Op 29 september is de eerste speelronde gespeeld in de LaCo. Hierin waren de selecties van Darts Organisatie Noord Holland Noord de tegenstanders. Helaas hebben de dames deze wedstrijd verloren met 3-8. De heren zijn goed begonnen met de verdediging van de titel. Aan het einde van de middag stond er een eindstand van 14-3 in het voordeel van de Groningers op het wedstrijdformulier. 

Roelof mocht starten en nam al snel een 2-0 voorsprong. Daarna laten de dubbels en in mindere mate ook de trippels hem in de steek en zijn tegenstander ging steeds beter spelen. Roelof verliest helaas met 2-3. Vervolgens is het de beurt aan debutant Kevin Voornhout. Kevin is nog maar 16 en speelt in het Nederlands team bij de junioren. Dankzij dispensatie mag hij deelnemen aan de LaCo. Kevin had redelijk last van zenuwen en speelde een wisselvallige partij. Mede dankzij een aantal gemiste kansen van zijn tegenstander wist hij toch zijn partij binnen te slepen met 3-2. Nummer 3 was Appie. Na een 2-0 achterstand wist hij 2 legs op rij 77 te finishen en ook de laatste leg ging de dubbel in 1x, dus een overwinning. Danny speelt een solide single tegen een goede tegenstander. Maar dan moet je wel een dubbel gooien en dat deed hij niet. Danny profiteert optimaal en wint met 3-0. Vervolgens de rentree van Nick Crouwel in de selectie. Nick heeft in het verleden al eens een seizoen LaCo gespeeld, we hadden het er nog over in welk jaar dat was geweest (1997? 1998? Wie weet het nog?). Hij speelt een geweldige wedstrijd en in no time stond er een 3-0 op het bord. Robert had niet zijn dag. De darts vielen niet en hij verliest met 3-0. Tim laat de eerste Groninger 180 zien, maar ondanks dat komt hij met 2-0 achter. Hij komt sterk terug naar 2-2, maar in de laatste leg krijgt hij 3 matchdarts tegen, die allen worden gemist. Tim finisht knap 83 op de bull om alsnog de winst binnen te slepen. Over Erwin kunnen we kort zijn: goed, degelijk, sterke dubbels en een 3-0 overwinning. Als laatste mag Freddie aan de oche komen voor zijn single. Een prachtig gevecht volgt. Op 2-1 achter weet Freddie in de 4e leg 2x 180 te gooien en vervolgens 2-2 te maken. In de 5e leg mist de tegenstander 148 op de dubbel en Freddie gooit resoluut uit. Zo is de voorsprong 7-2 na de singles. 

Het eerste koppel is Roelof/Danny. Sterke partij van beiden, waarin Danny 122 finisht op de bull voor een 3-0 winst. Daarna spelen Kevin/Freddie. Zij gooien een sterke partij, maar krijgen in de 5e leg een 17-darter tegen (op 701) en verliezen helaas. Appie/Erwin moeten zwaar vechten, maar dit wordt beloond met een 3-2 overwinning. Tim mag spelen met invaller Wouter. Beiden gooien een ijzersterke partij waarin Wouter nog 180 gooit en, ondanks dat hij nog niet naar de opticien is geweest, ook de dubbels goed wist te vinden. Het tiende punt was binnen, 10-3. 

De trio's werden gevormd door Nick/Tim/Erwin, Roelof/Danny/Wouter en Kevin/Freddie en invaller Michel. Alle koppels worden gewonnen, waarin Freddie gelukkig anderhalve leg lang voor twee speelde, hij kon bijna geen trippel missen in dat deel, waardoor een zwaar bevochten 2-1 uit het vuur werd gesleept. 

Nick's sterke single werd beloond met een plek in de sologame. Dit werd een spannende pot, die over en weer ging en in de vijfde leg werd beslist. Nick wint de bull, dus mag beginnen en is 14 darts later uit, waardoor er uiteindelijk 14-3 op het bord stond. Een prima start van het seizoen. Ik wil er wel even bij vermelden, dat deze grote uitslag niet komt, doordat de tegenstander een zwak team was, in tegendeel. Maar op beslissende momenten waren de Groningers dodelijk op de dubbels. Ik wil het hele team een compliment maken voor de teamprestatie. Verder wil ik de in grote getale opgekomen supporters bedanken. En, last but not least, De Oliemolen voor de perfecte verzorging, bedankt. De eerstvolgende wedstrijd zal ook een thuiswedstrijd zijn. Op 10 november wordt gespeeld tegen RDB, die in hun eerste wedstrijd ook een 14-3 overwinning hebben behaald. Dus meteen de strijd om de koppositie in de poule. Er zal dan in de grote zaal gespeeld worden, dus we hopen op nog meer supporters. Tot dan!

Volg ons op: facebook twitter Volg ons op Twitter Ontmoet ons op Facebook

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.