NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Inschrijving 'Open Rivierenland' geopend!

  De online inschrijving voor de derde NDB Ranking van dit seizoen is open. Zoals inmiddels bekend kunnen de heren A en dames zich alleen op deze manier inschrijven. 

  De loting en de starttijden worden op de zaterdagavond 30 november uiterlijk om 21.00 uur gepubliceerd. De spelers dienen op de dag zelf een spelerskaart op te halen waar de speeltijden op staan zodat ze precies weten wanneer en waar ze in actie moeten komen. Deze kaart graag direct bij binnenkomst ophalen, maar te allen tijde minstens een half uur voor je starttijd. 

  Je kunt je inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Stuur dan een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl. 

  De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigings e-mail hebt ontvangen. 

  Online inschrijven voor de Open Rivierenland | 1 december 2019 | RDB

  Online inschrijven klik op deze link!

  Tot wanneer?
  De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 30 november 15.00 uur.

  Kosten?
  De kosten zijn €10,- voor de inschrijving en €0,75 transactiekosten.
  De transactiekosten komen ten goede aan het het bedrijf achter de online inschrijving. 

  Publicatie loting?
  De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 30 november om 21.00 uur gepubliceerd.

  Spelerskaart ophalen?
  Op de locatie aan de wedstrijdtafel. Bijvoorkeur direct bij binnekomst, maar in ieder geval minstens een half uur voor jouw starttijd.

  Waar?
  Sportcentrum Arcus
  Campuslaan 14
  6602 HX
  Wijchen

  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!  

 2. Verslag LaCo speelweek 6

  Dit weekend was er weer Landelijke Competitie. De senioren speelden hun zesde speelronde en de jeugd was toe aan de vierde speelronde. Hieronder een kort verslag van de gespeelde wedstrijden.

  Heren:
  In poule A heeft VDO goede zaken gedaan door hun uitwedstrijd met 7-10 te winnen van SDC. Hierdoor behoudt VDO zicht op de eerste plek en zijn ze nog steeds ongeslagen. DVS heeft ook nog niet verloren en wist deze speelronde wederom te winnen. Er werd met ruime cijfers gewonnen van DONHN, eindstand werd 13-4, waardoor DVS op puntensaldo de koppositie behoudt. Zowel SDC als DONHN zien nu de achterstand op de koplopers oplopen. De enige wedstrijd in poule B ging tussen RDB en DOGD. Het was uiteindelijk DOGD die aan het langste eind trok, zij wonnen met 7-10 en klimmen naar de derde plek. In poule B is het ongekend spannend want zowel DBMN, DOGD als de RDB hebben allemaal twee wedstrijden gewonnen. In poule C speelde koploper BDC tegen FDB. BDC liet zien waarom ze bovenaan staan, en wist met 10-7 te winnen. DORA moest winnen om aansluiting te houden bij BDC en deed dat ook. Zij wonnen met 11-6 van DSWN en verstevigden hun tweede plaats.

  Dames:
  Er stonden drie wedstrijden op het programma in poule A. VDO wist ook deze week de eerste plek vast te houden door met 8-3 te winnen van SDC. Hierdoor zakt SDC naar de zesde plaats. DVS moet nog steeds wachten op de eerste overwinning. Zij verloren deze week van DONHN met 2-9. Door de overwinning blijft DONHN in de achtervolging op VDO. De laatste wedstrijd in deze poule ging tussen DVK en FDB. Het verschil was niet groot, de overwinning ging uiteindelijk met 6-5 naar DVK. Hierdoor klimmen de dames uit Noord-Holland naar de derde plaats. In poule B wist RDB te winnen van DOGD met 8-3 waardoor ze bovenaan blijven staan. De dames van DVO behaalden hun tweede winstpartij van het seizoen. Zij versloegen DSWN met 6-5. 

  Jeugd:
  Na enkele weken rust mocht de jeugd weer in actie komen. In poule A is DBMN koploper. Tot nu toe was DBMN nog ongeslagen en ook deze week werd er weer gewonnen. DBA werd met maar liefst 11-0 aan de kant gezet. In de volgende speelronde kunnen de andere teams inlopen aangezien DBMN dan vrij is. RDB moest spelen tegen KDO en stonden beide gedeeld tweede. De KDO trok de winst naar zich toe in een spannende partij met 6-5 en staat nu op een tweede plek. In de andere poule is het ook spannend. DSWN en DBBR stonden allebei op 100% winst. Na dit speelweekend is alleen DSWN nog ongeslagen aangezien zij met 7-4 wisten te winnen van DBBR. Het samengestelde team DONHN/DVK nam het op tegen RDO, beide teams wisten voorafgaande aan deze wedstrijd nog niet te winnen. DONHN/DVK was uiteindelijk met 7-4 de sterkste en wist daarmee de achtervolging in te zetten op de nummer twee.

  Voor alle uitslagen, statistieken en standen kun je terecht op de LaCo-pagina. De volgende speelronde is op 23 november.

 3. Foto: Bas van den Berk

  Dit weekend staat de Killarney Darts Festival op de kalender. Op zaterdag wordt het Winmau Irish Open gespeeld en zondag High Performing Roofing Singles.

  Zes Nederlanders zullen aan de oche verschijnen. Bij de heren zijn dat Santino Broer, Erik van Manen, Roemer Mooijman en Dennie Olde Kalter. De Nederlandse dames zijn Aileen de Graaf en Priscilla Steenbergen.

  Loting:
  Heren Winmau Irish Open
  Dames Winmau Irish Open
  Heren High Performance Roofing Singles
  Dames High Performance Roofing Singles

  Bekijk de website voor meer informatie.

  Wij wensen alle Nederlanders heel veel succes in Ierland!

 4. Voorbeschouwing LaCo

  Deze week komen zowel de senioren als de jeugd in actie. Voor de senioren is het de zesde speelronde en de jeugd begint aan de vierde speelweek.

  Heren:
  Twee wedstrijden in poule A deze week. VDO staat tweede en heeft tot nu toe elke wedstrijd gewonnen. Dat willen ze ook deze week doen bij de nummer vier SDC. DVS heeft ook alles gewonnen en door een beter legsaldo staan zij nu op nummer één. Zij gaan deze week het duel aan met DONHN die opzoek zijn naar de tweede winstpartij. In poule B staat er één wedstrijd op het programma, nummer drie RDB tegen nummer vier DOGD. Beide teams hebben nog maar één wedstrijd verloren en willen dit graag zo houden. DORA en DSWN nemen het tegen elkaar op in poule C. DORA wil na de winst van vorige week punten blijven halen om aansluiting te vinden bij koploper BDC. DSWN moet strijden voor het eerste overwinningspunt. BDC voert de ranglijst aan en speelt deze week tegen FDB. De mannen uit Friesland willen het verlies van vorige week goed maken.

  Dames:
  In poule A gaat de eerste wedstrijd tussen nummer zes SDC en VDO. Na de winst van vorige week heeft VDO de koppositie overgenomen en zal deze willen vasthouden. SDC moet winnen om nog zicht te houden op plek vijf. DONHN heeft vorige week het eerste verlies geleden en wil zich herpakken tegen de nummer zeven DVS. DVK en FDB staan exact gelijk en gaan deze week het duel aan. De top drie van poule B hebben allemaal evenveel punten. Deze week ziet RDB zijn kans om weg te lopen aangezien DBBR en DBMN vrij zijn. RDB speelt tegen DOGD die nog geen wedstrijd heeft gewonnen. De dames van DVO ontvangen de dames van DSWN.

  Jeugd: 
  Bij de jeugd in poule A worden twee partijen gespeeld. De nummers twee en drie zullen deze week het duel aan gaan. RDB en KDO hebben evenveel punten en gaan de strijd aan om de tweede plek. DBMN staat op de eerste positie en gaat deze verdedigen tegen de nummer zes DBA. Laatstgenoemde moet vechten voor het eerste overwinningspunt. In poule B hebben de nummers één en twee alles nog gewonnen en gaan deze week tegen elkaar spelen. DSWN ontvangt DBBR. DONHN/DVK en RDO gaan het duel aan om niet op de laatste plek te staan na deze speelronde.

  Wij wensen alle teams heel veel succes en plezier deze week! 

 5. Banner: PDC

  Het speelschema voor de Grand Slam of Darts is bekend gemaakt. De Grand Slam is een toernooi met zowel PDC spelers als BDO spelers. 

  De eerste Nederlander die mag gaan aantreden is Danny Noppert. Hij zal uitkomen tegen Ryan Harrington, PDC tourcard qualifier. Op zaterdagmiddag zal Daryl Gurney het duel aangaan met onze eigen Richard Veenstra. De vijfde partij van de avond mag Wesley Harms het podium betreden, hij zal het opnemen tegen finalist van 2016 James Wade. Michael van Gerwen is de laatste Nederlander die we te zien krijgen, zijn tegenstander is Jim Williams van de BDO.

  Volledig speelschema:

  Zaterdag 9 november
  Middagsessie (vanaf 14:00 uur)
  Nathan Aspinall v Martin Schindler (H)
  Danny Noppert v Ryan Harrington (F)
  Brendan Dolan v Gabriel Clemens (G)
  Dave Chisnall v Jamie Hughes (E)
  Daryl Gurney v Richard Veenstra (G)
  Peter Wright v Wayne Warren (F)
  Rob Cross v Lisa Ashton (E)
  Michael Smith v Glen Durrant (H)
   
  Avondsessie (vanaf 21:00 uur)
  Darren Webster v William O’Connor (D)
  Gerwyn Price v Mikuru Suzuki (C)
  Ian White v Steve Lennon (B)
  Gary Anderson v Dave Parletti (D)
  James Wade v Wesley Harms (B)
  Michael van Gerwen v Jim Williams (A)
  Adrian Lewis v Ross Smith (A)
  Dimitri Van den Bergh v Robert Thornton (C)

  Zondag 10 november
  Middagsessie (vanaf 14:00 uur)
  Winnaars van zaterdag spelen tegen elkaar en verliezers van zaterdag spelen tegen elkaar (Poule E tot en met H)

  Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
  Winnaars van zaterdag spelen tegen elkaar en verliezers van zaterdag spelen tegen elkaar (Poule A tot en met D)

  Maandag 11 november (vanaf 20:00 uur)
  Laatste wedstrijden (poule E tot en met H)

  Dinsdag 12 november (vanaf 20:00 uur)
  Laatste wedstrijden (poule A tot en met D)

  Woensdag 13 november (vanaf 20:00 uur)
  Tweede ronde wedstrijden

  Donderdag 14 november (vanaf 20:00 uur)
  Tweede ronde wedstrijden

  Vrijdag 15 november (vanaf 20:00 uur)
  Kwartfinales 2x

  Zaterdag 16 november (21:00 uur)
  Kwartfinales 2x

  Zondag 17 november
  Middagsessie (vanaf 14:00 uur)
  Halve finales

  Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
  Finale

  Wij wensen onze Nederlandse toppers heel veel succes!

 6. Banner: PDC

  De loting voor de Grand Slam of Darts is bekend! Vier Nederlanders gaan mee doen. Dit zijn Michael van Gerwen, Danny Noppert, Wesley Harms en Richard Veenstra. Van 9 tot en met 17 november zal de Grand Slam of Darts worden gespeeld in Wolverhampton.

  Michael van Gerwen zit in groep A waar hij het zal opnemen tegen Adrian Lewis, Ross Smith en Jim Williams. De nummer 1 van de BDO Wesley Harms gaat spelen tegen James Wade, Ian White en de Ier Steve Lennon. Groep F bestaat uit Peter Wright, World Series finalist Danny Noppert, Ryan Harrington en Wayne Warren. Richard 'Flyers' Veenstra zal in groep G moeten afrekenen met Daryl Gurney, Brandan Dolan en de Duitser Gabriel Clemens.

  Hier de volledige loting:

  Groep A Groep B Groep C Groep D
  Michael van Gerwen James Wade Gerwyn Price Gary Anderson
  Adrian Lewis Ian White Dimitri Van den Bergh Darren Webster
  Ross Smith Steve Lennon Robert Thornton William O'Connor
  Jim Williams Wesley Harms Mikuru Suzuki Dave Parletti
         
  Groep E Groep F Groep G Groep H
  Rob Cross Peter Wright Daryl Gurney Michael Smith
  Dave Chisnall Danny Noppert Brendan Dolan Nathan Aspinall
  Jamie Hughes Ryan Harrington Gabriel Clemens Martin Schindler
  Lisa Ashton Wayne Warren Richard Veenstra Glen Durrant


  Wij wensen onze vier landgenoten heel veel succes!

 7. SuperLeague speelronde 4

  Op zaterdag 2 november is de vierde ronde van de SuperLeague gespeeld, tijd om weer de balans op te maken. Hieronder een kort verslag van de gespeelde wedstrijden. 

  Hoofdklasse:
  De Dartshop.nl moest het opnemen tegen koploper Bosgenoegen. En ook deze week liet Bosgenoegen zien waarom ze bovenaan staan, het werd 8-2 voor het team uit Ermelo. Oranjebar 1 is opgeklommen naar de tweede plek door te winnen met 6-4 van Team Winsum Sneek. Twenty Six Urk is gezakt naar de derde plek door het gelijke spel tegen Fanatics Weert. Het is Café de Dissel niet gelukt de eerste overwinning te behalen. Zij verloren met 6-4 van DKE RW Repair. De laatste partij in de hoofdklasse ging tussen Dartshop Leiden en Red Alert Bet Kolen, ook dit werd een gelijkspel, 5-5. 

  Overgangsklasse A:
  Koploper voorafgaand aan deze speelweek was Vostars United. Zij gingen deze week verrassend onderuit tegen Status Bar die onderaan stonden. Het werd 7-3 in het voordeel van Status Bar. Toornsmit heeft met een 7-3 overwinning op Café Kremer optimaal weten te profiteren en neemt de koppositie weer over in Overgangsklasse A. Legend Reen Sneek was deze week niet opgewassen tegen SLT de Planeet, het werd uiteindelijk 8-2 voor het team uit Overrijssel. Makkers van Wilma en Vrijbuiter Superleague staan na het gelijkspel van deze week nog steeds op plek drie en vier. De Schout/Kluin Schilderwerken kreeg De Moriaan op bezoek. De punten gingen uiteindelijk mee naar Kampen. De mannen van De Moriaan waren met 6-4 te sterk en klimmen zo op naar de 6e plaats. 

  Overgangsklasse B:
  Dart Team Venlo heeft ook de vierde wedstrijd overtuigend gewonnen en blijven bovenaan staan. DAK/domein Vrijboom werd  met 8-2 aan de kant gezet. Xtreme Sport Tilburg won met de 6-4 van 't Pleintje Stampersgat en blijft zo de koploper op de voet volgen. Café Kafé Doetinchem pakt de tweede overwinning op rij. Zij wisten te winnen van Dart Team Klumpke met 6-4. Oranjestad United versloeg met 7-3 Dartscafé Nouveau 1 en staat nu alleen op de vierde plaats. FF naar Steef is gestegen naar de zevende plek door de overwinning van 7-3 op De Burgemeester.

  Overgangsklasse C:
  De nummers één en twee uit deze klasse hebben weer gewonnen. Prima Darts won met 8-2 van Flora Bar. 8-eraf Asterdam boekte een overwinning op Sonny's Darts/ Agnes en Schier. De nummers drie en vier, Agnes en Schier Barendrecht & Havenzicht Ridderkerk waren ook nog ongeslagen en stonden tegenover elkaar. Agnes en Schier Barendrecht was in het duel de sterkste van de twee. Door met 8-2 te winnen nemen ze nu afstand van Havenzicht Ridderkerk. Racketcentrum Terneuzen wist ruim te winnen van Het Wapen van Maasdijk en zo de plek in de middenmoot te verstevigen. In de onderste regionen speelden De Zware Jongens Hilversum en DV Double Bull gelijk. 

  Voor alle uitslagen bekijk de Superleague-pagina. De volgende speelweek staat gepland op 23 november.

 8. Foto: Bas van den Berk

  Afgelopen weekend stonden de Hongarije Classic en Masters op de BDO-kalender. Er deden vijf Nederlanders mee; Ad van Haaren, Erik van Manen, Ralph Wetzels, Aileen de Graaf en Priscilla Steenbergen.

  Aileen de Graaf deed het goed op de zaterdag. Ze bereikte de finale en stond daar tegenover Deta Hedman. De overwinning ging uiteindelijk naar Hedman. Bij de heren werd de winnaar Végső János die in de finale te sterk was voor Wayne Halliwell.

  Op zondag bleek Deta opnieuw de sterkste en mocht ze voor de tweede keer de trofee omhoog tillen. De titel bij de mannen ging naar Gabriel Pascaru. 

  Wij feliciteren Aileen de Graaf met een mooie tweede plek!


 9. Foto: Miranda Drenth

  Op 2 februari zal de hele middag op RTV Drenthe in het teken staan van darts. De finaledag van de BAUHAUS Dutch Open Darts wordt dan volledig live uitgezonden door de regionale televisiezender vanuit de Bonte Wever in Assen.

  Je kunt het dartspektakel volgen via televisie, rtvdrenthe.nl of de apps van RTV Drenthe. Tussen de wedstrijden door zijn er analyses en interviews met verschillende topdarters en krijgt u een sfeerrapportage van dit prachtige evenement te zien. Het programma zal op zondag 2 februari 2020 om half één beginnen.

  Dit unieke dartsevenement vindt plaats van vrijdag 31 januari t/m zondag 2 februari en is het grootste en gezelligste dartstoernooi van Europa, waar iedereen, van jong tot oud en van amateur tot professional aan kan deelnemen.

  Wil je deelnemen? Inschrijven kan nog t/m maandag 13 januari 2020 op de volgende website: www.dutchopendarts.nl.

  Wil je meer informatie over dit gezellige evenement, bezoek dan de website van de BAUHAUS Dutch Open Darts: www.dutchopendarts.nl.Tevens kun je de BAUHAUS Dutch Open Darts volgen op Twitter: www.twitter.com/DOdarts en op Facebook: www.facebook.com/DutchOpenDarts.

 10. Foto: Evert Zomer

  De loting voor het BDO WK, dat in de O2 Arena gespeeld gaat worden, is bekend. In totaal doen er negen Nederlanders mee, zeven bij de mannen en twee bij de dames.

  Het is voor een aantal spelers een pittige loting. Wesley Harms gaat spelen tegen Andreass Harrysson of John O'Shea. Laatstgenoemde heeft net de BDO World Masters op zijn naam geschreven. Willem Mandigers mag aantreden tegen de halve finalist van vorig jaar Michael Unterbuchner. Dave Parletti, één van de Grand Slam deelnemers, wordt de tegenstander van Chris Landman. Martijn Kleermaker moet een Nederlands onderonsje uitvechten met Gino Vos en Dennie Olde Kalter moet het duel aan gaan met Nick Kenny, die vorige maand met Wales het WDF World Cup Team heeft gewonnen. Richard Veenstra zal uitkomen tegen Gabriel Pascaru of Justin Hood.

  Bij de dames zal Aileen de Graaf haar eerste wedstrijd spelen tegen Kirsty Hutchinson, zij heeft zich geplaatst via het kwalificatietoernooi. Sharon Prins wacht een zware kluif tegen Anastasia Dobromyslova.

  Volledige loting:

  Heren
  Voorronde

  Justin Thompson v Scott Williams
  Andreas Harrysson v John O’Shea
  Paul Hogan v Brian Raman
  David Cameron v Nick Fullwell
  Gabriel Pascaru v Justin Hood
  Darren Herewini v Simon Stainton
  Joe Chaney v Ben Hazel
  Thibault Tricole v Ross Montgomery

  Eerste ronde
  Wesley Harms v A. Harrysson/J. O’Shea
  Scott Waites v Martin Adams
  Willem Mandigers v Michael Unterbuchner
  Scott Mitchell v Leighton Bennett
  Wayne Warren v J. Thompson/S. Williams
  Andy Hamilton v D. Herewini/S. Stainton
  Dave Parletti v Chris Landman
  Gary Robson v J. Chaney/B. Hazel
  Jim Williams v Gary Stone 
  Ryan Hogarth v T. Tricole/R. Montgomery
  Martijn Kleermaker v Gino Vos
  Adam Smith-Neale v P. Hogan/B. Raman
  Nick Kenny v Dennie Olde Kalter
  Mario Vandenbogaerde v Sebastian Steyer
  Richard Veenstra v Pascaru/Hood
  David Evans v Cameron/Fullwell
   
  Dames
  Lisa Ashton v Paula Jacklin  
  Lorraine Winstanley v Casey Gallagher 
  Fallon Sherrock v Corrine Hammond 
  Deta Hedman v Laura Turner 
  Mikuru Suzuki v Maria O’Brien 
  Anastasia Dobromyslova v Sharon Prins 
  Aileen de Graaf v Kirsty Hutchinson 
  Beau Greaves v Trina Gulliver

  Wij wensen alle deelnemers alvast heel veel succes!

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.