Aankomend weekend is sporthal de Corlaer het decor voor de Gesloten Nederlandse Kampioenschappen. Een belangrijk toernooi waarbij alle Nederlandse toppers aanwezig zullen zijn om te strijden voor deze felbegeerde titel. Natuurlijk zijn alle NDB leden van harte welkom om deel te nemen en is iedereen uitgenodigd om de Nederlandse topdarters aan te moedigen en te bewonderen. Vorig jaar gingen Jan Dekker bij de heren en Rilana Erades bij de dames als Nederlands kampioenen naar huis. Bij de jeugd waren dit Jimmy Hendriks, Joyce Schuurman en Kevin Doets. Hun namen zijn bijgezet in een indrukwekkend rijtje kampioenen. Wat te denken van bekende namen als Joey ten Berge, Raymond van Barneveld, Francis Hoenselaar en Co Stompé.

In Nijkerk zal zondag zoals gebruikelijk het NDB Rankingcircuit worden afgesloten en wordt er dus naast een eervolle titel ook gespeeld om een prijzenpot van maar liefst €4.000,-. Natuurlijk zijn er ook geldprijzen en bekers verbonden aan de eindstand van de NDB Ranking. Schrijf je dus in en doe mee! Onder alle deelnemers verloten wij drie gratis (single) inschrijvingen voor de Dutch Open Darts! Wie weet ga jij niet als Nederlands Kampioen naar huis maar ben je wel kosteloos ingeschreven voor de Dutch Open Darts 2013.
Zoals gebruikelijk zal ook de Nederlandse selectie benoemd worden voor het topsportjaar 2013. De Technische Staf van de NDB zal aanstaande zondag als eerste stap alleen de selectiespelers benoemen die zich rechtstreeks plaatsen via de NDB Ranking. Dit betekent dat onder normale omstandigheden de eerste acht heren, vier dames, vijf jongens en twee meisjes vanuit de gewogen ranking geplaatst zijn voor de Nederlandse selectie 2013. De betreffende spelers dienen de benoeming immers wel te accepteren en te voldoen aan de hiervoor geldende criteria en afspraken.
Na de finales van de GNK zal de definitieve eindstand van de NDB Ranking 2012 bekend zijn. Let wel, de selectie wordt dus bepaalt door een gewogen ranking. Aangezien er acht rankingtoernooien en daarnaast de Gesloten Nederlandse Kampioenschappen zijn georganiseerd tellen de zes beste resultaten vanuit de rankings en daarnaast het resultaat vanuit de GNK. Spelers dienen minimaal vijf rankings gespeeld te hebben. Spelers die zich in of rond bovengenoemde plaatsen bevinden worden dan ook verzocht aanwezig te blijven tot de benoeming na de finales. Kort na de GNK wordt de selectie conform het selectiereglement aangevuld met twee heren en twee dames vanuit het selectie kwalificatietoernooi van 23 december en spelers die vervolgens door de Technische Staf worden aangewezen.
De GNK zal plaatsvinden in sporthal Corlaer, Henri Nouwenstraat 4 te Nijkerk. Inschrijving aspiranten, meisjes en junioren sluit om 11:00 uur. De dames en heren dienen zich voor 12.30 uur te melden.
Voor alle informatie en reglementen, zoals selectiereglement en kledingreglement voor aanstaande zondag, verwijzen wij u graag naar www.ndbdarts.nl

Volg ons op: facebook twitter Volg ons op Twitter Ontmoet ons op Facebook

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.