NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Uitslagen en Livestream NDB Ranking Open Stedendriehoek

  Vandaag staat de 'Open Stedendriehoek' in de Hanzehal in Zutphen op het programma. Darts Vereniging Stedendriehoek (DVS) gaat er samen met de NDB voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. Hieroner alle uitslagen en een link naar de livestream van vandaag!

  Livestream:

  Vanaf ongeveer 15:45 uur starten de finales. Klik HIER.

  Uitslagen:
  Hieronder kunt u vandaag de updates van de uitslagen van de NDB ranking vinden:
  (Let op dit zal niet real time geupdate worden omdat dit praktisch onhaalbaar is) 

  Heren A

  Heren B

  Dames

  Meisjes

  Meisjes verliezersronde

  Aspiranten

  Aspiranten verliezersronde

  Junioren

  Junioren verliezersronde

  Paradarters

  Paradarters verliezersronde

  Specials

  Specials verliezersronde

 2. Loting en starttijden heren A en dames Open Stedendriehoek

  De loting voor de toernooien van de heren A en de dames is gedaan! We starten morgen met 182 heren A en 76 dames.

  Klik hiervoor de starttijden van de Heren A.
  Klik hiervoor de starttijden van de Dames.
  Zorg dat je je spelerskaart direct ophaalt bij binnenkomst, maar in ieder geval 30 minuten voor je starttijd bij de inschrijftafels op vertoon van je legitimatie!

  Klik hiervoor de Heren A sheets.
  Klik hier voor de Dames sheets.

  In de PDF bestanden kun je je naam vinden door te zoeken via CTRL+F. Voor meer informatie over de NDB Ranking van morgen klikt u hier.

  Wij wensen iedereen hel veel plezier en succes!

 3. Loting WDF World Cup 2019

  Van 7 tot en met 12 oktober zal in Cluj-Napoca in Roemenië de WDF World Cup 2019 plaatsvinden, het grootste en meest prestigieuze toernooi van de wereldbond en voor het Nederlands team. Vandaag heeft de WDF de loting online gezet. Bekijk de website voor het volledige schema. Het zal het grootste WK ooit worden! Er zullen 488 internationals aan de oché verschijnen, uit maar liefst 54 verschillende landen. Bij de heren gaan 54 landen de strijd met elkaar aan, terwijl er bij de dames 48 landen en bij de jeugd 20 landen deelnemen.

  Heren
  Jeffrey Sparidaans is ingedeeld in de eerste groep en treft de Tsjech Andreas Bless. In deze groep zit ook Mark McGrath, bekend van de laatste BDO World Trophy waar hij meerdere Nederlanders naar huis heeft gestuurd. Debutant Luc Peters neemt het op tegen de Deen Nicolai Olsen. Martijn Kleermaker is ingedeeld in groep 6 en komt in de eerste ronde uit tegen de Noor Stig J. Knudsen. In groep 8 zit Chris Landman, hij heeft een bye en zal dus moeten afwachten wie zijn tegenstander wordt. Dit wordt Tatu Pehkonen of Ermos Korradou.

  Bij het teamevent zitten de heren in een poule met Slovenië, Brazilië en India.

  Dames
  Bij de dames is Vanessa Zuidema ingedeeld in groep 2. Hier ontmoet zij de Noorse Ramona Mostad Eriksen. Anca Zijlstra staat in de eerste ronde tegenover de Finse Kirsi Viikainen. Anita van der Velden debuteert in de Nederlandse selectie en heeft in de eerste ronde een bye. Haar tegenstander komt voor uit een onderling duel tussen Barbara Osti en Abebe Demeke. Mojca Muzic en Kerstin Rauscher strijden om een plek in de volgende ronde tegen onze Marjolein Noijens.

  De dames mogen het tijdens het teamevent opnemen tegen Frankrijk en Bulgarije.

  Jeugd
  Onze jonge talenten starten met een poulefase. NDB Rankingkampioen Jurjen van der Velde zit in poule 1 met Abdel Wahab, Dominik Grüllich, William Wilson en Vilem Sedivy. Luke van der Kwast zit in poule 8. Hij moet het opnemen tegen Marcel Steinacher, Onur Yilmaz, Péter Gévai en Robin Stegler. Bij de meisjes zit Lerena Rietbergen in poule 3 samen met Momoka Ide, Selam Tsegay, Suzan-Marie-Atas. Rosanne van der Velde zit in een groep met Engels toptalent Beau Greaves, Katie Sheldon, Europees Kampioen Tamara Kovács en Julia Hemming.

  Hier alle speelschema's onder elkaar.
  Heren Single 
  Dames Single
  Jongens Single
  Meisjes Single
  Heren Koppels
  Dames Koppels
  Jongens Koppels
  Meisjes Koppels
  Heren Team
  Dames Team
  Jeugd Mix-koppel

  We wensen het Nederlands team alvast ontzettend veel succes!

 4. Superleague begint dit weekend!

  We gaan weer beginnen aan een gloednieuw SuperLeague seizoen. Morgen start de eerste speelweek en we beginnen gelijk met een aantal mooie affiches. Op de Superleague-pagina vind je alle poule-indelingen, speelschema's en teamsamenstellingen.

  De NDB wenst alle teams ontzettend veel succes en plezier toe tijdens het komende SNL seizoen, laten we er met z’n allen een spannende en sportieve competitie van maken!

  Hoofdklasse:
  Kampioen Bosgenoegen, met vele (ex-) Nederlandsteam spelers in de gelederen (o.a. Martijn Kleermaker, Chris Landman, Justin van Tergouw, Co Stompe en Quin Wester),  neemt het in de eerste speelweek op tegen de promovendus en kampioen van overgangsklasse C Dartshop Leiden. Red Alert Bet Kolen ( met o.a. Jeffrey Sparidaans en Joppe Bakens) de promovendus uit overgangsklasse B ontvangt Fanatics Weert. Oranjebar 1 zal met diverse (voormalige) Belgische & Nederlandse internationals (o.a. Sven Verdonck, Stefaan Deprez, Andy Beatens, Geert de Vos, Jermaine Wattimena & Joey ten Berge) afreizen naar de kampioen van overgangsklasse A, Café de Dissel. In Groningen zal Team Winsum Sneek het opnemen tegen DKE RW Repair. Ook in deze wedstrijden verschijnen diverse huidige en voormalig selectiespelers aan de oché, (o.a. Jan Dekker, Rick Hoftra, Frans v/d Weit, Danny Noppert,  Mike Zuydwijk, Rryan de Vreede en Yordi Meeuwisse). Maar ook in de laatste wedstrijd uit de hoofdklassen; deDartshop.nl - Twenty Six Urk, zien we diverse bekende namen uit de rijke historie van het Nederlands team terug (met o.a Derk Telnekes, Geert Nentjes, Dirk van Duijvenbode, Willem Mandigers, Gino Vos en de gebroeders van Peer).

  Overgangsklasse A:
  In overgangsklasse A staan er ook vijf wedstrijden op het programma. Vrijbuiter Superleague krijgt Legend Reen Sneek op bezoek. Statusbar opent de eerste week met een duel tegen Toornsmit. SLT de Planeet treft Makkers van Wilma en debutant Vostars United mag het opnemen tegen De Schout/Kluin Schilderwerken. De laatste wedstrijd uit deze klasse is een tweestrijd tussen Café Kremer en de Mondriaan.

  Overgangsklasse B:
  In deze klasse staat Pleintje Stampersgat in de eerste week tegenover Dart Team Venlo. Café Kafé Doetinchem krijgt Oranjestad United op bezoek. Dakdomein/Vrijboom speelt zijn eerste thuiswedstrijd tegen Xtreme Sport Tilburg. FF naar Steef moet naar Dart Team Klumpke. De overgebleven wedstrijd gaat tussen Dartscafé Nouveau 1 en debutant De Burgemeester.

  Overgangsklasse C:
  Nieuwkomer Havenzicht zal de eerste wedstrijd moeten afreizen naar Zeeland om te spelen tegen de heren van Racketcentrum Terneuzen. Sonny's Darts/Agnes & Schier staat tegenover Flora bar en Agnes & Schier Barenrecht treft Het Wapen van Maasdijk. 8-eraf Amsterdam wacht een duel tegen De Zware Jongens Hilversum. Als laatste zal Prima Darts zich moeten meten met DV Double Bull Spakenburg.

 5. Prachtig nieuw evenement: De NDB Masters met veel podiumwedstrijden

  Als afsluiting van het seizoen organiseert de Nederlandse Darts Bond een nieuw toernooi: de NDB Masters 2020. Het is een gesloten toernooi waar maximaal 102 heren, 90 dames en 176 jeugdspelers aan mee mogen doen. Er zal op een groot podium in een prachtige zaal met veel camera’s gespeeld gaan worden waarbij maar liefst 20 wedstrijden live uitgezonden gaan worden. Dit is bedacht om zoveel mogelijk spelers de kans te geven om ervaring op te doen op een groot podium voor de camera’s. Maar dat is nog niet alles! Er is in totaal een prijzenpot van €4.585,- met voor de nummer één bij de heren een bedrag van €1.000,- en voor de dameskampioen €600,-. Daarnaast krijgen de vier kampioenen een VIP pakket voor de BAUHAUS Dutch Open Darts 2021 met daarin een gratis inschrijving voor het singletoernooi, hotelverblijf voor het gehele weekend en uiteraard toegang tot de VIP.

  Categorieën:
  Er zijn in totaal vier categorieën: heren, dames, junioren en meisjes.

  Datum:
  De exacte datum volgt zo spoedig mogelijk. Het evenement zal plaatsvinden in juni/juli 2020.

  Wie mogen er deelnemen:
  - alle winnaars van de NDB Rankings seizoen 2019-2020 (5x1 speler per categorie)
  - alle nummers twee van de NDB Ranking 2019-2020 (5x1 speler per categorie)
  - de nummers 1 en 2 van het NK 2020 (2 spelers per categorie)
  - uiteindelijke top 6 van de NDB Ranking seizoen 2019-2020 (6 spelers per categorie)
  - alle lidorganisaties krijgen per categorie 2 wildcards om spelers af te vaardigen (25x2 spelers per categorie)
  - de gehele Nederlandse selectie seizoen 2019-2020
  - top acht singleklassement van de LaCo seizoen 2019-2020 (8 heren, 8 dames, 8 jeugd spelers)
  - top acht singleklassement van de SuperLeague seizoen 2019-2020 (8 heren)
  - NDB wildcards 6 heren, 6 dames, 6 junioren en 6 meisjes

  Totaal (maximaal): 102 heren, 90 dames, 88 junioren en 88 meisjes

  Indien er een speler zich dubbel plaatst via bovenstaande criteria dan schuift deze plaatst niet door. Het is aan de NDB om deze plaats via een Bye in te vullen of als wildcard te vergeven. Hierover zal later meer bekend worden gemaakt.

  De NDB is erg blij met deze mooie toevoeging aan de agenda en denkt hiermee te voorzien in een behoefte van de spelers en lidorganisaties. Vanuit verschillende toernooien en competities kunnen de winnaars tegen elkaar gaan strijden op een nieuw podium voor camera’s!  

  Meer (praktische) informatie over dit evenement volgt spoedig.

 6. Start NDB Rankingseizoen 2019-2020!

  Het nieuwe NDB Rankingseizoen gaat komende zondag beginnen. Dan staat de 'Open Stedendriehoek' in de Hanzehal in Zutphen op het programma. Darts Vereniging Stedendriehoek (DVS) gaat er samen met de NDB voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. We hopen natuurlijk weer erg veel darters te mogen begroeten op de eerste NDB Ranking van dit seizoen.

  Inschrijven:
  De online inschrijving voor de heren A en dames is al enkele weken open. Klik hier voor dat eerder verschenen bericht en om je direct in te schrijven.
  Je kunt je inschrijven tot zaterdagmiddag 14 september 15.00 uur. De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 14 september om 21.00 uur gepubliceerd.
  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!  

  Aanvangstijden:
  - De locaties gaan uiterlijk om 10.00 uur open.
  - De jeugd (meisjes, aspiranten, junioren) kan zich tot 11.00 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.15 uur.
  - De paradarters en specials kunnen zich tot 11.30 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.45 uur.
  - De Heren B kunnen zich tot 12.30 uur inschrijven. Dit toernooi begint +/- 13.00 uur.
  - De Heren A en dames kunnen zich uitsluitend online inschrijven. De toernooien beginnen +/- 13.00 uur.

  Waar?
  Hanzehal
  Fanny Blankers-Koenweg 2
  7203 AA Zutphen

  Legitimatiecontrole:
  Zoals altijd op het eerste toernooi van het NDB Rankingcircuit is er weer een legitimatiecontrole. Zorg dus dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Dit geldt voor iedereen met uitzondering van de Heren B, de specials en de aspiranten.

  Belangrijke informatie:
  Alle belangrijke informatie over het NDB Rankingseizoen, zoals agenda, prijzengeld, nieuwe reglement en nog veel meer kun je vinden door hier te klikken.

  Selectiebeleid:
  Alles over het nieuwe selectiebeleid en de belangrijkste wijzigingen kun je vinden in een eerder verschenen nieuwsbericht.

  Livestream:
  We gaan dit seizoen opnieuw alle finales van het NDB Ranking seizoen 2018-2019 live streamen op onze NDB YouTube pagina, waar we ook alle finales vervolgens los op zetten zodat ook iedereen ze terug kan kijken. De NDB wil hier in blijven investeren om onze spelers meer publiciteit te geven en om onze sport en het NDB Ranking seizoen te promoten. De finales van de paradarters en specials worden niet gestreamd. Dit is praktisch nog te bewerkelijk, met name vanwege verschillende bordhoogte. Speciaal van deze toernooien wordt een videoverslag gemaakt wat ook terug te zien zal zijn op de NDB YouTube pagina. Zeg het voort en DEEL het met je team, achterban en thuisblijvers. We willen zoveel mogelijk kijkers laten meegenieten van de verschillende finales.  

  Stream voor aanstaande zondag kun je hier alvast vinden.

  Standen en extra informatie:
  Alle standen zijn gedurende het seizoen hier te vinden. Tevens staat daar ook nog veel informatie die je handig is om te weten wanneer je aan het NDB Rankingseizoen deelneemt.

  De NDB en DVS nodigen iedereen van harte uit en wensen alle deelnemers ontzettend veel succes en plezier tijdens de 'Open Stedendriehoek'. Laten we er een sportief, gezellig en spannend seizoen van maken!

 7. Online inschrijving 'Open Stedendriehoek' open

  De online inschrijving voor de eerste NDB Ranking van dit seizoen is open. Zoals vorig jaar ook al het geval was kunnen de heren A en dames zich alleen op deze manier inschrijven. Dit geeft de NDB de mogelijkheid om de loting en de tijdsplanning vooraf te maken.

  De loting en de starttijden worden op de zaterdagavond 14 september uiterlijk om 21.00 uur gepubliceerd. De spelers dienen op de dag zelf een spelerskaart op te halen waar de speeltijden op staan zodat ze precies weten wanneer en waar ze in actie moeten komen. Deze kaart graag direct bij binnenkomst ophalen, maar te allen tijde minstens een half uur voor je starttijd. 

  Je kunt je inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Stuur dan een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigings e-mail hebt ontvangen. 

  Online inschrijven voor de Open Stedendriehoek | 15 september 2019 | DVS 

  Online inschrijven klik op deze link!

  Tot wanneer?
  De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 14 september 15.00 uur.

  Kosten?
  De kosten zijn €10,- voor de inschrijving en €0,75 transactiekosten.
  De transactiekosten komen ten goede aan het het bedrijf achter de online inschrijving. 

  Publicatie loting?
  De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 14 september om 21.00 uur gepubliceerd.

  Spelerskaart ophalen?
  Op de locatie aan de wedstrijdtafel. Bijvoorkeur direct bij binnekomst, maar in ieder geval minstens een half uur voor jouw starttijd.

  Waar?
  Hanzehal
  Fanny Blankers-Koenweg 2
  7203 AA Zutphen

  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!  

 8. LaCo Speelweek 1

  Afgelopen zaterdag was de aftrap van het nieuwe LaCo seizoen! Hieronder een kort verslag van alle gespeelde wedstrijden!

  Heren:
  Er werden in de eerste ronde vijf wedstrijden gespeeld, verdeeld over drie poules. In poule A werden twee overtuigende overwinningen geboekt. DVS won met 12-5 van DVK en de eindstand tussen DBA en DONHN werd 13-4 in het voordeel van DBA. In poule B kwam de verdedigend kampioen DVO uit tegen DBMN. DBMN wist de huidige kampioen verrassend te verslaan met 5-12. In de laatste poule werden nog 2 wedstrijden gespeeld. Tussen de mannen van de BDC en DORA was het een stuk spannender, de overwinning ging naar BDC, met maar één punt verschil werd het 9-8 in het voordeel van de BDC. De laatste wedstrijd bij de heren ging tussen DOT en FDB. Deze wedstrijd wist de FDB met 10-7 naar zich toe te trekken.    

  Dames:
  In poule A stonden er drie wedstrijden op het programma. De FDB boekte gelijk hun eerste uitoverwinning bij SDC, de dames van de Friese Darts Bond wonnen uiteindelijk met 7-4. De DBA moest het opnemen tegen de DONHN, het werd een spannende wedstrijd waarbij de DONHN de wedstrijd nipt wist te winnen in een beslissende captainsgame, 6-5. De laatste wedstrijd uit poule A eindigde in een overwinning voor de DVK ten koste van de DVS: 7-4. De dames van de DBMN gaan in poule B aan de leiding door een mooie 9-2 zege op DVO. De andere wedstrijd in poule B ging tussen regerend kampioen RDB en DSWN. De huidige kampioen RDB is ijzersterk begonnen aan het seizoen en wist de eerste wedstrijd tegen DSWN met 7-4 te winnen.

  Jeugd:
  Bij de jeugd werden er 2 wedstrijden per poule gespeeld, alleen het team van de KDO uit poule A begon met een vrije week. Het jeugdteam van de RDB kende een vliegende start! Zij hebben hun eerste wedstrijd met 11-0 gewonnen van de DBA. DBMN heeft ook een ruime overwinning behaald ten koste van DVS: 9-2. In poule B boekte DSWN een ruime overwinning op DONHN/DVK, het team van Darts Sport West Nederland won met 10-1. Bij de wedstrijd tussen DBBR en RDO lag het heel dichtbij elkaar. RDO wist een 1-4 achterstand ongedaan te maken, maar DBBR  wist de beslissende wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken en er met de winst van door te gaan, eindstand: 6-5.

  Voor alle uitslagen en statistieken en standen kan je terecht op de LaCo-pagina. De volgende speelronde is op 21 september.

 9. Foto: Bas van den Berk

  Afgelopen weekend stonden er maar liefst drie toernooien op het programma in Selsey, Engeland. De Classic, Masters en Matchplay werden dit weekend allemaal afgewerkt waarbij op de zondag alle finales werden gespeeld.

  In de middag werd gestart met de England Matchplay, hier maakte Welsey Harms zijn opwachting in de kwartfinale. Helaas moest hij zijn meerdere erkennen in Scott Mitchell. De Engelsman wist uiteindelijk het toernooi op zijn naam te schrijven door in de finale met 5-4 van Daniel Day te winnen.

  Hier de uitslagen van alle andere England Matchplay finales:
  England Matchplay finale dames: Lisa Ashton 3-5 Anastasia Dobromyslova
  England Matchplay finale heren: Scott Mitchell 5-4 Daniel Day 
  England Matchplay finale meisjes: Lauren Stokoe 2-3 Beau Greaves
  England Matchplay finale jongens: Jack Male 3-4 Charlie Manby

  De avond werd vervolgd met de finale van de England Masters. Hier kwam Richard 'Flyers' Veenstra in actie tegen Scott Mitchell. De Engelsman blijkt erg goed in vorm te zijn en pakt met de England Master titel zijn tweede overwinning van het weekend. Hij wint de finale uiteindelijk met 5-2. Bij de dames was het Engelse jeugdtalent Beau Greaves niet opgewassen tegen de kersverse BDO World Trophy Champion Lisa Ashton. Met overtuigende cijfers ging de overwinning naar Ashton, 5-2.

  Uitslagen England Masters:
  England Masters halve finale dames: Lisa Ashton 4-0 Dee Bateman
  England Masters halve finale dames: Maria O'Brian 2-4 Beau Greaves
  England Masters halve finale heren: Wesley Harms 2-4 Scott Mitchell
  England Masters halve finale heren: Gino Vos 2-4 Richard Veenstra
  England Masters finale dames: Lisa Ashton 5-2 Beau Greaves
  England Masters finale heren: Scott Mitchell 5-2 Richard Veenstra

  Bij de England Classic wist Wesley Harms als enige Nederlander de halve finales te bereiken. Na een mooie 4-2 overwinning op Wayne Warren stond Nick Kenny te wachten in de finale. Harms borduurde voort op zijn goede vorm door Kenny met 5-2 aan de kant te zetten en zo de titel te pakken! Bij de dames won Anastasia Dobromyslova de finale van Deta Hedman met 5-2.

  Hierbij de uitslagen vanaf de halve finales.
  England Classic halve finale dames: Lisa Ashton 0-4 Anastasia Dobromyslova
  England Classic halve finale dames: Lorraine Winstanley 0-4 Deta Hedman
  England Classic halve finale heren: Wesley Harms 4-2 Wayne Warren
  England Classic halve finale heren: Craig Venman 0-4 Nick Kenny
  England Classic finale dames: Anastasia Dobromyslova 5-2 Deta Hedman
  England Classic finale heren: Wesley Harms 5-2 Nick Kenny

  Wij feliciteren Welsey Harms met dit mooie resultaat!

 10. Foto: Nederlandse Darts Bond

  Afgelopen weekend werd er gedart in het zonnige Calella in Spanje. Op zaterdag werd het Catalunya Open gespeeld en op zondag stond het FCD Anniversary Open op het programma.

  Op beide dagen was er Nederlands succes! Tijdens de Catalunya Open hadden we zowel bij de dames als bij de heren een Nederlandse kampioen. Bij de dames was het Sharon Prins en bij de heren wist Kevin Doets te winnen. Sharon won van de Noorse Ramona Eriksen. Daarmee wint ze dit toernooi al voor de zevende keer! Kevin was met 6-3 te sterk voor Carles Arola.

  De volgende dag werd het FCD Anniversary Open gegooid. Ook hier waren in beide finales Nederlanders te zien. Bij de heren moest Kay Smeets het opnemen tegen Carles Arola, die de dag ervoor in de finale verloor van Kevin Doets. De Spanjaard wist deze finale wél te winnen met 6-3. Tijdens de damesfinale mochten twee Nederlandse dames het podium betreden. Sharon Prins moest het opnemen tegen Aileen de Graaf. Het was uiteindelijk Aileen die de overwinning naar zich toe trok. Met een mooie 126-finish voor de 5-3 won zij de wedstrijd!

  Wij feliciteren alle Nederlanders met hun goede prestaties!

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.