NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Voorbeschouwing SuperLeague

  De SuperLeague (SLN) gaat komende zaterdag verder met de zestiende speelweek. Hieronder een voorbeschouwing op de partijen van dit weekend. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

  Hoofdklasse
  Het kampioenschap in de Hoofdklasse is al vergeven. Goudenregenbar heeft de titel de afgelopen speeldag veiliggesteld. Dit weekend komt Team Winsum Sneek op bezoek in Den Haag. Voor de thuisploeg is er weinig meer te winnen, maar Winsum Sneek kan zich bij een zege mogelijk weer bij de top drie voegen. Helemaal onderin de competitie staat verder een zeer belangrijk duel op het programma. De Dartshop ’t Vrijthof Allstars en Bosgenoegen, de nummers tien en negen, treffen elkaar in Oirschot. Als een van de ploegen wint, kan er afscheid worden genomen van de onderste plaatsen. Ook Oranjebar en SLT Langhenkel vastgoed, die zaterdag tegen elkaar spelen in Mariahout, kunnen de punten goed gebruiken. DKE RW Repair krijgt bezoek van de nummer twee: Café De Dissel. Ten slotte vindt in Aalsmeer het duel tussen Gouwetéén-Hemeco en Dart Team Venlo plaats.

  Overgangsklasse A
  Koploper SLT Die Gaststube heeft een mooie voorsprong opgebouwd in de Overgangsklasse A, maar is er nog niet. Twenty Six Urk staat namelijk maar vier punten achter de ploeg uit Joure. De Urkers nemen het dit weekend thuis op tegen hekkensluiter Café Kremer. Voor de koploper staat een lastig uitduel tegen de nummer drie, Vostars United, op het programma. Mocht Urk verliezen van Kremer, en Die Gaststube wint van Vostars, dan zijn de Friezen kampioen. Verder komt er een belangrijk duel aan voor SuperLeague Stadskanaal. Wil dat team een eventuele play-offwedstrijd voor degradatie voorkomen, dan moet er eigenlijk wel gewonnen worden van De Stam dit weekend. Ook SLT De Karre kan de punten goed gebruiken om handhaving veilig te stellen. Dan moet er op bezoek bij Visco Urk wel gewonnen worden. Verder spelen SLT de Planeet en SLT Tasmania Groningen tegen elkaar in De Krim.

  Overgangsklasse B
  Kan ’t Voorhuys dit weekend dan kampioen worden? Vorige speelweek was er al een mogelijkheid voor de koploper, maar toen werd er verloren van SL Rijnvogels Duurzaam. Dit weekend gaat ’t Voorhuys op bezoek bij de nummer laatst: Pluym Schilderwerken. Om het kampioenschap binnen te halen is de ploeg wel afhankelijk van het resultaat van nummer twee Binnadorst. Als Binnadorst verliest of gelijkspeelt tegen SL Rijnvogels Duurzaam, is ’t Voorhuys bij winst kampioen. Onderin liggen er dit weekend kansen voor enkele ploegen om handhaving veilig te gaan stellen. Nu de hekkensluiter tegen de koploper speelt, kunnen SLT De Salamander (negende) en SL Dubbel10 Arnhem (achtste) mogelijk uit gaan lopen. Dan moeten er zaterdag wel punten volgen tegen respectievelijk Dartcafé Nouveau en Xtreme sport Tilburg. De Reünie-Adro Parket en Fanatics Weert treffen elkaar tot slot in Geleen.

  Overgangsklasse C
  Ook De Moriaan heeft dit weekend de kans om de titel te grijpen in de Overgangsklasse C, al is er dan wel hulp van andere teams nodig. De koploper, die vier punten voorsprong heeft op nummer twee Superleague Rotterdam, krijgt thuis bezoek van Sonny’s Darts / Café De Stoof. Als De Moriaan wint, en Rotterdam thuis verliest van De Moriaanse Gladiolen, lijkt de koploper veilig. Toch maakt ook Oranjestad United in theorie nog kans op het kampioenschap, net als Café Sante Leiden. Oranjestad gaat dit weekend op bezoek bij Hippo Hilversum, terwijl Leiden in Huurhugowaard tegen PrimaDarts speelt. Hekkensluiter De Haagse Poort lijkt te gaan degraderen, of in ieder geval een play-offwedstrijd te gaan spelen. Deze zaterdag is SL Watergoor Bastards de tegenstander in Nijkerk.

  Op de algemene SLN-pagina zijn de poules, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

 2. Voorbeschouwing LaCo

  De Landelijke Competitie (LaCo) gaat deze zaterdag verder met de dertiende speelweek van het seizoen 2023/2024. Hieronder een korte voorbeschouwing van de diverse wedstrijden. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

  LaCo Heren
  In poule A wordt dit weekend niet gespeeld door de heren. De wedstrijd tussen DONHN en DVS werd afgelopen zaterdag al gespeeld en eindigde in een nipte overwinning voor de gasten: 8-9. Het andere duel, tussen de heren van DID en DBMN, is uitgesteld en staat op 18 mei op het programma. De andere twee teams, de VDO en DOT, zijn dit weekend vrij. De play-offplekken in de poule zijn al verdeeld: DONHN, DOT, DBMN en DVS hebben zich geplaatst voor Driebergen-Rijsenburg.

  De situatie bij de heren in poule B is aanmerkelijk anders. Daar maken meerdere teams nog kans op de play-offs. DBA (vijfde) en de FDB (zesde) hebben daarvoor wel overwinningen nodig. Voor de FDB zal dat dit weekend moeten gebeuren op bezoek bij koploper DBBR. De DBA speelt ook een uitwedstrijd, tegen de heren van de DORA, die vlak boven ze staan. De BDC krijgt ten slotte de heren van de RDB op visite in Berlicum. De DOGD hoeft komend weekend niet in actie te komen.

  LaCo Dames
  Bij de dames in poule A zijn de plekken voor de play-offs al verdeeld. DBMN, de VDO, de SDC en DONHN zijn verzekerd van deelname op 1 juni. Voor DVS en DID is er geen kans meer om de top vier te bereiken. Dit weekend gaan alleen de VDO en de SDC tegen elkaar spelen. Het duel tussen DONHN en DVS werd afgelopen weekend al afgewerkt, met een overwinning voor DONHN als gevolg (8-3). De partij tussen DID en koploper DBMN wordt op 18 mei gespeeld.

  De RDB, DSWN en de FDB zijn in poule B al verzekerd van deelname aan de play-offs. Alleen DBBR (vierde) kan nog worden voorbijgegaan door de dames van DBA. Dat team moet dan komend weekend eigenlijk wel winnen op bezoek bij DSWN. Als DBBR in eigen huis afgerekend met de FDB, maakt het eigenlijk niet meer uit en lijken de kaarten geschud. De dames van de RDB zijn komend weekend vrij.

  Op de algemene LaCo-pagina zijn de poules en speelschema’s te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

 3. Uitslagen en voorbeschouwing play-offs SLN

  Afgelopen zondag werd de tweede speelronde van de SuperLeague play-offs afgewerkt. Hieronder de terugblik van de verschillende wedstrijden. Dit weekend staat de derde en laatste speelronde op het programma, voor aanvang van de finales. Hieronder ook meteen een overzicht van de komende wedstrijden.

  Regio A
  De winnaar van poule A wordt Brandpunt of SLT Old Pub. Beide ploegen wonnen afgelopen zondag hun wedstrijden. SLT Old Pub had thuis geen enkele moeite met SLT de ‘Wissels’ Sneek: het werd 8-2. Brandpunt rekende in eigen huis met 6-4 af met Jucundus Fanaticus, ondanks vijf keer 180 van Brian Slagter. Leroy Jansen van Brandpunt gooide nog een 150-finish. Komende zondag spelen Brandpunt en SLT Old Pub tegen elkaar; de winnaar van dat duel speelt op 26 mei de finale van de play-offs. Jucundus Fanaticus en SLT de ‘Wissels’ Sneek kunnen de finale inmiddels niet meer bereiken.

  In poule B gaan twee ploegen vechten voor een finaleplek. Afgelopen weekend wonnen SLT De Turf Jubbega en t Twentse Ros hun wedstrijden. De Turf was nipt te sterk (6-4) voor Westersluis, terwijl t Twentse Ros eenvoudig afrekende met N-Joy: 8-2. Theo Bruinsma van SLT De Turf noteerde in zijn duel nog een 152-finish. Komende zondag strijden t Twentse Ros en SLT De Turf Jubbega om een finaleplaats. Westersluis en N-Joy kunnen zich niet meer plaatsen.

  Regio B
  ODB Zuid-Limburg boekte zondag in eigen huis een belangrijke overwinning op t Geveltje. Het werd 6-4 voor de thuisploeg. De tegenstanders hebben inmiddels twee duels verloren en kunnen de finale gaan vergeten. De finaleplek gaat naar Bubbels Roermond of OBD Zuid-Limburg. Zij nemen het komende zondag tegen elkaar op in Roermond.

  In poule B werd afgelopen weekend niet gespeeld. De Rijnvogels hadden op 24 maart al gewonnen van Bosje Super League. Dat team doet niet meer mee om een finaleplek. Zodoende strijden Foreign Affair, dat eerder te sterk was voor Bosje (7-3), en De Rijnvogels komend weekend tegen elkaar. De winnaar staat in de finale van de play-offs SuperLeague.

  Regio C
  SPG SL Zeeland en Damsco maken tot dusver de dienst uit in poule A. Afgelopen weekend had Damsco geen enkele moeite met Bosgenoegen 2: het werd liefst 9-1. Op 10 maart had SPG SL Zeeland ook al overtuigend afgerekend met Bosgenoegen, dat inmiddels is uitgeschakeld. Komend weekend strijden SPG SL Zeeland en Damsco zodoende om een plek in de finale. The Heart of D@rts heeft geen kans meer op de eindstrijd in poule B van regio C. Het team verloor beide duels in de poule; van Sluis (8-2) op 10 maart en afgelopen weekend van DCN: 6-4. Dat betekent dat DCN en Sluis komende zondag gaan bepalen wie van de beide ploegen straks de directe kans krijgt op deelname aan het volgende reguliere SuperLeague-seizoen.

  In elke poule spelen alle teams één keer tegen elkaar. De winnaars van beide poules spelen de finale van de play-offs op 26 mei, waarbij de winnaar zich rechtstreeks plaatst voor de SuperLeague 2024/2025. De verliezer van deze wedstrijd krijgt nog een laatste kans tijdens de promotie-degradatiewedstrijd op zaterdag 1 juni tegen een van de nummers negen uit de Overgangsklassen. Voor meer informatie over de SuperLeague play-offs, waaronder het speelschema en alle locaties, klik hier.

 4. Finale voor Van Bijnen in Budapest

  Het was een druk internationaal dartweekend. Naast het 4 Nations Tournament voor de verschillende selectieteams werden in Hongarije meerdere WDF-toernooien afgewerkt. Het ging bijvoorbeeld om de Budapest Classic en de Budapest Masters.

  De beste Nederlandse heer tijdens de Budapest Classic op zaterdag was Moreno Blom. Hij ging in de kwartfinales onderuit tegen Sybren Gijbels uit België (4-0). Bij de dames kwamen Kelly Streef en Lerena Rietbergen het verst. Zij verloren allebei met 4-2 in de halve finales, van respectievelijk Veronika Ihasz en Irena Armstrong.

  Pim van Bijnen
  Tijdens de Budapest Masters op zondag stond er een Nederlander in de finale: Pim van Bijnen. Hij bereikte de eindstrijd door eerder te winnen van Sybren Gijbels (4-1) en Thomas Junghans (4-3). In de finale redde Van Bijnen het net niet. Hij miste één matchdart tegen Patrick Kovacs en verloor uiteindelijk met 5-4.

  De beste dame tijdens de Masters was Kelly Streef. Zij verloor in de kwartfinale wederom van Veronika Ihasz in een beslissende leg: 4-3.

 5. Fantastische laatste dag voor het Nederlands team op de 4 Nations 2024

  Het 4 Nations Tournament in het Belgische Mol is zeer succesvol verlopen voor het Nederlands team.
  Nadat de oranje ploeg zaterdag al de overall titel op het 4 Nations Tournament 2024 had veroverd werd er vandaag nog het nodige eremetaal in de wacht gesleept. Zo wonnen Wesley Plaiser en Noa-Lynn van Leuven het singletoernooi en behaalde Fardau & Dennie een knappe zilveren plak. Het brons was o.a. voor Aletta Wajer, Roos van der Velde, Kendji Steinbach, Johann Brouwer en Ron Meulenkamp.

  Op de afsluitende zondag stond het singletoernooi op het programma. 
  Bij de dames zagen we maar liefst drie Nederlanders aan de oche verschijnen in de halve finales. Bij de heren zagen zelfs 4 oranje mannen aan het bord in de halve finale. Bij de meisjes haalde Fardau de Jong de finale!

  Na enkele succesvolle jaren in het jeugdteam debuteerde Roos van der Velde dit weekend in het dames team. Haar prachtige debuut strandde in de halve finale waarin teamgenoot Noa-Lynn van Leuven haar versloeg. In de tweede halve finale kwam Aletta Wajer nipt te kort tegen de Duitse Lena Zollikoffer.

  De eerste halve finale bij de heren was een prachtige wedstrijd tussen Ron Meulenkamp en Wesley Plaiser. Na een 2-1 voorsprong voor Ron, knokte Wesley zich terug en trok hij met bijna 100 gemiddeld de overwinning over de streep. De tweede halve finale tussen Dennie Olde Kalter en debutant Johann Brouwer werd een gelijk opgaande strijd. Beide mannen noteerde lang een gemiddelde van ruim in de 90 en uiteindelijk was het Dennie die de overwinning naar zich toe trok.

  Fardau de Jong debuteert net als Johann dit weekend in het Nederlands team. Na een prima eerste dag gisteren, wist Fadau vandaag de finale te bereiken. In de halve finale versloeg Fardau knap de ervaren Kira Mertens uit Duitsland. In de finale nam Fardau het op tegen Jentl Fransen uit België. Ondanks het thuisvoordeel voor Jentl, was Fardau de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Na enkele gemiste matchdarts was het Jentl die in de laatste leg de beslissende dubbel wist te raken. Ook bij de junioren ging de titel naar het thuisland. Lex Paeshuyse versloeg in een uitstekende wedstrijd de Duitser Kimi Seemann met 4-1.

  Bij de dames vloog Noa-Lyn uit de startblokken in de finale tegen Lena Zollikoffer. Noa-Lynn trok deze lijn door en overklaste Lena in een goede maar eenzijdige finale waarmee zij met succes haar 4 Nations titel verdedigde. De laatste finale, bij heren, ging tussen de Nederlanders Wesley Plaisier en Dennie Olde-Kalter. In een fantastische en gelijk opgaande wedstrijd versloeg Wesley zijn landgenoot met 5-3.

  We feliciteren Wesley, Noa-Lynn, Jentl en Lex met hun titel in het singletoernooi en natuurlijk het Nederlands team met de overall titel en alle andere prachtige prestaties op het 4 Nations Tournament 2023.
  We kunnen trots zijn op de prachtige prestaties van de Nederlandse ploeg.

  Uitslagen:
  Benieuwd naar de uitslagen en statistieken van alle wedstrijden? klik hier voor het toernooicenter van het “4 Nations Tournament 2024” op DartConnect.

  Het Nederlands team bestond uit:

  Heren

  Alexander Merkx, Dennie Olde Kalter, Wesley Plaisier, Ron Meulenkamp, Ryan de Vreede, Arjan Konterman, Johan van Velzen en Johann Brouwer.

  Dames
  Aletta Wajer, Roos van der Velde, Noa-Lynn van Leuven en Desiree Geel.

  Jongens
  Kendji Steinbach, Cas Maessen, Bradley van der Velden en Massimo Balsamo

  Meisjes
  Fardau de Jong en Daphne Camijn.

  We feliciteren het Nederlandse team met het prachtige resultaat op het 4 Nations Tournament 2024!

 6. foto: Jenny Segers

  De Nederlandse ploeg presteerde gisteren uitstekend en veroverde met overmacht de overall titel op de het “4 Nations Tournament 2024” in het Belgische Mol.

  Vooraf werd een spannende strijd verwacht om de titel met het sterke Duitse team. Duitsland presteert net als het Nederlands team de laatste jaren uitstekend op de afgelopen EK’s en WK’s. Echter was het Nederlands team in het teamevent dit jaar oppermachtig. Zowel tijdens de single’s als de koppels veroverde de oranje ploeg de meeste punten, wat resulteerde in een ongekend aantal punten van 564. Achter het Nederlands team eindigde Duitsland met 479 punten op de 2e plaatst gevold door gastland België met 386 punten en Luxemburg met 191 punten.

  De Nederlandse dames, Aletta Wajer, Desiree Geel, Roos van der Velde en Noa-Lynn van Leuven vochten een spannende strijd uit met Duitsland. Uiteindelijk beslisten de oranje dames de strijd in de koppels met twee duidelijke, maar zwaar bevochten overwinningen op Duitsland. In het eindklassement was de voorsprong voor de oranje dames uiteindelijk 12 punten op Duitsland. De Nederlandse heren, Alexander Merkx, Arjan Konterman, Dennie Olde Kalter, Ryan de Vreede, Johan van Velzen, Johann Brouwer, Wesley Plaisier en Ron Meulenkamp vlogen ’s morgen direct uit de startblokken in de singles en trokken de lijn door in de koppels. Veel wedstrijden gingen gelijk op, maar in de breedte was er geen land dat onze oranje kon volgen. Met maar liefst een verschil van 111 punten werd Duitsland naar de 2e plaats verwezen.

  Bij de jeugd ging de strijd wel gelijk op. De Nederlandse meisjes Fardau de Jong en Dapnhe Camijn lieten prima darts zien en pakten knap de 2e plaats, maar konden niet voorkomen dat het ervaren Duitse koppel de overwinning greep. Bij de junioren ging de strijd ook tussen Nederland en Duitsland. ’s Morgen in de koppels waren het de Duitse jongens die de iets meer punten wisten te veroveren. De oranje boys Bradley van der Velden, Kendji Steinbach, Massimo Balsamo en Cas Maessen knokten zich echter terug in de singles en achterhaalden Duitsland bijna. Helaas was het verschil net iets te groot en eindigde de Nederlandse jongens, net als de meisjes, vlak achter Duitsland op de 2e plaats.

  Vandaag staat het singletoernooi op het programma en zal het Nederlands team het wederom opnemen tegen de nationale teams van Duitsland, België en Luxemburg. Klik hier voor de loting en live wedstrijden of bekijk de livestream.

  Uitslagen:
  Benieuwd naar de uitslagen van alle wedstrijden? klik hier en bekijk alle wedstrijden van het 4 Nations Tournament.

  Alle informatie over het 4 Nations Tournament kan je hier vinden
  Bezoek ook zeker even onze Facebook-paginaTwitter-pagina of instagram-account!

  We feliciteren het Nederlandse team met het prachtige resultaat in het teamevent en wensen alle spelers vandaag veel succes in het single toernooi van de het 4 Nations Tournament!

 7. Voorbeschouwing play-offs SuperLeague

  Deze zondag staat de tweede speelronde van de SuperLeague play-offs op het programma. Welke teams gaan dit weekend een grote stap zetten richting een mogelijke finale? Hieronder een voorbeschouwing op de verschillende wedstrijden.

  Regio A
  In poule A worden zondag twee wedstrijden gespeeld. SLT Old Pub, dat de eerste wedstrijd zonder wedstrijdverlies (10-0) won, gaat het thuis opnemen tegen SLT de ‘Wissels’ Sneek. Dat team redde het net niet (6-4) in de eerste wedstrijd tegen Brandpunt. Voor Brandpunt staat dit weekend het duel tegen Jucundus Fanaticus op het programma.

  Kan SLT De Turf Jubbega koers zetten richting de finale van de play-offs? Dan zal er zondag gewonnen moeten worden van Westersluis. Dat team redde het in de eerste speelronde niet tegen t Twentse Ros (7-3), terwijl Jubbega met dezelfde cijfers won van N-Joy. N-Joy gaat dit weekend op bezoek bij t Twentse Ros en heeft een overwinning nodig om zich nog te kunnen plaatsen voor de finaleronde.

  Regio B
  Er wordt zondag slechts één wedstrijd gespeeld in de play-offs in regio B. ODB Zuid-Limburg krijgt in poule A thuis bezoek van t Geveltje. Voor Zuid-Limburg wordt het de eerste wedstrijd, maar t Geveltje heeft al een duel gespeeld. In die wedstrijd was Bubbels Roermond met 8-2 te sterk.

  De wedstrijd in poule B werd op 24 maart al afgewerkt. De Rijnvogels boekte een comfortabele overwinning tegen Bosje Super League (7-3). Ricardo Ulrich noteerde vijf keer 180 tijdens dat duel. Aangezien Bosje Super League twee keer verloor, zijn hun ambities in de play-offs voor dit seizoen over. In de derde speelronde maken Foreign Affair en De Rijnvogels uit wie er naar de finale gaat.

  Regio C
  Damsco en Bosgenoegen 2 gaan zondag in poule A van regio C tegen elkaar spelen. Bosgenoegen verloor het eerste duel ruim van SPG SL Zeeland. Als ze het ook tegen Damsco niet redden, zijn de play-offs voorbij. Voor Damsco wordt het de eerste wedstrijd. Bij een overwinning wordt het laatste duel tegen Zeeland beslissend.

  In poule B gaat DCN beginnen aan de SuperLeague play-offs. De tegenstander en tevens gastheer van zondag is The Heart of D@rts. Dat team verloor het eerste duel van Sluis (8-2) en heeft dus een ruime zege nodig om nog kans te houden op de finale. Als DCN wint, wacht in de derde speelronde Sluis en gaan deze teams strijden om een finaleticket.

  In elke poule spelen alle teams één keer tegen elkaar. De winnaars van beide poules spelen de finale van de play-offs op 26 mei, waarbij de winnaar zich rechtstreeks plaatst voor de SuperLeague 2024/2025. De verliezer van deze wedstrijd krijgt nog een laatste kans tijdens de promotie-degradatiewedstrijd op zaterdag 1 juni tegen een van de nummers negen uit de Overgangsklassen. Voor meer informatie over de SuperLeague play-offs, waaronder het speelschema en alle locaties, klik hier.

  De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier zondag!

 8. Toernooicenter 4 Nations Tournament

  Zaterdag 13 en zondag 14 april aanstaande wordt in Sunparks De Kempense Meren in Mol (België) het 4 Nations Tournament gehouden. Het is de zesde editie van het prachtige toernooi tussen vier landen: Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

  Nederlands Team
  Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar België. Het Nederlandse Team is al enige tijd bekend en werd in dit bericht aan jullie voorgesteld. Bij de heren gaan Alexander Merkx, Dennie Olde Kalter, Wesley Plaisier, Arjan Konterman, Johan van Velzen, Ron Meulenkamp, Ryan de Vreede en Johann Brouwer in actie komen. De Nederlandse dames zijn Desiree Geel, Roos van der Velde, Aletta Wajer en Noa-Lynn van Leuven. Bradley van der Velden, Cas Maessen, Kendji Steinbach en Massimo Balsamo vormen het Nederlandse Team bij de jongens. Bij de meisjes gaan Daphne Camijn en Fardau de Jong in actie komen in Sunparks De Kempense Meren in Mol. De begeleiding tijdens het 4 Nations Tournament is in handen van Karin ten Kate, Raymond de Vries, Dick Bontekoe en Patrick Stolk.

  Updates
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het 4 Nations Tournament via onze website. Voor live updates en het laatste nieuws uit België gedurende de dag kan je het team op de voet volgen via onze Twitter, Facebook en Instagram!

  Livestream
  Verschillende wedstrijden zullen tijdens het toernooi live te volgen zijn via een livestream. Deze stream is dit weekend te vinden op het YouTube-kanaal van de Nederlandse Darts Bond.

  DartConnect
  Natuurlijk zijn alle wedstrijden en statistieken live te volgen via DartConnect. Hier zijn ook alle uitslagen terug te vinden. Op dit moment staat de loting voor de wedstrijden van zaterdag in DartConnect. Om deze te bekijken, gebruik je de volgende link: Loting 4 Nations Tournament

  Spelsysteem
  Het teamevent van de heren, dames, jongens en meisjes wordt gespeeld middels een round robin-systeem. Elke speler speelt tegen alle andere spelers in zijn of haar groep. In de singlewedstrijden van het team event bij de heren wordt best of 9 legs 501 gespeeld. Alle legs moeten worden gegooid. Tijdens het koppeltoernooi bij de heren wordt best of 9 legs 701 gespeeld. Alle legs moeten worden gegooid. In de singlewedstrijden bij de dames, jongens en meisjes wordt best of 7 legs 501 gespeeld. Alle legs moeten worden gegooid.
  Spelers krijgen punten voor elke leg die ze winnen. Tijdens de koppelwedstrijden krijgt elk land twee punten per gewonnen leg; een punt per winnende speler. Het land dat uiteindelijk de meeste punten verzamelt, wint de overall-titel van het 4 Nations Tournament. De loting voor de individuele toernooien op zondag wordt bepaald op basis van het behaalde aantal punten per speler op zaterdag.

  Programma
  Vrijdagavond 12 april verzamelen de spelers en de begeleiding zich in Mol. De eerste wedstrijden worden zaterdagochtend en zaterdagmiddag gespeeld. Het gaat om de singles en koppels van het teamevent. Op zondag 14 april staat het individuele toernooi van het 4 Nations Tournament op het programma, met aansluitend de finales, waarna de spelers ’s avonds weer huiswaarts keren.

  Deelnemende landen
  Tijdens het 4 Nations Tournament komen Nederland, België, Duitsland en Luxemburg in actie. Elk team levert acht heren, vier dames, vier jongens en twee meisjes, behalve Luxemburg. Dat land komt niet met een meisjesteam in actie. Er verschijnen zodoende 70 spelers aan de oche tijdens het 4 Nations Tournament.

  Spelers België:
  Erwin Missoten, Nick Penneman, Oliver Goethals, Peter Kerstens, Rudy Savelkoel, Tom Verpoorten, John Desreumaux, Steve de Buck, Veerle Rooman, Christel Schaeken, Katy Clarys, Femke Neyens, Axel Savelkoel, Seth van Loon, Lars Debondt, Lex Paeshuyse, Annie Vekemans, Jentl Fransen.

  Spelers Luxemburg:
  Daniel Amil Martins , Lex Kaufmann, Gilles Bartholme, Steve Wollener, Joe Kieffer, Gilles Evers, Jim Mayer, Tom Becker, Sonny Klein-Kemp, Jessica Bintz, Sabrina Hoor, Tania Zimmer, Kouis Burdot, Colin Kieffer, Yves Muller, Mika Streff.

  Spelers Duitsland:
  Marcus Maier, Daniel Skoda, Nico Schunke, Frank Bruns, Alexander Kohler, Leon Crump, Moritz Schmitz, Patrick Holz, Monique Lessmeister, Julia Siek, Lena Zollikofer, Leonie Kammann, Yorick Hofkens, Mats Theobald, Kimi Seemann, Noah Hanfland, Kira Mertens, Miriam Mundt.

  Wij wensen het Nederlands team heel veel succes tijdens het 4 Nations Tournament in België! Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het toernooi. Blijf ons dus op de voet volgen via onze website, Facebook, Instagram en Twitter!

 9. Terugblik LaCo

  Afgelopen weekend werkten de spelers van de LaCo hun twaalfde wedstrijdronde van het seizoen 2023/2024 af. Hieronder een terugblik op de gespeelde partijen. De volgende speelronde van de LaCo staat gepland voor zaterdag 20 april 2024.

  LaCo Heren
  In poule A bij de heren is na afgelopen weekend duidelijk geworden welke teams definitief doorgaan naar de play-offs. DONHN, DOT, DBMN en DVS hebben genoeg overwinningen bemachtigd en mogen op 1 juni aanstaande afreizen naar Driebergen-Rijsenburg. De afvallers zijn de heren van de VDO en DID, die allebei verloren afgelopen weekend. De VDO redde het in eigen huis net niet tegen DONHN: het werd 8-9. Voor DID was er thuis geen enkele eer te behalen tegen DVS, dat zelfs zonder wedstrijdverlies won (0-17). De heren van DOT hielden de winst ten slotte in Assen. Met een miniem verschil werd gewonnen van DBMN: 9-8. Wie er eerste wordt in de poule, is nog niet duidelijk. DONHN en DOT maken nog kans op die eer.

  De teams in poule B vechten vrijwel allemaal nog om een plekje in de play-offs. Alleen DBBR torent met acht overwinningen boven de rest van de ploegen uit. Afgelopen zaterdag rekende DBBR in eigen huis overtuigend af met DBA: 11-6. De andere twee duels waren net wat spannender. De heren van de BDC versloegen de DORA met 10-7. Diezelfde uitslag werd zaterdagmiddag genoteerd in Groningen. Daar werd de ‘noordelijke derby’ tussen de DOGD en de FDB gewonnen door de thuisploeg: ook 10-7. DBA en de FDB (vier overwinningen) maken nog kans op de play-offs, maar de RDB (drie overwinningen) lijkt afgehaakt met nog twee wedstrijden te spelen.

  LaCo Dames
  Ook in poule A bij de dames is al duidelijk welke vier teams zich op mogen maken voor de play-offs. DBMN, de VDO, de SDC en DONHN gaan in actie komen in Driebergen-Rijsenburg. Alleen DVS kan nog qua overwinningen op gelijke hoogte komen met DONHN (twee om drie overwinningen momenteel), maar heeft een veel minder puntengemiddelde. De dames van DID staan onderaan en verloren afgelopen weekend van DVS, al was het spannend in Delft. Esmeralda Hemeltjen won de sologame voor DVS en sleepte zo de winst binnen. Het andere duel tussen de VDO en DONHN eindigde in een overwinning voor de VDO. De dames uit Steyl waren thuis met 7-4 te sterk voor de bezoekers. De SDC en DBMN kwamen zaterdag niet in actie.

  Het klassement in poule B bij de dames staat bijna vast. De RDB eindigt in ieder geval bovenaan, met tot dusver zeven overwinningen uit zeven wedstrijden. Ook DSWN (vier keer winst) en de FDB (drie overwinningen) zijn verzekerd van de play-offs. DBBR staat momenteel op de vierde plaats, maar DBA zou nog op gelijke hoogte kunnen komen. Afgelopen weekend had de ploeg nog in een rechtstreeks duel met DBBR de kans om te winnen, maar de punten bleven in Leiden. Esmee van den Nieuwendijk versloeg Marianne van Loenen in de sologame. De andere teams – RDB, DSWN en de FDB – waren afgelopen weekend vrij.

  Op de algemene LaCo-pagina zijn de poules en speelschema's te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

 10. Wesley Plaisier op één bij de WDF

  Het is een fantastische prestatie van Wesley Plaisier! De darter uit Hendrik-Ido-Ambacht is sinds kort de nieuwe nummer één van de wereld op de ranglijst van de World Darts Federation. Op de WDF Main Ranking bij de heren staat Wesley momenteel op de eerste plaats met liefst 906 punten.

  Het is met Wesley Plaisier pas vier Nederlanders gelukt om de bovenste positie op de wereldranglijst van de WDF te bemachtigen, schrijft Dartfreakz.nl. Eerder bereikten Raymond van Barneveld, Wesley Harms en Jelle Klaasen deze enorm knappe prestatie.

  Wesley Plaisier is Neil Duff op de ranglijst voorbijgegaan. De voormalige Lakeside-kampioen uit Noord-Ierland staat nu op de tweede plaats. De eerstvolgende Nederlander op de wereldranglijst is Alexander Merkx. Hij bevindt zich met 678 punten op de vierde plaats.

  Aileen de Graaf
  De beste Nederlandse dame op de WDF Main Ranking is Aileen de Graaf. Zij heeft 1778 punten verzameld en staat tweede, op ruime afstand van de nummer één: de Engelse Beau Greaves. Noa-Lynn van Leuven (zesde) en Anca Zijlstra (elfde) zijn na Aileen de Graaf de hoogst geklasseerde Nederlanders.

  De NDB feliciteert Wesley met zijn eerste plaats op de internationale ranglijst!

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.