Op 13 april stond de uitwedstrijd tegen Rivierenland Dart Bond op het programma. De dames pakken hun tweede overwinning op rij en hebben daardoor nog een kleine kans de play offs te halen. De dames uit Nijmegen werden met 6-5 verslagen. De heren waren gebrand om de 12-5 nederlaag van de vorige keer goed te maken. Helaas is dit niet gelukt en werd er voor een tweede keer verloren, ditmaal met 10-7.

Roelof was de starter. Door het ontbreken van scherpte op de dubbel laat hij zijn tegenstander in de wedstrijd, die de kansen die hij kreeg wel benutte en Roelof verliest met 3-2. Nick op twee liet juist een hoogstaand staaltje finishen zien. De eerste leg gooit hij 100 uit in 2 darts, in de tweede leg 110 op dubbel 15 en de derde leg 92 in 2 darts en een klinkende 3-0 winst. Marc starte sterk, maar wist zijn kansen op de dubbel niet te pakken. Zijn tegenstander pikte de leg en stoomt door naar 3-0. Tim maakt er een spannende partij van en weet het punt binnen te halen met 3-2. Appie speelde voor het eerst een lacowedstrijd met zijn nieuwe darts. Bij vlagen was het goed, maar helaas niet constant genoeg en Appie verliest met 3-2. Wel een mooie finish van 114. Erwin en Robert (180) komen helaas beide net tekort in de single en verliezen beide met 3-1. Kevin maakt er een spannende partij van. Na een matig begin en 2-0 achter laat hij echter zijn talent zien en met o.a. 2x 180 trekt hij met 3-2 de pot naar zicht toe voor het derde punt. Tot slot Freddie. Misschien speelde zijn ingescheurde enkelband wat parten, want hij wist niet zijn normale niveau te halen en verliest met 3-1. Tussenstand na de singles 6-3.

Nick en Appie spelen het eerste koppel. Ze spelen beide een sterke partij en er wordt met 3-0 gewonnen. Bij Roelof en Marc ontbrak de vorm van de dag en dit koppel werd met 3-1 gewonnen door de Nijmegenaren. Under Pressure koppel Robert en Freddie spelen sterk. Na een 115 finish van Freddie in de eerste leg, denderen ze door naar een 3-0 overwinning. Ook Tim en Erwin weten hun koppel te winnen, 3-1, waardoor na de koppels er een 7-6 tussenstand op het bord stond.

Nick, Tim en Appie starten in de trio's. Het wordt een spannende partij, die van begin tot eind gelijk op gaat. Appie gooit 180, Tim gooit 180, maar dit was net niet genoeg en er wordt met 2-1 verloren. Daarna zijn Roelof, Erwin en Kevin aan de beurt. Sterke partij, waarin Kevin 180 gooit en voor de wedstrijd een finish van 158. Als laatste zijn het Robert, Freddie en Mark die aan de oche mogen verschijnen. Ze slagen er geen van drieën in constant te zijn en deze pot wordt verloren met 2-0.

Tot slot de sologame van Kevin. Beide spelers gooien veel tripples, maar het is de tegenstander die erg efficient is op de dubbels en Kevin verslaat met 3-0. Dit alles resulteert in de tweede nederlaag op rij, 10-7. Hierdoor verliezen de heren de eerste plaats in de tussenstand. De stand is nu:

RDB 7-63

DOGD 6-62

DORA 6-59

DONHN 7-55

RDO 7-33

Op 4 mei is de uitwedstrijd tegen DORA (alleen de heren) en op 25 mei de thuiswedstrijd tegen RDO.

Volg ons op: facebook twitter Volg ons op Twitter Ontmoet ons op Facebook

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.