NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Verslag SuperLeague wedstrijden

  Afgelopen zaterdag begon de play-offs voor SuperLeague seizoen 2019-2020. Daarnaast werd ook speelweek 13 afgewerkt in de reguliere SuperLeague. Hieronder vindt u een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

  Play-offs
  In ronde één stonden vier wedstrijden op het programma. In Hoogezand kon de Kei het niet bolwerken tegen Statusbar 2. Het werd 1-6 voor de bezoekers. In Goor was het erg spannend tussen de Buurmannetjes en Memory Almelo. De beslissende solopartij ging uiteindelijk naar de Buurmannetjes. Zo'n zelfde beslissende solopartij was nodig bij het thuis spelende Zware Jongens tegen de Zware Jongens XL. Uiteindelijk werd het 6-5 voor XL en zij treden dus aan in ronde twee. De laatste wedstrijd ging tussen Texsaloon Ermelo en de Havendarters uit Harderwijk. De teams hielden elkaar prima in evenwicht, uiteindelijk bleken de Havendarters net te sterk. Voor de uitslagen en het schema verwijzen we u naar de SuperLeague pagina.

  Hoofdklasse
  Bosgenoegen deed wederom goede zaken door de lastige uitwedstrijd tegen de Kleine Eik winnend af te sluiten: 3-7. Twenty Six verloor met 7-3 bij Winsum en dat betekent dat Oranje Bar dankzij een 8-2 zege bij Xtreme naar de tweede plaats is gestegen. Het verschil tussen Bosgenoegen en Oranje Bar is zes punten. De Fanatics wonnen met 7-3 bij Café Kafé. Opvallend detail: Davyd Venken (Fanatics) gooide maarliefst 13 keer 180. 11 daarvan gooide hij in zijn eerste tien legs van de wedstrijd! De laatste wedstrijd uit de hoofdklasse, die tussen de Zwaantjes en RCT eindigde in 5-5. Kevin Blomme wist Willem Mandigers te verslaan in de beslissende solo en Gino Vos (Zwaantjes) gooide een mooie 170 finish!

  Overgangsklasse A
  SLT de Planeet hield in eigen huis koploper The Legend knap op 5-5. Marcel Foekens (Planeet) wist de beslissende solo te winnen van Meinte Hibma. De Dissel profiteerde dankzij een 7-3 zege bij de Schout en staat nu op gelijke hoogte met The Legend. Kremer verloor met 8-2 bij de Moriaan en de Makkers van Wilma klommen naar plaats drie dankzij een 6-4 zege op Status Bar. Vincent Kamphuis van de Makkers was de gevierde man dankzij een solozege op Heike Uuldriks. Tenslotte won Toornsmit met 7-3 bij Café op de Hoek.

  Overgangsklasse B
  De top drie maakte geen fouten. Red Alert won met 7-3 bij Nouveau, DTV won met dezelfde cijfers van 't Haspeltje en Hemeco hield zich niet in tegen FF naar Steef: 10-0. Oranjestad won dankzij een beslissende solozege van Corne Brant de uitwedstrijden tegen 't Pleintje met 6-4. Tenslotte wist Vrijbuiter met 9-1 te winnen van de Dorpsherberg.

  Overgangsklasse C
  Net als in overgangsklasse B wisten de drie bovenste teams te winnen. Koploper Agnes & Schier won met 9-1 van Double Bull met o.a. een mooie 161-finish van Mitchell von Schukkmann. Dartshop Leiden was met 7-3 te sterk voor Flora Bar en 8-eraf Amsterdam won met 8-2 bij Café de Schot. Wessel Nijman van 8-eraf was behoorlijk op dreef met negen keer 180 en een 121 & 126 finish. Team Prima Darts won met 8-2 van de Wyck en Merwehof won met 7-3 bij Sonny's.

  Voor alle uitslagen, standen en statistieken gaat u naar de SuperLeague pagina.

 2. Verslag & Uitslagen Open Peelland

  Vandaag stond de Open Peelland op het programma, het zevende en één na laatste rankingtoernooi van dit seizoen. 104 jeugddarters en 286 senioren waren aanwezig in Beek en Donk. 

  Bij de aspiranten bereikten de nummers 1 en 2 van de ranking de finale. Voor de derde keer dit seizoen wist Bradly Roes Pim van Bijnen te verslaan in de finale, dit keer met 3-1. Pim bleek over het gehele seizoen wel de sterktste, want hij kan na vandaag niet meer ingehaald worden en stelde vandaag het rankingkampioenschap veilig. In de verliezersronde was Damian Doorenspleet vandaag de beste. Hij versloeg Cor Beukema in de finale.
  Bij de meisjes werd het eveneens een finale tussen de nummers 1 en 2 van de stand: Lerena Rietbergen vs Rosanne van der Velde. Net als vorige week tijdens de West Fries Open was Rosanne de sterkste vandaag met 3-1. In de verliezersronde zegevierde Chantal Tessin na een overwinning op Romy Vermeulen.
  Bij de junioren is de spanning in de stand weer helemaal terug en gaat het er in Nijkerk om spannen. Danny Jansen, de nummer één, verloor bij de laatste 16 van Kevin Lasker. De nummer twee Jurjen van der Velde zag zijn kans schoon en won het toernooi. In de finale rekende hij af met een andere Fries, namelijk Marcel Bus. Jurjen won met 4-2 en staat nu nog slechts één puntje achter op Danny. In de verliezersronde was Alain de Wilde vandaag de sterkste. Hij versloeg Sytze Terpstra in de finale.

  Bij de paradarters pakte Michelovic van Velzen zijn vijfde rankingtitel van het seizoen. In de finale won hij met 3-0 van Martijn Wouters. Michelovic is niet meer in te halen op de ranking en mag zich dus ruim een jaar lang Nederlands rankingkampioen noemen! Menno Lammers wist weer de titel bij de specials te pakken. Het was alweer zijn vierde overwinning dit seizoen. Dit keer was Aant Jager het slachtoffer in de finale.

  Bij de heren B won Jeffrey Bastings het toernooi. In de halve finale was hij te sterk voor de nummer één van de heren B ranking Lorenzo Pronk. En in de finale moest de nummer twee Jurrit van Essen eraan geloven met 4-1. Jurrit komt op de ranglijst iets dichter bij Lorenzo, maar die heeft nog steeds de beste papieren voor het Nederlands kampioenschap.
  Aileen de Graaf is al wel zeker van dat kampioenschap. Ze stond al ruim voor op de concurrentie en reikte ook dit keer tot de finale. Ondanks een 3-1 voorsprong moest ze de titel Open Peelland aan Sharon Prins laten (5-3). Sharon won haar tweede titel van het seizoen en klimt dankzij de overwinning naar plaats twee.
  Bij de heren A haalde niemand uit de top 7 de laatste 16, waardoor de strijd om het kampioenschap en de selectieplaatsen spannend blijft. Johan van Velzen ging naar de finale dankzij een overwinning op Tonny Veenhof in de halve finale. Joost Geurts speelde ook een sterk toernooi en hij bereikte de finale na winst op Toon Greebe. Johan bleek in de finale de sterkste en hij won met 2-0 in sets. 

  We bedanken alle spelers, onze vrijwilligers en de PDB voor de mooie dag. Hieronder vindt u alle uitslagen:

  Heren A

  Heren B

  Dames

  Meisjes

  Meisjes verliezersronde

  Aspiranten

  Aspiranten verliezersronde

  Junioren

  Junioren verliezersronde

  Paradarters

  Paradarters verliezersronde

  Specials

  Helaas waren er ook weer een aantal spelers die niet geschreven hebben na een verliespartij. De lijst is bijgewerkt op de NDB Rankingpagina.

 3. Loting & starttijden Heren A en Dames Open Peelland!

  De loting voor de toernooien van de heren A en de dames is gedaan! We starten morgen met 84 heren A en 47 dames.

  Klik hiervoor de starttijden van de Heren A.
  Klik hiervoor de starttijden van de Dames.
  Zorg dat je je spelerskaart direct ophaalt bij binnenkomst, maar in ieder geval 30 minuten voor je starttijd bij de inschrijftafels op vertoon van je legitimatie!

  Klik hiervoor de Heren A sheets.
  Klik hier voor de Dames sheets.

  In de PDF bestanden kun je je naam vinden door te zoeken via CTRL+F. Voor meer informatie over de NDB Ranking van morgen klikt u hier.

 4. SuperLeague 13 & Play-offs

  Morgen wordt de 13e speelronde van de SuperLeague gespeeld. Ook beginnen de SuperLeague play-offs voor seizoen 2019-2020. De NDB blikt vooruit.

  Hoofdklasse
  Bosgenoegen heeft een gat van vijf punten op nummer twee Twenty Six. De koploper gaat op bezoek in Den Haag bij De Kleine Eik en Twenty Six speelt uit tegen Winsum. Nummer drie Oranje Bar gaat op bezoek bij hekkensluiter Xtreme Sport en Café Kafé ontvangt de Fanatics. In Eindhoven neemt H&S de Zwaantjes het op tegen RCT.

  Overgangsklasse A
  Koploper Legend gaat op bezoek bij SLT de Planeet. De Dissel staat twee punten achter en gaat op bezoek bij Café de Schout. De Moriaan gaat thuis spelen tegen Kremer en in Appingedam speelt op de Hoek tegen Toornsmit. Tenslotte gaat Status Bar op bezoek bij de Makkers van Wilma.

  Overgangsklasse B
  Het kampioenschap in deze klasse lijkt te gaan tussen Red Alert, Hemeco en Dart Team Venlo. De koploper Red Alert speelt uit tegen Nouveau en Hemeco ontmoet FF naar Steef. Dart Team Venlo krijgt 't Haspeltje op bezoek. De Dorpsherberg speelt thuis tegen Vrijbuiter en in Stampersgat treft 't Pleintje Oranjestad uit Breda.

  Overgangsklasse C
  Ook in deze klasse is het spannend in de top drie. Agnes & Schier, Dartshop Leiden en 8-eraf Amsterdam ontlopen elkaar weinig. Koploper Agnes & Schier speelt morgen een thuiswedstrijd tegen Double Bull. Dartshop Leiden gaat op bezoek bij Flora Bar en 8-eraf Amsterdam vertrekt naar Zaandam voor de wedstrijd tegen de Schot. Sonny's speelt thuis tegen Merwehof en de Wyck gaat op bezoek bij Prima Darts.

  Play-offs
  Morgen starten de play-offs voor nieuwe teams die zich gaan proberen te plaatsen voor de overgangsklasse in seizoen 2019-2020. Meer informatie, waaronder het speelschema, vindt u hier.

  Dit zijn de knock-out wedstrijden die morgen op het programma staan:
  Team de Kei (Hoogezand) - Status Bar 2 (Veendam)
  Buurmannetjes (Goor) - Memory Almelo
  De Zware Jongens (Purmerend) - De Zware Jongens XL (Hilversum)
  Texsaloon Shooters (Ermelo) - Havendarters Harderwijk

  De NDB wenst alle teams weer veel succes! Voor alle info verwijzen we u door naar de SuperLeague pagina.

 5. A.s. zondag: Open Peelland!

  Zondag 24 maart zal de zevende NDB Ranking van het seizoen 2018-2019 georganiseerd worden. We zijn te gast bij de Peelland Dartbond voor de 'Open Peelland'. Gezamenlijk gaan wij er voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. Er zal gedart gaan worden in sporthal D'n Ekker in Beek en Donk. We hopen natuurlijk weer veel darters te mogen begroeten!

  De tussenstanden
  Door de winst van Jeffrey Sparidaans tijdens de Open Stedendriehoek is de spanning terug in de Heren A ranking. Regerend kampioen Martijn Kleermaker gaat nog steeds aan de leiding, het verschil met Sparidaans is zes punten. Verder valt Nick Crouwel op met een knappe derde plaats. Bij de heren B staat Lorenzo Pronk er geweldig voor. Hij staat tien punten voor op Jurrit van Essen. Mike Evert staat derde. Bij de dames moet het raar lopen wil Aileen de Graaf niet haar vierde rankingkampioenschap binnen vijf jaar gaan pakken. Ze staat ruim voor op Anita van der Velden die knap tweede staat. Marjolein Noijens en Sharon Prins staan gedeeld derde.
  Bij de junioren gaat Danny Jansen aan kop. Hij won de derde, vierde en vijfde ranking. Regerend kampioen Jurjen van der Velde is dankzij zijn winst in Zutphen weer een beetje aangesloten. Het gat tussen beide toppers is nog wel steeds negen punten. Bij de meisjes gaat Lerena Rietbergen alweer voor haar derde rankingkampioenschap op rij. Ze heeft een prima uitgangspositie met tien punten voorsprong op Rosanne van der Velde. Het is mogelijk dat Lerena de eerste plaats op de eindranking dit weekend al veilig gaat stellen. Dat geldt ook voor Pim van Bijnen bij de aspiranten. Hij staat maarliefst 15 punten voor op Bradly Roes en 16 punten op Massimo Balsamo. Er moet een wonder gebeuren wil Pim op 28 april niet met de eerste prijs aan de haal gaan.
  Bij de paradarters is Michelovic van Velzen hard op weg op zich Nederlands Rankingkampioen te laten kronen. Michelovic won al drie rankings dit seizoen en staat 11 punten voor op nummer twee Cliff Ruiter. Arie van der Rassel staat derde. De ranking bij de specials wordt aangevoerd door Menno Lammers. Hij heeft drie punten voorsprong op Geoffrey Weelink, dus deze strijd is nog zeker niet gestreden!  

  Er zijn acht verschillende toernooien:
  - Aspiranten (t/m 13 jaar)
  - Meisjes (t/m 17 jaar)
  - Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
  - Dames
  - Heren B
  - Heren A
  - Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)
  -Specials (spelers met een andersoortige beperking)
  Het toernooi voor de specials stond in eerste instantie niet in de planning, maar de organisatie heeft er voor gekozen om dit toernooi alsnog te organiseren. Mooi nieuws dus!

  Inschrijven Open Peelland:
  Zoals al het gehele seizoen kunnen heren A en dames alleen deelnemen via voorinschrijving. Klik daarvoor op deze link! De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!  

  Tot wanneer kun je online inschrijven?
  De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 23 maart 15.00 uur.

  Kosten online inschrijving?
  De kosten zijn €10,- voor de inschrijving en €0,75 transactiekosten.
  De transactiekosten komen ten goede aan het het bedrijf achter de online inschrijving. 

  Publicatie loting?
  De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 23 maart om 21.00 uur gepubliceerd.

  Spelerskaart ophalen?
  Op de locatie aan de wedstrijdtafel. Bijvoorkeur direct bij binnekomst, maar in ieder geval minstens een half uur voor jouw starttijd.

  Inschrijven overige categoriën en tijden:
  Zoals beschreven kunnen de overige categorieën alleen ter plaatse inschrijven in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. De paradarters en specials kunnen inschrijven tot 11:30 uur en dit kost €5,-. De heren B dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven, dit kost €5,-. De senioren toernooien beginnen rond 13:00 uur. De jeugdtoernooien om 11:15 uur. De zaal gaat open om 10:00 uur.

  Waar?

  Sporthal D'n Ekker
  Muzenlaan 2a
  5741 NS Beek en Donk

  Finales volgen?
  Vanaf ongeveer 15:45 uur starten de finales. Deze finales zijn live te volgen via ons Youtube kanaal. Klik hier.

  De NDB en de PDB nodigen iedereen van harte uit en wensen alle deelnemers ontzettend veel succes en plezier tijdens de 'Open Peelland'. Laten we er een sportief, gezellig en spannende dag van maken!

 6. Van der Velde, Jansen en Kleermaker winnen West Fries Masters!

  Vandaag stond in het sportcentrum Hoorn de West Fries Masters op het programma. Er werden toernooien gespeeld voor de meisjes, jongens, dames en heren. Een mooi dagje voor de Nederlanders, want zeven van de acht finalisten kwamen uit eigen land!

  In het meisjestoernooi wist Lerena Rietbergen een schitterende 170-finish te gooien. Ze haalde ook de finale waarin ze op het prachtige podium uit kwam tegen Rosanne van der Velde. Een confrontatie die zeker niet voor het eerst op het programma stond dit seizoen. Rosanne was vandaag de sterkste en won met 3-0.

  Bij de jongens wist de nummer één van de NDB Ranking in de kwartfinale te winnen van Daan Bastiaansen en in de halve finale van Maison Wilson. In de finale kwam hij uit tegen Kevin Lasker die de Friese spelers Jurjen van der Velde en Marcel Bus versloeg op weg naar de finale. Het werd een hele mooie en spannende eindstrijd die pas in de zevende en laatste leg beslist werd. Danny wist de beslissende dubbel te vinden en mag zich een jaar lang West Fries Master noemen.

  Bij de dames wist Sharon Prins de finale te halen na winst op o.a. Priscilla Steenbergen (4-2) en Femke Herms (4-3). Haar tegenstander was Deta Hedman die onderweg won van Jo Clements en de winnares van gisteren Kirsty Hutchinson. In de finale was Deta de betere en ze versloeg Sharon met 5-1.

  In het herentoernooi wist de Belgische Mike de Decker een prachtige prestatie te leveren door een 9-darter te gooien in zijn partij bij de laatste 64. Het complete weekend mag toch wel bestempeld worden als 'de West Fries Open van Martijn Kleermaker'. De regerend Nederlands Rankingkampioen won het toernooi van gisteren en was ook vandaag de sterkste. In de kwartfinale was hij Tony Martin de baas en in de halve finale was hij te sterk voor Gary Stone. Zijn tegenstander was een landgenoot, namelijk Wesley Harms. Wesley had onderweg naar de finale afgerekend met Ross Montgomery en Geert de Vos. In de mooie finale was Martijn met 3-0 in sets te sterk.   

 7. Martijn Kleermaker wint Intratuin West Fries Open

  De laatste weken regent het topprestaties van de Nederlanders op diverse internationale opens. Zo wist Wesley Harm de Open Schotland, Open Slowakijke en Ilse of Man Masters op een rij te winnen en was Richard Veenstra de beste tijdens het Ilse of Man Classic. Vandaag was het de beurt aan Martijn Kleermaker om deze zegereeks voort te zetten. Martijn wist in de finale van het sterk bezette toernooi Nick Kenny met 3 – 1 in sets te verslaan, wat een klasse!

  Nick Kenny was aardig op weg om drie Nederlanders op rij te verslaan. In de kwartfinale versloeg Nick, Wessel Nijman en in de halve finale kwam Richard Huizinga net te kort, maar in de finale was Martijn Kleermaker ditmaal duidelijk de baas op het podium.
  Naast de drie Nederlandse heren in de kwartfinale wisten ook drie Nederlandse dames de kwartfinale te halen. Voor Femke Herms en Vanessa Zuidema was de kwartfinale vandaag helaas het eind station. Aileen de Graaf, wist na haar 3e plaatsen vorige week tijdens de Ilse of Man Classic en Open, vandaag wederom de halve finale te halen. In een spannende halve finale wist Kirsty Hutchinson in de beslissende leg Aileen de Graaf uit de finale te houden om vervolgens de titel bij de dames binnen te slepen in de finale. Bij de paradarters won Michelovic van Velzen in de kwartfinale van Vincent d’Hondt, maar kwam hij in de halve finale te kort tegen de uiteindelijke winnaar Serge van Belle.

  Morgen staat de West Fries Winmau Master op het programma, welke ook live te volgen zal zijn via het YouTube kanaal van de NDB.

  De NDB feliciteert Martijn Kleermaker met zijn overwinning en al onze landgenoten met hun mooie resultaten!

 8. Aankondiging: West Fries Open Darts 2019!

  Aankomend weekend zal er weer een nieuwe editie van het West-Fries Open Darts plaatsvinden. Voor de 2019 editie is een prachtige nieuwe locatie gevonden, namelijk het Sportcentrum Hoorn.

  Het West Fries Open is een dartfeest dat op vrijdagavond 15 maart zal beginnen met een koppel toernooi voor dames en heren. 
  Op zaterdagmiddag 16 maart staat voor de dames en de heren het 'West Fries Intratuin Open' op het programma dat BDO geranked is. Ook de paradarters en specials komen op deze dag in actie. 's Avonds is er nog een open fun toernooi voor dames en heren. 
  Op zondag 17 maart mag de jeugd aantreden tijdens het 'West Fries Moped Masters'. Zij spelen in de categoriën junioren en meisjes en beide toernooien zijn WDF geranked. De senioren spelen op zondag tijdens de 'West Fries Winmau Masters' (BDO geranked).

  De loting staan inmiddels online. Voor het paradarts/specials toernooi, het koppeltoernooi op vrijdagavond en het open toernooi op zaterdagavond is de inschrijving nog steeds open.

  De podiumwedstrijden zijn live te volgen via de website van het evenement en de youtube pagina van de NDB.

  Voor alle overige informatie zoals programma, reglementen, prijzengeld, etc, verwijzen we u graag naar de website van het evenenemt: www.wfopendarts.nl.De NDB wenst de organisatie en alle deelnemers heel veel succes!


  Adres:
  Sportcentrum Hoorn
  Holenweg 14
  1624 PB Hoorn

 9. Doe jij ook mee aan de Open Peelland?

  Zondag 24 maart zal de zevende NDB Ranking van het seizoen 2018-2019 georganiseerd worden. Klik hier voor de officiële poster.

  We zijn te gast bij de Peelland Dartbond voor de 'Open Peelland'. Gezamenlijk gaan wij er voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. Er zal gedart gaan worden in sporthal D'n Ekker in Beek en Donk. We hopen natuurlijk weer veel darters te mogen begroeten!

  Er zijn acht verschillende toernooien:
  - Aspiranten (t/m 13 jaar)
  - Meisjes (t/m 17 jaar)
  - Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
  - Dames
  - Heren B
  - Heren A
  - Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)
  -Specials (spelers met een andersoortige beperking)
  Het toernooi voor de specials stond in eerste instantie niet in de planning, maar de organisatie heeft er voor gekozen om dit toernooi alsnog te organiseren. Mooi nieuws dus!

  Inschrijven Open Peelland:
  Zoals al het gehele seizoen kunnen heren A en dames alleen deelnemen via voorinschrijving. Klik daarvoor op deze link! De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!  

  Tot wanneer kun je online inschrijven?
  De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 23 maart 15.00 uur.

  Kosten online inschrijving?
  De kosten zijn €10,- voor de inschrijving en €0,75 transactiekosten.
  De transactiekosten komen ten goede aan het het bedrijf achter de online inschrijving. 

  Publicatie loting?
  De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 23 maart om 21.00 uur gepubliceerd.

  Spelerskaart ophalen?
  Op de locatie aan de wedstrijdtafel. Bijvoorkeur direct bij binnekomst, maar in ieder geval minstens een half uur voor jouw starttijd.

  Inschrijven overige categoriën en tijden:
  Zoals beschreven kunnen de overige categorieën alleen ter plaatse inschrijven in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. De paradarters en specials kunnen inschrijven tot 11:30 uur en dit kost €5,-. De heren B dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven, dit kost €5,-. De senioren toernooien beginnen rond 13:00 uur. De jeugdtoernooien om 11:15 uur. De zaal gaat open om 10:00 uur.

  Waar?

  Sporthal D'n Ekker
  Muzenlaan 2a
  5741 NS Beek en Donk

  Finales volgen?
  Vanaf ongeveer 15:45 uur starten de finales. Deze finales zijn live te volgen via ons Youtube kanaal. Klik hier.

  De NDB en de PDB nodigen iedereen van harte uit en wensen alle deelnemers ontzettend veel succes en plezier tijdens de 'Open Peelland'. Laten we er een sportief, gezellig en spannende dag van maken!

 10. Verslag LaCo wedstrijden

  Afgelopen zaterdag kwamen zowel de senioren als de jeugd in actie in de LaCo. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

  In poule A bij de jeugd wist de DONHN, na een 2-1 achterstand, met 8-3 te winnen van de DVS. De DONHN zette daarmee een serieuze stap naar een plaats in de winnaarsronde tijdens de finaledag. De RDO pakte een belangrijke uitzege in Kampen tegen de SDC in poule B. In poule C pakte de RDB een prima overwinning op de DBMN: 8-3. Het was een spannende wedstrijd, want zes van de elf partijen eindigden in 3-2. Jos Roelofse (RDB) viel positief op met 2x 180 en een 118 finish. 

  Bij de heren won de DVO voor de tweede keer dit seizoen van titelverdediger DBBR: 10-7. DVO is al het hele seizoen sterk bezig en won alle acht zijn wedstrijden. De BDC hield in dezelfde poule zijn hoop op de play-offs levend door met 11-6 te winnen van de DVK. In poule B maakten koplopers DBMN en DBA geen fouten. DBMN won met 11-6 bij RDB en de DBA was met 12-5 te sterk voor de DONHN. In poule C werden twee spannende wedstrijden afgewerkt. In een direct duel om de koppositie won DSWN van de DORA met 9-8. Ook een minimaal verschil tussen DOT en DOGD. Uiteindelijk zegevierde de DOGD met 9-8.

  In poule A bij de dames is het erg spannend. DSWN en VDO gaan zich plaatsen voor de play-offs, maar de strijd voor de plekken drie en vier ligt volledig open. De DVO klom dankzij een 8-3 overwinning op de DBBR van plek acht naar plek vier. VDO versloeg de FDB met 7-4 en tenslotte won regerend kampioen DSWN met 8-3 bij DVK. In poule B won de DONHN met 10-1 bij de DBA en kwam DBMN op een gelijk aantal punten met RDB door hen in een onderling duel te verslaan. De SDC deed goede zaken door met 10-1 te winnen van de RDO. De DONHN, RDB en DBMN zijn inmiddels zeker van een play-off ticket. Het laatste ticket lijkt te gaan tussen DBA en SDC. Deze twee teams spelen in de allerlaatste speelweek tegen elkaar.

  Voor alle uitslagen, standen en statistieken klikt u hier.

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.