NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Terugblik derde speelronde van de play-offs

  De derde speelronde van de play-offs voor de Superleague is gespeeld en dat leverde een paar mooie wedstrijden op. Hieronder een korte terugblik en vooruitblik naar de finales van de SuperLeague play-offs voor het volledige programma en alle uitslagen van de SuperLeague Play-offs klik hier.

  Play-offs Regio 1
  Poule A
  Een verrassende wending in poule A, waar De Munte het thuis opnam tegen de Barnstee. Door de vorige uitslagen had De Munte genoeg aan een 4-6 nederlaag, maar er werd met liefst 2-8 verloren. Zodoende plaatst de Barnstee zich alsnog voor de finale van de van play-off.

  Poule B:
  Hier was het erg spannend, Team Assen was met elke zege anders dan 6-5 geplaatst voor de finale, maar kreeg thuis met 3-7 klop van Café de Karre. Daarmee is Café de Karre met twee zeges poulewinnaar en treffen ze De Barnstee in de finale. De Barnstee mag deze finale op 18 juni thuis spelen. De winnaar plaatst zich voor de Superleague seizoen 2022-20223, de verliezer krijgt een herkansing in de promotie/degradatiewedstrijden tegen de nummer 9 uit overgangsklasse A.

  Play-offs Regio 2
  Poule A:
  SL Dubbel10 en die Nachbarn wisten hun eerste duel te winnen van DCN No Limit, dus de winnaar van hun onderlinge duel zou naar de finale gaan. Het werd een 9-1 zege voor SL Dubbel10, waarmee de Arnhemmers nog kans maken op promotie naar de Superleague.

  Poule B:
  Ook hier een alles of niks wedstrijd, Texsaloon Strijders en DCN 1 wonnen beide van Double Trouble, en de onderlinge wedstrijd leverde de finalist op. Het werd een spannende pot, maar de winnaar werd Texsaloon Strijders uit Ermelo met 6-4. De finale is op 18 juni in Arnhem, ook hier gaat de winnaar naar de Superleague en speelt de verliezer tijdens de promotie/degradatiewedstrijden tegen de nummer 9 uit overgangsklasse B.

  Play-offs Regio 3
  Voor deze play-off werden voorronde wedstrijden gespeeld, die uiteindelijk drie teams overlieten. Superleague Zaandam verraste eerder Eddie’s Druifjes door met 6-4 te winnen. Afgelopen weekend won Eddie’s Druifjes echter met dezelfde cijfers van SLT de Salamander. Superleague Zaandam en SLT de Salamander spelen op 18 juni tegen elkaar. Alle drie de teams maken nog kans op promotie naar de SuperLeague. De poulewinnaar gaat naar de Superleague en de nummer twee speelt tijdens de promotie/degradatiewedstrijden tegen de nummer 9 uit overgangsklasse C.

  Tekst: Marko Bok & NDB

   

 2. Foto: Evert Zomer

  Het singles toernooi van de Winmau World Trophy begon afgelopen zondag met 9 Nederlandse heren en 2 dames. Cliff Ruiter, Wilco Wassink, Michelovic van Velzen, Brian Wielaard en Jan Jansen overleefden de poule voor een plek in de winnaarsronde. Cliff en Jan werden 5de in hun categorie, en Michelovic werd knap derde bij de staande spelers. Therese Wielaard werd vierde en Chanine Vriezen deed het zo goed dat ze de finale bij de dames rolstoelers op het podium mocht gooien. Een hele mooie ervaring voor haar. Ze verloor de wedstrijd helaas nipt met 2-1, maar toch een nette tweede plaats.

  Chanine en Michel gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten. Maar natuurlijk zijn alle deelnemers winnaars, om dat ze ondanks hun handicap toch op zo'n mooi toernooi gespeeld hebben.

 3. Foto: Evert Zomer

  Hieronder een dagverslag van het Winmau World Trophy geschreven door onze bondscoach paradarts Marijke Zomer:

  Na een goed ontbijt en een duidelijke teambespreking met duidelijke afspraken gingen we naar de landenpresentatie. Een mooi moment omdat ieder team zich in ieder geval kan presenteren en de hele wereld mee kan kijken.

  Om 10.00 uur begon het evenement met de eerste poulewedstrijden met voor ons de wedstrijd tegen Denemarken B. Tot 3-3 was het een gelijk opgaande strijd, maar toen werden de mannen wakker en via 3-7 werd het een 4-9 overwinning. De tweede wedstrijd was tegen Celtic Nations. Dit team behoorde op voorhand tot een van de favorieten voor de titel, maar daar waren wij het natuurlijk niet mee eens, dus we wilden laten zien dat wij toch echt sterker waren. Na een 4-4 tussenstand liepen we eenvoudig uit naar een 9-5 overwinning. Vooral Pascal en Michelovic gingen ineens flink scoren. De derde en laatste poulewedstrijd konden we vrij spelen, omdat we al zeker waren van de kwartfinale. En tegen team B van onze Zuiderburen werd het dan ook eenvoudig 9-1.

  Dus door naar de kwartfinale, het doel wat we ons vanochtend hadden gesteld, want je moet nooit te ver vooruit kijken. Daarin troffen we een tegenstander van een heel ander kaliber, te weten Engeland A, de winnaar van de vorige editie. Maar deze wedstrijd werd eenvoudiger dan verwacht. Via een 3-0 en 4-1 naar 7-2 en uiteindelijk mocht Arie het 9de punt binnenhalen. (Zie bijgaande foto). Dus in ieder geval weer minimaal een 3de plaats.

  We stonden in de halve finale. En toen bleek de energie echt op. Je zag alle spelers worstelen. En dan wordt de achterstand snel (te) groot. En eerlijk is eerlijk, de tegenstanders gooiden niet slecht. Helaas kwamen we niet verder dan 5 punten en staat Frankrijk zondag in de finale tegen België A en delen wij de 3de plek met Hongarije.

  Ik ben super trots om coach van dit team te mogen zijn. Ze hebben gevochten als leeuwen.

  Morgen nog de singles in 4 categorieën, dus dan zijn er nog veel meer kansen om prijzen binnen te halen. Evert bedankt voor je ondersteuning als teammanager, en Frances (voorzitter NDB) en alle supporters voor jullie support gedurende deze (veel te) lange dag. En wat hebben we nog gelachen bij het galadiner met zijn allen. Niets mooier dan een dag zo af te kunnen sluiten.

  Marijke (bondscoach paradarts)

 4. Bij de RDB wisten zowel de dames als de heren zich te plaatsen voor de finaledag

  De Betuwehal in Tiel was vandaag het decor voor de LaCo play-offs. Negen herenteams en acht damesteams hadden zich, na de reguliere competitie, geplaatst voor deze spannende dag en gingen de strijd met elkaar aan voor een plaats in de LaCo finales.

  Heren
  De herenteams waren verdeeld over 3 poules en de drie poulewinnaars plaatsten zich voor de finaledag op 2 juli.

  Poule A
  DONHN had de reguliere competitie winnend afgesloten, maar ging in de eerste wedstrijd onderuit tegen de VDO. De Noord-Hollanders begonnen nog sterk en namen een 4-0 voorsprong, maar zagen de heren uit Venlo vervolgens volledig terug komen in de wedstrijd, waarna de VDO de wedstrijd met 3 overwinningen in trio’s naar zich toe trok. Tegen de FDB vocht de DONHN voor hun laatste kans. Het waren echter de heren uit Friesland die scherp aan de wedstrijd begonnen en een 7-4 voorsprong namen. DONHN knokte zich echter volledig terug, maar kon niet voorkomen dat de FDB in de laatste en beslissende solo alsnog de 9-8 overwinning veilig stelde. De derde en beslissende wedstrijd ging vervolgens tussen de FDB en VDO. De spanning was om te snijden en beide teams gaven elkaar geen stro breedte toe. Uiteindelijk kwam de VDO als eerste op de dubbel uit in de laatste en beslissende leg op een 3-3 stand. Het waren echter de Friezen die de zenuwen het beste onder controle hadden en direct de beslissende dubbel wisten te raken voor een 9-8 overwinning en een plek in de finale.

  Poule B
  De BDC had de andere poule in de reguliere competitie gewonnen. De Bosschenaren namen het in de eerste wedstrijd op tegen de DVS. De wedstrijd ging lang gelijk op. DVS had ligt de overhand, maar kon geen beslissend gaatje slaan. De BDC schakelende nog een tandje bij vanaf 6-6, om de wedstrijd vervolgens met 11-6 te winnen. In de tweede wedstrijd vocht de DVS voor hun laatste kans. In de singles ging het gelijk op, maar tijdens de koppels sloeg de DBA genadeloos toe en trokken zij de 9-4 overwinning naar zich toe. Dus ook in deze poule een beslissende wedstrijd waarbij de winnaar zeker was van de finale. De heren van de BDC namen het op tegen de DBA. In het begin ging de wedstrijd gelijk op, maar op de Bosschenaren stond vandaag geen maat. Ze schakelden een tandje bij en wisten de wedstrijd overtuigend te winnen met 9-3 en zo een plek in de finale veilig te stellen.

  Poule C
  In poule C vloog de DOGD uit de startblokken en nam al vroeg een beslissende voorsprong. De DBBR bleef echter vechten in de wetenschap dat elk puntje aan het eind van de dag het verschil zou kunnen maken. De mannen uit de Bollenstreek wisten zo het verlies alsnog te beperken tot 8-9. Tegen de RDB begonnen de mannen van DBBR wel scherp aan de wedstrijd. In de koppels waren het echter mannen uit Rivierenland die een beslissend gaatje wisten te slaan, om vervolgens tijdens de trio’s de 10-6 overwinning binnen te halen. Dus ook in de laatste poule van de heren een beslissende wedstrijd, ditmaal tussen de RDB en DOGD. Beide teams waren volledig aan elkaar gewaagd, alle wedstrijden gingen tot het gaatje. In het begin was het de DOGD die steeds een puntje voor stond, totdat het bij aanvang de trio’s 7-6 voor de RDB werd. De RDB kreeg vervolgens vleugels en wist maar liefst alle drie de trio’s te winnen om zo een 10-6 overwinning binnen te slepen en een plek op de finaledag.

  Finale Poule Heren – 2 juli
  FDB
  BDC
  RDB

  Dames
  Bij de dames gingen 8 teams de strijd met elkaar aan verspreid over 2 poules. De nummers één en twee uit beide poules zullen tijdens de finale dag op 2 juli kruisfinales spelen. In poule 1 nam de DONHN, winnaar van poule A, het op tegen de RDB, DSWN en DVS. Terwijl in poule 2 poulewinnaar DBMN de strijd zal aanging met de DOGD, DBA en DBBR.

  Poule A
  Net als bij de heren wisten ook de dames van DONHN de reguliere competitie winnend af te sluiten. In hun eerste wedstrijd wonnen de dames uit Noord-Holland met 9-2 van DSWN. De RDB vloog ook uit de startblokken en won met maar liefst 8-3 van de DVS. Die lijn trokken de dames uit Rivierenland door in hun 2e wedstrijd, waarin zij de DONHN met maar liefst 9-2 wisten te verslaan. DSWN en DVS waren in hun tweede wedstrijd uit op revanche, wetende dat de winnaar alles nog in eigen hand zou houden en dat de verliezer uitgeschakeld zou zijn. De wedstrijden gingen gelijk op maar op alle belangrijke momenten waren de dames van de DVS net iets scherper, wat resulteerde in een duidelijke 10-1 overwinning voor de DVS. Na twee ruime overwinningen waren de dames van de RDB al zo goed als zeker van de finale. In hun laatste wedstrijd verslapte de RDB echter niet en wonnen ze nogmaals. Dit keer werd DSWN met 8-1 aan de zegekar gebonden. In de andere wedstrijd stond alles op het spel. Zowel de DONHN als de DVS hadden 1 wedstrijd gewonnen, dus de winnaar van deze wedstrijd was zeker van de 2e plaats en de finale. In een spannende wedstrijd was het de DONHN die de zenuwen het beste onder controle wist te houden en zo een knappe 7-0 overwinning wist te boeken.

  Poule B
  De dames van DBMN hadden de reguliere competitie ook winnend afgesloten en zijn zeker een van de favorieten voor de titel. In hun eerste wedstrijd waren de dames uit Midden Nederland direct mes scherp. De DBA bood dapper tegenstand, maar kon niet voorkomen dat DBMN de wedstrijd met 11-0 wist te winnen. Tussen de DOGD en DBBR was het een stuk spannender. Beide teams gaven elkaar geen duimbreedte toe. Het waren echter de dames uit de Bollenstreek die de wedstrijd met 6-5 naar zich toe wisten te trekken. DBMN trok de lijn uit de eerste ronde door en wist ditmaal de DBBR met 10-1 te verslaan. Voor de DBA en DOGD stond er beslissende wedstrijd op het programma. Nadat beide teams de eerste wedstrijd verloren hadden, moest er nu gewonnen worden om zicht te houden op de finale. De DOGD vloog uit de startblokken en wonnen de eerste 4 singles. De DBA vocht nog knap terug maar kon niet meer voorkomen dat de DOGD de overwinning met 7-4 naar zich toe trok. Na twee ruime overwinningen was DBMN al zeker van de finale. De dames uit Midden Nederland deden echter hun sportieve plicht. Alhoewel de DBBR knap weerstand bood, won de DBMN ook deze wedstrijd, ditmaal met 8-3. In de laatste wedstrijd bij de dames kon het nog alle kanten op. De DBA had twee keer verloren maar kon de finale nog halen als ze zelf wonnen en de DBBR niet te veel punten zou pakken tegen DBMN, terwijl de tegenstander van de DBA, de DOGD, bij een overwinning zeker was van de 2e plaats. In een gelijk opgaande wedstrijd, waren het de dames van de DBA die op de beslissende momenten net iets scheper waren en een 8-3 overwinning wisten te boeken in hun laatste wedstrijd. Dit was echter net niet genoeg, want met een verschil van slechts 3 puntjes was het de DBBR die de 2e plaats veroverde.

  Halve finales:
  DBMN – DONHN
  RDB - DBBR

  De NDB feliciteert de finalisten en bedankt alle teams voor de gezellige en sportieve dag!

  Uitslagen

  Dames uitslagen

  Poule A:
  DONHN vs DSWN 9-2
  RDB vs DVS 8-3
  DONHN vs RDB 2-9
  DSWN vs DVS 1-10
  DVS vs DONHN 0-7
  RDB vs DSWN 8-1

  Poule B:
  DBA vs DBMN 0 -11
  DOGD vs DBBR 6-5
  DBMN vs DOGD 10-1
  DBA vs DBBR 4-7
  DBBR vs DBMN 3-8
  DBA – DOGD 8-3

  Heren uitslagen

  Poule A:
  VDO vs DONHN 10-7
  DONHN vs FDB 8-9
  FDB vs VDO 9-8

  Poule B:
  BDC vs DVS 11-6
  DVS vs DBA 4-9
  DBA vs BDC 3-9

  Poule C:
  DBBR vs DOGD 8-9
  RDB vs DBBR 10-6
  DOGD vs RDB 6-10

 5. Oranjeteam Six Nations Bekend!

  We zijn verheugd te kunnen melden dat de Six Nations Cup van 17 t/m 19 juni aanstaande in Schotland door zal gaan. Na de coronapandemie is dit het eerste evenement, na ruim twee jaar, voor de senioren van het Nederlands Team.

  De Six Nations Cup kent volgens velen het sterkste deelnemersveld van alle internationale teamtoernooien, oftewel topdarts en teamprestaties op het hoogste niveau!

  In totaal worden vijf heren en drie dames afgevaardigd naar Schotland, waar het evenement wordt gehouden van 17 t/m 19 juni. Gezien de bijzondere situatie door de coronacrisis en de langdurige onderbreking van nationale en internationale toernooien, zijn alle kwalificatiemogelijkheden zoals beschreven in het selectiereglement niet georganiseerd. Daarom heeft de Technische Staf van de NDB na uitgebreid beraad de teams bepaald voor de Six Nations Cup Darts 2022, conform onze eerdere updates. Bij het benoemen van het team heeft de Technische Staf zowel de prestaties in het huidige NDB rankingseizoen, als de geleverde prestaties op de nationale en internationale toernooien meegewogen.

  Natuurlijk zullen alle toernooien die momenteel weer plaatsvinden, waaronder de NDB Ranking, het NK Darts 2022 en diverse internationale toernooien en rankings, weer resulteren in een reguliere Nederlandse selectie voor het seizoen 2022- 2023, conform het selectiereglement. Benieuwd hoe jij je kan plaatsen voor het Nederlands team, check dat zeker dit bericht.

  Damesteam:
  Het damesteam zal bestaan uit Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen en Lerena Rietbergen. Een mooie mix van ervaring en jong talent! Anca staat momenteel gedeeld derde op de NDB ranking, bekleed momenteel de vierde plek op de WDF ranking en beschikt over veel ervaring als Nederlands teamspeler. Priscilla Steenbergen speelde afgelopen maand een fantastisch WDF WK op de Lakeside en staat op de NDB ranking op dit moment ook derde. Daarnaast is zij na Anca en Aileen de beste Nederlandse dames op de WDF ranking. Lerena Rietbergen behaalde de afgelopen maanden diverse aansprekende resultaten op nationale en internationale toernooien. Daarnaast stroomt Lerena door vanuit de jeugdselectie naar de dames!

  Natuurlijk heeft de technische staf ook gesproken met o.a. Aileen de Graaf en Noa-Lynn van Leuven. Echter heeft Aileen reeds eerder aangegeven dat ze het op dit moment qua tijd niet meer gecombineerd krijgt met haar privésituaties. Noay-Lynn is een nieuwe speelster aan het front en dit jaar doet ze voor het eerst mee aan de NDB Ranking. Op de eerste drie NDB Rankings presteerde ze goed, maar Noa-Lynn heeft nog geen enkele internationale ervaring opgedaan, waardoor de Six Nations Cup voor nu nog te vroeg komt.

  Herenteam:
  Bij de heren komen de volgende vijf spelers in actie: Kristaan de Boer, Patrick van den Boogaard, Owen Roelofs, Danny van Trijp en Wesley Plaisier. Kristiaan de Boer en Patrick van den Bogaard spelen een uitstekend NDB rankingseizoen, waarin zij momenteel 2e en 3e staan. Ook de nummer vijf van de NDB ranking, Owen Roelofs, is geselecteerd voor het Nederlands team. Owen is een bekend gezicht en heeft in het verleden veel ervaring opgedaan in de jeugdselectie en presteert de laatste maanden erg goed op diverse internationale toernooien. De vierde speler in het team is Danny van Trijp. Danny miste wegens persoonlijke omstandigheden helaas de 2e NDB ranking, maar presteerde op de overige Rankings prima. Daarnaast behaalde Danny de afgelopen maanden diverse aansprekende internationale resultaten en staat hij 3e op de Challenge Tour. De vijfde en laatste spelers is Wesley Plaiser. Op de NDB Ranking behaalde Wesley wisselende resultaten, maar op alle internationale toernooien presteert Wesley al maanden uitmuntend.

  Natuurlijk hebben we ook gesproken met de huidige nummer 1 van de NDB Ranking Ivo Leeksma, echter heeft Ivo zelf besloten dat de stap naar het Nederlands team op dit moment nog te vroeg komt voor hem. Jelle Klaasen, nummer 3 op de NDB ranking, en Richard Veenstra, beste Nederlander op WDF ranking, bedanken op dit moment voor het Six Nations team. Beide heren geven aan in de toekomst nog open staan voor een terugkeer in het Nederlands team.

  Historie:
  De Nederlandse heren hebben de Six Nations Cup driemaal gewonnen. In 2013 in Texel, in 2018 in Engeland en de laatste editie in 2019 in de Bonte Wever in Assen. De dames waren vaak dichtbij maar moeten nog altijd wachten op hun eerste overwinning.

  Spelformat:
  Tijdens het toernooi komen per team vijf heren en drie dames in een round-robin systeem in actie. Omdat alle wedstrijden op het podium worden gespeeld en spelers om beurt strijden om de winst van één leg blijft het constant spannend en spectaculair. De zes landen worden dus verdeeld over twee groepen waarvan de nummers één en twee doorstromen naar de halve finales. De dames en heren spelen ieder hun eigen toernooi. Daarnaast zal er op de eerste dag ook nog een singlestoernooi gespeeld worden.

  Topdarts tijdens de Winmau Six Nations Cup Darts is absoluut gegarandeerd omdat de beste spelers van de nationale teams uit Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Nederland in actie zullen komen!

 6. Zaterdag LaCo Play-offs in Tiel

  Komende zaterdag staan de LaCo Play-offs op het programma. Teams vanuit het hele land gaan in de Betuwehal in Tiel de strijd met elkaar aan voor een plaats in de LaCo finales.

  Heren
  Bij de heren verschijnen er 9 teams verspreid over 3 poules aan de oche. De drie poulewinnaars plaatsen zich voor de finale dag op 2 juli. DONHN, de winnaar van poule A, gaat in poule 1 de strijd aan met de FDB en DVO. Terwijl de winnaar van poule B, de BDC, het in poule 2 zal opnemen tegen de DBA en DVS. Tot slot strijden de DBBR, RDB en DOGD in poule 3 voor de laatste ticket naar de LaCo finales.

  Dames
  Bij de dames gaan 8 teams de strijd met elkaar aan verspreid over 2 poules. De nummers één en twee uit beide poules zullen tijdens de finale dag op 2 juli kruisfinales spelen. In poule 1 neemt de DONHN, winnaar van poule A, het op tegen de RDB, DSWN en DVS. Terwijl in poule 2 poulewinnaar DBMN de strijd zal aangaan met de DOGD, DBA en DBBR.

  Zullen de poulewinnaars van de reguliere competitie de finale weten te bereiken? Welke teams weten te pieken op het juiste moment? Het belooft zoals altijd, weer een hele spannende en gezellige dag te gaan worden.

  Wij wensen alle teams heel veel succes!

 7. Winmau World Trophy - paradarts

  De tweede editie van de Winmau World Trophy zal plaatsvinden van 20 t/m 22 mei in Oostende en wordt georganiseerd door ‘G Darts Belgium’. Natuurlijk zal er ook een Nederlands paradartsteam aanwezig in België. Ons team bestaat uit Michelovic van Velzen (staand), Arie van der Rassel (rolstoel), Pascal van der Hoorn (staand) en Anton van Hemert (rolstoel). Dit team staat onder leiding van paradarts bondscoach Marijke Zomer en teammanager Evert Zomer.

  "Het is fijn dat onze paradarters opnieuw het Nederlands teamshirt aan mogen trekken tijdens dit mooie evenement. De Nederlandse selectie is klaar om zich met de andere teams te meten. Zij gaan leg voor leg proberen de overwinning binnen te slepen”, aldus bondscoach Marijke Zomer.

  Tijdens de vorige editie van de paradarts Winmau World Trophy behaalde het Nederlands team een knappe derde plaats. En ook nu hebben we weer een sterke selectie waarmee willen strijden voor de podiumplaatsen.

  Programma:
  Op zaterdag vindt het teamevenement plaats. Om 09.00 uur is de openingsceremonie met de presentatie van de team en vanaf 10.00 uur zullen de spelers de eerste pijlen naar het bord gooien. Omstreeks 17.30 uur zal de finale gespeeld worden.

  Op zondag is er een singlestoernooi * (met aparte categorieën voor rolstoelers en staande paradarters). De finales zullen omstreeks 14.30 uur gespeeld worden.

  Poules Team Event

  Poule A Celtic Nations, Denenmarken B, Nederland, België B
  Poule B Amerika, Duitsland A, Frankrijk, Engeland B
  Poule C Hongarije, Denenmarken A, Rest of the World
  Poule D België A, Duitsland B, Engeland A

  *De loting voor de singletoernooien vindt pas zondagochtend voorafgaande aan het toernooi plaats.

  Livestream:
  Zowel op zaterdag als op zondag komt er een livestream vanuit Oostende. Klik hier voor de livestream welke zal worden uitgezonden op de YouTube pagina van de NDB.

  Wij wensen Michelovic, Pascal, Arie, Anton, Marijke en Evert heel veel succes in België.

 8. Niet vergeten je in te schrijven voor de TOTO Dutch Open Darts 2022!

  Je hebt nog tot en met aankomende zondag 22 mei om je in te schrijven voor de TOTO Dutch Open Darts 2022. Wil je erbij zijn op 10,11 en 12 juni in de Bonte Wever in Assen, twijfel dan niet langer en schrijf je zo snel mogelijk in! 

  De TOTO Dutch Open Darts is het grootste en gezelligste dartstoernooi ter wereld, waar iedereen, van amateur tot professional aan kan deelnemen. Het is een evenement van de Nederlandse Darts Bond en staat garant voor drie dagen lang gezelligheid, feest en heel veel darts.

  De loting zal online komen te staan in de week voorafgaande aan het toernooi.

  Tot ziens op de TOTO Dutch Open Darts 2022 in Assen!

 9. Terugblik SuperLeague

  Afgelopen zaterdag stond er weer een volledige speelronde op het programma voor de SuperLeague (SLN). Ook deze week waren de wedstrijden in de SuperLeagaue weer van hoog niveau. Dit weekend werd er voor één van de eerste keren dit seizoen geen 170-finish in de reguliere SuperLeague gegooid. Dit werd echter gecompenseerd in de SuperLeague Play-offs, want daar wist Albert Stavast de Big Fish wel te gooien. Jeffrey Sparidaans wist met tien 180-ers dit weekend de meeste maximale scores te gooien op de voet gevolgd door Jarno Bottenberg en Wilco Vermeulen.

  Op de algemene SLN pagina zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details (uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes) zien. Op zaterdag 14 mei staan de volgende wedstrijden alweer op het programma voor de SuperLeague.

  Hoofdklasse
  Café De Dissel had nog een kleine kans op de landstitel, maar een 3-7 nederlaag tegen directe concurrent Oranjebar betekend een einde aan deze illusie. De strijd om de titel gaat nu alleen nog tussen Bosgenoegen en Oranje Bar, want net als Ermeloërs wist Bosgenoegen wel te winnen. Zij waren met 9-1 te sterk voor Fanatics Weert. Team Winsum Sneek won eenvoudig met 1-9 van deDartshop in Eindhoven en staat nu samen met De Dissel op de derde plaats. Café Sante Leiden boekte een hele belangrijke 6-4 zege op Twenty Six Urk en heeft de veilige 8e plaats nu weer in zicht. ‘t Vrijthof Allstars en DKE RW Repair speelden gelijk en lijken beide veilig.

  Overgansklasse A
  Een grote verrassing in de Overgangsklasse A, waar koploper Nitro Darts Centre Groningen met 0-4 voorkwam tegen SLT de Planeet, maar uiteindelijk de laatste solo moest winnen om op het nippertje een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat lukte de Groningers nog wel maar ze delen nu weer de eerste plaats met Legend Reen Sneek, dat zelf met 4-6 won bij Vostars United. Onderin speelde De Moriaan zich veilig door een 3-7 zege bij Makkers van Wilma. De Schout/Kluin Schilderwerken pakte een punt tegen Toornsmit, maar schiet eigenlijk niets op met dit gelijkspel in de strijd om handhaving. Tot slot verloor Holthuis met 7-3 bij Café Kremer en komt degradatie nu wel dichtbij voor Holthuis.

  Overgansklasse B
  Vrijbuiter Superleague had een topdag en won met 8-2 van Dartcafé Nouveau. Achtervolger Dart Team Venlo boekte een simpele 9-1 zege op SL Het Geveltje en zit nog op het vinken touw. De Stam Winterswijk boekte een reglementaire overwinning op Xtreme sport Tilburg. Onderin liep De Burgemeester tegen een dure 4-6 nederlaag aan, Dart Team Klumpke nam de punten mee naar Limburg. Parketvloermeester hield De Reünie in bedwang, ook hier werd het 6-4. De Burgemeester reist voor de volgende wedstrijd af naar De Reünie, de winnaar is dan dicht bij lijfsbehoud.

  Overgansklasse C
  Agnes en Schier Barendrecht won met 8-2 van PrimaDarts en de titel kan ze alleen in theorie nog ontgaan. DZJ Hippo won ruim van ZDF Sport Pub Goes: 8-2 en klimt naar de 2e plaats. 8-eraf Amsterdam won thuis van DV Double Bull Spakenburg, ook hier werd het 8-2 en de Spakenburgers zagen met lede ogen hoe De Ganzerik met 6-4 won van Oranjestad United. Degradatie komt daardoor voor de Spakenburgers wel heel dichtbij.

  Tekst Marko & NDB

 10. Foto: Bas van den Berk

  Vandaag stond de 'Open Stedendriehoek' op het programma. In de Hanzehal te Zutphen mochten we vele enthousiaste darters begroeten. . We werden dan ook getrakteerd op spannende wedstijden en mooie winnaars.

  Jeugdtoernooi:
  Bij de meisjes blijft Roos van der Velde ongeslagen op de NDB Ranking dit seizoen. Net als tijdens de 'Open Rotterdam' was ze in de eindstrijd opnieuw met 3-0 te sterk voor Chantal Tessin. Het aspirantentoernooi werd gewonnen door Koen Schreuders. Hij was Wassim Dghoughi de baas, uitslag: 3-1. Bij de junioren ging de titel naar Sydnee de Vries. Ondanks dat hij in de finale op achterstand kwam wist hij wel met 4-3 te winnen van Massimo Balsamo. Wij feliciteren Roos, Koen en Sydnee hem hun titels!

  Seniorentoernooi:
  Bij de dames heeft Aileen de Graaf de ‘Open Stedendriehoek’ op haar naam geschreven. Ze was in de finale met 5-3 te sterk voor Anca Zijlstra. Eerder in het toernooi wist de Graaf al te winnen van o.a. Priscilla Steenbergen, Anne Dorrestijn en Anneloes Menger. Zijlstra was eerder ni het toernooi te sterk voor o.a. Adriana van Wijgerden-Vermaat, Astrid Trouwborst en Floortje van Zanten.

  Owen Roelofs wist bij de heren A met 2-1 in sets te winnen van Ivo Leeksma. Om de finale te halen rekende hij af met o.a. Danny van Trijp, Gian van Veen en Kristiaan de Boer. Leeksma was in de halve finale te sterk voor Patrick van den Boogaard. In de kwartfinale wist hij af te rekenen met Ryan de Vreede.

  Bij de heren B ging de titelstrijd tussen Jeroen Gorter en Wesley Veenstra. Tijden de 'Open Rotterdam' was het Gorter die met de winst aan de haal ging. Dit keer moest hij toezien hoe Wesley Veenstra met de titel naar huis ging. Eindstand: 4-1.

  Paradartstoernooi:
  Bij de specials is Geoffrey Weelink opnieuw met de titel naar huis gegaan. Hij was in de finale met 3-1 te sterk voor Fred Kupers. Bij de paradarters staand heeft Cliff Ruiter ook opnieuw de titel gewonnen. Hij wist Michelovic van Velzen met 3-2 te verslaan. Bij de paradarters zittend ging de eerste prijs naar Arie van der Rassel. Met 3-0 wist hij af te rekenen met Wilco Wassink.

  De stand van de NDB Ranking komt zo spoedig mogelijk online. Wij feliciteren alle winnaars met deze mooie titels en danken alle deelnemers, partners, sponsoren en natuurlijk alle vrijwilligers!

  Uitslagen:
  Heren A
  Heren B
  Dames
  Junioren
  Junioren verliezersronde
  Meisjes
  Aspiranten
  Paradarters zittend
  Paradarters staand
  Specials

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.