Op de site van de NDB en op dartfreakz.nl al aangekondigd als “een onvervalste topper tussen de nummers één en twee in poule C” en dat werd de waarheid. In een hele spannende wedstrijd van zeer hoog niveau werd een minimale overwinning geboekt door de Groningers, 9-8. Daarmee hebben we nu 4 punten voorsprong op DORA. RDB kwam op 3 punten, door ook een 9-8 overwinning, maar zij hebben een wedstrijd meer gespeeld.

 

Aangezien ondergetekende zelf heeft meegespeeld, doordat er door ziekte en onvoorziene omstandigheden slechts 9 spelers beschikbaar waren, een minder gedetailleerd verslag dan anders. Door nederlagen in de single van Kevin, Wouter, Mark, Marc en Tim en overwinningen van Danny, Nick, Hendrik en Freddie was de tussenstand na de singles 5-4 voor de Amsterdammers. Hendrik en Mark wisten in hun single een 180 te noteren. Freddie gooide er zelfs 2 en deed dit achter elkaar. Freddie begint zijn leg met 83 en 180, krijgt dan een 180 tegen en gooit er zelf nog even één achteraan, om vervolgens de leg in 13 darts te eindigen voor de wedstrijd.

Er werd wederom fantastisch gespeeld in de koppels. Waar in het verleden daar nog wel wat punten verspeeld werden, zijn dit seizoen 11 van de 12 koppels gewonnen. Danny en Wouter speelden een erg sterk koppel, met o.a. Een 180 van Wouter. Tim en Mark wonnen een spannende partij met 3-2, met o.a. Een 89 finish op de bull van Mark en een tweede leg in 20 darts (op 701). Nick en Marc moesten even aan elkaar wennen, maar wisten ook hun partij winnend af te sluiten met 3-2 en Under Pressure tandem Freddie en Kevin speelden ook een ijzersterke partij. Na de koppels was er een voorsprong van 8-5.

Ook in de trio's was het niveau hoog. Kevin, Tim en Mark wisten te winnen. In een deel van de trio was het Kevin, die helaas 1 pijl in de tripel 1 gooit en een score van 123 noteerde, want de 2 beurten daarvoor van Mark en Tim waren beide 180. Toch 483 punten in 9 darts, dat is bijna de halve leg (1001). 3x 180 op rij zou toch wel erg bijzonder zijn geweest. Wouter, Danny en Freddie redden het net niet, ondanks een 180 van Freddie. Ook Hendrik's beide 180 scores en een onvervalst “Crouweltje” van Nick hielpen niet om met Marc de trio te winnen. Tussenstand 9-7.

Tot slot was het Hendrik die mocht aantreden in de sologame. Het was genieten van de eerste tot de laatste pijl, met Hendriks 4e 180 van de wedstrijd. Helaas was het de Amsterdammer die de 5e leg wist te finishen, waardoor er een 9-8 eindstand op het formulier werd gezet. Hiermee werd de ongeslagen status behouden dit seizoen.

De oliemolen had alles weer prima voor elkaar, waarvoor dank. Ook een bedankje voor mijn gelegenheidsassistente TC en uiteraard voor de supporters! De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas eind mei. Noteer dus vast 25 mei in de agenda.

Tot slot wil ik graag iedereen hele fijne feestdagen wensen. Tot volgend jaar!

Volg ons op: facebook twitter Volg ons op Twitter Ontmoet ons op Facebook

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.