NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Foto: Bas van den Berk

  De jeugdkampioenen van de tweede NDB Ranking zijn Jurjen van der Velde (junioren), Rosanna van der Velde (meisjes) en Pim van Bijnen (aspiranten). In totaal gingen 17 meisjes, 24 aspiranten en 74 junioren de strijd met elkaar aan voor de verschillende jeugdtitels in Vlaardingen.

  De kersverse Winmau World Masters Boys Champion Jurjen van der Velde wist ook de tweede NDB Ranking van dit seizoen te winnen. Hij versloeg Wesley Hurrebrink (4-2). In de halve eindstrijd was van der Velde met 3-0 te sterk voor Luke van der Kwast. Kevin Lasker verloor in de andere halve finale met 3-2 van Hurrebrink. De meisjesfinale ging opnieuw tussen Lerena Rietbergen en Rosanna van der Velde. Dit keer was Rosanna de sterkste en won de spannende finale met 3-2. De winnares won eerder op de dag al van o.a. Joëlla Verhagen en Layla Brussel. Pim van Bijnen pakte de aspiranten titel. In de eindstrijd was hij met 3-0 te sterk voor Karsten Boelens. Daarmee wint ook hij de tweede NDB Ranking van dit seizoen.

  Alle uitslagen:
  Meisjes
  Aspiranten
  Junioren

  Meisjes verliezersronde
  Aspiranten verliezersronde
  Junioren verliezersronde

  De seniorentitels in Vlaardingen zijn gegaan naar Maik Kuivenhoven (heren A), Jurrit van Essen (heren B), Sharon Prins (dames) en Michelovic van Velzen (paradarts)!

  De heren A finale ging tussen Niels Zonneveld en Maik Kuivenhoven. Laatstgenoemde wist dus met 2-1 in sets deze mooie en spannende finale te winnen. Bij de heren B finale ging de winst naar Jurrit van Essen. Hij versloeg John Nagelhout met 4-1. Regerend NDB Rankingkampioene Sharon Prins pakte de titel bij de dames. In een spannende finale was ze met 5-4 Anita van der Velden de baas. Michelovic van Velzen wist ook de tweede NDB Ranking bij de paradarters te winnen. Hij was in de eindstrijd met 3-0 te sterk voor Arie van der Rassel.

  Alle uitslagen:
  Heren A
  Heren B
  Dames
  Paradarters
  Paradarters verliezersronde

  Wij danken alle vrijwilligers, locatie, partners, toernooicommissie en de lidorganisatie RDO voor het organiseren van een geslaagde tweede NDB Ranking.

  Wij feliciteren alle winnaars met hun mooie titels!

 2. Wouter Vaes naar Finder Darts Masters!

  Wouter Vaes bleek vanavond de sterkste tijdens de NDB selectiewedstrijden voor een Finder Darts Masters herenwildcard. Na een mooie avond met goede wedstrijden versloeg hij in de finale Hedrik Tooren en mag in december voor de tweede keer gaan spelen op het mooie podium van de Finder Darts Masters.

  De zes herenselectiespelers begonnen de strijd in twee poules waarbij de twee poulewinnaars naar de finale gingen. Hendrik en Wouter wisten beiden met twee overwinningen de finale te halen. Hendrik begon sterk en kwam op een 3-0 voorsprong. Wouter kwam vervolgens steeds beter in zijn spel en kwam terug tot 3-3. Na een 4-3 voorsprong voor Hendrik won Wouter drie legs op rij en daarmee de wedstrijd.

  Alle uitslagen op een rij:

  Poule A:
  Hendrik Tooren - Justin van Tergouw 5-1
  Justin van Tergouw - Michel van der Horst 5-2
  Hendrik Tooren - Michel van der Horst 5-2

  Poule B:
  Martijn Kleermaker - Wessel Nijman 5-1
  Wouter Vaes - Wessel Nijman 5-4
  Wouter Vaes - Martijn Kleermaker 5-3

  Finale:
  Wouter Vaes - Hendrik Tooren 6-4

  De NDB dankt zijn vrijwilligers, Hotel Zuiderduin, Finder en Dartfreakz.nl voor de prettige samenwerking!

  De kaartverkoop voor de Finder Darts Masters 2018 is in volle gang. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Op dit toernooi kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit het nationale en internationale dartscircuit in actie zien. Informatie over tickets, hotelboekingen en het toernooi kunt u hier vinden.

 3. Foto: Bas van den Berk

  Op vrijdagavond 12 oktober aanstaande zullen in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee de selectiewedstrijden plaatsvinden voor de herenwildcard Finder Darts Masters 2018! Hiervoor zijn de zes selectiespelers die nog niet geplaatst zijn voor de Masters uitgenodigd, te weten Martijn Kleermaker, Hendrik Tooren, Michel van der Horst, Justin van Tergouw, Wessel Nijman en Wouter Vaes.

  Het spelformat is vergelijkbaar met dat van de Finder Darts Masters. De zes darters gaan spelen in poules van drie (best of 9 legs) waarvan de poulewinnaars in de finale (best op 11 legs) gaan strijden om de felbegeerde wildcard.

  Livestream:
  Een primeur voor deze selectiewedstrijden is de aanwezigheid van een livestream waardoor fans en thuisblijvers verschillende wedstrijden, waaronder de finale, live kunnen volgen. Deze livestream wordt mede mogelijk gemaakt door Hotel Zuiderduin, Finder en Dartfreakz waarvoor de NDB deze partners uiteraard hartelijk wil bedanken!

  Praktische informatie:
  De zaal gaat om 19:00 uur open, spelers dienen zich aan te melden om 20:00 uur en de eerste wedstrijden beginnen om 20:30 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom en de entree is uiteraard gratis.

  Meer informatie over de Finder Darts Masters, kaartverkoop en hotelarrangementen vindt u op www.findermasters.nl.

  Adres Hotel Zuiderduin:
  Zeeweg 52
  1931 VL
  Egmond aan Zee

  Let op: men kan niet op het hotelterrein parkeren, dit is namelijk alleen voor gasten die een kamer hebben geboekt.
  Vanaf 19.00 uur is het gratis parkeren in Egmond aan Zee.

  Hieronder kan je een herinnering instellen voor deze livestream zodat je automatisch een melding krijgt zodra deze van start gaat.

 4. Een vol competitieprogramma!

  Dit weekend staan er vele landelijke competitiewedstrijden op het programma in zowel de LaCo als de SuperLeague. Hieronder vindt u een overzicht.

  LaCo
  Bij de dames staan er zes wedstrijden op het menu. In poule A is de verrassende koploper DVS vrij en speelt de nummer twee DSWN thuis tegen DVK. VDO gaat de lange reis maken naar Friesland voor de wedstrijd tegen de FDB en in het Oosten des lands gaat DVO de strijd aan met DBBR. In poule B zijn de DONHN en de RDB samen koploper. De DONHN speelt morgen thuis tegen DBA en RDB gaat op bezoek bij DBMN. De SDC ontvangt de RDO en DOGD heeft een vrije speelweek.
  Bij de heren speelt regerend kampioen DBBR een uitwedstrijd tegen DVO dat nog wacht op zijn eerste overwinning. In de tweede wedstrijd uit poule A krijgt de DVK de BDC op bezoek. In poule B zijn er twee teams die nog niet verloren hebben, namelijk DBMN en RDB. Zij spelen morgen tegen elkaar in Houten. De tweede wedstrijd uit poule B gaat tussen DONHN en DBA. In poule C staat er een 'noordelijke derby' op het programma tussen de DOGD en de DOT. Tenslotte neemt DSWN het in Den Haag op tegen de DORA.

  Voor het complete programma klikt u hier.

  SuperLeague
  Een kleine maand geleden ging de SuperLeague van start en komende zaterdag staat wedstrijd nummer twee op het programma. In de hoofdklasse vinden we het gepromoveerde Twenty Six boven aan de stand. Zij spelen morgen tegen de Fanatics dat ook zijn eerste wedstrijd wist te winnen. Regerend kampioen Oranje Bar neemt het op tegen de grootste concurrent van afgelopen seizoen: Team Winsum uit Sneek. Twee debutanten in de hoofdklasse ontmoeten elkaar in Terneuzen: RCT vs Café Kafé. Bosgenoegen speelt thuis tegen H&S de Zwaantjes en Xtreme Sport Tilburg gaat op bezoek bij DKE RW Repair.
  In overgangsklasse A gaat Café de Schout zijn debuut maken in de SuperLeague met een uitwedstrijd tegen Café Kremer. De Dissel ontvangt Status Bar en The Legend krijgt de Makkers van Wilma op bezoek. In Appingedam speelt Café op de hoek tegen SLT de Planeet en tenslotte gaat de Moriaan een uitwedstrijd spelen tegen Toornsmit.
  In overgangsklasse B is 't Haspeltje de koploper. Zij spelen morgen thuis tegen Hemeco dat vorig jaar net geen kampioen werd. DTV speelt een thuiswedstrijd tegen 't Pleintje en Dorpsherberg No Fear gaat op bezoek bij Oranjestad. Twee nieuwkomers tegen over elkaar morgen in de wedstrijd tussen FF naar Steef en Nouveau. De laatste wedstrijd in poule B gaat tussen Red Alert Bet Kolen en Vrijbuiter.
  In overgangsklasse C een mooie pot tussen de kampioen van twee jaar geleden (Prima Darts) en het team dat vorig jaar net naast de titel greep (8-eraf Amsterdam). Beide teams gaan dit jaar voor promotie en wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Café de Schot gaat op bezoek bij Agnes & Schier en DV Double Bull speelt zijn eerste thuiswedstrijd tegen Sonny's Darts. Café Merwehof ontvangt de Flora Bar en de laatste wedstrijd van dit weekend gaat tussen twee debutanten in de SuperLeague: Dartshop Leiden ontvangt Café de Wyck. 

  Voor het programma, de standen en de statistieken klikt u hier.

  De NDB wenst alle competitieteams veel succes!

 5. Doe ook mee aan 'Open Rotterdam'

  Aanstaande zondag 14 oktober zal de tweede NDB Ranking van het seizoen 2018-2019 georganiseerd worden. We zijn te gast bij de RDO in Vlaardingen voor de 'Open Rotterdam'. Gezamenlijk gaan wij er voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. Er zal gedart gaan worden in het bekende Sportcentrum Vlaardingen aan de Zwanensingel in Vlaardingen. We hopen natuurlijk weer erg veel darters te mogen begroeten op de tweede NDB Ranking van dit seizoen.

  Er zijn zeven verschillende toernooien a.s. zondag:
  - Aspiranten (t/m 13 jaar)
  - Meisjes (t/m 17 jaar)
  - Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
  - Dames
  - Heren B
  - Heren A
  - Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)
  Let op: er is dus geen toernooi voor de specials tijdens de Open Rotterdam.

  Inschrijven Heren A en Dames:
  Heren A en Dames dienen zich online in te schrijven. Klik op deze linkom direct in te schrijven! (Klik hier voor meer informatie). De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 13 oktober 15.00 uur.  

  Publicatie loting?
  De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 13 oktober om 21.00 uur gepubliceerd.

  Spelerskaart ophalen?
  Op de locatie aan de wedstrijdtafel. Bijvoorkeur direct bij binnekomst, maar in ieder geval minstens een half uur voor jouw starttijd.

  Inschrijven overige categoriën:
  Voor de overige categorieën kan inschrijven alleen ter plaatse in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. De paradarters kunnen inschrijven tot 11:30 uur en de heren B dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven, dit kost €5,-.

  De senioren toernooien beginnen rond 13:00 uur. De jeugdtoernooien om 11:15 uur. De zaal gaat open om 10:00 uur.

  Locatie:
  Sportcentrum Vlaardingen
  Zwanensingel 9
  3136 GZ Vlaardingen 

  De NDB en de RDO nodigen iedereen van harte uit en wensen alle deelnemers ontzettend veel succes en plezier tijdens de 'Open Rotterdam'. Laten we er een sportief, gezellig en spannende dag van maken!

 6. Foto: Evert Zomer

  Wij hebben meerdere vragen gekregen van paradarters of zij aan het reguliere singles- en koppelstoernooi van de BAUHAUS Dutch Open Darts 2019 kunnen deelnemen. Het antwoord is simpel: Ja dit kan, maar er zijn wel enkele kanttekeningen.

  Singletoernooi:
  - Zowel het reguliere singletoernooi als het paradartstoernooi (ook een singletoernooi) wordt gespeeld op zaterdag. Men dient dus een keuze te maken aan welk toernooi men wil deelnemen. Het is niet mogelijk je in te schrijven voor beide toernooien.
  - In het reguliere singletoernooi wordt enkel op een hoog bord gespeeld. In het paradartstoernooi heeft men keuze tussen een hoog en laag bord.
  - In het reguliere singletoernooi kan men ingedeeld worden om op een baan te spelen die midden in de locatie ligt. Men dient dus enigszins mobiel te zijn om daar binnen bepaalde tijd te komen. Bij het paradarts gedeelte speelt men altijd in een aparte hoek op paradarts banen met extra veel ruimte er om heen.

  Koppeltoernooi:
  - Het koppeltoernooi van de Dutch Open Darts wordt gespeeld op vrijdag. Dit is open voor iedereen. Er is geen apart koppeltoernooi voor paradarters.
  - In het koppeltoernooi wordt enkel op een hoog bord gespeeld.
  - In het koppeltoernooi kan men ingedeeld worden om op een baan te spelen die midden in de locatie ligt. Men dient dus enigszins mobiel te zijn om daar binnen bepaalde tijd te komen.

  Klik hier om naar de BAUHAUS Dutch Open Darts website te gaan.

  Indien er nu nog vragen zijn neem dan even contact op met de Nederlandse Darts Bond via: info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

 7. Foto: TipTopPics

  De BDO heeft haar spelers bekend gemaakt die gaan deelnemen aan de Grand Slam of Darts. Tijdens dit toernooi, dat gehouden wordt van 10 tot en met 18 november, strijden topspelers van zowel de PDC als de BDO om een prijzenpot van 450.000 pond.

  Wesley Harms is de enige Nederlander die vanuit de BDO zal deelnemen. De overige namen zijn Glen Durrant, Mark McGeeney, Jim Williams, Michael Unterbuchner, Scott Mitchell, Adam Smith-Neale en Gary Robson. Namens de PDC komen onze landgenoten Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zeker ook in actie.

  Meer informatiue is te vinden op de site van de BDO en de PDC.

 8. Foto: © Finder Darts Masters 2018.

  Tony O’Shea zien we na een jaar afwezigheid weer terug op het podium van de Finder Darts Masters. O’Shea is onbetwist één van de iconen van de dartssport en zeer geliefd bij het publiek.

  De organisatoren hebben daarom besloten om een wildcard te geven aan deze topdarter uit Stockport  Engeland die met zijn opkomst tune ‘Hé baby, oe aa’ de zaal wel op zijn hand weet te krijgen.

  De voorlopige lijst met namen van spelers en speelsters die aan de Finder Darts Masters 2018 gaan deelnemen kunt u teruglezen op www.findermasters.nl. Op deze website vindt u ook alle informatie over kaartverkoop  en hotelarrangementen voor dit evenement dat van vrijdag 7  t/m zondag 9 december plaatsvindt in Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee.

 9. Foto: R.G. van Stipriaan

  De online inschrijving voor de tweede NDB Ranking van dit seizoen is open. Zoals al vaker gecommuniceerd kunnen de heren A en dames niet meer inschrijven in de locatie. Dit geeft de NDB de mogelijkheid om de loting en de tijdsplanning vooraf te maken en het toernooi strakker te laten verlopen. Na de eerste NDB Ranking van dit seizoen in Driebergen is gebeleken dat dit goed werkt.

  De loting en de starttijden worden op de zaterdagavond 13 oktober uiterlijk om 21.00 uur gepubliceerd. De spelers dienen op de dag zelf een spelerskaart op te halen waar de speeltijden op staan zodat ze precies weten wanneer en waar ze in actie moeten komen. Deze kaart graag direct bij binnenkomst ophalen, maar te allen tijde minstens een half uur voor je starttijd. 

  Je kunt je inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Kijk hier in de Rankingstand of stuur een mail naar info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigings e-mail hebt ontvangen.  

  Online inschrijven Open Rotterdam op 14 oktober a.s.

  Online inschrijven klik op deze link!

  Tot wanneer?
  De inschrijving blijft open tot zaterdagmiddag 13 oktober 15.00 uur.

  Kosten?
  De kosten zijn €10,- voor de inschrijving en €0,75 transactiekosten.
  De transactiekosten komen ten goede aan het het bedrijf achter de online inschrijving. 

  Publicatie loting?
  De loting, inclusief een lijst met starttijden, wordt uiterlijk zaterdagavond 13 oktober om 21.00 uur gepubliceerd.

  Spelerskaart ophalen?
  Op de locatie aan de wedstrijdtafel. Bijvoorkeur direct bij binnekomst, maar in ieder geval minstens een half uur voor jouw starttijd.

  Waar?
  Sportcentrum Vlaardingen, Zwanensingel 9, 3136 GZ Vlaardingen 

  De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!  

 10. Foto: © Finder Darts Masters 2018.

  Runner-up van het Finder Darts Masters Youth Tournament, de Schotse jeugdspeler Nathan Girvan, zien we dit jaar terug op het podium van het Finder Darts Masters jeugdtoernooi.

  Nathan, in 2017 runner-up van de Lakeside World Pro voor de jeugd en het Finder Darts Masters jeugdtoernooi, kan dankzij de uitnodiging van de organisatie dit jaar opnieuw proberen deze titel te bemachtigen.

  De voorlopige lijst met namen van spelers en speelsters die aan de Finder Darts Masters 2018 gaan deelnemen kunt u teruglezen op www.findermasters.nl. Op deze website vindt u ook alle informatie over kaartverkoop en hotelarrangementen voor dit evenement dat van vrijdag 7 t/m zondag 9 december plaatsvindt in Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee.

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.