Iets later dan gepland nog het verslag van de wedstrijd tussen de lacoteams van de DOGD en de Rivierenland Dart Bond van 10 november jl. Op de website van de NDB werd de wedstrijd aangekondigd als de kraker in poule C tussen de koploper en de huidige kampioen. Een echte kraker is het niet echt geworden, we hielden de dikke punten in Groningen en won met 13-4. Na 2 gespeelde wedstrijden staat de teller op 27 punten en staan we bovenaan in de poule, gevolgd door DORA met 24 uit 2, RDB met 24 uit 3, RDO met 15 uit 3 en DONHN met 12 uit 2.

 

Roelof is vaak de vaste starter en ook vandaag was hij nummer 1 op papier. In de 3-2 overwinning kon hij in de legs die hij verloor de tegenstander lang niet bijhouden en andersom precies hetzelfde. Onze junior Kevin, die pas zijn tweede wedstrijd speelde, liet zien dat zijn niveau van de vorige keer door de zenuwen kwam. Vandaag toonde hij waarom hij terecht in de lacoselectie zit en liet, na een paar beurtjes warmdraaien, geen spaan heel van zijn tegenstander, met onderweg nog een 180 score, 3-0. Danny gooide een goede, constante, degelijke pot en won met 3-0. Robert begon sterk aan zijn single en won de eerste leg, maar hij had een tegenstander van formaat en verloor met 3-1. Tim liet een prima, degelijke partij zien met een 3-0 overwinning als resultaat. Vervolgens mocht Erwin aantreden. Hij speelde wisselvallig, goede beurten werden afgewisseld met slechte beurten. Dit nekte hem uiteindelijk en hij verloor met 3-2. Nick had het zwaar tegen een goede opponent, maar met degelijk spel wist hij de 5e leg te winnen, dus voldoende voor ene punt. Marc heeft momenteel niet echt de vorm. Ook vandaag kon hij niet zijn normale niveau halen en verliest met 3-2. Freddie als laatste begon niet zo heel sterk aan de partij, maar draaide dat sterk om. Hij noteerde 2x een 180, finisht 86 op de bull en gooit 98 uit voor de wedstrijd, 3-1. Tussenstand na de singels 6-3.

Dan begint het puzzelen voor de captain, het samenstellen van de koppels. Ik denk, dat ik de volgende keer maar gewoon de namen uit de hoge hoed trek en ga loten, aangezien het blijkbaar niet uitmaakt wie er met wie speelt. Voor deze wedstrijd waren (verdeeld over 7 wedstrijden) 22 van de 24 koppels gewonnen. En deze trend heeft zich doorgezet. Wouter viel in en speelde met Robert. Prachtige pot, ton op ton op ton en een klinkende 3-0. Daarna waren het Roelof en Kevin. Die moesten knokken voor wat ze waard waren en met succes. Met 3-2 werd er gewonnen, mede dankzij 2x 180 van Roelof. Koppel 3 was Danny/Nick. Nick ging weer eens los met het bekende “crouweltje” (T20-T19-T20) en deed dit later ook nog een keer. Beide speelden een prima pot en wonnen met 3-0. Het laatste koppel was Freddie en Appie. Appie had wat tijd nodig om op stoom te komen. Gelukkig hoefde hij alleen maar de dubbels te raken, want Freddie kon bijna niets missen. Ook in deze partij weer 2x 180 van Freddie en met 3-1 werd er gewonnen. Dus 10-3 voor en 26 uit 28 wat betreft koppels.

De trio's, altijd lastig. Ten eerste kom je nauwelijks in het ritme. Ook kan, vanwege 1001, er een situatie ontstaan waar er een verschil is tussen de beide teams van soms wel 300 punten. Als je tegen zo'n achterstand aankijkt, is het vaak moeilijk om de motivatie nog op te brengen, als je zover voor staat, bestaat het gevaar dat je te makkelijk gaat denken dat je al hebt gewonnen en valt de dubbel net niet. Kevin, Danny en Nick winnen met 2-1, Robert, Tim en Wouter verliezen met 2-1. Roelof, Freddie en Appie laten zien hoe een trio gespeeld moet worden en laten hun tegenstander volkomen kansloos in beide legs met sterk spel. 12-4 tussenstand.

Tot slot mocht Tim aantreden voor de sologame. Dit werd een spannende partij van een prima niveau. De eerste 4 legs gingen met de darts, waardoor er op 2-2 voor de bull gegooid moest worden voor het beginnen van de laatste leg. Helaas voor Tim was het de tegenstander die mocht beginnen en die kreeg ook de eerste pijl op een dubbel, maar deze werd gemist en Tim eindigt de partij met een fantastische 89 finish op bullseye waardoor er een einduitslag van 13-4 onder op het formulier is terecht gekomen.

De dames hebben helaas ook hun 2e wedstrijd verloren. In het begin ging het nog redelijk gelijk op en stond het 2-3 na de singels, uiteindelijk namen de dames van RDB een 7-4 overwinning mee terug naar Nijmegen. Laura Schudde maakte haar debuut in de selectie.

De heren zijn het seizoen dus sterk begonnen. De volgende wedstrijd zal waarschijnlijk een echte krachtmeting worden. Op 15 december staat de thuiswedstrijd tegen DORA op het programma, die ook 2 overwinningen uit 2 wedstrijden heeft gehaald. Uiteraard zien we graag veel supporters in de Oliemolen om ons te ondersteunen. Iedereen is dus welkom.

 

 

Volg ons op: facebook twitter Volg ons op Twitter Ontmoet ons op Facebook

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.