NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Dopingregelwijziging rondom gebruik glucocorticoïden

  Er komt een belangrijke dopingregelwijziging aan rondom het gebruik van glucocorticoïden. Tijdens Support Schone Sport 2021, waar de NDB aanwezig was, is hierover uitgebreid gesproken. Onderstaand alle belangrijke informatie:

  Glucocorticoïden zijn momenteel verboden binnen wedstrijdverband wanneer oraal (het middel wordt ingeslikt), intraveneus (in een ader), intramusculair (in een spier) of rectaal (via de anus ingebracht) toegediend. De overige toedieningswijzen zijn toegestaan. Met ingang van de Dopinglijst 2022 op 1 januari 2022 worden de verboden toedieningswijzen binnen wedstrijdverband uitgebreid naar alle injecties. Bijvoorbeeld ook injecties rondom een pees of in een gewricht zijn dan verboden.

  Sporters én artsen dienen hier nadrukkelijk rekening mee te houden bij bijvoorbeeld de behandeling van peesklachten en gewrichtsklachten. Let op: vanwege de (soms) lange detectietijd van glucocorticoïden moet dit al vanaf het najaar van 2021 gebeuren!

  Op de website van de Dopingautoriteit vind je uitgebreide informatie over de regelwijziging, de detectietijden en hoe sporters en begeleiders hiermee het beste om kunnen gaan.

  Eventuele vragen kunnen altijd aan de Dopingautoriteit gesteld worden via e-mail (dopingvragen [AT] dopingautoriteit [DOT] nl) of WhatsApp (06-11226200).

  Meer informatie rondom doping kun je vinden op: www.ndbfairplay.nl

 2. Foto: Evert Zomer

  Gisteren heeft een open kwalificatietoernooi in Sportbar Overtime plaatsgevonden waarbij spelers zich konden plaatsen voor de finaledag op 30 oktober. Helaas was de opkomst wat lager dan verwacht, maar de toppers die er waren hebben er een gezellige en eerlijke strijd van gemaakt. In de poules werd gestreden voor ieder punt, en de wedstrijden daarna waren al meteen een plaatsing voor volgende week zaterdag.

  Bij de rolstoelers hebben de volgende personen zich geplaatst: Chris Iedema, Anton van Hemert, Wilco Wassink en Ynske Snelleman. Bij de staande spelers gaan Pascal van der Hoorn, Dennis Koster, Brian Wielaard en Jolanda de Vos volgende week een kans wagen. Zij zullen het op moeten nemen tegen de spelers die zich oorspronkelijk hadden geplaats voor het EK van vorig jaar (Carel Scholten, Arie van der Rassel, Cliff Ruiter en Michelovic van Velzen).

  We hopen volgende week tot een sterke selectie te komen die zich kan meten met de buitenlandse teams in november in Oostende.

  Wij feliciteren de geplaatste spelers en wensen ze veel succes volgende week!

 3. Kwalificeer je voor de Paradarts Winmau World Trophy

  Van 26 t/m 28 november wordt de World Paradarts Winmau World Trophy georganiseerd in Oostende, België.

  De Nederlandse Darts Bond zal op zaterdag 27 november deelnemen aan het landentoernooi. Het Nederlands team voor dit toernooi moet bestaan uit twee staande en twee zittende spelers. Omdat er op dit moment geen Nederlandse Paradartsselectie is zal de NDB een kwalificatietoernooi organiseren.

  Landentoernooi en kwalificatie mogelijkheid!
  Op zondag 24 oktober organiseert de NDB een open kwalificatietoernooi in Sportbar Overtime. Inschrijven kost € 5,- en kan op de dag zelf in de locatie van 12.00 uur tot 13.00 uur.
  Er zal gespeeld worden in twee categorieën, te weten zittende spelers en staande spelers, waarbij de beste 4 spelers per categorie zich plaatsen voor de finaledag. Op de finaledag, 30 oktober zullen deze 4 spelers samen met de “oude selectie” (Carel Scholten, Arie van der Rassel, Cliff Ruiter en Michelovic van Velzen), van het EK Paradarts 2020, welke wegens corona is gecanceld, strijden om 2 plaatsen (per categorie) in het Nederlands team voor de World Trophy.

  De spelers die willen deelnemen moeten natuurlijk voldoen aan de paradarts richtlijnen van de NDB en World Paradarts (hieraan zijn geen lidmaatschapskosten verbonden), klik hier voor deze voorwaarden.

  I.v.m. de geldende coronamaatregelen dienen alle spelers en toeschouwers die de speellocatie willen betreden een geldige QR-code te tonen. Hierdoor is deelname zonder QR-code helaas niet mogelijk. Het standpunt van de NDB is: Sport is voor iedereen en moet altijd voor iedereen toegankelijk zijn. Wij zijn dus zeker niet blij met het coronatoegangsbewijs, maar we hebben op dit moment wel te maken met de wetten en regels zoals ze nu zijn. Klik hier voor de laatste informatie omtrent de coronamaatregelen.

  Gezien de geldende coronamaatregelen in België zijn er veel praktische problemen indien je niet volledig gevaccineerd bent. Wil je deelnemen, maar ben je nog niet volledig gevaccineerd, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met bondscoach Paradarts Marijke Zomer (06-29233639).

  Locatie: Sportbar Overtime Touwslag 3, 3421 JH Oudewater

  1e ronde Kwalificatietoernooi: Zondag 24 oktober 2021, inschrijven van 12.00 tot 13.00 uur
  Finaledag Kwalificatietoernooi: Zaterdag 30 oktober 2021, aanmelden van 16.00 tot 16.30 uur

  Open Inschrijving World Trophy Koppels en Singles
  Naast het landentoernooi wordt er op vrijdag 26 november en zondag 28 november ook een paradarts koppel en single toernooi gehouden met open inschrijving! Alle paradarters die voldoen aan de richtlijnen van World Paradarts kunnen zich voor deze toernooien inschrijven. Meer informatie kan je vinden op de website van de organisatie.

 4. WDF World Open and World Championship Qualifiers

  Het weekend van 4 en 5 december mag je niet missen! Op zaterdag vindt het gouden gerankte WDF World Open plaats, met een prijzenpot van meer dan €18.000 en voor de winnaars een ticket naar de WDF Lakeside World Championship 2022.

  Op zondag kunnen ook 4 heren en 2 dames zich plaatsen voor de Lakeside via het kwalificatietoernooi voor de WDF World Championship.
  Ook zullen op zondag de eerste rondes van het van de WDF World Championship Youth worden gespeeld. De 4 beste jongens en 2 beste meisjes zullen vervolgens de strijd met elkaar aangaan op het mooie Lakeside podium in januari.

  Dus zorg dat je erbij bent en geniet van een heerlijk weekend darten. Aan beide toernooien kan iedereen deelnemen!

  Beide toernooien vinden plaats in 'De Bonte Wever' in Assen, bekend als de locatie van de Dutch Open Darts. Dus kwaliteit en gezelligheid gegarandeerd! De organisatie van beide toernooien is in handen van de Nederlandse Darts Bond.

  Alle informatie voor de WDF World Open vind je hier.
  Alle informatie voor de WDF Lakeside World Championships qualifier is hier te vinden.
  Link om een kamer te reserveren in ‘De Bonte Wever’ vind je hier.

  Zorg dat je erbij bent en schrijf je snel in!

 5. Speeldag 2 van de LaCo en SuperLeague is gespeeld

  Afgelopen zaterdag stond zowel speeldag 2 voor de Landelijke Competitie (LaCo) als de SuperLeague (SLN) op het programma.

  Net als in speelweek 1 werd ook dit weekend weer de 170-finish gegooid. Ditmaal wisten zowel Kevin Mast als Dennie Olde Kalter de Big Fish te raken. Maar ook de prestatie van Luc Peter verdient zeker de aandacht, hij wist afgelopen zaterdag maar liefst 8 keer een 180-score te noteren. Jan Huiskes deed dit 7 keer, Koen Hunnekes en Ron Meulenkamp wisten 6 keer de maximale score te noteren.

  Op de algemene LaCo en SLN pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details, zoals uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes zien.
  Speelweek drie voor zowel de SuperLeague als LaCo staat op 30 oktober gepland.

  SLN Hoofdklasse:
  Bosgenoegen wist na hun overwinning op de openingsdag ditmaal Team Winsum Sneek te verslaan met 2-8 in Friesland. Ook Café de Dissel behaalde een tweede overwinning bij deDartshop (3-7), waardoor beide teams ongeslagen koploper blijven. Oranje Bar 1 herstelde zich sterk na de nipte nederlaag in speelweek 1 en wist met 8-2 te winnen van 't Vrijthof Allstars. Maar ook DKE RW Repair en Café Sante Leiden revancheerden zich knap, met een 6-4 overwinning op respectievelijk Twenty Six Urk en Fantastic Weert. Hierdoor volgen maar liefst 5 teams de koplopers op voet, met 3 punten. Terwijl Twenty Six Urk, Fanstic Weert en deDartshop in speelweek 3 vol aan de bak moeten om aan te haken bij de middenmoot.

  Overgangsklasse A
  Café Kremer wist koploper te blijven in overgangsklasse A. In een spannende wedstrijd waren zij met 6-4 te sterk voor Vostar United, die hun eerste wedstrijd nog hadden gewonnen. De koplopers worden echter op de voet gevolgd door Toornsmit en de Makkers van Wilma, welke ook hun tweede wedstrijd op rij wisten te winnen. Ditmaal wonnen beide teams met 6-4 van respectievelijk Holthuis en SLT de Planeet. Nitro Darts Groningen won met 7-3 op bezoek bij De Schout/Kluin Schilderwerken en wist de aansluiting te vinden met de middenmoot. De laatste wedstrijd in deze poule eindigden na een spannende strijd in een gelijkspel tussen De Moriaan en Legend Reen Sneek.

  Overgangsklasse B
  In overgangsklasse B wisten 3 team de volle buit te behalen in de eerste 2 speelweken. Na de overwinning in de eerste speelweek wist Dartscafé Nouveau 1 nu met 3-7 te winnen op bezoek bij De Stam Winterswijk, terwijl Xtreme Sport Tilburg (3-7 tegen De Reünie - Adro Parket) en Vrijbuiter Superleague (4-6 tegen de Burgermeerster) ook een uitoverwinning behaalden. De Parketvloermeesters en Dart Team Klumpke wisten goede zaken te doen deze speelronde. Beide teams pakten thuis hun eerste overwinning van het seizoen tegen respectievelijk Dart Team Venlo en SL Het Geveltje.

  Overgangsklasse C
  Ook in deze divisie staan er 3 teams aan de leiding met het maximale aantal punten van 6. Agnes en Schier Barendrecht wist thuis met maar liefst 7-3 te winnen van DZJ Hippo Hilversum, terwijl 8-eraf Amsterdam en SuperLeague Rotterdam beide een uitoverwinning behaalde tegen respectievelijk De Ganzerik (2-8) en Oranjestad United (4-6). Primadarts wist aan te sluiten bij de koplopers dankzij een ruime 7-3 overwinning op DV Double Bull Spakenburg, maar ook ZDF Sport Pub Goes deed goede zaken met een 4-6 overwinning op bezoek bij Sonny's Darts / Agnes & Schier.

  LaCo Dames
  In de Landelijke Competitie bij dames wist DONHN haar tweede wedstrijd te winnen. Ditmaal was de DONHN met 4-7 net iets te sterk voor de DVS. Op een gedeelde tweede plaats staan na speelweek 2 de DBA en DOGD, want de dames van DOGD wisten thuis knap te winnen van DBA, met 7-4. De FDB was deze speelweek vrij en wacht net als de DVS nog op hun eerste overwinning van het seizoen. In de andere poule zijn de dames van RDB ongeslagen koploper. Zij wisten met maar liefst 10-1 de DID te verslaan. DSWN wist een belangrijke en zwaar bevochten 6-5 overwinning te boeken op DBBRR. De dames uit de Bollenstreek stonden met 5-4 voor na de koppels. Het waren echter de dames uit Den-Haag die met winst in de teamgame en solo, alsnog de overwinning wisten te pakken. DMBN en VDO kwamen dit weekend niet in actie en blijven met 1 overwinning staan in de middenmoot.

  LaCo Heren
  In poule A wist de DBA ongeslagen te blijven. Op bezoek bij DOGD wisten zij met maar liefst 5-12 te winnen. Het team uit Almere wordt echter op de voet gevolgd door het tevens ongeslagen DONHN. De mannen uit Noord-Holland moesten hier wel voor tot het gaatje gaan. De DVS stond namelijk met 8-7 voor, met nog maar 2 wedstrijden te spelen. Het was echter DONHN die in een spannende wedstrijd zowel de laatste koppelwedstrijd als de solo wist te winnen en hiermee alsnog een 8-9 overwinning behaalde. De laatste wedstrijd in poule A eindigde in een 6-11 uitoverwinning voor de FDB op DVK, waardoor beide teams nu de koplopers op de voet volgen met 1 overwinning. In poule B werden afgelopen zaterdag twee wedstrijden gespeeld. Zowel de DBBR als RDB wisten een mooie uitoverwinning te boeken en blijven hiermee ongeslagen koploper. De RDB won met 7-10 op bezoek bij BDC, terwijl de DBBR met 12-5 wist te winnen van DSWN.

 6. World Series of Darts Finals in Amsterdam

  Van 29 t/m 31 oktober staat de Jack's World Series of Darts Finals op het programma in de AFAS Live in Amsterdam. Wil jij mannen als Michael van Gerwen, Peter Wright en Gerwyn Price live in actie zien? Zorg dan dat je snel een kaartje koopt! 

  Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.

 7. Zijlstra en Veenstra winnen in Denemarken

  Anca Zijlstra heeft afgelopen zaterdag een fantastische prestatie geleverd door de Denmark Open (goud geranked) in de Deense stad Esbjerg op haar naam te schrijven. Daarmee is ze verzekerd van deelname aan de WDF World Championships in januari 2022. Bij de heren ging Thibault Tricole met de winst naar huis.

  Tricole was in de finale met 6-3 te sterk voor Andreas Harrysson. In de halve eindstrijd wist de Fransman met 5-3 te winnen van Brian Raman. Zijlstra wist de finale te bereiken door Suzanne Smith met 4-1 aan de kant te zetten. In de finale versloeg ze Anastasia Dobromyslova met 5-2.

  Halve finales heren
  Brian Raman v. Thibault Tricole 3-5
  Aaron Turner v. Andreas Harrysson 2-5

  Finale heren
  Thibault Tricole v. Andreas Harrysson 6-3

  Halve finales dames
  Deta Hedman v.Anastasia Dobromyslova 2-4
  Suzanne Smith v. Anca Zijlstra 1-4

  Finale dames
  Anastasia Dobromyslova v. Anca Zijlstra 2-5

  Op zondag wist Richard Veenstra de Denmark Masters (zilver geranked) te winnen door af te rekenen met Ricky Nauman (6-5). In de halve finale was onze landgenoot te sterk voor de Brabander Willem Mandigers. Ook Aileen de Graaf was dicht bij de titel maar verloor in de finale van Deta Hedman. Anca Zijlstra kwam bij de laatste acht.

  Halve finales heren
  Richard Veenstra v. Willem Mandigers 5-2
  Andreas Harrysson v. Ricky Nauman 2-5

  Finale heren
  Richard Veenstra v. Ricky Nauman 6-5

  Halve finales dames
  Deta Hedman v. Anastasia Dobromyslova 4-2
  Aileen de Graaf v. Jo Rolls 4-3

  Finale dames
  Deta Hedman v. Aileen de Graaf 5-2

  Wij feliciteren Anca en Richard met hun titels!

 8. Foto: Tip Top Pics

  Op nieuwjaarsdag gaat voor het eerst de 'WDF World Championships' van start in de Lakeside Country Club in Frimley Green. Of je nu een speler of een fan bent, jij kunt erbij zijn!

  Televisie
  De 'WDF World Championships' zal live worden uitgezonden op Eurosport en via Discovery van zaterdag 1 tot zondag 9 januari. In totaal gaan 78 spelers strijden om de titels op het meest iconische podium van de sport.

  Prijzengeld
  Bij de heren is er een totale prijzenpot van 200.000 pond, waarbij 50.000 pond naar de kampioen gaat. Bij de dames is de hoofdprijs maar liefst 25.000 pond. Bij de jeugd zien we voor het eerst twee aparte titels voor jongens en meisjes.

  Het volledige bericht van de WDF is hier te vinden.

  World Open en kwalificatietoernooien 
  De WDF en de NDB zijn verheugd te kunnen bevestigen dat de World Open, een gouden geranked toernooi, zal plaatsvinden in Assen op zaterdag 4 december. Op zondag 5 december vindt er een kwalificatietoernooi plaats voor de 'WDF World Championships' in de Bonte Wever in Assen. Hier kunnen 4 mannen en 2 vrouwen een direct ticket verdienen richting Lakeside. Daarnaast zal het wereldkampioenschap voor de jeugd worden gehouden, waar de beste 4 jongens en beste 2 meisjes zich kwalificeren om te strijden op het Lakeside-podium. De 'WDF World Championship' qualifiers zijn voor iedereen toegankelijk en verdere details over de deelname zullen spoedig worden gepubliceerd.

 9. De inschrijving voor de TOTO Dutch Open Darts 2022 is open!

  De inschrijving voor de TOTO Dutch Open Darts 2022 is open! Dit unieke dartsevenement vindt plaats van vrijdag 4 t/m zondag 6 februari in de Bonte Wever te Assen. De TOTO Dutch Open Darts is veruit het grootste dartsfeest in de wereld en het enige ‘platinum geranked’ open toernooi door de World Darts Federation.

  De Bonte Wever en de Nederlandse Darts Bond zijn optimistisch over de doorgang van het evenement. Zelfs met de huidige coronamaatregelen zou de Dutch Open Darts weer georganiseerd kunnen worden.

  Dus pak je pijltjes, begin met trainen en wie weet sta jij straks wel op het grote podium van de TOTO Dutch Open Darts in De Bonte Wever voor duizenden dartfans met de beker boven je hoofd. Iedereen, van amateur tot professional kan deelnemen. Jij dus ook!

  Inschrijven kan voor de gebruikelijke categorieën. Echter hebben we in 2022 voor het eerst ook een Dutch Open Darts paradarts koppeltoernooi op vrijdag en houden we twee paradarts single toernooien op zaterdag. Eén voor de staande spelers en één voor rolstoeldarters.

  Inschrijven:
  Klik hier om je direct in te schrijven. Inschrijven kan tot en met 16 januari 2022.

  Tickets:
  Wil je niet deelnemen maar wel komen kijken? Bestel dan alvast je entreetickets door hierte klikken.

  Corona:
  Met de kennis van nu ziet het er naar uit dat we de TOTO Dutch Open Darts 2022 op een ‘normale’ manier kunnen organiseren. Echter kan niemand in de toekomst kijken en daarom behoudt de organisatie het recht om te allen tijde de Dutch Open Darts 2022 af te gelasten wanneer door coronamaatregelen de organisatie niet op een normale of passende manier door kan gaan. Het CTB (Coronatoegangsbewijs) is geen reden om de Dutch Open Darts 2022 niet door te laten gaan.

  Als de Dutch Open Darts 2022 vanwege corona niet kan plaatsvinden, wordt het volledige inschrijfgeld en entreeticketgeld teruggestort naar diegene die geboekt heeft.

  Op dit moment gaan wij er vanuit dat we jullie allemaal weer kunnen begroeten op 4, 5 en 6 februari 2022 in De Bonte Wever in Assen. Wij hebben er heel veel zin in, hopelijk jullie ook!

 10. LaCo wedstrijd tussen DBMN en DBBR.

  Zowel de Landelijke Competitie (LaCo) als de SuperLeague (SLN) zijn weer begonnen. Na een lange coronabreak zijn afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd weer gespeeld.

  Ondanks de lange periode waarin geen wedstrijden gespeeld konden worden, waren de wedstrijden gelijk weer van hoog niveau. Zo wisten Owen Roelofs (Bosgenoegen), Marcel Snippe (Café Kremer) en Wesley Plaisier (Agnes en Schier Barendrecht) al direct een 170-finish te noteren in de eerste wedstrijd van het seizoen. Maar ook de 180-ers werden goed gegooid. Zo gooide Christian Kist 7 keer de maximale score, maar ook Martijn Dragt, Wesley Brown, Dave Proosten en Wouter Rietveld waren op dreef met 6 maximale scores!

  Op de algemene LaCo en SLN pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details (uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes) zien.
  Speelweek twee voor zowel de SuperLeague als LaCo staat op 9 oktober gepland.

  SLN Hoofdklasse:
  De kraker tussen Bosgenoegen (regerend kampioen) en titelconcurrent Oranjebar 1 (team met de meeste kampioenschappen) werd met 6-4 gewonnen door Bosgenoegen. Bosgenoegen vloog uit de startblokken en wist een 5-1 voor sprong te nemen. Hoewel Oranje Bar 1 zich nog knap terugvocht in de wedstrijd, kwam de overwinning van Bosgenoegen nooit meer in gevaar. Team Winsmum Sneek wist een knappe 4-6 uitoverwinning te boeken bij DKE RW Repair. Na een 0-3 achterstand wist de thuisploeg zich volledig terug te vechten in de wedstrijd. Het waren echter de mannen uit Sneek die in een alles bepalende captainsgame alsnog de overwinning wisten te bemachtigen. Koploper na de eerste speelweek is Café de Dissel na een 9-1 overwinning op Café Sante Leiden, op de voet gevolgd door 't Vrijthof Allstars. Zij wisten namelijk met 8-2 te winnen van deDartshop. De laatste wedstrijd in de hoofdklasse tussen Fanatics Weert en Twenty Six Urk eindigde in een gelijk spel. De mannen uit Urk stonden met 5-3 voor, maar op de valreep wist Fantastic Weert alsnog de stand gelijk te trekken.

  Overgangsklasse A
  Café Kremer is ook gelijk erg sterk begonnen. Met een knappe 8-2 uitoverwinning bij SLT de Planeet zijn zij de troste koploper na speelweek 1. Ze worden echter op de voet gevolgd door Makkers van Wilma en Toornsmit, die beide met 7-3 wisten te winnen van respectievelijk De Schout/Kluin Schilderwerken en de Moriaan. De laatste 2 wedstrijden in deze poule eindigde in een 6-4 thuis overwinning voor Legend Reen Sneek en Vostars United tegen respectievelijk Nitro Darts Cente Groningen en dubutant Holthuis.

  Overgangsklasse B
  In overgangsklasse B gaan maar liefst 3 teams aan de leiding. Dart Team Venlo wist thuis met 8-2 te winnen van De Reünie - Adro Parket, terwijl De Stam Winterswijk en Dartscafé Nouveau 1 beide een 2-8 uitoverwinning wisten behalen tegen respectievelijk De Burgermeester en debutant SL het Geveltje. De andere twee wedstrijden in deze poule eindigden in een ruime overwingingen voor Vrijbuiter Superleague (7-3 tegen Parketvloetmeesters) en Xtreme Sport Tilburg (6-4 tegen Dart Team Klumpke).

  Overgangsklasse C
  DZJ Hippo Hilversum wist in deze poule de koppositie te pakken met een klinkende 10-0 overwinning op de Ganzerik. De mannen uit Hilversum worden echter op de voet gevolgd door Agnes en Schier Barendrecht, zij wisten namelijk met 9-1 te winnen van Sonny's Darts / Agnes & Schier. Ook 8-Eraf Amsterdan (7-3 tegen Oranjestad United), DV Double Bull Spakenburg (7-3 tegen ZDF Sport Pub Goes) en SuperLeague Rotterdam (6-4 tegen Prima Darts) deden goede zaken.

  LaCo Dames
  In de Landelijke Competitie bij dames wisten zowel de DONHN als de DBA een 7-4 uitoverwinning te pakken tegen de teams uit het Noorden, respectievelijk DOGD en FDB.
  In de andere poule was het een spannende strijd tussen de DSWN en RDB. Geen van beide teams wist een voorsprong van meer dan 1 punt te pakken tijdens de wedstrijd. Nadat de dames uit Den Haag met een overwinning in de teamgame de stand op 5-5 hadden gebracht, was het Jacqueline Geel die in de laatste en beslissende solo de wedstrijd wist binnen te halen voor de RDB. De laatste twee wedstrijden bij de dames eindigde in een ruime thuisoverwinning voor DBMN (8-3 tegen DBBR) en VDO (9-2 tegen DID).

  LaCo Heren
  In poule A wisten DBA en DONHN beide een 11-6 uitoverwinning te boeken op respectievelijk FDB en DOGD. De derde wedstrijd in Poule A ging lang gelijk op maar eindigde uiteindelijk in een 10-7 overwinning voor DVK op de DVS. In poule B waren alle zes de teams helemaal aan elkaar gewaagd. Geen van de teams wist een ruime voorsprong te pakken gedurende de wedstrijd. Maar de RDB en DBBR wisten uiteindelijk beiden een zwaarbevochten 10-7 uitoverwinning te boeken op DSWN en DBMN. De laatste wedstrijd in de LaCo ging tussen VDO en BDC. Beide teams deden niets voor elkaar onder. Na 16 gespeelde wedstrijden was de stand wederom gelijk, 8-8. In een alles beslissende captainsgame was het Jerry Hendriks die de overwinning binnen sleepte voor de VDO.

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.