Op 19 januari is de LaCo wedstrijd gespeeld tussen de Rotterdamse Darts Organisatie en de dames en heren uit Groningen in Spijkenisse. De dames verloren helaas nipt hun wedstrijd met 6-5. Maar als deze stijgende lijn wordt voortgezet, zal er de volgende keer gewonnen worden. De eerste wedstrijd 3 punten, de tweede 4, nu 5, dus de volgende keer.... En zeer zeker het vermelden waard: een 145 finish van Benderya Loya. De heren wisten hun wedstrijd gemakkelijk te winnen en behielden ruim de koppositie in poule C.

Roelof was de starter. Na een makkelijke 2-0 voorsprong, met onder andere een 180, liet hij zijn tegenstander nog terugkomen, maar in de laatste leg pakte Roelof alsnog de winst. Als tweede was het Appie. Hij speelde een sterke partij en liet ook een 180 noteren en won met 3-0. Vervolgens was het Robert, die aan de ochee mocht verschijnen. Na een sterke eerste leg wist hij daarna de tripple niet meer te raken en verloor met 3-1. Marc op nummer vier gooide 2 legs ijzersterk op zijn tripples en kwam met 2-0 voor. In de derde leg werd de tripple wat minder makkelijk gevonden, dus maakte hij zijn leg maar even goed met een finish van 114 en een 3-0 winst. Nick gooide weer eens een Crouweltje en hoefde niet zijn topniveau te halen om ook met 3-0 te winnen. Erwin volgde Nicks voorbeeld door ook 177 te gooien. Helaas liepen zijn dubbels niet helemaal lekker en gaf hij twee legs weg. Maar als je er zelf 3 pakt, win je nog steeds. Daarna was het onze enige Drent Tim, die voor het eerst met zijn nieuwe darts een wedstrijd gooide. De eerste leg was het dan ook even zoeken en kwam 1-0 achter, maar daarna kwam hij op stoom, 3-1 overwinning. Kevin liet even zien, waarom hij in het Nederlands juniorenteam speelt. Een zeer sterke partij, die hij met 3-0 won en besloot met een 120 finish. Als laatste was het Freddie. Niet op zijn best, maar wel solide naar een 3-0 zege, waardoor de tussen stand na de singles op 8-1 kwam.

Marc en Nick speelde het eerste koppel. Dit werd een 3-2 overwinning voor de Groningers, met twee keer 180 van Marc. Roelof en Appie speelden een prima pot en winnen met 3-1. Als derde koppel Robert en Freddie. De UP-boys kwamen er niet in en verloren met 3-0. Het laatste koppel was Erwin/Tim. Zij gooiden een uitstekende partij en wonnen met 3-0. Tim bleek aan zij nieuwe pijlen te wennen, want hij wist er 180 mee te gooien. Tussenstand 11-2.

Toen was tijd voor de trio's. Erwin, Kevin en Freddie speelden de eerste. Het werd een spannende partij, waarin Kevin nog 180 gooit. Op 1-1 en beide teams op een dubbel, werd er een fout gemaakt in de volgorde, Kevin gooit de winnende dubbel uit, waar Erwin aan de beurt was. Na overleg tussen de captains en beide trio's, is daarom besloten om de laatste leg in zijn geheel over te spelen. Helaas waren het nu de RDO-ers, die aan het langste eind trokken en er met het punt vandoor gingen. Het trio Roelof/Appie/Robert hadden geen enkele moeite met hun tegenstander en wonnen met 2-0. Als laatste kwamen Marc, Nick en Tim aan het bord. Ook zij wonnen eenvoudig met 2-0. Marc gooide zijn derde 180 van de dag.

Als laatste was het Kevin, die de sologame speelde. Hij gaf een prachtige demonstratie door de starten met een 17-darter, daarna in 15 darts en een finish van 156 de tweede leg te winnen en af te sluiten met een check van 100 in 14 darts voor een fantastisch slot van de wedstrijd. Hiermee kwam de eindstand van 14-3 op het bord.

Doordat concurrent DORA met 11-6 verloor bij DONHN hebben we nu een voorsprong van 12 punten op de helft van het seizoen. De stand:

 

1. DOGD 4-50

2. DORA 4-38

3. RDB 4-33

4. DONHN 4-31

5. RDO 4-18

 

Op 2 maart zal de volgende wedstrijd zijn. Dan is de tegenstander DONHN in Heerhugowaard.

Volg ons op: facebook twitter Volg ons op Twitter Ontmoet ons op Facebook

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.