Zaterdag 1 juni ’13 werd  de gesloten D.O.G.D gespeeld, nadat de inschrijving gesloten was bleek dat het aantal deelnemers bijna verdrievoudigd was met de vorige versie. 

Na dat de poules gemaakt waren konden we om 20:15 uur beginnen met de wedstrijden.

De uitslagen van de poules brachten op misschien 1 persoon na geen verrassende uitslagen. Hierna na konden we verder met de knock-out fase, waar we vooral in de winnaarsronde een aantal geweldige partijen konden zien. Tegen 12:45 konden we ons opmaken voor de finale, deze ging tussen Simon Boiten en Hendrik Tooren.  In een hoogstaande en gelijk opgaande finale bleek het fantastisch finishen, waar Hendrik de hele avond al mee bezig was, het verschil te maken. Bij een 4-4 stand besliste Hendrik de partij met zijn 7de 100+ finish van de avond.

Hiermee kwam er weer een eind aan een zeer gezellig avondje darten, en juist omdat het zo gezellig was is het jammer dat er commentaar moet komen omdat er geen prijzengeld op de gesloten D.O.G.D. staat. Wij weten ook dat dit tegenwoordig  voor veel darters belangrijk is, en met de toekomstige D.O.G.D. ranking (waar over binnenkort meer informatie komt) willen we hier ook rekening mee houden.

Maar wij zijn van mening dat:

  1. De gesloten D.O.G.D. een gezellige afsluiting van een dart seizoen moet zijn voor spelers van elk niveau en elke divisie waar prijzen geld niet belangrijk mag zijn.
  2. De titel Kampioen van de D.O.G.D. er één is die je gewoon eens graag wilt winnen, eentje voor de eer en hoe meer “top” spelers er mee doen hoe meer zo’n titel waard is. 

Uitslagen:

Winnaarsronde: Halve finale
  Tim Middelbos – Simon Boiten 3-4
  Kevin Voorhout – Hendrik Tooren 2-4
  Finale
  Simon Boiten – Hendrik Tooren 4-5 
Verliezersronde: Halve finale
  Peter Schat – Mark Pietersen 0-3
  Richard Mulder – Tonny Dolfing 1-3
  Finale
  Mark Pietersen – Tonny Dolfing 2-4   

Meeste 180-ers: Hendrik tooren en Kevin Voornhout beide 7 stuks

Totaal 180-ers:   28

Hoogste finish:   Hendrik Tooren 156

Namens de D.O.G.D toernooi commissie

Tonny & Robert

Volg ons op: facebook twitter Volg ons op Twitter Ontmoet ons op Facebook

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.