Nu was de ALV al onder voorbehoud dat er geen wijzigingen zouden komen in de Corona maatregelen maar helaas hebben wij moeten besluiten dat een fysieke ALV op moment niet kan. De ALV moet beschouwt worden als evenement en die zijn op dit moment niet toegestaan. Even los ervan of F.E.O. open mag, zonder horeca moeten we het aantal reisbewegingen beperken. De D.O.G.D. wil geen enkel risico lopen en ziet zich daarom genoodzaakt om de ALV op te schorten. De leden die zich  hebben ingeschreven voor de ALV zijn hierover donderdag apart geïnformeerd.

 

Om nu toch te kijken naar de mogelijkheden gaan we onderzoeken of we een digitale ALV kunnen organiseren of dat we d.m.v. een vragenlijst met keuze opties als nog tot de juiste uitkomst te kunnen komen. Beide keuzes hebben hun eigen uitdagingen waarbij de belangrijkste is hoe stel je vast dat het een lid van de D.O.G.D. is. In het geval van een digitale vergaderring zal de deelnemer in bezit moeten zijn van een webcam o.i.d. om deel te kunnen nemen en ook hier zit je aan een beperking van het aantal deelnemers. Het is meestal gratis tot een maximum aantal deelnemers. Hoe dan ook dit kost tijd om dit uit te zoeken en tijd is voor ons een probleem.

Zowel Eddy als ik (Edwin) hebben in ons eigen leven op dit moment weinig tijd om zich vol in te zetten op deze moeilijke periode. Eddy is druk bezig met een studie en zelf kom ik om in het werk. En even voor alle duidelijkheid ik ben geen bestuurslid en ben ook niet van plan om een functie in het bestuur te nemen, ik heb dit vorig jaar al aangegeven na mijn aftreden als voorzitter. Ik ben een lid net als jullie, maar heb ervaring m.b.t. de bedrijfsvoering van de D.O.G.D. en wil Eddy niet laten zitten hiermee, echter dit is eindig.

 

Nu moet je altijd oppassen als je kritisch gaat worden, maar zonder leden te beledigen of voor hun hoofd te stoten willen toch laten weten hoe het voor ons is om in deze tijd het goed te doen. Er zijn diverse steun betuigingen gekomen en hebben zich 3 mensen aangemeld om met ons mee te denken, waarvan 2 niet leden, deze mensen zijn we erg dankbaar ook al hebben nog geen gebruik gemaakt van het aanbod. Dit komt voornamelijk doordat er iedere week wel weer iets veranderde in de regels en wij hebben afgewacht op wat uiteindelijk mogelijk zou zijn. Ook willen we de 10 leden bedanken die zich hebben opgegeven voor de ALV. Voorop staat voor ons beide dat we graag zouden zien dat de D.O.G.D. blijft bestaan en dat we met z'n allen deze moeilijke tijd door komen.

 

Eddy en ik zijn beide begin jaren 90 lid geworden van de D.O.G.D. en zetten ons al jaren actief in voor de D.O.G.D. maar voor ons beide is de koek wel een beetje op. Waar we in de begin jaren leden moesten teleurstellen omdat er voldoende vrijwilligers waren, zijn die nu niet te vinden. Ook na het sturen van een open e-mail naar de leden heeft nog steeds niemand de behoefte om op te staan. Weet je, dan vragen wij ons ook af waarom doen we dit eigenlijk. Het is voor mij persoonlijk een hele kopzorg minder als ik zeg zoek het lekker uit.


Commentaar is er genoeg maar goed als bestuurslid weet je dat dit soms ongegrond is en soms heeft iemand een punt, echter moeten wij dit dan weer van social media afhalen. Of wordt er via whatsapp op gewezen. Bij mij is dat op den duur wel gaan steken en gaat de lol eraf. Ook een van de afgetreden bestuursleden heeft dit als mede reden opgegeven. Ook mijn voorgangers zijn zeer onheus bejegend en hebben uit eindelijk alle banden met de bond verbroken. Dan vraag je toch af is dit de manier waarop je met mensen omgaat die uren en uren van hun kostbare vrije tijd inzetten voor de D.O.G.D. En er is niemand die commentaar had die op een ALV kwam of zei ik kan het beter, althans niet in de 6 jaar dat ik voorzitter ben geweest.
Nu kan het gaan gebeuren dat er geen bestuur meer is en de bond stuurloos is. Dit zou dan de eerste keer zijn sinds er gekozen is voor een officemanager om dit probleem te ondervangen en er zorg voor te dragen dat er een competitie georganiseerd kan worden en de door de NDB georganiseerde kampioenschappen en LaCo inschrijvingen te regelen, met alles wat daar bij komt vanaf het moment dat dit weer mogelijk is natuurlijk.


Zoals al eerder aangegeven is het ontslaan van de officemanager echt geen optie op dit moment en zou met de juiste steun misschien niet nodig zijn. Die steun bestaat uit o.a. de NOW maatregels voor werkgevers en er zijn door de NDB extra regelingen bekend gemaakt. Bij beide is het probleem dat pas in november er een nieuwe mogelijkheid komt om je in te schrijven voor het volgende termijn. Hier is dus veel onduidelijkheid over en zijn we ook deels afhankelijk van onze leden. We moeten samen deze periode door zien te komen en door keuze die vroeger zijn gemaakt vraagt dat best wel iets van een lid. Daarvoor krijg je wel terug dat je als het weer kan er mogelijkheden zijn om snel enige vorm van georganiseerd darten kan bieden.
Bovenstaande en het volgende zal een keus van de ALV moeten zijn maar ook dit heeft wel weer gevolgen. Stel dat de ALV wel kiest voor het beëindigen van de arbeidsrelatie, wie gaat het dan doen? Dan is er helemaal niemand meer. Wie doet de verdere afhandelingen die nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen, wie doet de leden administratie, competities etc? Ik lees hier en daar wel eens; dan beginnen gewoon opnieuw... Ja wie dan? En diegene die dat gaat doen waarom dan wel en nu niet?

 

Het is niet zo dat de D.O.G.D. verloren is, alleen wordt het wel tijd dat er mensen opstaan om het van Eddy over te nemen en dat ik mij weer kan richten op de dingen die ik nu belangrijk vind. Wij kunnen alleen maar op basis van cijfers inschatten waar onze leden ongeveer staan. In de tijd van de digitale snelweg hoor je vaak wel de tegenstanders maar de positieve leden minder, wat ik wel kan begrijpen want je weet nooit wat je post voor reactie kan teweeg brengen. 

Nogmaals dit is niet om een vingerwijzing te doen, maar het moet wel helder zijn dat de D.O.G.D. van ons allemaal is en niet alleen van het bestuur en haar medewerker. 

 

Het je vragen en/of tips zijn deze altijd welkom op de mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of verstuur een chat bericht via onze facebook pagina. Wij gaan niet in op opmerkingen die bij berichten worden geplaatst, beseffende dat we hier mensen met goede bedoelingen benadelen.

Zodra er meer bekend is zullen we dit kenbaar maken op de website van de D.O.G.D.

 

Namens Eddy Zuur (Secretaris en enig bestuurslid)

 

Edwin Dodde

Lid D.O.G.D.

 

 

 

Volg ons op: facebook twitter Volg ons op Twitter Ontmoet ons op Facebook

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.