NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Team WDF Europe Cup Youth 2023 bekend

  De 32e editie van de WDF Europe Cup Youth Darts zal dit jaar plaatsvinden van 5 tot en met 8 juli in Wenen. Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar Oostenrijk.

  Na uitgebreid overleg binnen de Technische Staf zijn de volgende spelers geselecteerd door de bondscoach Dick Bontekoe. In totaal komen vier jongens en twee meisjes in actie voor Nederland.

  Jongens:
  Het jongensteam bestaat dit jaar uit Bradley van der Velden, Pim van Bijnen, Sydnee de Vries en Cas Maessen. Een ijzersterk team bestaande uit 4 jongens die zowel op de NDB ranking als internationaal uitstekend presteren.
  We beginnen met Bradley van der Velden. Hij is de kersverse Nederlands kampioen en Winmau NDB ranking kampioen. Hij zal dus ook zeker een gooi willen doen naar de Europese titel. De tweede speler die in actie zal komen is Pim van Bijnen. Pim heeft vorig jaar ook deelgenomen aan het EK en al meerdere keren aan de JDC World Cup en zorgt dus voor de nodige ervaring in het team. Hij is de nummer twee van de Winmau NDB Ranking en wist dit seizoen ook twee NDB Rankings winnend af te sluiten. Podiumervaring heeft Sydnee de Vries ook. Hij is de regerend TOTO Dutch Open Darts kampioen bij de junioren en speelde ook de JDC World Cup. Het team wordt gecomplementeerd met de jonge Cas Maessen. Er waren meerdere namen die op het lijstje stonden van de bondscoach maar Cas heeft de laatste tijd de meeste indruk gemaakt. Zo wist hij tijdens de Open Fries de finale te behalen en speelde hij zich in een half jaar naar de top van de NDB ranking.

  Meisjes:
  Het meisjesteam voor het EK bestaat dit jaar uit Chantal Tessin en Daphne Camijn. Chantal is de Winmau NDB ranking kampioen en wist dit jaar drie rankingtoernooien te winnen en was runner-up tijdens het NK. Als tweede meisjes heeft de bondscoach in samenspraak met de Technische Staf gekozen voor Daphne Camijn. Daphne is op de tweede plaats geëindigd op de Winmau NDB Ranking voor meisjes. Ze wist dit seizoen de Open Fries te winnen en wist maar liefst drie keer de finale van een NDB Ranking te halen.

  Ook deze keer waren het weer lastige keuzes voor de Technische Staf. Kendj Steinbach, de nummer drie van de NDB ranking, was helaas niet beschikbaar in de periode van het EK en Yannick Evers is in 2022 reeds 18 geworden en daardoor niet meer speelgerechtigd voor het EK jeugd.

  Uiteraard zal de NDB de komende weken meer nieuws brengen rondom het EK en zullen we tijdens het EK dagelijks verslag doen, blijf ons dus volgen via deze website en op social media.

  Wij wensen de Nederlandse jongens en meisjes heel veel succes tijdens het EK in Oostenrijk.

 2. Terugblik laatste speelweek: Gouden Regenbar en DTV Kampioen

  De achttiende en laatste speelweek van de SuperLeague (SLN) is afgelopen zaterdag afgewerkt. Het was een spannende speelweek waarin veel teams nog streden tegen degradatie en 4 teams nog kans maakten op de nationale titels. SLT Langhenkel vastgoed en Sportsbar Potters Hoofddorp wisten eerder al de titels te veroveren in respectievelijk de overgangsklasse A en C. Deze speelweek wist de Goudenregenbar de nationale titel te pakken in de hoofdklasse en wist Dart Team Venlo (DTV) het kampioenschap in overgangsklasse B te veroveren.

  Daarnaast nam Jac Proosten afscheid van “zijn” Dart Team Venlo. Vanaf het begin van de SuperLeague heeft Jac Proosten onafgebroken gespeeld in deze mooie competitie en veroverde hij o.a. in het seizoen 2003/2004 de nationale titel in de hoofdklasse met DTV. Een prachtige manier natuurlijk om nu met het kampioenschap afscheid te nemen, na al die jaren. Wat een prestatie!

  Kampioenen SuperLeague 2022-2023
  Hoofdklasse Goudenregenbar
  Overgangsklasse A SLT Langhenkel vastgoed
  Overgangsklasse B Dart Team Venlo (DTV)
  Overgangsklasse C Sportsbar Potters Hoofddorp

  Hieronder een korte terugblik op alle gespeelde wedstrijden, waarin Leonard van den Heuvel (Superleague team De Karre) ook nog een 170-finish gooide.

  Hoofdklasse
  Goudenregenbar uit Den Haag had voor de nationale titel in de Hoofdklasse nog één puntje nodig in de thuiswedstrijd tegen Dartshop ’t Vrijthof Allstars. Ze vlogen dan ook uit de startblokken en hadden in no time het beslissende punt te pakken. Hierna vochten de Brabanders zich nog wel terug tot een 5-5 gelijkspel. Desondanks kon het feest beginnen voor de Goudenregenbar na het veroveren van de titel. De Brabanders moesten de wachtkamer in. Door het gelijkspel waren ze namelijk nog steeds niet zeker van handhaving in de hoofdklasse. Als Twenty Six Urk hun laatste wedstrijd zou winnen op bezoek bij DKE RW Repair, dan zouden ze alsnog degraderen. De mannen uit Urk begonnen goed aan de wedstrijd en hadden na de singles een 3-2 voorsprong. In de koppels waren het echter de mannen van DKE RW Repair die wedstrijd naar zich toe trokken. Met een 6-4 nederlaag, was degradatie naar de overgangsklasse dan ook een feit voor Twenty Six Urk en kon Dartshop ’t Vrijthof Allstars opgelucht ademhalen en het feest meevieren met de landskampioen Goudenregenbar. Café de Dissel nam het op tegen het al gedegradeerde SLT Die Gaststubbe en was alleen bij een overwinning zeker van handhaving. Met een ruime 7-3 overwinning speelden zij zich alsnog veilig. Team Winsum Sneek ging verrassend onderuit met 3-7 tegen Oranjebar Mariahout. De Friezen waren echter al zeker van de tweede plaats in de competitie. Voor de Vrijbuiter SuperLeague stond er veel op het spel in de wedstrijd tegen nummer drie Bosgenoegen. De mannen uit Apeldoorn moesten winnen om degradatie te voorkomen. De overwinning ging echter met duidelijke cijfers (2-8) naar Bosgenoegen. Hierdoor degradeerde naast SLT Die Gaststube en Twenty Six Urk ook de Vrijbuiter SuperLeague.

  Overgangsklasse A

  SLT Langhenkel vastgoed was bij aanvang van het weekend al kampioen in de Overgangsklasse A. In de laatste speelweek sloten zij het seizoen mooi af met een knappe 8-2 overwinning op nummer 3 Café Kremer. DCG Trainingdarts nam het thuis op tegen SLT de Planeet en kon door het verlies van Café Kremer de tweede plaats nog veroveren. Hiervoor was een overwinning echter noodzakelijk. Na een spannende en gelijk opgaande wedstrijd wisten de Groningers de wedstrijd met 6-4 binnen te slepen en zo het seizoen af te sluiten als nummer 2. SLT de Barnstee was al zeker van degradatie, maar wist de laatste wedstrijd verrassend gelijk te spelen tegen SuperLeague team de Karre. In Winterswijk won de Moriaan met 7-3 van de Stam en in de laatste wedstrijd van deze poule wist Vostars United met 8-2 te winnen van Toorsmit. In de promotie/degradatiewedstrijden zal Toorsmit het moeten gaan opnemen tegen De Rake Gooier Urk om een plekje in de SuperLeague te bemachtigen voor komend seizoen.

  SLT Langhenkel vastgoedOvergangsklasse B
  Net als in de hoofdklasse was het kampioenschap in de Overgangsklasse B nog niet beslist. Dart Team Venlo (DTV) en Xtreme sport Tilburg streden nog om de titel. De koploper DTV won met ruime cijfers (7-3) van Shovel Darts Team en wist hiermee de titel te winnen. Shovel Darts Teams eindigde door deze nederlaag als negende en zal moeten gaan strijden voor handhaving in de promotie/degradatiewedstrijden tegen SL Posthoorn. Xtreme Sport Tilburg speelde deze week verrassend gelijk tegen Dartscafé Noveau 1 en eindigt het seizoen als tweede. De Parketvloermeester veroverde met een knappe 2-8 uitoverwinning op Pluym Schilderwerken de derde plaats. Ook de Reünie-adro Parket en SL Dubbel10 Arnhem wisten het seizoen winnend af te sluiten. Zij wonnen respectievelijk van het al gedegradeerde SL ut Wiel (9-1) en van Fanatics Weert (6-4).

  Dart Team Venlo DTV

  Overgangsklasse C
  In overgangsklasse C was Sportsbar Potter Hoofddorp al zeker van het kampioenschap en wist ZDF Sport Pub Goes al dat het gedegradeerd was. De strijd om de tweede en derde plaatst lag echter nog volledig open net als de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Kampioen Sportbar Potters Hoofddorp sloot het seizoen af met een knappe 6-4 overwinning op Prima Darts. ZDF Sport Pub Goes verloor met 9-1 van SuperLeague Rotter. Café Sante Leiden wist hun laatste wedstrijd ruim te winnen. Zij versloegen met 8-2 SLT de Salamander. Beide teams kwamen hiermee op 40 punten, de Rotterdammers wisten echter dit seizoen 117 wedstrijdpunten te winnen terwijl de Leidenaren op 115 wedstrijdpunten bleven steken. Met slechts een verschil van 2 wedstrijdpunten wist SuperLeague Rotterdam de tweede plaats dus veilig te stellen. Ook onderin de ranglijst was de spanning groot. Oranjestad United verloor nipt met 6-4 van Sonny’s Darts / Café de Stoof. De mannen uit Breda wisten dus dat zij alsnog nacompetitie moesten gaan spelen als DZJ Hippo Hilversum hun laatste wedstrijd zou winnen van Eddie’s Druifje. Lang was dit ook zeker mogelijk. Na een 3-1 en 4-2 voorsprong was de stand na 9 wedstrijden 5-4 voor de Hilversummers. De allerlaatste solo van het seizoen moest dus de doorslag gaan geven. Eddie’s Drufjes wist deze solo winnend af te sluiten en hiermee een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dit betekende dat DZJ Hilversum in de promotie/degradatiewedstrijden moeten gaan spelen tegen Café de Gouweteen.

  Op de algemene SLN-pagina zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

  Wij bedanken alle teams voor een mooi en sportief seizoen.

  Sportsbar Potters Hoofddorp

 3. Foto: Bas van den Berk

  Vandaag is het NK darts 2023 gespeeld in Barneveld. Aileen de Graaf en Jelle Klaasen zijn de nieuwe Nederlands kampioenen bij de dames en heren-A. Bij de jeugd waren Ruben Baalmans (aspiranten), Bradley van der Velden (junioren) en Fardau de Jong (meisjes) vandaag de sterksten, zij mogen zich eveneens een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Klik hier voor het jeugdverslag. In de heren B categorie ging Dennie de Jong met de titel aan de haal. Bij de 'paradarters staand' was Michelovic van Velzen de beste, bij de 'paradarters rolstoel' ging de Nederlandse titel naar Michel van den Hengel en het 'specials' toernooi is gewonnen door Kevin Ceelen.

  Dames:
  Een totaal van 52 dames begonnen zondagmiddag aan het NK. Het NK stond vooral in het teken wie er Nederlands Rankingkampioen zou worden. De strijd ging tussen vier dames; Roos van der Velde, Noa-Lynn van Leuven, Anca Zijlstra en Aileen de Graaf. Voor Van Leuven zat het er snel op, ze verloor haar openingspartij met 3-2 van Quintey Bieman. Van der Velde moest verloor bij de laatste 16 van Floortje van Zanten met 3-1. Hierdoor ging de race om de Nederlandse rankingtitel tussen Anca Zijlstra en Aileen de Graaf.

  Zijlstra had aan een finaleplaats genoeg punten om de rankingtitel op haar naam te schrijven. Die finaleplaats kwam er doordat Zijlstra in de halve finale Anita van der Velden versloeg en daarmee dus de Nederlandse Rankingtitel voor het eerst in haar carrière bemachtigde. De Graaf had in haar halve finale wedstrijd weinig problemen met Vanessa Zuidema en won met 4-0.

  De dames troffen elkaar al eerder in het seizoen in een NDB Ranking-finale. In Rotterdam werd het 5-1 voor De Graaf. Ook in Barneveld kon Zijlstra weinig inbrengen. Met twee 16-darters, een 13,17 en een 20-darter won De Graaf de finale met 5-0 en eindigde ze op een gemiddelde van 91,65! Daarmee werd ze net als vorig seizoen Nederlands kampioen.

  Halve finales
  Aileen de Graaf 4-0 Vanessa Zuidema
  Anca Zijlstra 4-2 Anita van der Velden

  Finale
  Aileen de Graaf 5-0 Anca Zijlstra

  Heren:
  Een totaal van 120 heren A en 134 heren B streden zondagmiddag in Barneveld om de nationale titels. Bij de heren A streden drie spelers nog om de Nederlandse Rankingtitel; Ryan de Vreede, Dennie Olde Kalter en Arjan Konterman. Olde Kalter had een off-day, verloor in zijn openingspartij en kon de titel vergeten. Ook Konterman kon geen potten breken, de laatste 32 was het eindstation. Dit leverde De Vreede al vroeg in het toernooi de Nederlandse rankingtitel op.

  De regerend Nederlands kampioen Johan van Velzen kwam bij de laatste 32 met 3-1 voor tegen Jelle Klaasen, maar het was Klaasen die mede door een 12-darter in de beslissende zevende leg de partij alsnog naar zich toe trok. Voor de winnaar van de Open Rivierenland Wessel Nijman en de WDF World Master Wesley Plaisier zat het laatste rankingtoernooi van het seizoen er ook op bij de laatste 32.

  Bij de kwartfinales bleef o.a. de nummer één geplaatste De Vreede over, net als drie voormalig PDC-tourkaarthouders; Jelle Klaasen, Berry van Peer en Ron Meulenkamp. In de kwartfinales troffen de laatste twee Dutch Open-kampioenen elkaar, waarin Klaasen met 5-3 de sterkere was. Meulenkamp, Gilbert van der Meijden en Jimmy van Schie wonnen hun kwartfinales ook.

  Meulenkamp kwam in de halve finale op een 2-1 voorsprong tegen Klaasen, maar doordat Klaasen vier legs op een rij won in o.a. 13,14 en 16 pijlen bereikte hij de finale. In de andere halve finale schoot Van Schie uit de startblokken en nam een 2-0 voorsprong. Daarna gingen er vier legs met de darts mee voor een 4-2 tussenstand. In leg 7 produceerde Van Schie een 68-finish om zo zijn allereerste NDB-finale te halen.

  De finale van de Heren A werd gespeeld in een best of 3 sets-format. Van Schie mocht de finale beginnen, maar liep meteen tegen een break aan. Deze break wist Van Schie in leg twee meteen ongedaan te maken door een knappe 108-finish uit te gooien. In de derde leg kreeg Van Schie twee pijlen op dubbel 12 om zijn eigen leg te houden, maar miste. Klaasen gooide een 68-finish en plaatste daarmee de derde break op een rij. Wederom brak Van Schie meteen terug, met twee 180’ers en dubbel 12 werd het 2-2 in de eerste set. In de beslissende leg kreeg Klaasen drie pijlen op de dubbel om de set te pakken, maar miste. Van Schie profiteerde en kwam op een 1-0 voorsprong in sets. Klaasen vergat het moment snel en begon set 2 met een 11-darter. Dit volgde hij op met een 18-darter om Van Schie te breaken, waarna Klaasen in 17 darts er 1-1 in sets van maakte. Van Schie mocht de beslissende leg beginnen, maar miste gelijk twee cruciale pijlen op de dubbel. Klaasen gooide een belangrijke 78-finish uit voor de break. In 19 darts was hij één leg verwijderd van de titel. In de derde leg maakte Klaasen het meteen af, met een 14-darter kroonde Klaasen zich als nieuwe Nederlands kampioen. Hiermee verdiend Klaasen ook gelijk een uitnodiging van ADC Europe voor deelname aan MODUS Super Series 5.

  Bij de heren B won Dennie de Jong het NK. De Jong versloeg Patrick van Santen met 4-1 in de finale. Van Santen kan tevreden terugkijken op het seizoen, hij is namelijk de nieuwe Nederlands Rankingkampioen bij de Heren B.

  Heren A
  Halve finales
  Jelle Klaasen 5-2 Ron Meulenkamp
  Jimmy van Schie 5-2 Gilbert van der Meijden

  Finale
  Jelle Klaasen 2-1 (2-3,3-0,3-0) Jimmy van Schie

  Heren B
  Halve finales
  Dennie de Jong 3-2 Stefan de Bruijn
  Patrick van Santen 3-0 Justin Dekker

  Finale
  Dennie de Jong 4-1 Patrick van Santen

  Paradarts:
  Bij de specials is Kevin Ceelen met de titel naar huis gegaan. Ceelen was in de finale van het NK met 3-1 te sterk voor Jack Spaanderman. Bij de paradarters staand heeft Michelovic van Velzen de Nederlandse titel gewonnen. Hij wist Stefan Bakker met 3-0 te verslaan. Bij de paradarters zittend ging de Nederlandse titel naar Michel van den Hengel. Hij wist in de finale te winnen van Carel Scholten (3-0).

  Winmau NDB Ranking kampioenen seizoen 2022-2023

  Meisjes – Chantal Tessin
  Aspiranten – Ruben Baalmans
  Junioren – Bradley van der Velden
  Dames – Anca Zijlstra
  Heren A – Ryan de Vreede
  Heren B – Patrick van Santen
  Specials – Aant Jager
  Paradarters zittend – Michel van den Hengel
  Paradarters staand – Michelovic van Velzen

  Wij bedanken alle vrijwilligers, toeschouwers en deelnemers voor een gezellige en geslaagde dag!

  Wij feliciteren de kersverse Nederlands kampioenen met deze mooie titels!
  Heren A
  Heren B
  Dames
  Paradarters rolstoel
  Paradarters staand
  Specials

  Tekst: NDB & Dartsactueel
  Foto's: Bas van den Berk/ Dartfreakz

 4. Foto: Bas van den Berk

  Ruben Baalmans (aspiranten), Bradley van der Velden (junioren) en Fardau de Jong (meisjes) mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen 2023 noemen. In de Veluwehal in Barneveld kwamen in totaal 39 junioren, 11 meisjes en 23 aspiranten in actie. Het NK is het laatste toernooi van het Winmau NDB Ranking seizoen 2022-2023. We weten dus ook wie de NDB Rankingkampioenen zijn.

  De eerste NK winnaar was Ruben Baalmans die in de finale met 2-0 voor kwam maar Daan Toxopeus terug zag komen naar 2-2. Ruben Baalmans wist uiteindelijk het NK met 3-2 te winnen en is daarmee ook de Winmau NDB ranking kampioen van 2023 geworden bij de aspiranten. Bij de meisjes wist Chantal Tessin haar NK titel niet te prolongeren. Het was Fardau de Jong die overtuigend de sterkste was en de eindstrijd met 3-0 wist te winnen. Chantal Tessin is wel NDB Ranking kampioen geworden bij de meisjes. Voor Bradley van der Velden was het ook een mooie dag. Niet alleen wist hij de juniorenfinale overtuigend te winnen door Kendji Steinbach met 4-0 te verslaan, ook werd hij Winmau NDB Ranking kampioen 2023.

  Wij bedanken alle vrijwilligers, toeschouwers en deelnemers voor een gezellige en geslaagde dag!

  Wij feliciteren Ruben, Bradley en Fardau met hun mooie titels!

  Junioren halve finale
  Bradley van der Velden - Yannick Evers 3-0
  Pim van Bijnen - Kendji Steinbach 2-3

  Junioren finale
  Bradley van der Velden - Kendji Steinbach 4-0

  Aspiranten halve finale
  Ruben Baalmans - Fellen van Leijen 3-0
  Daan Toxopeus - Keano van Deventer 3-1

  Aspiranten finale
  Ruben Baalmans - Daan Toxopeus 3-2

  Meisjes halve finale
  Chantal Tessin - Aranka van der Waals 3-1
  Daphne Camijn - Fardau de Jong 1-3

  Meisjes finale
  Chantal Tessin - Fardau de Jong 0-3

  Alle uitslagen
  Junioren
  Junioren verliezersronde
  Meisjes
  Aspiranten
  Aspiranten verliezersronde

 5. Foto: Bas van den Berk

  In de Veluwehal in Barnevel stonden vandaag de LaCo finales op het programma. Tijdens de play-offs op 13 mei jl. plaatsen bij de dames de Rieverenland Darts Bond (RDB), de Venlose Darta Organisatie (VDO), Darts Organisatie Noord Holland Noord (DONHN) en Darts Bond Midden Nederland (DBMN) zich voor deze finaledag. Bij de heren verschenen vandaag de Darts Bond Midden Nederland (DBMN), Darts Sport West Nederland (DSWN) en Dartorganisatie Groningen en Drenthe (DOGD) en Darts Bond Bollenstreek Rijnland (DBBR) aan de oche om te strijden voor de landstitel.

  Dames
  In de eerste halve finale tussen DBMN en DONHN gingen de singles volledig gelijk op. Regerend kampioen DBMN wist op het nippertje een 3-2 voorsprong te pakken in de singles, maar DONHN wist direct de eerste koppel te winnen om de stand weer gelijk te trekken. Echter waren het daarna de dames van de DBMN die 3 koppels op rij wisten te winnen om daarmee de 6-3 overwinning binnen te slepen.
  In de tweede halve finale nam de kampioen van 2018-2019 RDB het op tegen de dames uit Venlo. Voor de dames uit Venlo betekende dit hun rentree op de finaledag na een aantal jaar waarin het net niet lukte. Het waren echter de ervaren dames van de RDB die direct uit de startblokken vlogen en de singles met 4-1 wisten te winnen. In de koppels vocht de VDO voor wat het waard was, echter konden zij niet voorkomen dat de RDB een knappe 6-3 overwinning wist te boeken.

  De finale ging dus tussen de laatste twee landelijk kampioenen bij de dames, DBMN en RDB. Het was dan ook een super spannende wedstrijd. In de singles namen de dames uit Riviereland een nipte 3-2 voorsprong, waarna de koppels vervolgens eerlijk verdeeld werden en de stand 5-4 was in het voordeel van de RDB. De regerend kampioen DBMN vocht zich echter terug in de teamgame tot 5-5, waardoor een beslissende solo de beslissing moest brengen. In deze spannende wedstrijd leek het er steeds op dat de RDB de titel zou gaan grijpen, echter was het na enkele gemiste matchdarts van de RDB uiteindelijk DBMN die het beslissende zesde punt binnensleepte en daarmee hun nationale titel wisten te prolongeren.

  Heren
  Bij de heren zagen we twee ware thrillers. In de eerste halve finale tussen de DBBR en DOGD vlogen de mannen van de Bollenstreek uit de startblokken en pakten de eerste 4 singles op rij. Hierna vocht de DOGD zich echter terug in de wedstrijd tot 5-4 om in de koppels zelfs een 7-6 voorsprong te pakken. Toen kantelde de wedstrijd echter weer in het voordeel van de DBBR, want ook zij lieten hun vechtlust zien en pakten maar liefst alle drie de trio’s op rij om de wedstrijd met 9-7 in hun voordeel te beslechten.
  De andere halve finale tussen de DSWN en DBMN ging volledig tot het gaatje. Na de singles stond het 5-4 voor de mannen uit Den-Haag, hierna was het echter steeds DBMN die steeds één punt voor wist te komen. Na 16 wedstrijden was de stand echter weer 8-8. Dus moest een laatste en beslissende solo de doorslag geven. Het waren de mannen uit Midden-Nederland die het 9de punt wist te pakken en daarmee de finale bereikten.
  De finale bij de heren ging dus tussen de DBBR en DBMN. De mannen uit de Bollenstreek wonnen in 2017-2018 voor het laatst de nationale titel, terwijl we voor de DBMN zelfs terug moeten naar het seizoen 2004-2005. De mannen uit de Bollenstreek vlogen echter uit de startblokken en pakten in de singles een knappe 6-3 voorsprong. In de koppels vocht de DMBN voor hun laatste kans, echter konden ze niet voorkomen dat de DBBR voorsprong wiste te behouden. Zo gingen beide team met een 8-5 stand de trio’s in en wist de DBBR dat ze nog één laatste puntje nodig hadden in de laatste 4 wedstrijden terwijl DBMN zich net als in de halve finale terug wilde knokken tot 8-8. In de eerste trio waren het echter direct de mannen van de DBBR die hun titelaspiraties duidelijk maakten. Met een fantastische wedstrijd haalden ze direct het beslissende 9 punt binnen en kroonden zich tot Nederlands kampioen.

  De NDB bedankt alle teams voor een zeer sportief en succesvol LaCo-seizoen en feliciteert de kersverse kampioenen heren DBBR en dames DBMN met het kampioenschap.

  DBMN dames: Diana van Eekelen, Aileen de Graaf, Esmeralda Hofman, Diana van Houten, Sharon Straatsma-Pul, Kelly Streef, Anneloes van Stuijvenberg – Menger, Romy Vermeulen, Saskia van Zoeren en René van Stipriaan (NPC)

  DBBR heren: Jan Peter van der Bent, Joost Breedijk, Stefan Caspers, Stephan van Duijvenbode, Richard Geers, Michael Groenewoud, Lorenzo te Hennepe, Arie van Iterson RC, Alwin Kamphuis, Marco Kleyn, Elmer Kralt, Brent Plaisier, Lars Plaisier, Dave van Soest, Ed Steggerda, Henny van de Ster, Remco Tims, Jeffrey de Winter, Dave van Wissen, Mark de Wolf, Timo van Zundert en John van de Mey (captain)

  Uitslagen
  Dames ½ finale
  DBMN – DONHN 6-3
  RDB – VDO 6-3

  Dames finale
  DBMN – RDB 6-5

  Heren ½ finale
  DBMN – DSWN 9-8
  DBBR – DOGD 9-7

  Heren finale
  DBBR - DBMN9-5

 6. Inschrijving NK open

  Op zondag 4 juni staat het NK Darts 2023 op het programma. Dit evenement is de laatste NDB ranking van het Winmau NDB Rankingseizoen 2022-2023 en zal plaatsvinden in de Veluwehal in Barneveld. Naast de Nederlandse titel zijn er tijdens het NK meer punten te verdienen en ook is het prijzengeld hoger dan tijdens een regulier toernooi. Zo wint de beste heer in de heren A categorie €1.000,- en de winnaar bij de dames €600,-. Ook plaatsen alle winnaars zich automatisch voor de NDB Masters welke na het NDB Rankingseizoen in het eerste weekend van juli gehouden zal worden.

  Maar dat is nog niet alles! De winnaar bij de heren A plaatst zich namelijk ook voor de MODUS Super Series. Dit is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de ADC Europe en de NDB. Klik hier voor meer informatie.

  De NDB gaat er samen met alle vrijwilligers voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. We hopen natuurlijk weer veel darters te mogen begroeten. Hieronder alle informatie die jij moet weten.

  Waar is het NK?
  Veluwehal
  Nieuwe Markt 6
  3771 CB Barneveld

  Inschrijven Heren A en dames:
  Heren A en dames kunnen alleen vooraf inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Stuur dan een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl.
  Let op: Gebruik bij de inschrijving het emailadres waarop je tijdens het toernooi de DartConnect notificaties wilt ontvangen.

  Je kunt je inschrijven tot zaterdagmiddag 3 juni 2023 - 15.00 uur. De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

  Inschrijven overige categorieën:
  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!

  Aanvangstijden:

   • De locatie gaat uiterlijk om 10.00 uur open.
   • De jeugd (meisjes, aspiranten, junioren) kan zich tot 11.00 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.15 uur.
   • De paradarters en specials kunnen zich tot 11.30 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.45 uur.
   • De Heren B kunnen zich tot 12.30 uur inschrijven. Dit toernooi begint +/- 13.00 uur.
   • De Heren A en dames kunnen zich uitsluitend vooraf online inschrijven. Op de dag zelf moeten zij zich tussen 11.30 en 12.30 uur aanmelden. De toernooien beginnen +/- 13.00 uur

  Winmau NDB Ranking op DartConnect:
  We hebben besloten dat we ook de Winmau NDB Ranking in de toekomst graag op DartConnect willen organiseren. Echter is het op dit moment technisch en praktisch nog niet mogelijk om de volledige Winmau NDB ranking op DartConnect te organiseren. Net als tijdens de laatste twee NDB Rrankings zullen de heren A en dames op DartConnect gaan spelen.

  Wat verandert er voor de Heren A en Dames?
  Natuurlijk willen we tijdens het seizoen zo min mogelijk wijzigingen doorvoeren en al helemaal geen inhoudelijke reglementswijzigingen. Hier hebben we rekening mee gehouden en daarom wijzigen er ook alleen een paar praktische zaken.

  • De voorinschrijving voor de heren A en dames sluit nog steeds op zaterdag 15.00 uur. Echter wordt er op zaterdagavond geen loting gepubliceerd. De voorinschrijving sluit nog wel om 15.00 uur omdat wij op dit moment de inschrijving nog moeten exporteren en verwerken, voordat de inschrijving in DartConnect geïmporteerd kan worden.
  • Alle spelers die zich hebben ingeschreven voor de heren A of dames moeten zich op zondag tussen 11.30 en 12.30 uur aanmelden bij de wedstijdtafel. Indien je niet (tijdig) aanmeldt zal je niet worden meegenomen in de loting.
  • Om 12.30 uur zullen wij de loting verrichten met alleen de spelers die zich hebben aangemeld. De loting staat dan om circa 12.50 uur online op DartConnect en hier kunnen alle spelers ook live volgen waar en wanneer ze moeten gooien.
  • Beide toernooien starten net als anders om 13.00 uur.
  • Tijdens het toernooi ontvangen de spelers via de e-mail notificaties van DartConnect over de voortgang van het toernooi. Gebruik daarom bij de inschrijving het emailadres waarop je tijdens het toernooi de DartConnect notificaties wilt ontvangen.

  Mocht je als speler nog nooit met DartConnect hebben gespeeld en vragen hebben, schroom dan niet om even langs te wedstrijdtafel te lopen. De NDB Toernooicommissie helpt je graag en we weten zeker dat met een kleine uitleg het voor iedereen goed te volgen is!

  Livestream:
  Alle finales van het Nederlands kampioenschap kun je vanaf omstreeks 15.00 uur rechtstreek volgen op onze NDB YouTube pagina.

  Alle belangrijke informatie:
  Alle overige informatie zoals prijzengeld, reglementen, kledingvoorschrift, inschrijven, aanvangstijden etc. kun je vinden op onze algemene NDB Ranking pagina.
  Het prijzengeld zal in lijn met alle voorgaande NDB toernooien niet in cash, maar per bank worden uitbetaald.

  Het Nederlands kampioenschap belooft een prachtig toernooi te worden. Na het NK zijn ook alle NDB Ranking kampioenen bekend!

  Zorg dus dat jij er ook bij bent op 4 juni en schrijf je nu alvast in!

 7. Foto: Bas van den Berk

  Op zondag 4 juni staat het NK Darts 2023 op het programma. Dit evenement is de laatste NDB ranking van het Winmau NDB Rankingseizoen 2022-2023 en zal plaatsvinden in de Veluwehal in Barneveld. Naast de Nederlandse titel zijn er tijdens het NK meer punten te verdienen en ook is het prijzengeld hoger dan tijdens een regulier toernooi. Zo wint de beste heer in de heren A categorie €1.000,- en de winnares bij de dames €600,-. Ook plaatsen alle winnaars zich automatisch voor de NDB Masters welke na het NDB Rankingseizoen op 2 juli juli gehouden zal worden.

  Maar dat is nog niet alles! De winnaar bij de heren A plaatst zich namelijk ook voor de MODUS Super Series. Dit is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de ADC Europe en de NDB.

  MODUS Super Series
  De MODUS Super Series is een 13-wekelijkse toernooireeks, welke elke week gespeeld wordt door 12 spelers, die geen PDC tourkaart hebben. Dit evenement is live te volgen op Youtube en SportyStuff TV.

  Van maandag t/m vrijdag wordt de groepsfase gespeeld en zaterdag is de finaledag waar de beste 6 spelers van de week aan deelnemen. De winnaar van dit toernooi ontvangt een hoofdprijs van 5.000 pond. Na twaalf competitieweken strijden de twaalf wekelijkse winnaars in 'Champions Week', die elke dertiende wedstrijdweek wordt gespeeld, om te beslissen wie de Series wint en wie er met de hoofdprijs van 20.000 pond naar huis gaat.

  De heren A winnaar van het aankomende NK plaatst zich voor de MODUS Super Series en mag deelnemen in de week die begint op maandag 28 augustus 2023. Een prachtige kans natuurlijk!

  ADC Europe
  ADC Europe is onderdeel van Amateur Darts Circuit en heeft als doel om iedereen aan het darten te krijgen op het Europese vasteland. Daarnaast hebben ze als doel om darttoernooien te organiseren, waar men zich o.a. kan kwalificeren voor de MODUS Super Series.

  Voor meer informatie over de MODUS Super Series of ADC Europe neem dan een kijkje op: www.amateurdarts.eu

  Alle praktische informatie over het NK 2023 is hier te vinden! Wil jij je gelijk inschrijven klik hier.

 8. Voorbeschouwing SuperLeague

  Zaterdag staat de achttiende en laatste speelweek van dit seizoen SuperLeague (SLN) op het programma. Hieronder een korte voorbeschouwing. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier.

  Hoofdklasse
  Gaat Goudenregenbar zaterdag in eigen huis de titel pakken in de Hoofdklasse? De koploper heeft drie punten voorsprong op Team Winsum Sneek en heeft aan een gelijkspel al genoeg om kampioen te worden. De Dartshop ’t Vrijthof Allstars komt dit weekend naar Den Haag en heeft de punten nodig om zeker te zijn van handhaving. De nummer twee, Team Winsum Sneek, speelt thuis tegen Oranjebar uit Mariahout en heeft bij winst nog kans op het kampioenschap. Verder is het vooral spannend aan de onderkant van de Hoofdklasse. Café De Dissel kan zich verzekeren van handhaving, maar dan moet er eigenlijk thuis wel gewonnen worden van degradant SLT Die Gaststube. Vrijbuiter Superleague en Twenty Six Urk zitten op de wip. Als deze ploegen zaterdag niet winnen, lijkt degradatie een feit. Vrijbuiter speelt thuis tegen Bosgenoegen en Urk gaat op bezoek bij DKE RW Repair.

  Overgangsklasse A
  Ondanks dat de kampioen in de Overgangsklasse A al bekend is, staat er zaterdag nog wel een mooi duel op het programma. De kampioen, SLT Langhenkel vastgoed, speelt dit weekend thuis tegen de nummer twee, Café Kremer. Bij een nederlaag van Kremer kan DCG Trainingdarts eventueel de tweede plaats nog overnemen. De Groningers moeten thuis dan wel afrekenen met SLT de Planeet. Verder speelt degradant SLT de Barnstee dit weekend thuis tegen Superleague team De Karre en gaan de mannen van De Stam in eigen huis de strijd aan met De Moriaan uit Kampen. Toornsmit gaat zich opmaken voor een beslissingswedstrijd tegen de verliezend finalist van de play-offs. Het duel van zaterdag tegen Vostars United kan daar geen verandering meer in brengen.

  Overgangsklasse B
  De situatie in de Overgangsklasse B is vergelijkbaar met de Hoofdklasse. Dart Team Venlo heeft de beste papieren om zaterdag kampioen te worden. Als Venlo gelijkspeelt of wint van Shovel Darts Team, is het kampioenschap binnen. Xtreme sport Tilburg, dat drie punten achter Venlo staat, heeft echter een beter gemiddelde. Bij winst voor Tilburg tegen Dartcafé Nouveau en een nederlaag van Dart Team Venlo is Xtreme sport toch nog kampioen. Verder neemt SL Dubbel10 Arnhem het zaterdag op tegen Fanatics Weert en speelt SL ut Wiel, dat degradeert uit de Overgangsklasse B, tegen De Reünie-Adro Parket. Pluym Schilderwerken heeft dit weekend tot slot een thuiswedstrijd tegen Parketvloermeesters op het programma staan.

  Overgangsklasse C
  De kampioen van de Overgangsklasse C is alweer enige weken bekend. Sportsbar Potters Hoofddorp promoveert volgend seizoen naar de Hoofdklasse en mag daar komende zaterdag uit tegen PrimaDarts nog wat meer glans aan geven. Voor Superleague Rotterdam en Café Sante Leiden ligt allebei de tweede plaats nog in het verschiet. Rotterdam speelt dit weekend thuis tegen ZDF Sport Pub Goes, terwijl Leiden het opneemt tegen SLT De Salamander. DZJ Hippo Hilversum moet de uitwedstrijd tegen Eddie’s druifjes winnen, om geen beslissingswedstrijd te hoeven spelen voor handhaving. Ook bij winst is Hilversum afhankelijk van Oranjestad United, dat aan een punt tegen Sonny’s Darts / Café De Stoof genoeg heeft om zeker te zijn van lijfsbehoud in de Overgangsklasse C.

  Op de algemene SLN-pagina zijn de poules, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

 9. Finalewedstrijden LaCo

  Het LaCo-seizoen 2022/2023 wordt deze zaterdag met een hoogtepunt afgesloten. De finalewedstrijden van de play-offs van de Landelijke Competitie worden dan gespeeld in de Veluwehal in Barneveld. Ruim twee weken terug werden al de play-offs afgewerkt. De beste teams van die play-offs komen zaterdag in actie in Barneveld.

  Bij de dames worden eerst twee halve finales gespeeld. DBMN gaat het opnemen tegen de dames van de DONHN, terwijl de RDB en de VDO elkaar in de andere halve finale treffen. De winnaars van deze wedstrijden spelen vervolgens in de finale tegen elkaar om de titel. Bij de heren zijn ook nog vier teams over: DBMN, DSWN, DBBR en DOGD. De eerste halve finale is die tussen DBMN en DSWN. In de andere wedstrijd spelen DBBR en DOGD om een finaleplek.

  De NDB wenst alle teams heel veel succes tijdens de finales komende zaterdag in Barneveld! Hier lees je het eerdere verslag van de play-offwedstrijden terug.

 10. Kanshebbers nationale rankingtitels

  Komende zondag 4 juni is misschien wel de belangrijkste dag van het NDB Rankingseizoen. Dan wordt in de Veluwehal in Barneveld het Nederlands Kampioenschap gehouden. Welke spelers pakken daar de belangrijke nationale titels en wie mogen zich straks een jaar lang rankingkampioen noemen? Het NK in Barneveld is het zesde rankingtoernooi van het seizoen 2022/2023. Hieronder lees je welke spelers nog volop strijden om de nationale rankingtitels. De huidige rankingstanden vind je hier.

  Senioren
  Bij de heren A staat Ryan de Vreede momenteel bovenaan de ranglijst. Hij won dit jaar al twee rankingtoernooien en heeft 120 punten verzameld. De nummer twee, Dennie Olde Kalter, is niet heel ver weg en volgt op 108 punten. Voor Arjan Konterman (94) wordt het een hele uitdaging om vanaf de derde positie alsnog rankingkampioen te worden.

  De strijd om het kampioenschap bij de heren B ligt nog volledig open. Koploper is momenteel Patrick van Santen (95 punten), maar Diderik van Renselaar (91) zit hem op de hielen. Ook Douwe van Kalkeren en Joey de Jong doen met elk 80 punten nog volop mee in de strijd om het rankingkampioenschap.

  Roos van der Velde gaat bij de dames aan de leiding van de ranking. Met 130 punten heeft zij de afgelopen vijf rankings erg constant gepresteerd. Dat geldt ook voor Noa-Lynn van Leuven (125) en Anca Zijlstra (120), die beiden nog volop kans maken op het rankingkampioenschap. Aileen de Graaf (109) won dit jaar al twee toernooien en doet ook nog mee om de titel.

  Jeugd
  Bij de junioren kan de titel Bradley van der Velden eigenlijk niet meer ontgaan. In alle vijf rankings dit jaar stond hij in de finale en van die finales won hij er liefst drie. Met 170 punten heeft hij een grote voorsprong op de nummer twee, Pim van Bijnen (129). Kendji Steinbach staat op de derde plaats bij de junioren met een totaal van 109 punten tot dusver in dit seizoen.

  Het kampioenschap bij de meisjes gaat dit jaar tussen Chantal Tessin en Daphne Camijn. Chantal Tessin staat momenteel eerste bij de meisjes en heeft dit seizoen tot dusver 165 punten verzameld. Voor Daphne Camijn is de titel nog alleszins mogelijk, al moet zij dan wel een achterstand van tien punten goedmaken op de koploper. Fardau de Jong staat met 114 punten op de derde plaats.

  Bij de aspiranten staat Ruben Baalmans op pole-position om het rankingkampioenschap binnen te slepen. Ruben Baalmans won dit jaar twee toernooien en heeft in totaal tot nu toe 150 punten gehaald. Daarmee heeft hij een flinke afstand ten opzichte van de nummer twee, Cor Beukema (125). Vlak achter Cor Beukema staat Daan Toxopeus op de derde plaats met 124 rankingpunten.

  Paradarters en specials
  De grote winnaar van het seizoen tot dusver bij de paradarters (staand) is met afstand Michelovic van Velzen. Hij won dit seizoen vier van de vijf rankings en staat daarmee op 170 punten. Het moet raar lopen wil achtervolger Cliff Ruiter (135) het kampioenschap nog van hem af willen snoepen. Patrick Breekveldt staat met 120 punten op de derde plaats.

  De strijd om de titel bij de paradarters (rolstoel) is na vijf rankings nog volop gaande. Michel van den Hengel gaat met 145 punten aan de leiding, maar Carel Scholten (140) zit op het vinkentouw. Ook Anton van Hemert is met in totaal 135 punten nog zeker niet kansloos voor het rankingkampioenschap.

  Bij de specials vinden we na vijf rankingtoernooien liefst twee mannen aan kop: Albert Penninkhof en Aant Jager. Zij hebben allebei 150 punten verzameld dit seizoen en wonnen ook allebei twee toernooien. Toch heeft ook de nummer drie, Fred Kupers, nog alle kans op het kampioenschap. Fred Kupers haalde dit jaar drie finales en heeft 145 punten.

  De NDB wenst alle deelnemers aan het NK Darts heel veel succes! Alle informatie over het toernooi in Barneveld vind je hier. De inschrijving is inmiddels al enige tijd geopend.

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.