NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. NDB Rankingseizoen gaat van start - 1e ranking op 23 oktober: Open Rotterdam

  Het nieuwe NDB Rankingseizoen 2022-2023 staat voor de deur. Op zondag 23 oktober beginnen we met: Open Rotterdam. Hieronder hebben we alle informatie verzameld die je nu al moet weten!

  Wat moet je allemaal weten:
  Alle informatie over het NDB rankingseizoen 2022-2023 kun je vinden op de NDB Ranking pagina. Lees deze informatie goed door en zorg dat je op de hoogte bent van alle belangrijke informatie!

  Planning seizoen:
  Het nieuwe NDB Rankingseizoen bestaat uit zes rankings, waarvan de laatste het NK is. Hieronder alvast de verschillende data. Locaties worden later bekend gemaakt.

  • NDB Ranking 1: Open Rotterdam (RDO) – 23-10-2022
  • NDB Ranking 2: wordt nog bekend gemaakt – 27-11-2022
  • NDB Ranking 3: Open Stedendriehoek (DVS) – 08-01-2023
  • NDB Ranking 4: wordt nog bekend gemaakt – 05-03-2023
  • NDB Ranking 5: Open Fries (FDB) – 02-04-2023
  • NDB Ranking 6: Nederlands Kampioenschap – 14-05-2023

  Open Rotterdam:
  Voor de eerste NDB Ranking gaat de NDB in samenwerking met de Rotterdamse Darts Organisatie naar Vlaardingen. Wil je ook meedoen? Schrijf je dan snel in voor de Open Rotterdam op zondag 23 oktober. We hopen natuurlijk weer erg veel darters te mogen begroeten op de allereerste NDB Ranking van dit seizoen. Niet alleen zijn er mooie geldprijzen te winnen. Ook plaatsen alle winnaars zich automatisch voor de NDB Masters welke na het NDB Rankingseizoen gehouden zal worden.

  Waar is de eerste NDB Ranking?
  Sportcentrum Vlaardingen
  Zwanensingel 9
  3136 GZ Vlaardingen

  Inschrijven Heren A en dames:
  Heren A en dames kunnen alleen vooraf inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Stuur dan een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  Je kunt je inschrijven tot zaterdagmiddag 22 oktober 15.00 uur. De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

  Inschrijven overige categorieën:
  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!

  Aanvangstijden:

  • De locatie gaat uiterlijk om 10.00 uur open.
  • De jeugd (meisjes, aspiranten, junioren) kan zich tot 11.00 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.15 uur.
  • De paradarters en specials kunnen zich tot 11.30 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.45 uur.
  • De Heren B kunnen zich tot 12.30 uur inschrijven. Dit toernooi begint +/- 13.00 uur.
  • De Heren A en dames kunnen zich uitsluitend online inschrijven. De toernooien beginnen +/- 13.00 uur

  Loting en starttijden Heren A en dames:
  De loting en de starttijden van de Heren A en dames worden op zaterdagavond 22 oktober uiterlijk om 21.00 uur gepubliceerd.

  Afhalen spelerskaart:
  De spelers dienen op de dag zelf hun spelerskaart op te halen waar de speeltijden op staan zodat ze precies weten wanneer en waar ze in actie moeten komen. Deze spelerskaart graag direct bij binnenkomst ophalen, maar te allen tijde minstens een half uur voor je eerste starttijd.

  Livestream:
  Alle finales van de Open Rotterdam kun je vanaf omstreeks 15.00 uur rechtstreek volgen op onze NDB YouTube pagina.

  Alle belangrijke informatie:
  Alle overige informatie zoals prijzengeld, reglementen, kledingvoorschrift, inschrijven, aanvangstijden etc. kun je vinden op onze algemene NDB Ranking pagina.
  Het prijzengeld zal in lijn met alle voorgaande NDB toernooien niet in cash, maar per bank worden uitbetaald.

  De NDB en de organiserende lidorganisaties gaan er alles aan doen om er wederom een succesvol, sportief en aantrekkelijk seizoen van te maken.Open Rotterdam belooft een prachtig toernooi te worden. Zorg dus dat jij er ook bij bent op 23 oktober!

 2. Foto: NDB

  Gisteravond was het zover, de start van de WDF Europe Cup in Gandia in Spanje met de officiële openingsceremonie. Het zal deze week het grootste EK ooit worden! Er doen in totaal 304 darters mee uit maar liefst 41 verschillende landen.

  Woensdag: Teamevent
  Vandaag begint het EK echt voor onze oranje dames en heren en vliegen de eerste pijlen richting het dartsbord. Het damesteam bestaat uit Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Lerena Rietbergen en Noa-Lynn van Leueven. Het herenkwartet bestaat uit Wesley Plaisier, Jelle Klaasen, Danny van Trijp en Dennie Olde Kalter. Voor beide teams staat vandaag het teamevent op het programma. Een mooi en prestigieus toernooi waarbij de landen het in round-robin format tegen elkaar opnemen. Tijdens het teamevent zijn tevens de meeste punten te vergaren voor de Overall Titel.

  De Nederlandse dames zullen de dag aanvangen in groep 8 met: Denenmarken, Roemenië en Guernsey als tegenstanders. Onze heren gaan het in de groepsfase opnemen tegen: Duitsland, Oekraïne, Ilse of Men, Spanje en Estland. In elke groep plaatsen de beste 2 landen zich voor de achtste finales welke vanavond al op het programma staan.

  Voor de volledige loting en alle informatie over het EK check ons WDF Europe Cup toernooicenter.

  Volg alle wedstrijden live!
  Natuurlijk zijn ook vandaag alle wedstrijden live te volgen via DartConnect.
  Daarnaast is er een livestream beschikbaar waar verschillende wedstrijden te volgen zijn.

  Live Updates en alle informatie
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK via onze website en voor live updates en het laatste nieuws uit Spanje gedurende de dag kan je het team op de op de voet volgen via onze Twitter, Facebook en Instagram!

 3. WDF Europe Cup 2022 in Spanje - Toernooicenter

  Van 27 september tot en met 1 oktober staat de WDF Europe Cup 2022 in Valencia op het programma. Zes dagen lang staat darts in de spotlights en zullen er vele bekende dartsnamen aan de oche verschijnen.

  In totaal zullen er 41 herenteams en 35 damesteams deelnemen aan het EK. Bekende dartsnaties zoals Engeland, Schotland en Wales zijn uiteraard van de partij. Maar ook de darters uit bijvoorbeeld Gibraltar en Litouwen zullen hun opwachting maken net als onze ooster- en zuiderburen. Al deze landen zullen een gooi doen naar de felbegeerde Europese titels. Bekijk hier de volledig lijst met alle deelnemende landen.

  De namen van de darters die Nederland gaan vertegenwoordigen zijn eerder bekend gemaakt door de technische staf. Het dameskwartet bestaat uit: Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven en Lerena Rietbergen. Jelle Klaasen, Dennie Olde Kalter, Wesley Plaisier en Danny van Trijp zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormen.

  Beide teams spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singletoernooi. Binnen elke categorie (dames en heren) zijn punten te verdienen in de strijd voor de overalltitels, per onderdeel zijn tevens medailles te verdienen. Aansluitend op zondag 2 oktober zal het Nederlands team nog deelnemen aan de Spanish Open.

  Volg alle wedstrijden live!
  Op alle dagen zijn alle wedstrijden live te volgen via DartConnect.
  Daarnaast is er elke (speel)dag een livestream beschikbaar waar verschillende wedstrijden te volgen zijn. Natuurlijk wordt het hele finaleprogramma op zaterdag live uitgezonden via de livestream.

  Loting
  De loting voor het teamevent is inmiddels voltrokken tijdens de openingsceremonie. De loting van de single- en koppeltoernooien was voor aanvang van het EK reeds voltrokken. Hieronder vind je alle lotingen per event:

  Singles
  Heren
  Dames

  Koppels
  Heren
  Dames

  Teamevent
  Heren
  Dames

  Programma
  Dinsdag 27 september:
  18.00 uur Openingsceremonie

  Woensdag 28 september:
  12:00 – 21:00 Teamevent Heren en Dames t/m laatste 16

  Donderdag 29 september:
  12:00 – 21:00 Dames singles & Heren koppels t/m halve finale + kwartfinale teamevent heren

  Vrijdag 30 september:
  11: 00 – 21: 00 Heren singles en dames koppels t/m halve finale + kwartfinale teamevent dames

  Zaterdag 1 oktober:
  10:30 – 17:30 halve finale teamevent dames en heren gevolgd door alle finales live op het podium
  18:00 Prijsuitreiking i.c.m. sluitingsceremonie

  Zondag 2 oktober:
  12:00 Open Spanje

  Overall Standen
  Bij de heren strijden 41 landen om de het Europeeskampioenschap en bij de dames verschijnen 35 aan de oché. Hieronder kun je tijdens het EK zien hoe het Nederlands team ervoor staat in de strijd om de overall titels!
  Klassement heren
  Klassement dames

  Historie
  Het evenement kent prachtige winnaars. Wat te denken van John Lowe die in 1978 als eerste het singlestoernooi won. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars. Co Stompé (1998) en Raymond van Barneveld (2004) schreven elk éénmaal de eindzege op hun naam. Francis Hoenselaar won het singletoernooi bij de dames in 1996, 2004 en in 2010. Richard Veenstra en Sharon Prins pakten de titels in 2016! Maar ook als team kent Nederland een prachtige geschiedenis op het EK. Zo won het Nederlands herenteam viermaal de overalltitel (2004, 2006, 2012 en 2016) en waren de dames al drie keer de beste van Europa (2000, 2002 en 2012).

  Laatste editie
  In 2018 werd de laatste WDF Europe Cup gespeeld in Hongarije. Het Nederlandse team wist net geen goud te winnen in het overall klassement. Zowel de dames als heren pakten de zilveren plak in het overall klassement, naast drie zilveren medailles en één bronzen plak in de singles, koppels en het teamevent!

  Social Media
  Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK via onze website en voor live updates en het laatste nieuws uit Spanje gedurende de dag kan je het team op de op de voet volgen via onze Twitter, Facebook en Instagram!

  Wij wensen ons team heel veel succes!

 4. Foto: Hans Willink

  Niet alleen was Co Stompé de eerste dartsspeler uit Nederland die een 9-dart finish achter zijn naam wist te zetten, ook was hij de eerste Nederlander die op een Europe Cup het singletoernooi won. Dit was in 1998. Hij was hiermee tevens de eerste niet-Engels-sprekende darter die de Europese titel pakte.

  “Ik ging naar de ingooiborden voor de finale. Ik dolde wat met Andy Fordham en dat is de laatste voorbereiding. Op het podium gebeurde echter iets wat ik niet verwacht had. Alle lichten gingen uit en alleen het bord was nog zichtbaar. Daar kan ik niet zo goed mee omgaan, want ik moet mijn werphand kunnen zien. Desondanks ging het meteen goed en won ik de eerste leg tegen de darts in. Ook de tweede leg won ik en dacht: zo, dat is lekker! Nu nog één legje erbij en het kan niet meer stuk. Andy won echter de derde leg, waarna ik de vierde won. Andy kwam echter toch weer terug door goed spel, maar in de vierde was het allemaal voorbij. Andy stond na 12 darts op 88 terwijl ik op 116 stond. Ik gooide triple 19, enkel 19 en zonder na te denken dubbel tops. Wat er dan door je heen gaat is onbeschrijfelijk. Het heeft ook nog wel even geduurd voordat ik besefte dat ik Europees kampioen was. Ik weet wel dat ik mijn tranen niet kon bedwingen”, aldus Stompé in 1998.

  Het aanstaande EK staat van 27 september tot en met 1 oktober op het programma. Dit prachtige evenement zal plaatsvinden in Spanje. Meer informatie over dat evenement is hier te vinden.

 5. Kijk gratis naar de PDC Euro Tour

  Volg hieronder gratis LIVE de stream van de European Tour.

  Programma:

  • 23-25 september Belgian Darts Open
  • 14-16 oktober Gibraltar Darts Trophy
 6. World Masters - Festival of Darts!

  De World Darts Federation en de Nederlandse Darts Bond zijn verheugd de eerste details bekend te maken voor de WDF World Masters, die vanaf donderdag 8 december plaats gaat vinden in de Bonte Wever in Assen.

  Naast de WDF World Masters, zullen in dat weekend ook het nieuwe WDF World Open, de 2023 WDF World Championship Qualifiers en de World ParaDarts World Masters plaatsvinden gedurende de vijf dagen, wat zorgt voor een spannend dartfestival voor spelers van over de hele wereld!

  De Nederlandse Darts Bond is erg blij met dit geweldige nieuws en is tevens verheugd dat dit prachtige evenement naar Nederland komt. Dit is fantastisch nieuws voor alle darters en dartfans in Nederland. Wij bieden de WDF onze volledige steun bij de organiatie en gaan samen een prachtig evenement organiseren.

  De WDF World Masters is een prachtig toernooi vol tradtie waarbij de best presterende spelers van het WDF circuit de strijd met elkaar aangaan. Maar op dit festival of darts is natuurlijk ook plaats voor iedereen die wil deelnemen. Want zowel het nieuwe WDF World Openals de 2023 WDF World Championship Qualifiers kent een open inschrijving!

  Het nieuwe WDF World Open is het laatste gerankte toernooi van het seizoen en zorgt voor een spannende eindrace om een ​​plaats op de WDF Wereldkampioenschappen 2023 veilig te stellen via de WDF Ranking. De WDF World Open-toernooien voor jongens en meisjes zullen plaatsvinden op vrijdag 9 december, terwijl de toernooien voor heren en dames op zaterdag 10 of zondag 11 december zullen plaatsvinden.

  Het festival of darts wordt vervolgens afgesloten met de 2023 WDF World Championship Qualifierswaaraan ook iedereen mag deelnemen. De qualifiers voor de heren en dames worden gehouden op maandag 12 december en geven vier heren en twee dames de mogelijkheid om hun plaats te bemachtingen voor de WDF Wereldkampioenschappen 2023. De toernooien voor de jongens en meisjes vinden plaats op zondag 11 december en geven vier jonges en twee meisjes de mogelijkheid om een ticket te bemachtigen voor de WDF World Championships 2023.

  Meer informatie over dit prachtrige weekend vol darts volgt in de komende weken. Houd voor meer informatie en updates de website van de NDB en WDF in de gaten!

  Klik hier voor het volledige bericht op de WDF site.

 7. 't Ouwe Vat 1 (FDB) Nederlands beker kampioen!

  Vandaag verschenen de regionale bekerkampioenen aan de oche in de Hanzehal in Zutphen om te strijden voor de Nederlandse titel. Het werd een mooie, sportieve en vooral spannende dag met prachtige teamwedstrijden. Wij feliciteren 't Ouwe Vat 1 (FDB) met de Nederlandse titel.

  In de eerste halve finale was tweevoudig Nederlands bekerkampioen 't Ouwe Vat 1 uit Friesland duidelijk een maatje te groot voor de verrassende halve finalist GB Darts 2 uit Apeldoorn, terwij de spanning in de andere halve finale om te snijden was. Regerend kampioen de Marvels en Vloettax gaven elkaar geen duimbreedte toe. Na de singles was de stand 2-2 en de koppels 3-3, waardoor er een alles beslissende teamgame gespeeld moest worden. In deze teamgame miste Vloettax 54 voor de wedstrijd, waarna de Marvels direct toesloegen en hun 2e Nederlandse bekerfinale op rij veilig stelden. In de finale zagen we dus twee ervaren teams terug die er samen een sportieve strijd van maakten. De Marvels wilden graag hun titel verdedigen, terwijl de Friezen graag hun eerste bekertitel sinds 2011 wilden veroveren. Na de eerste twee singles was de stand 1-1 en ook de volgende singles werden eerlijk verdeeld, waardoor de teams met een 2-2 stand de koppels in gingen. De Friezen schakelden in de koppels nog een tandje bij en wisten zo de Nederlandse titel binnen te veroveren. Het is alweer de 3e Nederlandse beker titel voor 't Ouwe Vat 1. Foto's van de alle prijswinnaars vind je op onze facebooktwitter en Instagram account. Hieronder alle uitslagen vanaf de halve finales.

  Halve finale
  Ouwe Vat 1 (FDB) vs GB Darts 2 (DVS) 4-0
  Marvels (RD) vs Vloettax (DBA) 4-3

  Finale
  Ouwe Vat 1 (FDB) vs Marvels (RD) 4-2

  Wij danken alle darters, toeschouwers, vrijwilligers en de Hanzehal voor twee geslaagde weekenden vol topdarts en feliciteren 't Ouwe Vat 1 (FDB) met de Nederlandse bekertitel.  Vorig weekend werden de Nederlandse divisiekampioenschappen al gespeeld en veroverden de volgende teams de Nederlandse titel: DKE Fifth Division – DSWN (eredivisie), de Afzeikers – RD (1e divisie), DCV 1 – DBMN (2e divisie), Heidepylken – FDB (3e divisie) en Dartclub O’jeetje  - DONHN (4e divisie).

 8. Foto: PDC

  Het bezoeken van sportwedstrijden over de hele wereld is mateloos populair. Nu vrijwel overal geen coronarestricties meer gelden, worden er volop sportreizen geboekt. Zo ook naar het WK Darts einde dit jaar in Londen. Het jaarlijkse evenement trekt duizenden bezoekers waaronder een hoop Nederlanders.

  “We zien het aantal dartreizen elk jaar nog stijgen,” vertelt Roy Liebrand, eigenaar van reisbureau Sportreizen.com. “Na zulke uitdagende coronajaren zijn we blij te zien dat mensen ons weer weten te vinden. Het Alexandra Palace in Londen zal deze Kerst voor het eerst weer vol zitten en we zijn er trots op dat we daar met zoveel van onze klanten bij aanwezig mogen zijn.”

  De samenwerking met de Nederlandse Darts Bond lijkt daarmee ook geen verrassing te zijn. “Binnen onze bond krijgen we regelmatig de vraag of we een goed adres weten voor een dartreis,” legt directeur Paul Engelbertink uit. “Maar bij zulke grote events en met zoveel aanbieders, is het vaak maar de vraag welke kwaliteit ze leveren. En of de kaarten officieel zijn. Sportreizen.com is een professionele en betrouwbare partij die rechtstreeks samenwerkt met de PDC. Daarom dat wij Sportreizen.com van harte aanbelvelen!”

  Liebrand en Engelbertink kijken uit naar een mooie samenwerkingsperiode. “Voor nu bieden we de reizen nog aan op individueel niveau, maar in de toekomst zouden we graag groepsreizen organiseren voor hele geledingen van de Nederlandse Darts Bond,” aldus de eigenaar van Sportreizen.com.

  Wil jij ook naar het PDC WK, klik hier.

 9. Dit weekend: De landelijke bekerkampioenschappen

  Aanstaande zaterdag 3 september is het tijd voor de landelijke bekerkampioenschappen. De regionale bekerkampioenen van de lidorganisaties gaan de strijd met elkaar aan waarbij de Nederlandse bekertitel op het spel staat. Altijd een spannende dag met vele mooie dartswedstrijden!

  Locatie:
  Wij verwelkomen alle kampioenen in de Hanzehal in Zutphen.

  Adres:
  Fanny Blankers-Koenweg 2
  7203 AA Zutphen

  Vanwege de coronacrisis en daardoor ingekorte of halve seizoen hebben we minder deelnemende teams dan normaal. Hieronder de teams die zaterdag aanwezig zijn:

  Vloettax (DBA)
  Murphy’s One (DBBR)
  Carrou-Hell (DVK)
  GB darts 2 (DVS)
  Ouwe Vat 1 (FDB)
  The Marvels (RD)
  De Tol (RDB)

  Kampioenen afgelopen jaren:
  2018/2019 The Marvels (RD)
  2017/2018 De Tegenstander (DONHN)
  2016/2017 Xtreme Sport 4 (TDV) 
  2015/2016 De Dapp're Strijders (DORA) 
  2014/2015 De Dapp're Strijders (DORA) 
  2013/2014 Ramses Sjaffies (DBBR) 
  2012/2013 Spankers (DVO) 
  2011/2012 Fifth Division (DSWN) 
  2010/2011 Ouwe Vat 1 (FDB) 
  2009/2010 Kremer 5 (DVO) 
  2008/2009 Ouwe Vat (FDB) 
  2007/2008 Broken Arrows (BDC) 
  2006/2007 ’t Kroegje (RDB) 
  2005/2006 Hooghuys/van Kessel 1 (BDC) 
  2004/2005 Broken Arrows (BDC) 
  2003/2004 Het Vossehol (RDF) 
  2002/2003 Het Vossehol (RDF) 
  2001/2002 Vluchtheuvel (DORA) 
  2000/2001 Jupiter Stars (DSWN) 
  1999/2000 Jupiter Stars (DSWN) 
  1998/1999 John van Zweden (DSWN) 
  1997/1998 Gaper 1 (DID) 
  1996/1997 Daco Diamonds (DORA) 
  1995/1996 De Entertainer Diplomats (DSWN) 
  1994/1995 De Dichters (DSWN) 
  1993/1994 De Entertainer Diplomats (DSWN)

 10. Team voor de WDF Europe Cup 2022 in Valencia bekend

  Van 27 september tot en met 1 oktober staat de WDF Europe Cup 2022 in Valencia op het programma.  Tijdens de Europe Cup in Spanje komen alleen de senioren teams in actie. De Nederlandse jeugdselectie kwam eerder deze zomer al in actie in Hongarije en kan terug kijken op een succesvol toernooi. De Technische Staf kijkt met vertrouwen uit naar het EK en heeft in de aanloop naar dit prachtige evenement gekozen voor de volgende spelers uit de Nederlandse selectie:

  Dames: Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven en Lerena Rietbergen.
  Heren: Jelle Klaasen, Dennie Olde Kalter, Wesley Plaisier en Danny van Trijp.

  Bij de dames zien we een mooie mix van ervaren spelers en jong talent. Anca is al jaren een vaste waarde in het Nederlands team en presteert de laatste maanden erg constant. Zo werd ze 2e op de NDB ranking en staat ze inmiddels 4e op de WDF ranking bij de dames. Priscilla Steenbergen en Lerena Rietbergen komen ook in actie namens Nederland op het EK. Na een succesvol verlopen Six Nations Cup was de Technische Staf ervan overtuigd dat beide dames een plek verdienen in het EK team. Priscilla werd 3e op de NDB Ranking en behaalde daarnaast enkele knappe prestaties op internationale toernooien, waaronder een kwartfinale plaats op de WDF World Championship in Lakeside. Maar ook Lerena presteert uitstekend op diverse internationale toernooien en mag zich na enkele EK’s bij de jeugd op gaan maken voor haar eerste EK bij de dames. Noa-Lynn van Leuven is debutante in het team. Zij dankt haar plaats o.a. aan een geweldig NDB Rankingseizoen waarin ze als kers op de taart de Open Rotterdam wist te winnen.

  Bij de heren zijn twee Nederlanders, Wesley Plaisier en Danny van Trijp, geselecteerd die in juni zo succesvol waren tijdens de Six Nations Cup in Schotland. Wesley Plaisier presteert de laatste maanden uitstekend op alle internationale toernooien. In Scholtand wist hij naast de Six Nations Cup met het Nederlands Team ook het single toernooi te winnen. Ook won hij in augustus jl. het sterk bezette WDF toernooi Belgium Open en behaalde hij diverse fantastische resultaten op de Euro Tour. Danny van Trijp is de 2e speler uit het succesvolle Six Nations Cup team. Ook hij presteert het gehele jaar internationaal uitstekend. Danny won dit jaar al 2 Challenge Tour toernooien, staat ook op de 2e plaats van deze sterk bezette Ranking en mocht diverse malen met succes deelnemen aan de Pro Tour.
  De laatste 2 spelers bij de heren verdienen hun plaats in het EK team dankzij hun succesvolle NDB Rankingseizoen. Jelle Klaasen speelde een zeer constant rankingseizoen en rijgt prachtige prestaties aan één op de WDF tour, waaronder zijn overwinning op de TOTO Dutch Open Darts. Jelle staat inmiddels 5e op de WDF Ranking en de wereldkampioen van 2006 wist in het verleden met het Nederlands team al het WDF EK van 2006 te winnen! De laatste speler in het heren team is de laatste weken ook goed in vorm. Dennie Olde Kalter was de runner-up van het NK Darts, won het Open Zweden en behaalde diverse finales en kwartfinales op zowel de Challenge Tour als WDF Tour.

  De WDF Europe Cup gaat dus van 27 september t/m 1 oktober gespeeld worden in Spanje. Per land komen 4 heren en 4 dames in actie. De heren en dames spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singletoernooi. Binnen elke categorie (dames en heren) zijn punten te verdienen in de strijd voor de overalltitels, per onderdeel zijn tevens medailles te verdienen. Aansluitend op zondag 2 oktober zal het Nederlands team nog deelnemen aan de Spanish Open.

  De allereerste editie van de WDF Europe Cup vond plaats in 1978 in Denemarken. De overaltitel bij de heren werd in het verleden vier maal gewonnen door Nederland (2004, 2006, 2012 en 2016),  de dames wonnen al drie keer (2000, 2002 en 2012).

  De WDF Europe Cup 2022 gaan we uitgebreid uitlichten de komende periode. Blijf de website dus volgen!

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.