma. SLT Die Gasttube, dat net als Oranjebar met vijf punten onderaan staat, krijgt dit weekend bezoek van Café De Dissel. Tot slot speelt Bosgenoegen in Ermelo tegen Vrijbuiter Superleague.

  Overgangsklasse A
  SLT Langhenkel Vastgoed blijft tot dusver de duidelijke koploper in de Overgangsklasse A. Langhenkel heeft zeven punten marge en kan dat verschil zaterdag op bezoek bij Café Kremer vergroten. Op de tweede plaats staat DCG Trainingdarts. Het team uit Groningen speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen SLT de Planeet. Verder gaat De Moriaan in Kampen het duel aan met De Stam en neemt Superleague team De Karre het op tegen hekkensluiter SLT Smart Fasthouse / De Gouden Leeuw. Toornsmit uit Markelo gaat dit weekend in eigen huis proberen te winnen van Vostars United.

  Overgangsklasse B
  Ook in de Overgangsklasse B heeft koploper Dart Team Venlo een gaatje geslagen ten opzichte van de nummers twee: Xtreme sport Tilburg en Dartcafé Nouveau. Het verschil bedraagt vier punten. Dit weekend gaat de koploper op bezoek in Eygelshoven voor de partij tegen Shovel Darts Team. De beide nummers twee, Tilburg en Nouveau, treffen elkaar zaterdag in Brunssum. Verder speelt Fanatics Weert een thuiswedstrijd tegen SL Dubbel10 Arnhem en krijgt De Reünie-Adro Parket bezoek van SL ut Wiel uit Bavel. Tot slot gaan Parketvloermeesters en Pluym Schilderwerken het duel met elkaar aan in Berghem.

  Overgangsklasse C
  Slechts één punt onderscheidt koploper Sportsbar Potters Hoofddorp van Café Sante Leiden in de Overgangsklasse C. De mannen uit Hoofddorp spelen zaterdag thuis tegen Prima Darts. Café Sante Leiden heeft mogelijk een zware kluif aan de wedstrijd tegen SLT De Salamander, dat derde staat. Verder treffen Oranjestad United en Sonny’s Darts / Café De Stoof elkaar in Breda en gaat hekkensluiter ZDF Sport Pub Goes thuis de strijd aan met Superleague Rotterdam. Het laatste duel in de Overgangsklasse C van zaterdag gaat tussen DZJ Hippo Hilversum en Eddie’s druifjes, de huidige nummers zeven en acht in de competitie.

  Op de algemene SLN-pagina zijn de poules, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

 6. Winnaars TOTO Dutch Open Darts

  De TOTO Dutch Open Darts heeft twee nieuwe kampioenen. Berry van Peer was in het herentoernooi te sterk voor Andy Baetens (3-1 in sets), terwijl Aileen de Graaf afrekende met Beau Greaves in de damesfinale (5-2 in legs).

  De herenfinale begon stroef. Beide heren hadden moeite met de dubbels. Het leverde een set zonder breaks én een 1-0 voorsprong voor Baetens op. Van Peer rechtte de rug en pakte de tweede en derde set overtuigend. De Nederlander leek zich in één lijn naar de zege te gooien, maar Baetens gaf zich niet gewonnen. De Belg plaatste een break in de vierde set. Toch bracht dat Van Peer niet aan het wankelen. Via een 121-finish kroonde hij zich tot TOTO Dutch Open Darts-kampioen.

  Bij de vrouwen stonden met Beau Greaves en Aileen de Graaf de laatste twee winnaars van de TOTO Dutch Open Darts tegenover elkaar. De verwachtingen waren daarom hooggespannen, maar de twee maakten die meer dan waar. De Graaf startte sterk met een 75- én 94-finish, maar kon Greaves niet van zich afschudden. Dat lukte wel toen de Engelse in de zesde leg slordig was; de Nederlander profiteerde via tops en maakte het af via een 80-finish. Het is na 2014, 2015 en 2020 de vierde keer dat De Graaf de TOTO Dutch Open Darts wint.

  Jeugdtitels voor De Vries, McKilnay en Baalmans
  De Dutch Open Darts kent drie nieuwe jeugdkampioenen. Sydnee de Vries was de sterkste in het jongenstoernooi, Sophie McKilnay won het meisjestoernooi en Ruben Baalmans schreef de aspirantentitel op zijn naam.

  Voor De Vries was het zijn tweede Dutch Open-finale op een rij. De jonge Nederlander moest vorig jaar zijn meerdere nog erkennen in Dylan van Lierop, maar was dit jaar in de finale te sterk voor de Duitser Mats Theobald. Die finale ging helemaal tot het gaatje: 4-3.

  De Schotse McKilnay trof Dorina Sipos in de finale van het meisjestoernooi, terwijl Baalmans speelde tegen Toxopeus. Beide finales werden beslist via een beslissende leg: 3-2.

  De NDB feliciteert alle winnaars met hun prachtige prestaties! Alle uitslagen en verder informatie zijn te vinden op de speciale website van de TOTO Dutch Open Darts.

 7. Foto: Stefan Roelfsema/ NDB

  Vanaf vrijdag kun je drie dagen lang genieten van de TOTO Dutch Darts 2023 vanuit de Bonte Wever in Assen! Er zijn verschillende manieren om het toernooi te volgen. Hieronder de verschillende opties:

  Livestream:
  Vrijdag (vanaf 10:30 uur), zaterdag (vanaf 11:00 uur) en zondag (vanaf 11:00 uur) worden de mooiste en meest interessante wedstrijden gespeeld op de tribunebanen van de TOTO Dutch Open Darts!

  Klik hier om naar de juiste stream te gaan.

  DartConnect
  De wedstrijden op de tribunebanen zullen dit jaar net als vorig jaar op het DartConnect-systeem worden gespeeld. Alle dameswedstrijden (single en koppel), alle jeugdtoernooien en het singletoernooi voor de heren (vanaf de laatste 128) zijn ook te volgen via DartConnect.

  RTL7
  Op 29 januari gaat RTL7 weer darts uitzenden. De gehele avond zal in het teken staan van de finaledag van de TOTO Dutch Open Darts 2023. Vanaf 17.00 wordt het programma LIVE uitgezonden op RTL7 en gepresenteerd door Marcel Maijer. Tussen de wedstrijden door zijn er analyses van Vincent van der Voort, interviews met verschillende topdarters en kun je kijken naar een sfeerreportage van dit prachtige evenement.

  Social Media
  Je kunt de TOTO Dutch Open Darts ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram voor uitslagen, mooie foto’s en filmpjes.

  Natuurlijk ben je ook van harte welkom om LIVE het darten te aanschouwen in de Bonte Wever. Kaarten zijn aan de deur te koop of op de volgende pagina.

  Zorg dat je niets mist en geniet van de TOTO Dutch Open Darts 2023!

 8. Terugblik LaCo speelweek acht

  Afgelopen weekend werkten de spelers van de LaCo hun achtste wedstrijdronde van het seizoen af. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde partijen.. De volgende speelronde van de LaCo wordt op zaterdag 4 februari gespeeld.

  LaCo Heren
  De heren van de BDC zijn na zaterdag koploper in poule A. Het duel tegen directe concurrent DSWN werd in Den Haag ruim gewonnen: 6-11. De BDC heeft nu zes overwinningen uit zeven wedstrijden staan. Verder ging DBMN in eigen huis onderuit tegen DBBR (7-10). De wedstrijd tussen de twee hekkensluiters, de VDO en de RDB, eindigde in een ruime overwinning voor de heren uit Velden: 12-5. De DORA was afgelopen zaterdag vrij.

  De DBA en DOGD trekken na afgelopen weekend de kar in poule B bij de heren. De DBA won in eigen huis van de DONHN met het kleinste verschil (9-8). De DOGD maakte het minder spannend en zette de SDC met ruime cijfers opzij: 11-6. Beide ploegen hebben nu vijf overwinningen uit zeven duels. De heren van DVS waren op bezoek in Winsum te sterk (7-10) voor de FDB, dat nu twee wedstrijden op rij heeft verloren. De heren van DOT kwamen afgelopen weekend niet in actie.

  LaCo Dames
  Twee compleet verschillende wedstrijden, afgelopen zaterdag in poule A bij de dames. DBMN gunde de dames van DBBR geen punt en won met 11-0, terwijl het andere duel tussen de VDO en de RDB pas in de sologame werd beslist. Michelle Verberk van de RDB was in die wedstrijd nipt te sterk voor Kathy Geeraerts en haalde zo de winst binnen. De dames van DSWN waren afgelopen weekend vrij.

  De DONHN blijft na afgelopen weekend ongeslagen in poule B. Op bezoek in Almere werd de DBA zonder moeite opzij gezet: 1-10. De DONHN staat nu met vijf overwinningen uit vijf duels bovenaan. Meer wedstrijden werden zaterdag niet gespeeld. Het treffen tussen de FDB en DVS is uitgesteld naar 18 februari. De dames van DID waren afgelopen weekend gepland vrij.

  Op de algemene LaCo-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

 9. Halve finale voor Wajer in Roemenië

  Aletta Wajer heeft afgelopen weekend de halve finales van het Romanian International Open gehaald. In Boekarest won zij achtereenvolgens van Jana Kanovska en Veronika Ihásh, maar bleek Beau Greaves in de halve finale met 4-2 te sterk.

  Een dag eerder, tijdens de Romanian Classic, verloor Wajer bij de laatste zestien van Aoife Mccormack (4-2). De beide toernooien bij de dames werden afgelopen weekend gewonnen door de Engelse Beau Greaves.

 10. Loting TOTO Dutch Open Darts 2023 staat online

  Op dit moment zijn de laatste voorbereidingen voor de TOTO Dutch Open Darts 2023 in volle gang en is de opbouw begonnen in de Bonte Wever in Assen. Dit prachtige evenement vindt plaats van 26 t/m 29 januari en wij mogen weer duizenden darters verwelkomen voor een weekend vol darts, feest en gezelligheid.

  Aantal deelnemers:
  De komende editie zijn er weer aanzienlijk meer inschrijvingen dan in de juni editie van 2022. We hebben in totaal meer dan 5100 inschrijvingen.

  Herensingles 2693
  Herenkoppels 1332
  Heren warming-up 441

  Damessingles 278
  Dameskoppel 144
  Dames warming-up 51

  Junioren 92
  Meisjes 17
  Aspiranten 26

  Paradarts staand 36
  Paradarts rolstoel 20
  Paradarts koppel 13

  Loting:
  Klik hier om direct naar de loting van de TOTO Dutch Open Darts 2023 te gaan. De spelerskaart(en) voor deelname aan de TOTO Dutch Open Darts 2023 worden op vrijdag 20 januari en zaterdag 21 januari naar de hoofdboeker verstuurd. Heb je niets ontvangen, check dan eerst je ongewenste post. Als blijkt dat de mail met spelerskaarten daar ook niet in zit neem dan contact met ons op via: dutchopen [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  Dutch Open LIVE volgen:
  De TOTO Dutch Open Darts 2023 is elke dag LIVE te volgen via het YouTube kanaal van de NDB. De mooiste wedstrijden worden gespeeld op de tribunebanen en die zullen wij live streamen. Het spectaculaire podiumprogramma is zondag LIVE te zien vanaf 14.00 op onze stream en vanaf 17.00 LIVE op RTL 7!

  Alle wedstrijden op de tribunebanen worden gespeeld op DartConnect en kan je dus LIVE volgen. Daarnaast spelen we alle dameswedstrijden (single en koppel), alle jeugdwedstrijden en de laatste 128 heren op zondag ook op DartConnect. Ook al deze wedstrijden kun je dus live volgen. We streven er naar om volgend jaar ook alle heren wedstrijden op DartConnect te spelen. Helaas is dat technisch en praktisch nu nog niet mogelijk.

  Meer informatie:
  Ben je op zoek naar meer informatie, kijk dan vooral onder het menu toernooi, daar is alle informatie te vinden.
  Heb je je nu niet ingeschreven maar wil je wel komen kijken? Dat kan zeker! Kaartjes zijn hier verkrijgbaar maar worden ook aan de deur van de Bonte Wever verkocht. Voor slechts €9,00 kun je er bijvoorbeeld bij zijn op de finaledag die live op RTL 7 te zien is. Wacht dus niet langer en koop je kaartje! Met een spelerskaart heb je ook op zondag GRATIS toegang tot het podiumprogramma.

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.